FAQ- Vanliga frågor och svar – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

FAQ- Vanliga frågor och svar

FAQ- Vanliga frågor och svar om Rynkbehandlingar

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM RYNKBEHANDLING

Vad är en rynkbehandling och vad används rynkbehandling för?

Genom användning av muskelavslappnande medel är det möjligt att reducera rynkor och kontrollera ansiktsmimiken. De vanligaste områdena för behandling inkluderar rynkorna i pannan, arga rynkan mellan ögonbrynen och de små kråksparkarna runt ögonen. Muskelavslappnande medel kan också användas i medicinskt syfte för behandling av migrän, spänningshuvudvärk, tandgnissling och även för svettreducerande behandlingar

Anledningarna till att man vill utföra en behandling hos oss är följande:

 • Förebygga och behandla rynkor i ansiktet och halsen.
 • Eliminera andra tecken på åldring.
 • Förhindra överdriven svett i armhålan och handflata (Hyperhidros).
 • Förebygga migrän och spännings huvudvärk.
 • Eliminera tics i specifika muskler (ögonlock).
 • Få ett ögonbrynslyft.
 • Minimera käklåsningar och tandpressning.
 • Smalna av ansiktsformen.
 • Minimera tandgnissling.

Att använda rynkbehandlingar i förebyggande syfte är nyckeln därför rekommenderar vi att börja med i god tid.

När ser jag resultaten och hur länge varar effekten?

Effekten är synlig mellan 10-14 dagar. Efter 3-4 månader börjar effekten avta och tillståndet återgår gradvis till sitt ursprungliga skick. Regelbundna användare får längre effekt och kommer därför behöva göra behandlingen mer sällan med åren.

Är det en säker behandling?

Medlet används i många medicinska fall och inte bara kosmetik. Medlet har används aktivt i många år runt hela världen. Det har US FDA och Europeisk licens godkännande. Det är alltid viktigt att det utförs i lämpliga doser och hanteras av vårdpersonal med kunskap och bred erfarenhet.

Vad ska jag göra efter min behandling?

Gör milda ansiktsuttryck övningar för att aktivera materialet.

Undvik att röra eller gnida områden som injicerats, i 48 timmar.

Undvik träning och alkoholkonsumtion i 24 timmar.

Använd kylpack för att undvika blåmärken.

Paracetamol(Alvedon) kan tas för smärtstillande.

Under din konsultation kommer du att få mer information.

Vem bör injicera med detta material?

En registrerad läkare, tandläkare hos socialstyrelsen eller sjuksköterska med specialkompetens och erfarenhet inom kosmetiska injektioner.

Kommer behandlingen att påverka mitt ansikte?

Medlet slappnar bara av de muskler som behandlas. Om det är vissa muskler som du inte vill behandla så påverkas dem inte.

Kommer jag att kunna göra ansiktsuttryck?

Det beror på vilken behandling du behöver och hur pass "stelt" området man vill behandla ska vara. Den klassiska "tre områden" behandlingen ger nödvändigtvis inte ett fryst utseende med rätt produkt. I ansiktet har vi 43 muskler och de flesta är under näsan. När vi behandlar glabella, panna och kråkfötter, behandlar vi 5 muskler. Om man vill behandla musklerna runt munnen blir effekten en mer fryst utseende.

Vad finns det för bieffekter?

Komplikationer och bieffekter av är relativt låga och det är sällan det sker med en klinisk examination och konsultation. Om det skulle ske en komplikation så är det oftast temporära och milda.

Ömhet, spänningshuvudvärk och blåmärken kan förekomma och avtar vanligtvis inom några dagar.
Man ska inte behandlas om man tidigare har visat sig överkänslig mot medlet. Lider man av muskelsjukdomar, använder antibiotika eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i muskler ska man undvika denna behandling. Vi behandlar ej gravida eller ammande.

Under din konsultation får du mer information om varje behandlings specifika indikationer och eventuella risker.

Att tänka på:
Undvik att sola, bastu- och ångbad de närmaste tiden.
Undvik make-up på det behandlade området 12 timmar efter behandling.
Undvik alkohol i 24 timmar.
Undvik intensiv träning i 24 timmar.

Kommer det att funka på mig?

