Isabelle Arnsten - Doctor_K Academy’s föreläsare och fantastiskt dukti – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Isabelle Arnsten - Doctor_K Academy’s föreläsare och fantastiskt duktiga injektionsspecialist

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Text: Khoshy Kader
Foto: Khoshy Kader & Vanessa Tryde


" I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre. "


För dig som inte redan hunnit träffa vår injektionsspecialist Isabelle Arnsten, skulle hon lätt kunna beskrivas av sina kollegor som Doctor_K’s alldeles egna principessa
(prinsessa på italienska). Självutnämnd prinsessa eller ej så är det Isabelle som man alltid vänder sig till när man vill ha tips och råd om det senaste och bästa skönhetsknepen. Hon är den som också alltid ger dig ett rakt och ärligt svar. Positiv, lojal, orädd, driven och omtänksam gör henne till en uppskattad kollega.

Isabelles resa är lite av en framgångsresa, från en nyexaminerad sjuksköterska som började med vårt baspaket till en eftertraktad injicerare och numera även en av föreläsarna på Doctor _K academy.

Att Isabelle har kommit så pass långt på dryga 2 år är imponerande. Vi passar på att fråga hur resan hit har varit, hennes utmaningar i sitt arbete, komplikationer, favorit behandlingar att utföra och mycket mer.


Naturligt intresse för skönhet

 

-Min farmor har alltid varit lite av en förebild för mig. Jag minns hur hon alltid var uppiffad och välvårdad. Vart än hon gick hade hon läppstift och fönat hår, det fanns inga ”bad hair days” i hennes värld. Hon såg alltid så lycklig och glad ut. Hon smörjde in mitt och sitt hår med olivolja och tog hand om sig på ett sätt som jag såg upp till

I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre.

Men jag tycker att samhället har börjat förändrats och skönhetsbehandlingar har blivit mer socialt accepterat i Sverige. Det kan låta väldigt ytligt och fåfängt men det handlar om något helt annat, om ett förbättrat självförtroende och att ta hand om sig själv på samma sätt som man tränar för att må bra.

 

Varför just injektioner?

 

-När jag var liten fick jag ofta höra att jag borde bli sjuksköterska, jag minns att min mamma sa det, troligen för att jag var väldigt omhändertagande. När jag blev något äldre och var i tonåren växte intresset för smink och skönhetsprodukter, något jag fastnade helt för. Hand i hand med detta fick jag upp ögonen för att rita ansikten och fick ett intresse för olika ansiktskonturer. Inte långt efter började jag bli fascinerad av injektionsbehandlingar därför är det inte helt oväntat att jag jobbar med det idag. Jag började mina studier till sjuksköterska med målet att arbeta med estetiska injektioner i framtiden. Kroppen intresserar mig väldigt mycket och därför kändes sjuksköterskeprogrammet som ett naturligt val, även om det skulle visa sig estetiska injektioner inte skulle vara för mig skulle jag ha en bra utbildning att luta mig tillbaka mot. Vid sidan av mina studier jobbade jag på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. Samtidigt som mina studier jobbade jag vid sidan av på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. De olika avdelningarna jag hann vara på innan min anställning på DOCTOR_K var onkologavdelningen (canceravdelning) gastro, hema samt och lung- och internmedicin.

 

 

SJUKVÅRDEN vs

ESTETISKA INJEKTIONER

Kontrasterna mellan att arbeta inom sjukvården kontra att utföra estetiska ingrepp är åtskilliga. Den huvudsakliga anledningen till att Isabelle hellre arbetar med estetiska injektioner är att det inte är lika påfrestande som att jobba inom sjukvården.

