Your cart
Close Alternative Icon

Journal

Pigmenteringar, vad är det och varför får vi dem?

All hud är unik och vår individuella hudfärg utgörs av hudens pigmentceller. Pigmentcellerna är programmerade utefter vårt arv och genetik men påverkas också starkt under inflytande av UV-strålar, hormoner och livsstilsfaktorer.

När det kommer till pigmenteringar i huden pratar man oftast om en oregelbundenhet i hudens färg och mönster, hudtonen känns inte jämn på grund av en avsaknad eller ökning av pigment. Det finns det två olika typer av pigmenteringar. Det kan vara ljusare partier, så kallade “Hypopigmenteringar” där det handlar om en avsaknad av pigmentceller eller mörkare partier så kallade “Hyperpigmenteringar” där motsatsen gäller, pigmentcellerna är överaktiva.

 

Vad orsakar hypo- eller hyperpigmenteringar?
Ljusare pigmenteringar kan bero på olika faktorer. Vitiligo är en kronisk hudsjukdom som karaktäriseras av områden som helt saknar pigment och bör diagnostiseras av en dermatolog.
Spontana ljusare fläckar på huden kan orsakas av andra faktorer som skador på huden från t.ex. insektsbett eller sårskador, mekaniskt trauma eller topikala preparat som visat sig vara för aggressiva eller kraftfulla för huden. Ljusare pigmentfläckar kan också orsakas av svampinfektioner i huden.

Mörkare fläckar på huden kallas för “Hyperpigmenteringar” och innebär att pigmentcellerna är överaktiva. Pigmentcellerna aktiveras och står under inflytande av UV-strålar och hormoner. Ett vanligt exempel på hyperpigmenteringar är fräknar som oftast har genetiska kopplingar eller aktiveras under senare år efter solexponering.

Åldersfläckar eller solfläckar är också en typ av hyperpigmentering som visar sig som platta välavgränsade bruna fläckar, de är vanligare och synligare hos ljushyade personer. Dessa fläckar är ofarliga men är ett resultat av en ackumulerad solexponering och genom att skydda huden från UV-strålar kan man motverka och skydda huden från att utveckla skadligare hudförändringar.

En hyperpigmentering särskilt vanligt hos kvinnor är tillståndet “Melasma” som aktiveras av de kvinnliga hormonerna och uppkommer därför i samband med hormonförändringar, preventivmedel och graviditet/amning. Melasma visar sig oftast symmetriskt i ansiktet på kinder, överläpp, haka eller vid ögonbrynen.

En mörkare hudtyp är särskilt utsatt för att utveckla både hypo- och hyperpigmenteringar i samband med hudskador eller vid hudbehandlingar med syror eller annan apparatur och bör därför behandlas med försiktighet. Mildare syror och inställningar anpassas och regleras utefter hudtypen.


"Applicera en solskyddsprodukt med SPF50 varje dag, trots att solen inte skiner, och även om du är inne en hel dag."


Hur behandlar man pigmenteringar hemma?
Det enklaste du kan göra hemma själv för att ta hand om dina pigmenteringar och motverka att fler uppkommer är att undvika solens skadliga UV-strålar och applicera en solskyddsprodukt med SPF50 varje dag, trots att solen inte skiner, och även om du är inne en hel dag. UV-strålar kommer inte bara från solen utan också från vår omgivning som teknologiska applikationer, in genom fönster- och bilrutor, från värmealstrande källor etc. Befinner du dig utomhus är även en hatt eller keps att rekommendera för att skydda huden och pigmenteringarna ytterligare.

Hudvårdsprodukter som innehåller C-vitamin, niacinamid, AHA-syror eller retinol är ingredienser man kan leta efter i syfte att jobba pigmentreducerande och hudtonsutjämnande.
Att finna kontinuitet och ha tålamod med sin hudvårdsrutin är A och O då huden är ett komplext organ vars cellförnyelseprocess tar cirka 28 dagar.

Beroende på produkt kan det ta veckor eller månader innan synliga resultat visar sig. Om ditt önskemål är att reducera pigmenteringar är att den absolut viktigaste produkten att ha hemma är en solskyddsprodukt med SPF50. Det spelar ingen roll hur många produkter man har i sin rutin om solskydd inte är en del av den.


Hur behandlar vi pigmenteringar hos DOCTOR_K?
Pigmenteringar kan reduceras med hudbehandlingar som anpassade kemiska peels i en kur om cirka 4 behandlingar. De valda syrorna reagerar med huden, exfolierar och påskyndar cellförnyelsen och tids nog jämnas pigmenteringarna ut. Vilken typ av kemisk peel och behandling som passar dig avgör din behandlare vid behandlingstillfället.

Laser mot pigment är en annan behandlingsmetod där ljuset från lasern absorberar kromoforerna i pigmentet och bryter upp de. Successivt stöts de bort av kroppens immunförsvar. Laser är en metod som rekommenderas under höst/vinterhalvåret då solen inte är lika närvarande, men att skydda huden oavsett väder är fortfarande högsta prioritet för den allmänna hudhälsan.

