Kelli Kader - hjärnan bakom DOCTOR_K academy
Your cart
Close Alternative Icon

Kelli Kader - hjärnan bakom DOCTOR_K academy

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Text: Khoshy Kader
Foto: Khoshy Kader, Andy Liffner & Vanessa Tryde


Text: Khoshy Kader
Foto: Khoshy Kader, Andy Liffner & Vanessa Tryde

 

Kelli är en kvinna med många järn i elden. Hon är en modig, kreativ och tänkande själ som ständigt kommer med nya idéer och lösningar. Att se lösningar i varje hinder är förmodligen en av hennes största styrkor, vilket hon har stor nytta av i hennes dagliga arbete med att vägleda Doctor_K academys delegater. Hon är en målinriktad kvinna som vet vad hon vill men som samtidigt mer än gärna öppnar upp sitt hjärta för de som behöver. Någon som med sin varma energi alltid strävar att ha ett engagemang i allt hon skapar är beskrivningen från Kellis kollegor och delegater.

 

Att driva småföretag kan vara något utav Kellis expertis. Hon är en av grundstenarna till Doctor_K`s framgångar, och när hon fick frågan om att ta över _K academy tycks hon inte backa för ytterligare ett projekt. ”Man måste våga misslyckas för att lyckas” är ett favoritmotto men det finns ett annat motto som sedan länge har funnits med i Kellis visioner. Vi sätter oss ned och tar reda på hur hon lyckats skapa så många fantastiska upptåg, ett motto hon lever efter, varför man ska gå utbildningarna hos _K academy, tips och råd för att lyckas som företagare, framtiden och mycket mer.

 

 


"Jag är helt enkelt med och utvecklar akademin
och bär yttersta ansvaret för att utbildningarna utförs och representerar våra visioner."

 

 

BERÄTTA- VEM ÄR DU?

 

- Vilken härlig och knepig fråga! Att människor lyckas beskriva sig själva med några rader är beundransvärt. I skrivande stund är jag höggravid med mitt andra barn och lite sådär otymplig som sig bör, men i grund och botten är jag en äventyrssökande person som älskar att vandra i bergen eller ligga i en hängmatta och beskåda stjärnhimlen.

Idet stora hela skulle jag säga att jag är en person som vågar mig på okänd mark, någonstans känner jag trygghet i ovissheten och spänningen som följer med det okända. Att vara gravid och att föda två barn inom loppet av 2 år är så klart en omställning men också en stor välsignelse. Det kanske säger en del om min personlighet - om du ska göra något så gör det till 120 procent! (skrattandes) Det känns helt fantastiskt att få kombinera allt arbete och samtidigt få vara nybliven mor och snart tvåbarnsmamma. Livet är just nu som ett nöjesfält.

 

 

 " En äventyrssökande person som älskar att vandra i bergen "


Jag är helt enkelt med och utvecklar akademin och bär
det yttersta ansvaret för att utbildningarna utförs
och
representerar våra visioner. Jag har arbetat med
service
och projektledning i större delen av mitt arbetsliv,
och därför
även valt att delta under våra utbildningar där
jag kan finnas
på plats för våra kursdeltagare under
våra kursdagar.
Eftersom jag har varit med många år
i branschen och även
tidigare varit verksamhets-
ansvarig har jag en trygg och stor inblick i branschens utveckling.

Jag har följt behandlare, elever och föreläsare på daglig basis och har fått en bred erfarenhet av det kliniska arbetet. Dock utför jag själv inga estetiska injektioner
då vi redan från starten 2012 var eniga om att
endast utbilda och anställa legitimerad vårdpersonal. Med det
sagt kan man som elev och kollega få hjälp med väldigt
många frågor.

Hur går det för _K academy ́s delegater?

 


- I våra utbildningar ingår även ett mentorskap. Det betyder att när man går en utbildning hos oss får man stöd under och efter sin utbildning. Vi håller en sporadisk och öppen dialog med våra elever. Det gör att vi har möjlighet att hjälpa och utveckla elever som har gått hos oss för flera år sedan och som står på egna ben idag. Det finns förstås en rad med olika insatser som spelar roll för hur “lyckad” man blir. De som haft tydliga ambitioner, affärsplaner och mål har det gått riktigt bra för. En del har fastnat i utveckling på grund av förändrade förhållanden, ekonomi, tid och motivation och andra har upptäckt att företagandet inte var något för dem. I det stora hela har vi en enormt hög procent på nöjda och glada elever som på hel-eller deltid kombinerat sina kunskaper och sin utbildning med fortsatt arbete inom vården.

 


Varför tror du att branschen lockar?