 

-Folk kommer inte till mig och är sjuka utan de kommer friska och vill göra behandlingar av anledningar som gör att de är glada när de lämnar kliniken. Om jag inte hade jobbat med estetiska injektioner hade det gärna varit med plastkirurgi eller som hudterapeut. Jag valde mycket den här inriktningen av egoistiska skäl, jag tycker det är otroligt roligt och intressant. Hantverket är viktigt för mig, det brinner jag mest för, det innebär utförandet och resultatet efter en lyckad behandling. Om jag i framtiden fick välja bort något i mitt arbete hade det varit den administrativa delen med beställningar och att skriva kompendium till exempel.

Det här är en av anledningarna till att jag inte vill öppna eget i framtiden, jag gillar att vara anställd, det passar mig mycket bättre. Om du i framtiden funderar på att arbeta med estetiska injektioner är mitt råd, kör, vänta inte. Det finns många alternativ beroende på vad du vill få ut av det, det går att kombinera med ditt nuvarande yrke men också att gå all in.

 


" I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre. "

 

För dig som inte redan hunnit träffa vår injektionsspecialist Isabelle Arnsten, skulle hon lätt kunna beskrivas av sina kollegor som DOCTOR_K’s alldeles egna principessa (prinsessa på italienska). Självutnämnd prinsessa eller ej så är det Isabelle som man alltid vänder sig till när man vill ha tips och råd om det senaste och bästa skönhetsknepen. Hon är den som också alltid ger dig ett rakt och ärligt svar. Positiv, lojal, orädd, och driven är egenskaper som gör henne till en uppskattad kollega.


Isabelles resa är lite av en framgångsresa,Från en nyexaminerad sjuksköterska som började med vårt baspaket till en eftertraktad injicerare och numera även en av föreläsarna på DOCTOR _K academy. Att Isabelle har kommit så pass långt på dryga 2 år är imponerande. Vi passar på att fråga hur resan hit har varit, hennes utmaningar i sitt arbete, komplikationer, favorit behandlingar att utföra och mycket mer.

 

 

 

Naturligt intresse för skönhet

Min farmor har alltid varit lite av en förebild för mig. Jag minns hur hon alltid var uppiffad och välvårdad. Vart än hon gick hade hon läppstift och fönat hår, det fanns inga ”bad hair days” i hennes värld. Hon såg alltid så lycklig och glad ut.

Hon smörjde in mitt och sitt hår med olivolja och tog hand om sig på ett sätt som jag såg upp till .

I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre.

Men jag tycker att samhället har börjat förändrats och skönhetsbehandlingar har blivit mer socialt accepterat i Sverige. Det kan låta väldigt ytligt och fåfängt men det handlar om något helt annat, om ett förbättrat självförtroende och att ta hand om sig själv på samma sätt som man tränar för att må bra.

 


VARFÖR JUST INJEKTIONER?

När jag var liten fick jag ofta höra att jag borde bli sjuksköterska, jag minns att min mamma sa det, troligen för att jag var väldigt omhändertagande. När jag blev något äldre och var i tonåren växte intresset för smink och skönhetsprodukter, något jag fastnade helt för. Hand i hand med detta fick jag upp ögonen för att rita ansikten och fick ett intresse för olika ansiktskonturer. Inte långt efter började jag bli fascinerad av injektionsbehandlingar därför är det inte helt oväntat att jag jobbar med det idag. Jag började mina studier till sjuksköterska med målet att arbeta med estetiska injektioner i framtiden. Kroppen intresserar mig väldigt mycket och därför kändes sjuksköterskeprogrammet som ett naturligt val, även om det skulle visa sig estetiska injektioner inte skulle vara för mig skulle jag ha en bra utbildning att luta mig tillbaka mot. Vid sidan av mina studier jobbade jag på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. Samtidigt som mina studier jobbade jag vid sidan av på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. De olika avdelningarna jag hann vara på innan min anställning på DOCTOR_K var onkologavdelningen (canceravdelning) gastro, hema samt och lung- och internmedicin.

 

KONSTEN ATT VÄLJA RÄTT I EN DJUNGEL AV KLINIKER OCH AKADEMIER 

 

Hur hamnade du där du är idag?

