Your cart
Close Alternative Icon

Den manliga anatomin - Estetiskabehandlingar bland män ökar

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Den manliga anatomin - Estetiskabehandlingar bland män ökar 

BTX eller Vistabel® är ett naturligt protein och ett muskelavslappnande läkemedel som är de absolut mest effektiva och enklaste behandlingen mot rynkor för både kvinnor och män. I syfte av att använda läkemedlet i estetiska behandlingar har Vistabel® ökat exponentiellt bland män då den är den mest effektiva och enkla lösningen. Faktum är att efterfrågan på icke-kirurgiska ingrepp har överlag ökat exponentiellt under det senaste decenniet, speciellt bland män. 


Vad säger statistiken?

Amerikanska föreningen av plastikkirurger rapporterade enligt Aesthetics Journals en undersökning där man såg en ökning hos män som genomgår icke-kirurgiska behandlingar med 67 %. Det som också var intressant var att under samma tidsperiod fann rapporten en betydande minskning av män som genomgick kirurgiska behandlingar med 48%. Det betyder att alltfler män väljer icke-kirurgiska ingrepp framför kirurgiska ingrepp. 

Behandlingstekniken på män
Inom de närmsta åren har speciellt utformade estetiska-behandlingar för män dykt upp mer och mer på marknaden. Tekniken har utvecklats och material har utökats i takt med efterfrågan. 

Att dosera läkemedlet Vistabel® på män kan många gånger vara svårare än att behandla kvinnor. Detta gäller särskilt för de behandlare med mindre erfarenhet av att behandla män. Det finns ett antal viktiga anatomiska egenskaper som är konstruerade för det "idealiska" maskulina ansiktet. En välgrundad placering och dosering av material är viktiga för att upprätthålla denna maskulinitet som många män har eller eftersträvar.

För att lyckas skräddarsy behandlingen till det manliga ansiktet utan att feminisera (om inte detta efterfrågas) är det viktigt för behandlaren att förstå den grova anatomiska skillnaden bland män och kvinnor. 

Är du intresserad av en behandling hos oss och vill veta vad som rekommenderas för just dig? 
Vänligen boka tid nedan. 


Källa: Aesthetics Journal