 

Hud- och laserbehandlingarna reducerar aktuella pigmentfläckar men förebygger inte framtida pigmenteringar, vi rekommenderar inte att börja behandla pigmenteringar om du är gravid eller ammar på grund av hormonerna i kroppen är högre än normalt. Efter graviditet och avslutad amning kan melasman naturligt reduceras men också återkomma på grund av cellminnet.

Arbetet att jobba förebyggande för att motverka pigmenteringar sköter du hemma med rätt produkter. Du får information om behandlingsplan och produktrekommendationer under ditt besök hos oss.

Varmt välkommen att boka din konsultation hos oss på DOCTOR_K.

Continue reading

Isabelle Arnsten - Doctor_K Academy’s föreläsare och fantastiskt duktiga injektionsspecialist.


Text: Khoshy Kader
Foto: Khoshy Kader & Vanessa Tryde


" I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre. "


För dig som inte redan hunnit träffa vår injektionsspecialist Isabelle Arnsten, skulle hon lätt kunna beskrivas av sina kollegor som Doctor_K’s alldeles egna principessa
(prinsessa på italienska). Självutnämnd prinsessa eller ej så är det Isabelle som man alltid vänder sig till när man vill ha tips och råd om det senaste och bästa skönhetsknepen. Hon är den som också alltid ger dig ett rakt och ärligt svar. Positiv, lojal, orädd, driven och omtänksam gör henne till en uppskattad kollega.

Isabelles resa är lite av en framgångsresa, från en nyexaminerad sjuksköterska som började med vårt baspaket till en eftertraktad injicerare och numera även en av föreläsarna på Doctor _K academy.

Att Isabelle har kommit så pass långt på dryga 2 år är imponerande. Vi passar på att fråga hur resan hit har varit, hennes utmaningar i sitt arbete, komplikationer, favorit behandlingar att utföra och mycket mer.


Naturligt intresse för skönhet

 

-Min farmor har alltid varit lite av en förebild för mig. Jag minns hur hon alltid var uppiffad och välvårdad. Vart än hon gick hade hon läppstift och fönat hår, det fanns inga ”bad hair days” i hennes värld. Hon såg alltid så lycklig och glad ut. Hon smörjde in mitt och sitt hår med olivolja och tog hand om sig på ett sätt som jag såg upp till

I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre.

Men jag tycker att samhället har börjat förändrats och skönhetsbehandlingar har blivit mer socialt accepterat i Sverige. Det kan låta väldigt ytligt och fåfängt men det handlar om något helt annat, om ett förbättrat självförtroende och att ta hand om sig själv på samma sätt som man tränar för att må bra.

 

Varför just injektioner?

 

-När jag var liten fick jag ofta höra att jag borde bli sjuksköterska, jag minns att min mamma sa det, troligen för att jag var väldigt omhändertagande. När jag blev något äldre och var i tonåren växte intresset för smink och skönhetsprodukter, något jag fastnade helt för. Hand i hand med detta fick jag upp ögonen för att rita ansikten och fick ett intresse för olika ansiktskonturer. Inte långt efter började jag bli fascinerad av injektionsbehandlingar därför är det inte helt oväntat att jag jobbar med det idag. Jag började mina studier till sjuksköterska med målet att arbeta med estetiska injektioner i framtiden. Kroppen intresserar mig väldigt mycket och därför kändes sjuksköterskeprogrammet som ett naturligt val, även om det skulle visa sig estetiska injektioner inte skulle vara för mig skulle jag ha en bra utbildning att luta mig tillbaka mot. Vid sidan av mina studier jobbade jag på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. Samtidigt som mina studier jobbade jag vid sidan av på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. De olika avdelningarna jag hann vara på innan min anställning på DOCTOR_K var onkologavdelningen (canceravdelning) gastro, hema samt och lung- och internmedicin.

 

 

SJUKVÅRDEN vs

ESTETISKA INJEKTIONER

Kontrasterna mellan att arbeta inom sjukvården kontra att utföra estetiska ingrepp är åtskilliga. Den huvudsakliga anledningen till att Isabelle hellre arbetar med estetiska injektioner är att det inte är lika påfrestande som att jobba inom sjukvården.

 

-Folk kommer inte till mig och är sjuka utan de kommer friska och vill göra behandlingar av anledningar som gör att de är glada när de lämnar kliniken. Om jag inte hade jobbat med estetiska injektioner hade det gärna varit med plastkirurgi eller som hudterapeut. Jag valde mycket den här inriktningen av egoistiska skäl, jag tycker det är otroligt roligt och intressant. Hantverket är viktigt för mig, det brinner jag mest för, det innebär utförandet och resultatet efter en lyckad behandling. Om jag i framtiden fick välja bort något i mitt arbete hade det varit den administrativa delen med beställningar och att skriva kompendium till exempel.