 

-Min resa började när jag hittade _K academy via Google, jag jämförde lite olika akademier och fastnade för det estetiska DOCTOR_K erbjöd. Hemsidan, val av bilder, miljön och hela konceptet tilltalar mig. De stack ut mycket på just den biten. Jag rekommenderar verkligen _K academy. Man får ut väldigt mycket av sin utbildning, jag och mina kollegor (föreläsare) är generösa med vår information. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi vill verkligen att det ska gå bra för var och en som går utbildningarna. Det är små grupper under hands-on delen vilket uppskattas väldigt mycket. Idag är jag både behandlare och föreläsare på DOCTOR_K något som är så roligt. Att föreläsa har gått förvånansvärt bra, det är så kul, självklart är det lite pirrigt varje gång men feedbacken jag får efter har givit mig ännu mer självförtroende att fortsätta.

 

 

Vilken utveckling, vad tror du att det beror på?

 

- Tack, jag har svårt att se sådant själv men jag antar att det beror på att jag har nött, har haft många modeller att öva på och sen har jag ett väldigt starkt intresse för branschen. Hadde Kader har också gett mig stort utrymme att utvecklas, jag har fått prova och tänka själv och lärt mig av mina misstag.

 

 


"Jag valde den här inriktningen

av egoistiska skäl"


SJUKVÅRDEN vs

ESTETISKA INJEKTIONER

 

Kontrasterna mellan att arbeta inom sjukvården kontra att utföra estetiska ingrepp är åtskilliga. Den huvudsakliga anledningen till att Isabelle hellre arbetar med estetiska injektioner är att det inte är lika påfrestande som att jobba inom sjukvården.

Folk kommer inte till mig och är sjuka utan de kommer friska och vill göra behandlingar av anledningar som gör att de är glada när de lämnar kliniken. Om jag inte hade jobbat med estetiska injektioner hade det jag gärna jobbat inom varit med plastkirurgi eller som hudterapeut. Jag valde mycket den här inriktningen av egoistiska skäl, jag tycker det är otroligt roligt och intressant. Hantverket är viktigt för mig, det brinner jag mest för! Samspelet mellan det innebär utförandet och resultatet efter en lyckad behandling. Om jag i framtiden fick välja bort något i mitt dagliga arbete hade det varit den administrativa delen som följer med mina arbetsuppgifter.med beställningar och att skriva kompendium till exempel.


Det här är en av anledningarna till att jag inte vill öppna eget i framtiden, jag gillar att vara anställd, det passar mig mycket bättre. Om du i framtiden funderar på att arbeta med estetiska injektioner är mitt råd, kör, vänta inte! Det finns många alternativ beroende på vad du vill få ut av det, det går att kombinera med ditt nuvarande yrke men också att gå all in.

KONSTEN ATT VÄLJA RÄTT I EN DJUNGEL

AV KLINIKER OCH AKADEMIER

 

Hur hamnade du där du är idag?

 

Min resa började när jag hittade _K academy via Google, jag jämförde lite olika akademier och fastnade för det estetiska DOCTOR_K erbjöd. Hemsidan, val av bilder, miljön och hela konceptet tilltalar mig. De stack ut mycket på just den biten. Jag rekommenderar verkligen _K academy. Man får ut väldigt mycket av sin utbildning, jag och mina kollegor (föreläsare) är generösa med vår information. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi vill verkligen att det ska gå bra för var och en som går utbildningarna. Det är små grupper under hands-on delen vilket uppskattas väldigt mycket. Idag är jag både behandlare och föreläsare på DOCTOR_K något som är så roligt. Att föreläsa har gått förvånansvärt bra, det är så kul, självklart är det lite pirrigt varje gång men feedbacken jag får efter har givit mig ännu mer självförtroende att fortsätta.

 

Vilken utveckling, vad tror du att det beror på?

Tack, jag har svårt att se sådant själv men jag antar att det beror på att jag har nött, har haft många modeller att öva på och sen har jag ett väldigt starkt intresse för branschen. Hadde Kader har också gett mig stort utrymme att utvecklas, jag har fått prova och tänka själv och lärt mig av mina misstag.