- Det finns förmodligen många aspekter som lockar med tanke på den blomstrande utvecklingen som skönhetsmarknaden har gjort de senaste åren. Jag skulle nog säga att det primära för de som arbetar inom vården, är att man helt enkelt vill gå från att hjälpa och behandla de “sjuka” patienterna, till att istället få träffa och behandla “friska” patienter samt att många drömmer om att driva eget. Det finns många tandläkare idag som arbetar med estetik och som söker sig till oss för att bredda sina befintliga kunskaper eller få mer kunskap med hjälp av vår akademi. Att ha en grundutbildning som läkare, tandläkare eller sjuksköterska ger ett väldigt högt förtroende för framtida kunder och klienter, speciellt då det är ett krav att ha en sådan utbildning för injektioner. Sedan har man alltid sitt yrke att gå tillbaka till om det inte blir som man hade tänkt sig.

 

Om du inte hade arbetat med det du gör idag, vad hade du gjort istället?

 

- Jag skulle helt klart ha drivit en bed & breakfast med inriktning på̊ par, familjer och vänner som hamnat i obalans och behöver en “getaway”! Här skulle man få checka in en torsdagskväll och bli ordentligt omhändertagen, sedd och uppmärksammad. Vi skulle erbjuda ett program med inriktning på matlagning, samspel, äventyr och upplevelser. Målet hade varit att få avsluta sammankomsten en söndagsmorgon och känna att man på något sätt lämnar oss fylld av energi och balans med nya mål att se fram emot. Du ser, nu är jag där igen...hopplöst! (skratt)

 

 

 

 

DRÖMMEN & VISONEN 

- Det är sällan människor hamnar rätt men jag kan med handen på hjärtat säga att jag har det. Mitt arbete är vackert och spännande på många sätt. Tillsammans med ett kompetent team har jag äntligen möjlighet att förverkliga mål och visioner i den utsträckning jag vill. Det går inte att vara bäst på allt och därför känner jag en sådan otrolig trygghet i expertisen som mina kollegor på både marknad, ekonomi och service ger mig när jag presenterar en ny idé eller helt enkelt kommer av mig. Efter många år av skisser och uppdateringar av affärsplanen har jag äntligen lyckats förmedla visioner på ett språk som går att förstå och det är jag oerhört tacksam för. Min allra största utmaning som visionär och projektledare är att inte hamna på villovägar varje gång nya möjligheter och idéer dyker upp längst med vägen. Vi får ofta feedback från våra elever och vi suger åt oss av samtliga förbättringsförslag. Ibland vill jag helst tillämpa förslagen på stört och många gånger kliar det i hela mig när jag måste lägga in dem i det framtida facket. Självklart förstår jag att förbättringar och förändringar behöver kvalitetssäkras, anpassas och planeras med mina kollegor för att det ska vara hållbart, men det är inte alltid lätt att ha det tålamod som krävs i takt med att bolaget blir större.

 


Så här går en PRX-behandling till.

PRX-T33 är en nålfri hudbehandling som ökar cellförnyelse och elasticitet i huden samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor. Fördelen med denna behandling är att den inte ger ljuskänslighet vilket betyder att det är möjligt att utsättas för solljus efter utan att behandlingen gör skada på huden. Behandlingen får maximal effekt när den görs som en kur.

 

Så här går en PROFHILO -behandling till.

 
Tack vare sin gel-konsistens fördelas Profhilo® smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas. Det betyder att det kan användas på områden som normalt är svårbehandlade med traditionella fillers, till exempel hals, panna, dekolletage och händer.

Utmaningen med Covid -19

 

- Efterskalvet av pandemin har förstås resulterat i en oro om hur framtiden ser ut men vi ställde aldrig in utan vi ställde om. Vi har vårdpersonal i landet som har gjort och gör enorma insatser för samhället och många har bland annat känt en social oro. Vi ser att flera av dem söker sig till oss för att skapa en balansgång av sjuka patienter och friska klienter. Det är ett enormt kliv från att dagligen träffa och hjälpa patienter i behov av sjukvård till att träffa och hjälpa patienter som har andra behov och vi ser att en hel del elever finner ljus i kontrasterna som det medför. Vi har en ljus framtid framför oss.

Givetvis har vi behövt anpassa kursprogram efter restriktioner men vi är helt med på att vi kontinuerligt behöver och måste pussla om. Som jag nämnde tidigare så är hela verksamheten byggd på kvalité och långsiktighet där lagar och regler ligger i Socialstyrelsens händer om vem och vilka som får behandla. I och med att den nya lagen kommer tillämpas, känns det väldigt bra att vi redan från start hade som policy att endast utbilda legitimerade läkare, tandläkare och sjuksköterskor.