Det här är en av anledningarna till att jag inte vill öppna eget i framtiden, jag gillar att vara anställd, det passar mig mycket bättre. Om du i framtiden funderar på att arbeta med estetiska injektioner är mitt råd, kör, vänta inte. Det finns många alternativ beroende på vad du vill få ut av det, det går att kombinera med ditt nuvarande yrke men också att gå all in.

 


" I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre. "

 

För dig som inte redan hunnit träffa vår injektionsspecialist Isabelle Arnsten, skulle hon lätt kunna beskrivas av sina kollegor som Doctor_K’s alldeles egna principessa (prinsessa på italienska). Självutnämnd prinsessa eller ej så är det Isabelle som man alltid vänder sig till när man vill ha tips och råd om det senaste och bästa skönhetsknepen. Hon är den som också alltid ger dig ett rakt och ärligt svar. Positiv, lojal, orädd, och driven är egenskaper som gör henne till en uppskattad kollega.


Isabelles resa är lite av en framgångsresa,Från en nyexaminerad sjuksköterska som började med vårt baspaket till en eftertraktad injicerare och numera även en av föreläsarna på Doctor _K academy. Att Isabelle har kommit så pass långt på dryga 2 år är imponerande. Vi passar på att fråga hur resan hit har varit, hennes utmaningar i sitt arbete, komplikationer, favorit behandlingar att utföra och mycket mer.

 

 

 

Naturligt intresse för skönhet

Min farmor har alltid varit lite av en förebild för mig. Jag minns hur hon alltid var uppiffad och välvårdad. Vart än hon gick hade hon läppstift och fönat hår, det fanns inga ”bad hair days” i hennes värld. Hon såg alltid så lycklig och glad ut.

Hon smörjde in mitt och sitt hår med olivolja och tog hand om sig på ett sätt som jag såg upp till .

I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre.

Men jag tycker att samhället har börjat förändrats och skönhetsbehandlingar har blivit mer socialt accepterat i Sverige. Det kan låta väldigt ytligt och fåfängt men det handlar om något helt annat, om ett förbättrat självförtroende och att ta hand om sig själv på samma sätt som man tränar för att må bra.

 


VARFÖR JUST INJEKTIONER?

När jag var liten fick jag ofta höra att jag borde bli sjuksköterska, jag minns att min mamma sa det, troligen för att jag var väldigt omhändertagande. När jag blev något äldre och var i tonåren växte intresset för smink och skönhetsprodukter, något jag fastnade helt för. Hand i hand med detta fick jag upp ögonen för att rita ansikten och fick ett intresse för olika ansiktskonturer. Inte långt efter började jag bli fascinerad av injektionsbehandlingar därför är det inte helt oväntat att jag jobbar med det idag. Jag började mina studier till sjuksköterska med målet att arbeta med estetiska injektioner i framtiden. Kroppen intresserar mig väldigt mycket och därför kändes sjuksköterskeprogrammet som ett naturligt val, även om det skulle visa sig estetiska injektioner inte skulle vara för mig skulle jag ha en bra utbildning att luta mig tillbaka mot. Vid sidan av mina studier jobbade jag på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. Samtidigt som mina studier jobbade jag vid sidan av på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. De olika avdelningarna jag hann vara på innan min anställning på DOCTOR_K var onkologavdelningen (canceravdelning) gastro, hema samt och lung- och internmedicin.

 

KONSTEN ATT VÄLJA RÄTT I EN DJUNGEL AV KLINIKER OCH AKADEMIER 

 

Hur hamnade du där du är idag?

 

-Min resa började när jag hittade _K academy via Google, jag jämförde lite olika akademier och fastnade för det estetiska DOCTOR_K erbjöd. Hemsidan, val av bilder, miljön och hela konceptet tilltalar mig. De stack ut mycket på just den biten. Jag rekommenderar verkligen _K academy. Man får ut väldigt mycket av sin utbildning, jag och mina kollegor (föreläsare) är generösa med vår information. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi vill verkligen att det ska gå bra för var och en som går utbildningarna. Det är små grupper under hands-on delen vilket uppskattas väldigt mycket. Idag är jag både behandlare och föreläsare på DOCTOR_K något som är så roligt. Att föreläsa har gått förvånansvärt bra, det är så kul, självklart är det lite pirrigt varje gång men feedbacken jag får efter har givit mig ännu mer självförtroende att fortsätta.

 

 

Vilken utveckling, vad tror du att det beror på?

 

- Tack, jag har svårt att se sådant själv men jag antar att det beror på att jag har nött, har haft många modeller att öva på och sen har jag ett väldigt starkt intresse för branschen. Hadde Kader har också gett mig stort utrymme att utvecklas, jag har fått prova och tänka själv och lärt mig av mina misstag.