 


INSPIRATIONER

 

- Jag inspireras hela tiden av människor som kan mer än mig, i början följde jag många behandlare
på Youtube. Idag inspireras jag av folk i min vardag, allt från mina klienter och deras resa till
någon i kassan på mataffären.


Min största utmaning i början var mötet med klienter och att utföra konsultationer, men
det lär man sig med tiden. Idag är min största utmaning däremot att inte stanna i min
utveckling utan att ständigt hitta nya metoder att utvecklas på. Hadde började som min
mentor och även om Hadde har större kunskap och erfarenhet finns det delar som jag kan
briljera på. Vissa klienter vill bara gå till honom och andra vill bara gå till mig.
Det handlar inte alltid om teknik och kunskap. Det handlar mycket om personkemi vid möten
med en klient, samma klient kan ha helt olika uppfattningar om upplevelsen och vi kan ha f
ått helt olika uppfattningar om samma klient. Vi arbetar med så många olika typer av människor.
Det tar tid att bygga sin kundbas och du säljer på något sätt dig själv och din personlighet.

 

 



KOMPLIKATIONER

 

- Ju fler behandlingar du utför desto större är sannolikheten att du stöter på komplikationer och visst har det även hänt mig. Vissa gånger har jag ringt Hadde med andan i halsen, även om jag egentligen vet hur situationen ska hanteras. Nu har det aldrig hänt någon av mina klienter något allvarligt, livshotande eller bestående trots det är det aldrig kul med komplikationer. Men att det kan hända är ingenting man ska sticka under stolen med, det viktigaste är att man har kunskap och beredskap när det händer. Det jag har stött på är exempelvis klienter som tappat känsel i ansiktet, inkapslingar eller Rynkbehandlingar som har spridit sig alternativt gett tunga ögonlock.

Komplikationer är även behandlingar som helt enkelt inte blivit estetisk snyggt i klientens ögon. Nu går det mesta att korrigera så klart men ibland behöver man bara vänta ut tiden tills materialet har gått ur kroppen.

Mitt största tips när det kommer till missnöjda klienter är att få dem nöjda. Även om det handlar om att klienten har haft för höga eller orealistiska förväntningar eller att resultatet inte blivit som de föreställt sig så försöker jag korrigera det. Vi jobbar med mänskliga kroppar och det blir inte alltid som man har tänkt sig eller hoppats på. Om man missar att informerar ordentligt om förväntningarna eller inte läst av att det är en person som har orealistiska förväntningar då kan det bli jobbigt efteråt. Då behöver man mötas någonstans och förhoppningsvis går det att åtgärda det på något sätt.

Det är viktigt att försöka göra det man kan och ibland är kritiken orimlig och ibland är den befogad. Målet måste ändå alltid vara att få alla att kliva ut genom dörren och vara nöjda.

 

 

 

FAVORITER

- Mina favoritbehandlingar att utföra är kinder och tinning och det är på grund av de fina resultaten som ges. Om jag vill ha en utmaning älskar jag tear trough, filler under ögonen. Däremot läppar är den svåraste behandlingen, inte teknikmässigt utan utmaningen ligger i att överträffa klientens förväntningar. Klienten som bara vill göra sina läppar är oftast en kräsen person som redan har en bild på exakt hur de vill ha formen, därav har de höga krav på behandlaren och detta kan bli din svåraste injektionsbehandling. Många som kommer till oss för att göra sina läppar vill ha diskreta resultat och då är det viktigt att det ser naturliga ut och utmaningen blir att fylla ett par läppar som inte ser fixade ut. Om jag bara fick välja en behandling att göra på mig själv hade det däremot varit Platet-Rich Plasma eller Rynkbehandlingar. Jag älskar resultaten jag fått av Platelet-Rich Plasma i ansiktet och rynkbehandlingar är svåra att leva utan.