 

Vad är ditt bästa råd till en nyexaminerad som funderar på att utbilda sig till injektionsbehandlare?


Jag kan inte understryka det tydligare, skapa en affärsplan! En tydlig plan för hur och vad du vill erbjuda dina framtida kunder och klienter. Vem är du och varför ska de välja dig? En affärsplan ska heller inte ligga och damma i lådan utan den ska uppdateras kontinuerligt i takt med din och verksamhetens utveckling.

Hur ser utvecklingskurvan ut?Vår kurva har naturligtvis utvecklats och förändrats över åren. Inför varje termin dyker något nytt upp och något gammalt försvinner. I en förändring tar vi alltid hänsyn till feedbacken vi har fått, till hur våra elever har utvecklats, vad som tillkommit i branschen och självklart nya råd och rön.Vi har tagit fram olika kurvor och planer för olika mål.
Oavsett om du vill arbeta med detta en gång i månaden eller satsa helt och fullt på det så har vi anpassade kursprogram för det. I en konsultation med våra elever tar vi alltid reda på hur intentioner och mål ser ut innan vi rekommenderar en utbildning. Idag kan du som inte har en aning om vad filler och toxiner är gå en utbildning hos oss och inom 6 månader bli en master injector.

 

Beskriv en framgångsrik injicerare?Det är helt klart ett enormt intresse som ligger i grund för en framgångsrik injicerare. Med intresset följer automatiskt ett arbete av prioritering av tid och man tar sig helt enkelt tid att lära sig och förstå vad man gör. Man lägger ned tid på att fördjupa sig inom anatomin, preparat och samspelet mellan behandlare och klienter. Vi kan ge alla våra elever verktygen de behöver men erfarenheten och ett genuint intresse kommer vi aldrig kunna ge dem. Det är ett arbete som varje behandlare måste göra själv.

 

MINA TOPP 8

dos & don´ts för att lyckas

som småföretagare

DOS

1. Babystep.
Ha tålamod att utvecklas i små säkra steg och det kan du göra genom att lära känna din produkt.

2. Planera.
Planera, planera, planera! Ha en grym affärsplan som innefattar allt du gör i ditt bolag.

3. Se till att andra talar om dig.
Vad vill du att ryktet säger? Våga vara den som skiner, för visst är det så att du har en riktigt bra idé och utför ett arbete som du kan stoltsera dig över. Lär dig marknadsföra dig själv.

4. Tänk på din egen attityd.
Hur bemöter du dina klienter en tråkig, mörk höstdag? Kan du skilja på ditt privata jag och ditt professionella jag? Det är till 100% ett serviceyrke du kommer att syssla med.

DON´TS

1. Starta upp av fel skäl.
Ett stort misstag jag ofta hör är att de personer som har i sikte att omedelbart tjäna en förmögenhet ofta blir besvikna över resultatet. Samma personer tenderar även tro att de kommer få mycket mer fritid – det blir tyvärr inte så.

2. Ingen koll på pengar.
Kalkyl? Budget? Likviditet? Kapital? Det vanligaste problemet för småföretagare är att de inte är företagsamma på rätt sätt, det vill säga att pengarna uteblir. I starten får man ligga ute med mycket pengar och då kan man ha missbedömt tidsaspekten tills att man faktiskt kan få någon som helst lyftkraft av kundernas pengar.

3. Buffert, vad är det?
Om du inte kan skilja på personlig ekonomi och företagsekonomi så lyser varningslampan.

4. Glömmer bubbel & choklad!
Man glömmer helt enkelt bort att fira. De roliga och spännande delmålen glöms av och därav glömmer man bort att hålla sig motiverad. Många människor drivs av motivation, vad motiverar dig?

FRAMGÅNGEN

Varför ska man välja _K acadeamy?

- Man ska välja _K academy när man är ute efter en långsiktig, hållbar och en kvalitativ utbildning. Våra föreläsare är handplockade och har mångårig erfarenhet inom estetisk medicin. Vi är stolta över att presentera kompetenta och seriösa föreläsare som fullständigt brinner för det de gör. Unikt är även att de arbetar som behandlare på daglig basis och därmed har en enorm erfarenhet av det kliniska arbetet. Med våra erfarenheter blir det också lätt att skräddarsy en utbildning utefter våra elevers önskemål. Vi står för det vi gör och har ett stort inflytande inom branschen - och det gör oss till en akademi som ligger i framkant.

Slutligen, har du några bra avslutningsord?

- Så klart att jag har!
"success is no accident”