 

 


"Jag valde den här inriktningen

av egoistiska skäl"


SJUKVÅRDEN vs

ESTETISKA INJEKTIONER

 

Kontrasterna mellan att arbeta inom sjukvården kontra att utföra estetiska ingrepp är åtskilliga. Den huvudsakliga anledningen till att Isabelle hellre arbetar med estetiska injektioner är att det inte är lika påfrestande som att jobba inom sjukvården.

Folk kommer inte till mig och är sjuka utan de kommer friska och vill göra behandlingar av anledningar som gör att de är glada när de lämnar kliniken. Om jag inte hade jobbat med estetiska injektioner hade det jag gärna jobbat inom varit med plastkirurgi eller som hudterapeut. Jag valde mycket den här inriktningen av egoistiska skäl, jag tycker det är otroligt roligt och intressant. Hantverket är viktigt för mig, det brinner jag mest för! Samspelet mellan det innebär utförandet och resultatet efter en lyckad behandling. Om jag i framtiden fick välja bort något i mitt dagliga arbete hade det varit den administrativa delen som följer med mina arbetsuppgifter.med beställningar och att skriva kompendium till exempel.


Det här är en av anledningarna till att jag inte vill öppna eget i framtiden, jag gillar att vara anställd, det passar mig mycket bättre. Om du i framtiden funderar på att arbeta med estetiska injektioner är mitt råd, kör, vänta inte! Det finns många alternativ beroende på vad du vill få ut av det, det går att kombinera med ditt nuvarande yrke men också att gå all in.

KONSTEN ATT VÄLJA RÄTT I EN DJUNGEL

AV KLINIKER OCH AKADEMIER

 

Hur hamnade du där du är idag?

 

Min resa började när jag hittade _K academy via Google, jag jämförde lite olika akademier och fastnade för det estetiska DOCTOR_K erbjöd. Hemsidan, val av bilder, miljön och hela konceptet tilltalar mig. De stack ut mycket på just den biten. Jag rekommenderar verkligen _K academy. Man får ut väldigt mycket av sin utbildning, jag och mina kollegor (föreläsare) är generösa med vår information. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi vill verkligen att det ska gå bra för var och en som går utbildningarna. Det är små grupper under hands-on delen vilket uppskattas väldigt mycket. Idag är jag både behandlare och föreläsare på DOCTOR_K något som är så roligt. Att föreläsa har gått förvånansvärt bra, det är så kul, självklart är det lite pirrigt varje gång men feedbacken jag får efter har givit mig ännu mer självförtroende att fortsätta.

 

Vilken utveckling, vad tror du att det beror på?

Tack, jag har svårt att se sådant själv men jag antar att det beror på att jag har nött, har haft många modeller att öva på och sen har jag ett väldigt starkt intresse för branschen. Hadde Kader har också gett mig stort utrymme att utvecklas, jag har fått prova och tänka själv och lärt mig av mina misstag.

 


INSPIRATIONER

 

- Jag inspireras hela tiden av människor som kan mer än mig, i början följde jag många behandlare
på Youtube. Idag inspireras jag av folk i min vardag, allt från mina klienter och deras resa till
någon i kassan på mataffären.


Min största utmaning i början var mötet med klienter och att utföra konsultationer, men
det lär man sig med tiden. Idag är min största utmaning däremot att inte stanna i min
utveckling utan att ständigt hitta nya metoder att utvecklas på. Hadde började som min
mentor och även om Hadde har större kunskap och erfarenhet finns det delar som jag kan
briljera på. Vissa klienter vill bara gå till honom och andra vill bara gå till mig.
Det handlar inte alltid om teknik och kunskap. Det handlar mycket om personkemi vid möten
med en klient, samma klient kan ha helt olika uppfattningar om upplevelsen och vi kan ha f
ått helt olika uppfattningar om samma klient. Vi arbetar med så många olika typer av människor.
Det tar tid att bygga sin kundbas och du säljer på något sätt dig själv och din personlighet.

 

 KOMPLIKATIONER

 

- Ju fler behandlingar du utför desto större är sannolikheten att du stöter på komplikationer och visst har det även hänt mig. Vissa gånger har jag ringt Hadde med andan i halsen, även om jag egentligen vet hur situationen ska hanteras. Nu har det aldrig hänt någon av mina klienter något allvarligt, livshotande eller bestående trots det är det aldrig kul med komplikationer. Men att det kan hända är ingenting man ska sticka under stolen med, det viktigaste är att man har kunskap och beredskap när det händer. Det jag har stött på är exempelvis klienter som tappat känsel i ansiktet, inkapslingar eller Btxbehandlingar som har spridit sig alternativt gett tunga ögonlock.

Komplikationer är även behandlingar som helt enkelt inte blivit estetisk snyggt i klientens ögon. Nu går det mesta att korrigera så klart men ibland behöver man bara vänta ut tiden tills materialet har gått ur kroppen (ex Botulinumtoxin A).