Majoriteten av klienter som behandlas av en erfaren behandlare är nöjda efter sin behandling. Vi rekommenderar alltid att man bokar en konsultation först för en genomgång och bedömning.

Vad är det för skillnad mellan filler?

Rynkor i pannan får man till stor del av överaktiva muskler. Medlet får musklerna att slappna av och resultatet ger bland annat en en slätare hud. Fillers liknar ett gelé som man injicerar under huden för att fylla ut veck, öka volym eller konturera.

Continue reading

Vanliga frågor och svar om Radiesse

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM RADIESSE®

Vad är Radiesse®?

Radiesse® är en långtidsverkande kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en filler med hyaluronsyra. Radiesse® innehåller istället det kollagenstimulerande ämnet kalciumhydroxiapatit som bidrar till att huden får en långsiktig förbättring av såväl fasthet som fyllighet. Kombinationen av att Radiesse inte bryts ner lika enkelt samtidigt som den boostar ditt kollagen gör att effekten håller i sig längre än andra fillers.

Hur går en behandling med Radiesse® till?

 Med tunna små nålstick injiceras Radiesse® djupt ner till benet under huden. Beroende på syftet med behandlingen varierar placeringen av Radiesse®.

Hur länge håller en behandling med Radiesse®?

Till skillnad från andra fillerpreparat som innehåller hyaluronsyra är Radiesse inte helt kroppsegen. Radiesse är en långtidsverkande kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en filler med hyaluronsyra gör. Resultatets varaktighet är individuellt och faktorer som livsstil, ämnesomsättning samt vikt upp/nedgång kan påverka hållbarheten. I regel håller effekten av en behandling ca 12-16 månader.

Är det nödvändigt att boka en konsultation?

När det kommer till konsultation gällande injektionsbehandlingar och om det är första gången du besöker eller inte har varit hos oss de senaste 6 månaderna har vi som krav enligt lagen att en konsultation ska genomföras senast 48 timmar innan din behandling.

Måste man göra en behandling efter en konsultation?

Nej. Du är varmt välkommen på enbart en konsultation hos oss!

Vilka är rikserna och biverkningarna med Radiesse®? 

Att tänka på: Radiesse går ej att bryta ner med fillerborttagnings så som man kan bryta ner andra filler som består av hyaluronsyra. Radiesse bryts ner gradvis ur kroppen.
Under din konsultation får du mer information om varje behandlings specifika indikationer.

Vanliga biverklingar: Svullnad, ömhet och blåmärken är vanligt förekommande.
Ovanliga: Infektion och ocklusion.

Att tänka på:
Undvik att sola, bastu- och ångbad de närmaste tiden. Undvik make-up på det behandlade området 12 timmar efter behandling.
Undvik alkohol i 24 timmar.
Undvik intensiv träning i 24 timmar.

Var hittar jag mer information om Radiesse®?

INJEKTIONER - PÅ KLINIKEN
En konsultation för injektioner hos Isabelle (leg.ssk) på kliniken är kosntadsfri. Hos våra andra injektionsbehandlare kostar en konsultation på plats 1 000 SEK.  

INJEKTIONER - ONLINE

En digital konsultation är kostnadsfri. och detta gör du enkelt online genom att fylla i ett formulär på vår hemsida. Se formulär här.

Formuläret måste skickas in 3 dagar innan din behandling så det hinner granskas.

HUD

En hudkonsultatin är kostnadfri. Under en konsultation för hudbehandlingar finns endast tid för konsultation och inte en behandling. Vår hudterapeut skräddarsyr en behandlingsplan efter dina förutsättningar och bokar sedan in en ny tid som passar dig.

Continue reading

FAQ - Vanliga frågor och svar om konsultationer hos oss

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM KONSULTATION

Hur går en konsultation till?

