Män och rynkbehandlingar med Vistabel® – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

Män och rynkbehandlingar med Vistabel®

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Män och rynkbehandlingar med Vistabel®

Estetiskabehandlingar som Vistabel® ökar bland män

Vistabel® är ett naturligt protein och ett muskelavslappnande läkemedel som är de absolut mest effektiva och enklaste behandlingen mot rynkor. Du kanske känner igen läkemedlet mer som B o t o x ®? De har båda samma funktion och tillverkas av samma läkemedelsbolag men används i två olika syften- estetiskt och medicinskt. I syfte av att använda läkemedlet i estetiska behandlingar har Vistabel® ökat exponentiellt då den är den mest effektiva och enkla lösningen. Den här är en av de mest efterfrågade och tillkomliga kosmetiska behandlingarna runt om i världen. Faktum är att efterfrågan på icke-kirurgiska ingrepp har överlag ökat exponentiellt under det senaste decenniet. 


Vad säger statistiken?

Amerikanska föreningen av plastikkirurger rapporterade enligt Aesthetics Journals en undersökning där man såg en ökning hos män som genomgår icke-kirurgiska behandlingar med 67 %. Det som också var intressant var att under samma tidsperiod fann rapporten en betydande minskning av män som genomgick kirurgiska behandlingar med 48%. Det betyder att alltfler män väljer icke-kirurgiska ingrepp framför kirurgiska ingrepp. 


Behandlingstekniken på en manlig klient

Inom de närmsta åren har speciellt utformade estetiska-behandlingar för män dykt upp mer och mer på marknaden. Tekniken har utvecklats och material har utökats i takt med efterfrågan.

Att dosera läkemedlet Vistabel® på en manlig klient kan många gånger vara svårare än att behandla en kvinnlig klient. Detta gäller särskilt för de behandlare med mindre erfarenhet av att behandla män. Det finns ett antal viktiga anatomiska egenskaper som är konstruerade för det "idealiska" maskulina ansiktet. En välgrundad placering och dosering av material är viktiga för att upprätthålla denna maskulinitet som många män har eller eftersträvar. 
Det estetiskt idealiska manliga ansiktet har en muskulös och överhängande horisontell panna. Manliga ögon är vanligtvis smalare och mindre öppna än kvinnors. Tunga ögonlock eller hudöverskott är även oftast vanligare.

För att lyckas skräddarsy behandlingen till det manliga ansiktet utan att feminisera (om inte detta efterfrågas) är det viktigt för behandlaren att förstå den grova anatomiska skillnaden i den manliga och kvinnliga anatomin.
Klienter med tjock hud kräver exempelvis ofta mycket högre doser än de med tunnare och framförallt torr hud.
Hos män som söker behandling för exempelvis tandgnissling eller käklåsniningar är det viktigt att informera om vilken effekt sådana behandlingar kommer att ha på käklinjen. Eftersom en sådan behandling kan resultera i förminskning av käkarna kan nedre delen av ett maskulint käkparti smalas av och på så sätt bli mer feminint. 
Något som blir mer vanligt i dagens samhälle bland män är att behandla exempelvis hyperhidros (överdriven svettning). Detta är både en effektiv och säker behandling. 
Läs mer och boka en tid här


Källa: Aesthetics Journal