Mitt största tips när det kommer till missnöjda klienter är att få dem nöjda. Även om det handlar om att klienten har haft för höga eller orealistiska förväntningar eller att resultatet inte blivit som de föreställt sig så försöker jag korrigera det. Vi jobbar med mänskliga kroppar och det blir inte alltid som man har tänkt sig eller hoppats på. Om man missar att informerar ordentligt om förväntningarna eller inte läst av att det är en person som har orealistiska förväntningar då kan det bli jobbigt efteråt. Då behöver man mötas någonstans och förhoppningsvis går det att åtgärda det på något sätt.

Det är viktigt att försöka göra det man kan och ibland är kritiken orimlig och ibland är den befogad. Målet måste ändå alltid vara att få alla att kliva ut genom dörren och vara nöjda.

 

 

 

FAVORITER

- Mina favorit behandlingar att utföra är kinder och tinning och det är pga de fina resultaten som ges. Om jag vill ha en utmaning älskar jag tear trough, filler under ögonen. Däremot läppar är den svåraste behandlingen, inte teknikmässigt utan utmaningen ligger i att överträffa klientens förväntningar. Klienten som bara vill göra sina läppar är oftast en kräsen person som redan har en bild på exakt hur de vill ha formen, därav har de höga krav på behandlaren och detta kan bli din svåraste injektionsbehandling. Många som kommer till oss för att göra sina läppar vill ha diskreta resultat och då är det viktigt att det ser naturliga ut och utmaningen blir att fylla ett par läppar som inte ser fixade ut. Om jag bara fick välja en behandling att göra på mig själv hade det däremot varit PRP (Platet-rich plasma) eller Botox helt klart. Jag älskar resultaten jag fått av PRP i ansiktet och botox är svårt att leva utan.

Continue reading

Fyra behandlingar mot linjer och veck kring kinderna

Ett genuint leende är oslagbart. Något som vi vill framhäva och aldrig eliminera på något sätt.

.

4 ENKLA METODER MOT RYNKOR OCH LINJER PÅ KINDERNA

DOCTOR_K tipsar om fyra behandlingar mot linjer och veck kring kinderna


Ett genuint leende är oslagbart. Något som vi vill framhäva och aldrig eliminera på något sätt.

.

4 ENKLA METODER<br>MOT RYNKOR OCH<br>LINJER PÅ KINDERNA<br>&nbsp;<br>

4 ENKLA METODER<br>MOT RYNKOR OCH<br>LINJER PÅ KINDERNA<br>&nbsp;<br>

 

Ett genuint leende är oslagbart

Ett genuint leende är oslagbart. Något som vi vill framhäva och aldrig eliminera på något sätt.

.

4 ENKLA METODER<br>MOT RYNKOR OCH<br>LINJER PÅ KINDERNA<br>&nbsp;<br>

Ett genuint leende är oslagbart. Något som vi vill framhäva och aldrig eliminera på något sätt.

.

4 ENKLA METODER<br>MOT RYNKOR OCH<br>LINJER PÅ KINDERNA<br>&nbsp;<br>

4 ENKLA METODER MOT RYNKOR OCH LINJER PÅ KINDERNA

Ett genuint leende är oslagbart

DOCTOR_K tipsar om fyra behandlingar mot linjer och veck kring kinderna

I takt med att vi blir äldre förändras hudens elasticitet. När huden förlorar sin spänst och till viss del volym kan oönskade veck och linjer uppstå kring kinderna. Att huden åldras är oundvikligt, det är en naturlig del av att bli äldre, men det går att minimera de synliga tecknen. Vissa personer besväras inte alls av de nya linjerna medan andra önskar att minimera dem. I denna artikel riktar vi strålkastaren mot just linjerna och vecken kring kinderna och vad vi erbjuder för behandlingar som arbetar effektivt på just dem. För att veta vilken behandling som passar dig bäst måste vi förstå vad orsaken är. Vad som ligger till grund för uppkomsten av linjerna och vecken.

 

Ett genuint leende är oslagbart. Något som vi vill framhäva och aldrig eliminera på något sätt. I takt med att vi blir äldre förändras hudens elasticitet. När huden förlorar sin spänst och till viss del volym kan oönskade veck och linjer uppstå kring kinderna. Att huden åldras är oundvikligt, det är en naturlig del av att bli äldre, men det går att minimera de synliga tecknen. Vissa personer besväras inte alls av de nya linjerna medan andra önskar att minimera dem. I denna artikel riktar vi strålkastaren mot just linjerna och vecken kring kinderna och vad vi erbjuder för behandlingar som arbetar effektivt på just dem. För att veta vilken behandling som passar dig bäst måste vi förstå vad orsaken är. Vad som ligger till grund för uppkomsten av linjerna och vecken.

FUKTFATTIG HUD?