Du får en genomgående konsultation där du får förklara dina förväntningar och önskat resultat. Din behandlare ger dig en behandlingsplan och prisförslag. Under konsultationen genomförs en fotografering med 3D-kamera för att få uppfattning om ditt ansikte från alla vinklar. Konsultationen måste ske senast 48h innan din injektionsbehandling. En konsultation på kliniken hos Isabelle Arnsten är kostnadsfri (ordinariepris 1 000 SEK. )

Detta ingår i en konsultation på kliniken:
- Fotografering
- Analys av områden som påverkar trötthet
- Skräddarsydd behandlingsplan enligt dina förväntningar, önskemål och budget

När du gör en behandling hos oss är du alltid välkommen till oss för en efterkontroll om du önskar diskutera framtida behandlingsplaner eller exempelvis är i behov av en korrigering. Korrigeringar vid ömsesidig överenskommelse är kostnadsfri.

Hur fungerar en digital konsultaion?

Du gör detta enkelt online genom att fylla i ett formulär på vår hemsida. Se formulär här.
Formuläret måste skickas in 3 dagar innan din behandling så det hinner granskas. En digital konsultation är kostnadsfri.

Konsultation hos andra behandlare?

INJEKTIONER
En konsultation måste genomföras senast 48 timmar innan din behandling.

HUD
Konsultation för hud:
En konsultation hos vår hudterapeut är kostnadsfri. Under en konsultation för hudbehandlingar finns endast tid för konsultation och inte en behandling. Vår hudterapeut skräddarsyr en behandlingsplan efter dina förutsättningar och bokar sedan in en ny tid som passar dig.

Är det nödvändigt att boka en konsultation?

När det kommer till konsultation gällande injektionsbehandlingar och om det är första gången du besöker oss har vi som krav enligt lagen att en konsultation ska genomföras senast 48 timmar innan din behandling. Ibland har man en känsla som är svår att koppla till en viss behandling. Ansiktets anatomi är komplex och det är där vår expertis kommer in. Under en konsultation kan vi koppla känslor till behandlingslösningar för att du ska känna dig trygg och nöjd.

När det kommer till konsultation gällande hudbehandlingar bokar du konsultation om du är 1.) Osäker på behandling eller 2.) Om du ska göra laser. En konsultation för hud är kostnadsfri. Vår hudterapeut skräddarsyr en behandlingsplan efter dina förutsättningar och bokar sedan in en ny tid som passar dig. Om du är medveten om vilken behandling du vill göra kan du boka behandlingen på hemsidan. Då betalar du endast för behandlingen som du väljer att utföra.

Måste man göra en behandling efter en konsultation?

Nej. Du är varmt välkommen på enbart en konsultation hos oss!

Vad händer om min behandling blir nekad?

I vissa fall nekar vi behandling om vi ser potentiella risker att inte uppnå ett önskat eller naturligt resultat. Beroende på önskemål, utgångsläge och förutsättningar bedöms varje enskild konsultation individuellt. Om vi nekar behandling av exempelvis läppar kan orsaken vara att vi inte kommer kunna stå bakom resultatet - sett till de risker som enskilt bedöms under konsultation. Vår prioritet är säkra och naturliga resultat.

Vad kostar en konsultation?

INJEKTIONER - PÅ KLINIKEN
En konsultation för injektioner hos Isabelle (leg.ssk) på kliniken är kosntadsfri. Hos våra andra injektionsbehandlare kostar en konsultation på plats 1 000 SEK.  

INJEKTIONER - ONLINE

En digital konsultation är kostnadsfri. och detta gör du enkelt online genom att fylla i ett formulär på vår hemsida. Se formulär här.

Formuläret måste skickas in 3 dagar innan din behandling så det hinner granskas.

HUD

En hudkonsultatin är kostnadfri. Under en konsultation för hudbehandlingar finns endast tid för konsultation och inte en behandling. Vår hudterapeut skräddarsyr en behandlingsplan efter dina förutsättningar och bokar sedan in en ny tid som passar dig.

Continue reading

FAQ - Vanliga frågor och svar om filler

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM FILLER

Vad är filler?

Filler som används inom kosmetiken är baserat på hyaluronsyra, en hyaluronsyra är en molekyl som består av sockerenheter som existerar naturligt i kroppens egen vävnad. Det är injicerat i huden for att fylla ut rynkor (ex nasolabiala veck), öka volym (ev läppar) och konturera (ev näsa). Genom att injicera kontrollerad mängd hyaluronsyra i specifik områden kan man skapa och återställa många delar av ansikte/kropp och resultatet ser man direkt.

