Your cart
Close Alternative Icon

Academy news

Läppar i 3D anatomi

Läppar i 3D anatomi

Våra läppar har olika funktioner som gör de unika, vilket kan bli en utmaning vid filler injektioner. Olika läppar kan behöva olika tekniker. 


De är i konstant rörelse med hjälp av sin cirkulära muskel, Orbicularis Oris, för att inte nämna de andra flertal muskler i ansiktet som hjälper oss att le, äta och grimasera. Därför är det ett måste att använda en filler som tillåter rörelserna att bibehållas naturliga. Vid användning av ett för hårt material eller vid överbehandling kan det se ut som “korv läppar”, eller i vissa fall resultera i att det inte går att stänga munnen. 


Läppar är väldigt kärlrika med tunn hud, därav är det väldigt lätt att att få en svullnad samt blåmärken vid injektioner. Även värre komplikationer kan ske ifall ifall huvudkärlet i läppen blockeras av filler. Därför är det väldigt viktigt att ha kunskap om vart kärlen ligger, så en säker injektion kan göras. 


Den torra delen av läppen har inga körtlar eller skyddande lager av olja eller svett, detta är anledningen till torra eller spruckna läppar. Hyaluronsyra som filler delvis består av, hjälper till att återfukta läpparna. 

Hyalase bryter ner hyaluronsyra (HA) i en cellulär och molekylär process. För estetiska behandlingar använder vi Hyalase för att behandla klumpar, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en misslyckad fillerbehandling.

 

Före och efter hyalaseFöre och efter hyalase på DOCTOR_K

Bilder på före och efter Hyalase behandlingar. 

 

Continue reading

“ Jag fastnade direkt " DOCTOR_K ACADEMY modell berättar

“ Jag fastnade direkt " DOCTOR_K ACADEMY modell berättar

Lisa Byström 35 år förskollärare 

“Jag försöker dölja det ”

Sömnen är avgörande för att vi människor ska fungera. Ändå bjuder en av livets viktigaste perioder ofta på betydligt mycket mindre sömn än tidigare. Plötsligt står man där med sin lilla bebis i famnen och behovet av energi och tålamod är större än någonsin. Vi bjuder in Lisa 35, till våra lokaler på Regeringsgatan och delar en kopp te och en stunds skratt med henne. Det är en lördag eftermiddag och Lisa har anmält sig som modell för en tear trough behandling. 
Hon har anmält sitt intresse via vår hemsida och ska få hjälp med att reducera och förbättra sina mörka ringar under ögonen.

- Jag har sett fram emot den här behandlingen länge, livet kom emellan men nu är jag redo. Som ensamstående förälder till Yoel har det varit tufft att prioritera och framför allt finna tiden till sig själv. - Min inre skönhet är på plats men nu är det dags att göra något åt det yttre, jag försöker dölja det hela tiden men har insett att ingen concealer i världen kan rädda de här mörka ringarna under ögonen.

Lisa kom i kontakt med Doctor_K academy 2014 då hon även då anmält sig som modell men den gången för eliminering av arga rynkan mellan ögonen. “ Jag fastnade direkt, jag blev bemött på ett proffsigt sätt och behandlingen skedde tryggt under handledning av Hadde” Det här passar mig jättebra och jag känner mig inte alls nervös. VI ställer ner kopparna och hör att det nu är hennes tur. Hon har fått äran att behandlas av Dr.Sara Johansson som är specialist i allmänmedicin och utför estetiska injektioner på en välkänd salong i Uppsala. Hon är nu inne på sin masterutbildning och välkomnar varmt in henne till behandlingsrummet som ligger vägg i vägg med akademin.

Continue reading

Konsten att göra det bästa med det man har

Konsten att göra det bästa med det man har

Många av oss kommer från en klinisk sjukvårdsvärld där vi ofta ska analysera, bedöma och kanske till och med utföra behandlingar på en patient. I den här processen tänker vi oftast inte på allt det där runt omkring.

I den estetiska injektionsvärlden är patienten oftast en frisk klient som vänt sig till oss och därmed förvandlas till en kund och med det sagt plötsligt förväntar sig att få vår expertis från den kliniska världen men kräver också en hög service med tanke på vad hen betalar.

Vad är service förutom det där självklara med leendet? Här kommer mina absolut bästa tips för dig som vill ge din klient mer än en trygg och säker behandling.