I vissa fall kan linjer och veck i huden bero att huden är torr. En fuktfattig hud är en av de vanligaste hudproblemen. Det är kroppens egna fett som bidrar till att återfukta huden naturligt.

Om huden inte själv klarar av att producera den mängden talg som behövs för att hålla huden återfuktad drabbas du av låg fuktbalans och huden upplevs torr. När huden är torr kan det bildas linjer och veck. Vår mest effektiva behandling för att återställa en fuktfattig hud är Profhilo.  

 

FUKTFATTIG HUD?

I vissa fall kan linjer och veck i huden bero att huden är torr. En fuktfattig hud är en av de vanligaste hudproblemen. Det är kroppens egna fett som bidrar till att återfukta huden naturligt.

Om huden inte själv klarar av att producera den mängden talg som behövs för att hålla huden återfuktad drabbas du av låg fuktbalans och huden upplevs torr. När huden är torr kan det bildas linjer och veck. Vår mest effektiva behandling för att återställa en fuktfattig hud är Profhilo.  

 


 

PROFHILO

Behandla ansikte, dekolletage och
händer med marknadens
högsta koncentrationerna av hyaluronsyra

 

Profhilo är en injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra och produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av just hyaluronsyra. Genom att tillföra hyaluronsyra i huden med hjälp av en Profhilo-behandling kan du oavsett ålder få en friskare hud som är mer elastisk och återfuktad. Med fem enkla stick på varje sida av kinden kan en Profhilo-behandling ge dig det där glowet och lystern alla pratar om. Profhilo gör sig bäst som kur. De positiva effekterna med en kur-behandling är bland annat att fuktbalansen bibehålls samt att resultatet håller betydligt längre. Läs mer om PROFHILO

Pris: 4 200 kr/Behandling

PROFHILO

Profhilo är en injektionsbehandling baserad för hyaluronsyra och produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra. Genom att tillföra hyaluronsyra i huden i form av Profhilo kan du oavsett ålder få en friskare hud som mer elastisk och mindre torr. Med 5 enkla stick på varje sida av kinden kan en profhilobehandling ge dig det där glowet och lyster alla pratar om. Profhilo gör sig bäst som kur och för att bibehålla fuktbalansen och ge huden extra liv kan en kur med prohilo hålla betydligt längre.


Pris:. 4 200 kr


PROFHILO

Profhilo är en injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra och produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av just hyaluronsyra. Genom att tillföra hyaluronsyra i huden med hjälp av en Profhilo-behandling kan du oavsett ålder få en friskare hud som är mer elastisk och återfuktad. Med fem enkla stick på varje sida av kinden kan en Profhilo-behandling ge dig det där glowet och lystern alla pratar om. Profhilo gör sig bäst som kur. De positiva effekterna med en kur-behandling är bland annat att fuktbalansen bibehålls samt att resultatet håller betydligt längre. Pris: 4 200 kr/Behandling. Läs mer om PROFHILO

 


TAPPAT VOLYMEN?

Förutom att hudens elasticitet och fuktbalans blir sämre med åren så minskar även volymen i ansiktet.  
Det beror på att vår benstruktur förändras och fettkuddarna i ansiktet blir mindre. När våra kindben får en annan struktur sjunker fettet mot den nedre delen av ansiktet, kinderna blir mindre fasta och när detta sker upplever många att man får så kallade ”hamsterpåsar”. Samlingen av fett i den nedre delen av ansiktet kan även bidra till att man upplever ”sura mungipor”. De så kallade “sura mungiporna” kan resultera i att ansiktet upplevs som äldre än vad du känner dig. Vid dessa fall kan ett trådlyft vara ett alternativ. Nedan förklarar vi mer om hur trådlyft med Sihouette Soft Lift fungerar.

 

TAPPAT VOLYMEN?

Förutom att hudens elasticitet och fuktbalans blir sämre med åren så minskar även volymen i ansiktet.  
Det beror på att vår benstruktur förändras och fettkuddarna i ansiktet blir mindre. När våra kindben får en annan struktur sjunker fettet mot den nedre delen av ansiktet, kinderna blir mindre fasta och när detta sker upplever många att man får så kallade ”hamsterpåsar”. Samlingen av fett i den nedre delen av ansiktet kan även bidra till att man upplever ”sura mungipor”. De så kallade “sura mungiporna” kan resultera i att ansiktet upplevs som äldre än vad du känner dig. Vid dessa fall kan ett trådlyft vara ett alternativ. Nedan förklarar vi mer om hur trådlyft med Sihouette Soft Lift fungerar.