Vanligaste områden att fylla med filler?

Fillerbehandlingar är mångsida och individanpassade och det finns många fördelar med en fillerbehandling. Fillers används för att fylla rynkor, öka volym om konturera ansiktet. De främst förekommande behandlingsområden är följande:

 • - Under ögon, för att motverka mörka ringar och skåror under ögonen.
 • - Kinder, för att återställa volymförluster eller skapa konturering.
 • - Haka, för att förlänga eller runda av ansiktet.
 • - Käklinjen, för att maskera en dubbelhaka, skapa kraftigare eller mer definierad käke.
 • - Tinningarna, för att få ett ögonlockslyft, feminisera ansiktsformen eller att få ett piggare utseende.
 • - Näsan, för att lyfta nästippen eller raka till näsryggen.
 • - I hela ansiktet ,för att ge huden extra mycket fukt och spänst.
 • -Nasolabiala veck och runt munpartiet, för att minimera sura mungipor och ge ansiktet ett minilyft
 • - Läppar, för att föryngra eller ge läpparna volym.
 • - Pannan, för att fylla ut eller runda av.

Hur appliceras filler i ansiktet?

Beroende på området kan man använda olika tekniker. Den vanligaste tekniken för läppar och nasolabial vecken är en liten nål som går in under huden där man sakta injicerar materialet under nålens utgång. För vissa områden använder vi oss av en mjuk kanyl: efter ett litet stick med en nål införs en längre kanyl för att inte skada blodkärl, vilket minimerar blåmärken och svullnad.

Vilka är fördelarna respektive nackdelarna med fillers?

Fördelarna är att det är en väldigt enkel och säker procedur för att reducera rynkor i ansiktet. Våra filler från exempelvis Juvederm består av hyaluronsyra och är inte permanent utan bryts ner naturligt i kroppen. Vi använder även filler som inte består av hyaluronsyra (Radiesse) som är en kollagen stimulerade och långtidsverkande filler. Filler ska generellt inte påverkar ansiktsuttryck vilket resulterar i ett mer naturligt utseende, med kunskap om estetik och kan man uppnå fantastiska och naturliga resultat. Om det skulle ske en komplikation eller oönskat resultat med filler som består av hyaluronsyra kan man i de allra flesta fallen bryta ner materialet som vi kallar fillerborttagning.

Nackdelarna med filler är att svullnader och blåmärken är ganska vanligt beroende på område. Efter ca 4 veckor har materialet satt sig och då kan man tydligare se resultatet. Ibland behövs flera behandlingar beroende på området som ska behandlas. En del människor verkar bryta ner materialet extremt snabbare än andra och därför upplevs resultaten som minimal. Okunskap om mängd och teknik kan ge ett ojämnt och onaturligt resultat. Vi på DOCTOR_k är extremt noga med att bibehålla dina naturliga drag och undviker gärna ett överbehandlat ansikte.

Hur länge varar resultatet?

Nedbrytningen av materialet beror på många olika faktorer. Dessa kan vara relaterade till hudstruktur, ålder, livsstil, behandlingsområde, val av material etc. Behandling av läppar varar oftast mellan 1-3 månader och upp till 6-12 månader. Det är väldigt svårt att bedöma den exakta nedbrytningstiden för varje individ. Behandling i ansiktet håller 6-12 månader och upp till 18 månader, beroende på vilket material som används.

Det som sker efter att en fillerbehandling har brutits ner är att du återgår till den volym och de rynkor du hade innan. Trotts att vi åldras med åren kan vi efter att all material gått ur kroppen fortfarande ha ett bättre resultat än innan första behandlingen och det är för att hyaluronsyra stimulerar vävnader och kollagen, vilket ger spänst och fyllighet.

Hur går behandlingen till?

Före behandlingen: Konsultationen innebär dels en undersökning och dels en dialog där vi tillsammans pratar om dina förväntningar och vad vi kan förvänta oss för resultat i just ditt fall. Vi fotograferar dig för att analysera resultaten.

Under behandlingen: Vi använder alkoholfri desinfektion för att få ett rent behandlingsområde. Bedövning ges om så önskas. Med en liten nål injicerar vi hyaluronsyran under huden för att fylla ut och konturera. Efter behandlingen masserar vi materialet för att undvika knutar. Doctor_k arnica gelé appliceras för att förhindra blåmärken.