 

DEKORERA DIN ARBETSPLATS
Förstärk känslan i miljön me din nisch. Du behöver inte lägga massa pengar på ny inredning.  När du återanvänder sånt som du redan har sparar du inte bara en slant utan visar även att du är kreativ. Alla vill besöka en kreativ artist som ska skapa något vackert i ens ansikte.
KOM IHÅG BADRUMSSPEGELN
Se till att badrummet är fräscht och rent, din klient kommer troligtvis göra minst ett besök där under sin vistelse. Se till att spegeln är ren den kommer med all säkerhet komma till användning. Kan du kanske till och med använda den här platsen som en reklamplats och smyga in någon kampanj?
LÄR KÄNNA DIN KLIENT
Prata med din klient, lär känna din klient. X har valt dig och  kommer välja dig igen om X känner sig sedd och speciell. Våga ställ frågor, våga få fram ett skratt, våga visa känslor. få fram de känslorna. Din klient kommer känna sig trygg.
TVÅ SEKUNDERS REGELN
Man får bara en gång på sig att presentera sig. Det sägs att man har två sekunder på sig att fånga någons uppmärksamhet genom skylten på gatan. Har du inte möjlighet att skylta, satsa på entrén. Känner sig din klient välkommen direkt? Känns det inbjudande? Är det tydligt för klienten var hen ska ta vägen?
INFORMERA
Informera informera informera.. jag kan inte tipsa nog om detta. Information skapar en trygghet. Låt dina klienter bli påminda om dina öppettider, dina priser och dina behandlingar. Har du något viktigt att dela med dig som är av vikt för deras resultat, ge de det nedskrivet. Skriv en lapp, sms:a, maila, skicka ett brev etc. Va kreativ, dina klienter kommer älska det.
STRESSA INTE
Ta god tid på dig, låt din klient vara i fokus! Ingen vill bli behandlad av en stressig person. Ingen vill bli klippt av en stressad frisör. Ingen vill placera fonder hos en stressad bankman. Det är samma här, din klient har valt dig och är väl medveten om att det finns risker med behandlingar. Skapa inte stress genom onödig information eller bristande information.


  Sinnesorgan tar emot information från omgivningen, hjärnan organiserar sinnesintrycken och tolkar slutproduktionen, jag pratar förstås om perception. Det här är en grund för våra handlingar och är en viktig del för våran tankeprocess. Alla vill vi att våra klienter ska lämna oss med goda tankar och kanske till och med lämna en god rad eller två på någon social plattform och slutligen ligga i grund för en nästkommande klient. 

  2014 vann jag ett ärofyllt pris på Stockholm Arlanda Airport och blev utnämnd till årets service enhet. Jag var troligtvis den absolut minsta aktören på en av Sveriges största mötesplatser med över 600 företag och 17500 anställda. 
  Hadde inte en chans att matcha mina kampanjer med de stora hajarna men jag hade alla förutsättningar för att erbjuda mina kunder service av högsta nivå. 

  Varför väljer dina klienter dig? 

   

  Kelli Kader
  // Utbildningsansvarig  

  Continue reading

  Vi välkomnar Bahare Norian Leg.Tandläkare och föreläsare

  Vi välkomnar Bahare Norian Leg.Tandläkare och föreläsare

  När vi möter Bahare i soffan på Doctor_K tar hon ett djupt andetag och skrattar hejdlöst åt en situation som just hänt på övervåningen där hon hälsat på någon som hon trodde var någon som det visade sig var någon helt annan. Hennes härliga väldoftande hår sätter hon upp i en hästsvans och samlar sig inför mötet vi snart ska ha.

  -Tack snälla för att jag blev inbjuden till ett sånt fantastiskt och unikt tillfälle.
  Vi har tagit in en fotograf som bland annat ska plåta henne för DOCTOR_K´s hemsida.
  Vi har ett fullspäckat schema och samtalet vi har följs snart upp av ett möte med övriga kollegor på akademin där ämnet komplikationer står på agendan.
  Vi har bjudit in experter från läkemedelsföretaget Allergan och har tänkt fördjupa oss i studier om nenbrytningsbara produkter och dess beteenden.

  ”Det var helt enkelt det jag brann för”

  Några år efter gymnasiet flyttade Bahare till Ungern där hon påbörjade sina tandläkarstudier tillsammans med sin nuvarande sambo.
  - Universitetet hade ett gott rykte och vi va fler som valde att flytta dit. 
  Min utbildning utomlands präglades av många positiva upplevelser och framförallt en bra utbildning där den estetiska delen inom tänder låg mig varmt om hjärtat. Jag fann kärleken tidigt och att jag idag jobbar med estetiska injektioner på heltid faller helt naturligt för mig. Hon kom i kontakt med estetiska injektioner för 6 år sen och har sedan dess släppt tandläkarbranschen helt.

  - Det var helt enkelt det jag brann för säger hon när hon berättar att hon inte har några planer på att lämna injektionsvärlden. Det finns så mycket att hämta och lära sig och att idag få stå och vara en inspiratör för andra känns otroligt givande.

  Bahare Norian är en av föreläsarna på DOCTOR_K_K academy och en helg i månaden håller hon en BAS, PRO eller MASTER utbildning för elever på alla nivåer. Hon har tillsammans med Dr. Hadde skapat kursinnehållet som presenteras på utbildningarna. Hon har en lång erfarenhet av att föreläsa och utbilda andra behandlare och vi är väldigt glada över att få utöka våra kurstillfällen genom att erbjuda expertis från henne.

  Text: Kelli Kader  
  Foto och bild: Elin Svanström   Continue reading