 


SILHOUETTE SOFT

Silhouette Soft Lift har länge varit en succé på DOCTOR_K, när man behandlar rätt kandidat. Ett lyft med hjälp av PLA trådar resulterar i ett bestående resultat som liknar ett kirurgiskt ansiktslyft. Behandlingen kan även passa dig som funderat på ett ansiktslyft, men inte riktigt känner för att genomgå en operation. För att förstå och säkerhetsställa om du är en bra kandidat för ett lyckat trådlyft behöver du först boka en konsultation med vår behandlare. Pris fr. 14 200 Kr /Beroende på antal trådar.
Läs mer om SILHOUETTE SOFT LIFT

 

 


 

 

 

SILHOUETTE SOFT LIFT

Ett ansiktslyft utan kniv och ärr

 

Silhouette Soft Lift har länge varit en succé på DOCTOR_K, när man behandlar rätt kandidat. Ett lyft med hjälp av PLA trådar resulterar i ett bestående resultat som liknar ett kirurgiskt ansiktslyft. Behandlingen kan även passa dig som funderat på ett ansiktslyft, men inte riktigt känner för att genomgå en operation. För att förstå och säkerhetsställa om du är en bra kandidat för ett lyckat trådlyft behöver du först boka en konsultation med vår behandlare.
Läs mer om SILHOUETTE SOFT LIFT

Pris fr. 14 200 Kr /Beroende på antal trådar.

 


NÅLFRIA BEHANDLINGAR

NÅLFRIA BEHANDLINGAR<br>

Om du önskar kompletterande behandlingar eller nålfria behandlingar är PRX-T33 tillsammans med laser en oslagbar kombinationsbehandling. Hudbehandlingen PRX-T33 kombinerat med fraktionerad laser ger bland annat resultat som ökad cellförnyelse och elasticitet i huden samtidigt som duon arbetar effektivt mot att reducera fina linjer. Kombinationsbehandlingen ger både omedelbara samt långsiktiga resultat. Ett alternativ för dig som önskar en nålfri behandling med effektiva resultat.

 

Om du önskar kompletterande behandlingar eller nålfria behandlingar är PRX-T33 tillsammans med laser en oslagbar kombinationsbehandling. Hudbehandlingen PRX-T33 kombinerat med fraktionerad laser ger bland annat resultat som ökad cellförnyelse och elasticitet i huden samtidigt som duon arbetar effektivt mot att reducera fina linjer. Kombinationsbehandlingen ger både omedelbara samt långsiktiga resultat. Ett alternativ för dig som önskar en nålfri behandling med effektiva resultat.

 

PRX + Laser

PRX-T33 har tagit marknaden med storm och resultatet talar för sig själv. PRX-T33 är en nålfri hudbehandling som ökar cellförnyelsen och elasticiteten i huden samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor. PRX T33 är unik på det viset att det är en internationellt patenterad och medicinteknisk produkt. Resultatet du kan förvänta dig från behandlingen är ökad kollagenstimulering och en hud som är återfuktad och plumpad utan att ge dig ökad volym.
Pris: 2 500 Kr / Behandling Läs mer om PRX

 

 

LASER - ”Skin rejuvenation” eller hudföryngring med laser har länge varit en efterfrågad behandling och fördelarna är givetvis många. Skin rejuvenation metoden får huden att dra ihop sig och bli fastare. Vår lasermaskin arbetar även på djupare pigmenteringar. Eftersom behandlingen inte skadar det översta hudlagret är återhämtningstiden kort och du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Till skillnad från andra hudåtstramande laserbehandlingar på marknaden arbetar vår lasermaskin djupare ner i huden under epidermis. Behandlingen passar alla hudtyper.
Pris: fr. 1 800 Kr / Beroende på område. Läs mer om SKIN REVUENATION

 

 

PRX-T33 har tagit marknaden med storm och resultatet talar för sig själv. PRX-T33 är en nålfri hudbehandling som ökar cellförnyelsen och elasticiteten i huden samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor. PRX T33 är unik på det viset att det är en internationellt patenterad och medicinteknisk produkt. Resultatet du kan förvänta dig från behandlingen är ökad kollagenstimulering och en hud som är återfuktad och plumpad utan att ge dig ökad volym. Pris: 2 500 Kr /Behandling

Läs mer om PRX

 

LASER - ”Skin rejuvenation” eller hudföryngring med laser har länge varit en efterfrågad behandling och fördelarna är givetvis många. Skin rejuvenation metoden får huden att dra ihop sig och bli fastare. Vår lasermaskin arbetar även på djupare pigmenteringar. Eftersom behandlingen inte skadar det översta hudlagret är återhämtningstiden kort och du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Till skillnad från andra hudåtstramande laserbehandlingar på marknaden arbetar vår lasermaskin djupare ner i huden under epidermis. Behandlingen passar alla hudtyper. Pris: fr. 1 800 Kr / Beroende på område. Läs mer om SKIN REVUENATION

 

 


VAD GÖR JAG NU?


Om du känner dig osäker på vilken av dessa fyra behandlingar som passar just dig rekommenderar vi att du bokar en konsultation med en av våra behandlare. En konsultation hos oss på Doctor_K börjar med att vi gör en 3D analys samt 3D modellering av ditt ansikte. Denna teknik bidrar till att vi på bästa sätt kan skräddarsy en behandlingsplan efter just dina förutsättningar och utgångsläge. Under en konsultation ingår även ett skräddarsytt kostnadsförslag. 