Efter behandlingen: Om dina läppar är porösa så har du högre risk för knölar i läpparna. Vi arbetar med de mjukaste materialen för att undvika knutar och om de förekommer så är det enkelt att massera ut dem. Vissa upplever att knölar formas efter behandlingen. Att värma läppen med ångbad och sedan massera löser upp knölarna. Du erbjuds DOCTOR_K gelén som effektivt motarbetar svullnad och blåmärken. Beroende på behandlingsområdet är det olika risknivåer för svullnad. I läpparna där blodkärlen sitter tätt är det högre risk för svullnad och blåmärken. I näsa-mun linjerna är däremot svullnad inte så vanligt, men risken för små blåmärken finns. Svullnad av läppar, som oftast är mest intensiv direkt efter behandlingen men som går över efter ett par dagar.

Vilka fillermärken används på DOCTOR_K?

Vi på DOCTOR_K använder oss av olika fillerprodukter av högsta kvalitet som både är CE-märkta och FDA-godkända och som är anpassade för specifika områden och önskemål. Vilket material vi använder i just ditt fall, beror på vilket behandlingsområde som ska behandlas och vilket resultat just du vill uppnå.

Kan alla använda filler?

Det är en väldigt låg allergirisk på fillers som består av hyaluronsyra eftersom materialet finns naturligt i kroppens vävnad. Vissa tenderar dock att bryter ner ämnet väldigt snabbt och därav varar resultatet inte lika länge. Det allra flesta kan använda filler men med vissa sjukdomar avråder vi och nekar en fillerbehandling. Innan din konsultation kommer vi att gå igenom din sjukdomshistoria. Vi behandlar dock inte gravida och ammande med filler.

Vem bör injicera med detta material?

En registrerad läkare, tandläkare hos socialstyrelsen eller sjuksköterska med specialkompetens och erfarenhet inom kosmetiska injektioner.

Vad finns det för bieffekter?

Komplikationer och bieffekter av filler är relativt låga och de vanligaste är blåmärke och svullnad och det sker vanligtvis under ögonen (tear trough) och ibland i läpparna och hakan. Svullnad i läpparna går över efter ett par dagar. Blåmärken kan hålla en längre period under ögonen och vi träffas gärna för en efterkontroll om det behövs. Försiktiga metoder används för att undvika svullnad och blåmärken och i de flesta fall är en komplikation oftast temporär.

De som kan förekomma med en fillerbehandling är:
Blåmärken och svullnad efter injektion.
Ömhet och värk i injektionsområdet.
Ojämnheter i känsliga områden så som under ögonen och läpparna.
Allergisk reaktion (väldigt sällsynt)

Skiljer sig resultat efter behandling?

Ja, alla behandlingar och resultat skiljer sig från varje individ. Däremot kan vi förvänta oss specifika resultat med en erfaren behandlare. Vilka resultat som kan förväntas diskuteras under konsultationen.

Kommer det att funka på mig?

Majoriteten av klienter som behandlas av en erfaren behandlare är nöjda efter sin behandling. Vi rekommenderar alltid att man bokar en konsultation först för en genomgång och bedömning.

Vad är det för skillnad mellan rynkbehandling och filler?

Rynkor i pannan får man främst på grund av överaktiva muskler. Med hjälp av medlet slappnar man av dessa muskler, vilket ger i sin tur en slätare och yngre hud. Filler liknar ett gelé som man injicerar under huden för att fylla ut veck, öka volym eller konturera ett ansikte. Kort och gott kan man säga att rynkbehandlingar används på musklerna i ansiktet och filler för att skapa volymer i ansiktet.

Kommer mina rynkor att bli värre om jag inte fortsätter min behandling?

Det som sker efter att en fillerbehandling har brutits ner är att du återgår till den volym och de rynkor du hade innan. Trotts att vi åldras med åren kan vi efter att all material gått ur kroppen fortfarande ha ett bättre resultat än innan första behandlingen och det är för att hyaluronsyra stimulerar vävnader och kollagen, vilket ger spänst och fyllighet.

Continue reading