Your cart
Close Alternative Icon

Läppar i 3D anatomi

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Läppar i 3D anatomi

Våra läppar har olika funktioner som gör de unika, vilket kan bli en utmaning vid filler injektioner. Olika läppar kan behöva olika tekniker. 


De är i konstant rörelse med hjälp av sin cirkulära muskel, Orbicularis Oris, för att inte nämna de andra flertal muskler i ansiktet som hjälper oss att le, äta och grimasera. Därför är det ett måste att använda en filler som tillåter rörelserna att bibehållas naturliga. Vid användning av ett för hårt material eller vid överbehandling kan det se ut som “korv läppar”, eller i vissa fall resultera i att det inte går att stänga munnen. 


Läppar är väldigt kärlrika med tunn hud, därav är det väldigt lätt att att få en svullnad samt blåmärken vid injektioner. Även värre komplikationer kan ske ifall ifall huvudkärlet i läppen blockeras av filler. Därför är det väldigt viktigt att ha kunskap om vart kärlen ligger, så en säker injektion kan göras. 


Den torra delen av läppen har inga körtlar eller skyddande lager av olja eller svett, detta är anledningen till torra eller spruckna läppar. Hyaluronsyra som filler delvis består av, hjälper till att återfukta läpparna. 

Hyalase bryter ner hyaluronsyra (HA) i en cellulär och molekylär process. För estetiska behandlingar använder vi Hyalase för att behandla klumpar, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en misslyckad fillerbehandling.

 

Före och efter hyalaseFöre och efter hyalase på DOCTOR_K

Bilder på före och efter Hyalase behandlingar.