Vanliga frågor och svar om Radiesse – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

Vanliga frågor och svar om Radiesse

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM RADIESSE®

Vad är Radiesse®?

Radiesse® är en långtidsverkande kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en filler med hyaluronsyra. Radiesse® innehåller istället det kollagenstimulerande ämnet kalciumhydroxiapatit som bidrar till att huden får en långsiktig förbättring av såväl fasthet som fyllighet. Kombinationen av att Radiesse inte bryts ner lika enkelt samtidigt som den boostar ditt kollagen gör att effekten håller i sig längre än andra fillers.

Hur går en behandling med Radiesse® till?

 Med tunna små nålstick injiceras Radiesse® djupt ner till benet under huden. Beroende på syftet med behandlingen varierar placeringen av Radiesse®.

Hur länge håller en behandling med Radiesse®?

Till skillnad från andra fillerpreparat som innehåller hyaluronsyra är Radiesse inte helt kroppsegen. Radiesse är en långtidsverkande kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en filler med hyaluronsyra gör. Resultatets varaktighet är individuellt och faktorer som livsstil, ämnesomsättning samt vikt upp/nedgång kan påverka hållbarheten. I regel håller effekten av en behandling ca 12-16 månader.

Är det nödvändigt att boka en konsultation?

När det kommer till konsultation gällande injektionsbehandlingar och om det är första gången du besöker eller inte har varit hos oss de senaste 6 månaderna har vi som krav enligt lagen att en konsultation ska genomföras senast 48 timmar innan din behandling.

Måste man göra en behandling efter en konsultation?

Nej. Du är varmt välkommen på enbart en konsultation hos oss!

Vilka är rikserna och biverkningarna med Radiesse®? 

Att tänka på: Radiesse går ej att bryta ner med fillerborttagnings så som man kan bryta ner andra filler som består av hyaluronsyra. Radiesse bryts ner gradvis ur kroppen.
Under din konsultation får du mer information om varje behandlings specifika indikationer.

Vanliga biverklingar: Svullnad, ömhet och blåmärken är vanligt förekommande.
Ovanliga: Infektion och ocklusion.

Att tänka på:
Undvik att sola, bastu- och ångbad de närmaste tiden. Undvik make-up på det behandlade området 12 timmar efter behandling.
Undvik alkohol i 24 timmar.
Undvik intensiv träning i 24 timmar.

Var hittar jag mer information om Radiesse®?

INJEKTIONER - PÅ KLINIKEN
En konsultation för injektioner hos Isabelle (leg.ssk) på kliniken är kosntadsfri. Hos våra andra injektionsbehandlare kostar en konsultation på plats 1 000 SEK.  

INJEKTIONER - ONLINE

En digital konsultation är kostnadsfri. och detta gör du enkelt online genom att fylla i ett formulär på vår hemsida. Se formulär här.

Formuläret måste skickas in 3 dagar innan din behandling så det hinner granskas.

HUD

En hudkonsultatin är kostnadfri. Under en konsultation för hudbehandlingar finns endast tid för konsultation och inte en behandling. Vår hudterapeut skräddarsyr en behandlingsplan efter dina förutsättningar och bokar sedan in en ny tid som passar dig.