Den manliga anatomin - Estetiska behandlingar bland män ökar – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

Den manliga anatomin - Estetiska behandlingar bland män ökar

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Det finns en injektionsbehandling som är en effektiv behandling mot rynkor och fina linjer för både kvinnor och män. Produkten har ökat exponentiellt bland män då den är så pass effektiv och enkel. Faktum är att efterfrågan på icke-kirurgiska ingrepp har överlag ökat exponentiellt under det senaste decenniet, speciellt bland män.

Vad säger statistiken?

Amerikanska föreningen av plastikkirurger rapporterade enligt Aesthetics Journals en undersökning där man såg en ökning hos män som genomgår icke-kirurgiska behandlingar med 67 %. Det som också var intressant var att under samma tidsperiod fann rapporten en betydande minskning av män som genomgick kirurgiska behandlingar med 48%. Det betyder att alltfler män väljer icke-kirurgiska ingrepp framför kirurgiska ingrepp.

Behandlingstekniken på män
Inom de närmsta åren har speciellt utformade estetiska-behandlingar för män dykt upp mer och mer på marknaden. Tekniken har utvecklats och material har utökats i takt med efterfrågan.

Behandlingen på män kan många gånger vara svårare än att behandla kvinnor. Detta gäller särskilt för de behandlare med mindre erfarenhet av att behandla män. Det finns ett antal viktiga anatomiska egenskaper som är konstruerade för det "idealiska" maskulina ansiktet. En välgrundad placering och dosering av material är viktiga för att upprätthålla denna maskulinitet som många män har eller eftersträvar.

För att lyckas skräddarsy behandlingen till det manliga ansiktet utan att feminisera (om inte detta efterfrågas) är det viktigt för behandlaren att förstå den grova anatomiska skillnaden bland män och kvinnor.

Är du intresserad av en behandling hos oss och vill veta vad som rekommenderas för just dig?
Vänligen boka tid.


Källa: Aesthetics Journal