Frågor och svar om Fillers

Vad är fillers?

Fillers som används inom kosmetiken är baserat på hyaluronsyra, en vattenmolekyl som existerar naturligt i kroppens egen vävnad. Det är injicerat i huden for att fylla ut rynkor (ex nasiolabial veck), öka volym (ev läppar) och konturera (ev näsa). Genom att injicera kontrollerad mängd hyaluronsyra i specifik områden kan man skapa och återställa många delar av ansikte/kropp och resultatet ser man direkt.

Vilka områden kan behandlas?

Fillers används för att fylla rynkor, öka volym om konturera ansiktet.
De främst förekommande behandlingarna är;
näsa till mun linjer (nasolabial seck, skrattlinjer)
marionette Linjer (sura mungipor)
läppar (konturer, volym och put)
kindben (volym, kontur)
tear trough (mörka ringar under ögon)
käkben,
käklinje,
haka,
tinning
pannan
glabella/mellan ögonbrynen 

Hur appliceras fillers?

Beroende på området kan man använda olika tekniker. Den vanligaste tekniken för läppar och nasolabial vecken är en liten nål som går in under huden där man sakta injicerar materialet under nålens utgång. I kinderna använder vi oss av mikrokanyl tekniken; efter ett litet stick med en nål införs en längre kanyl för att inte skada blodkärl, vilket minimerar blåmärken och svullnad.

Vilka är fördelarna med fillers?

Det är en väldigt enkel och säker procedur för att reducera rynkor i ansiktet. Det vi använder hos Doctor_k är inte permanent utan bryts ner naturligt i kroppen. Filler påverkar inte ansiktsuttryck vilket resulterar i ett mer naturligt utseende.

Hur länge varar filler?

Nedbrytningen av materialet beror på många olika faktorer. Dessa kan vara relaterade till hy, ålder, livsstil, behandlingsområde, material etc. Behandling av läppar varar oftast mellan 1-3 månader och upp till 6-12 månader. Det är väldigt svårt att bedöma den exakta nedbrytningstiden för varje individ. Behandling i ansiktet håller 6-12 månader och upp till 18 månader, beroende på vilket material som används.

Är proceduren säker?

Hos Doctor_k använder vi oss av två av marknadens största och bästa, beprövade materialen i världen; Juvederm® och Belotero. Dessa material har varit studerade och utvecklade under en längre tid för att efterlikna kroppens vävnad och därmed minska risken för allergiska reaktioner. Vilket material vi använder i just ditt fall, beror på vilket behandlingsområdet som ska behandlas och vilket resultat just du vill uppnå.

Hur går behandlingen till?

Före behandlingen

Konsultationen innebär dels en undersökning och dels en dialog där vi tillsammans pratar om Dina förväntningar och vad vi kan förvänta oss för resultat i just Ditt fall. Vi fotograferar dig för att analysera resultaten.


Under behandlingen

Vi använder alkoholfri desinfektion för att få ett rent behandlingsområde. Bedövning ges om så önskas. Med en liten nål injicerar vi hyaluronsyran under huden för att fylla ut och konturera. Efter behandlingen masserar vi materialet för att undvika knutar. Doctor_k arnica gelé appliceras för att förhindra blåmärken.

Efter behandlingen

Om dina läppar är porösa så har du högre risk för knölar i läpparna. Vi arbetar med de mjukaste materialen för att undvika knutar och om de förekommer så är det enkelt att massera ut dem. Vissa upplever att knölar formas efter behandlingen. Att värma läppen med ångbad och sedan massera löser upp knölarna. Du erbjuds DR_K gelén som effektivt motarbetar svullnad och blåmärken. Beroende på behandlingsområdet är det olika risknivåer för svullnad. I läpparna där blodkärlen sitter tätt är det högre risk för svullnad och blåmärken. I näsa-mun linjerna är däremot svullnad inte så vanligt, men risken för små blåmärken finns. Svullnad av läppar, som oftast är mest intensiv direkt efter behandlingen men som går över efter ett par dagar.

Vilka är bieffekterna?

De vanligaste är blåmärke och svullnad. Däremot sker det oftast under ögonen (tear trough) och ibland i läpparna. Svullnad i läpparna går över efter ett par dagar. Blåmärken kan hålla en längre period under ögonen. Försiktiga metoder används för att undvika svullnad och blåmärken.

Vad är skillnaden mellan Vistabel och fillers?

Rynkor i pannan får man främst på grund av överaktiva muskler. Med Vistabel så slappnar man av dessa muskler vilket ger en slät och yngre hy. Filler liknar ett gelé som man injicerar under huden för att fylla ut veck, öka volym eller konturera.

Kommer mina rynkor/läppar bli värre om jag inte fortsätter min behandling?

Det som sker efter att en fillerbehandling har brutits ner är att du återgår till den volym och de rynkor du hade innan. Oftast ger det bättre resultat än innan första behandlingen då vävnaden stimulerats av kollagenet i produkterna som vi använder, vilket ger spänst och fyllighet.

Vad använder ni för material?

Vi föredrar att använda Juvéderm® då det finns många olika varianter att använda beroende på behandlingsområde och funktion. För läpparna använder vi bland de mjukaste fillers på marknaden vilket ger en läppbehandling ett väldigt naturligt utseende. För vissa områden föredrar vi Belotero. Val av material kommer din behandlare avgöra under sin konsultation. 

Kan alla nyttas av fillers?

Det är en väldigt låg allergirisk på fillers och det beror på att det består av hyaluronsyra som naturligt existerar i kroppens vävnad. Det innebär att det allra flesta kan använda det. Vissa tenderar dock att bryter ner ämnet väldigt snabbt och därav varar resultatet inte lika länge.