Om du känner dig osäker på vilken av dessa fyra behandlingar som passar just dig rekommenderar vi att du bokar en konsultation med en av våra behandlare. En konsultation hos oss på Doctor_K börjar med att vi gör en 3D analys samt 3D modellering av ditt ansikte. Denna teknik bidrar till att vi på bästa sätt kan skräddarsy en behandlingsplan efter just dina förutsättningar och utgångsläge. Under en konsultation ingår även ett skräddarsytt kostnadsförslag.

 

Så här går en PRX-behandling till.<br>


Fördelen med denna behandling är att den inte ger ljuskänslighet vilket betyder att det är möjligt att utsättas för solljus efter utan att behandlingen gör skada på huden. Behandlingen får maximal effekt när den görs som en kur.

 

&nbsp;Så här går en PROFHILO- behandling till.


Tack vare sin gel-konsistens fördelas Profhilo® smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas. Det betyder att det kan användas på områden som normalt är svårbehandlade med traditionella fillers, till exempel hals, panna, dekolletage och händer.
Så här går en PRX-behandling till.

PRX-T33 är en nålfri hudbehandling som ökar cellförnyelse och elasticitet i huden samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor. Fördelen med denna behandling är att den inte ger ljuskänslighet vilket betyder att det är möjligt att utsättas för solljus efter utan att behandlingen gör skada på huden. Behandlingen får maximal effekt när den görs som en kur.


Så här går en PRX-behandling till.

PRX-T33 är en nålfri hudbehandling som ökar cellförnyelse och elasticitet i huden samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor. Fördelen med denna behandling är att den inte ger ljuskänslighet vilket betyder att det är möjligt att utsättas för solljus efter utan att behandlingen gör skada på huden. Behandlingen får maximal effekt när den görs som en kur.

 

Så här går en PROFHILO -behandling till.

 
Tack vare sin gel-konsistens fördelas Profhilo® smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas. Det betyder att det kan användas på områden som normalt är svårbehandlade med traditionella fillers, till exempel hals, panna, dekolletage och händer.

 Så här går en PROFHILO -behandling till.

 
Tack vare sin gel-konsistens fördelas Profhilo® smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas. Det betyder att det kan användas på områden som normalt är svårbehandlade med traditionella fillers, till exempel hals, panna, dekolletage och händer.

Continue reading

Vad är microtox?


Vad är Microtox?

Microtox är en hudbehandling där behandlaren "stämplar" in en blandning av BTX, hyaluronsyra och vitaminer i hudens yttersta lager. Behandlingen arbetar effektivt på hudstrukturen och bidrar till en jämnare och klarare hudton med ökad lyster och glow. Microtox verkar även porsammandragande och är en mycket effektiv behandling mot förstorade porer och bidrar till att minska synligheten av fina linjer.


HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Ingredienserna BTX, hyaluronsyra och vitaminer placeras i en behållare. Behållaren som används vid en Microtox-behandling är utrustad med 20 stycken små tunna nålar som "stämplas" över hela ansiktet under behandlingen med ett fast djup på 0,5 millimeter ner i huden. Med hjälp av nålarna skapas små mikrokanaler där produkterna slussas ned i huden. Hyaluronsyran och vitaminerna ger ökad fukt och lyster åt huden och den mindre mängden BTX hjälper till att dra ihop porerna och minimera synligheten av fina linjer.

För vem passar en Microtox behandling?

För vem passar en Microtox behandling?

Microtox är en behandling som passar de allra flesta. Vår rekommendation är att som första steg boka en konsultation. Vid en konsultation genomför vi på Doctor_K en hudanalys av din hud för att kunna skräddarsy en behandlingsplan efter just din hudtyp och det hudtillstånd din hud befinner sig i, med målet att möta dina förväntningar på slutresultatet. Om du önskar att påverka din huds åldrande och struktur utan att förlora den naturliga mimiken kan Microtox vara en behandling som passar dig. Microtox är även en ansiktsbehandling som ger lyster.

Vad är skillnaden mellan
Microtox och Btx
(klassisk rynkbehandling)?

Microtox är en behandling som passar de allra flesta. Vår rekommendation är att som första steg boka en konsultation. Vid en konsultation genomför vi på Doctor_K en hudanalys av din hud för att kunna skräddarsy en behandlingsplan efter just din hudtyp och det hudtillstånd din hud befinner sig i, med målet att möta dina förväntningar på slutresultatet. Om du önskar att påverka din huds åldrande och struktur utan att förlora den naturliga mimiken kan Microtox vara en behandling som passar dig. Microtox är även en ansiktsbehandling som ger lyster.


Vad är skillnaden mellan Microtox och Btx
(klassisk rynkbehandling)?

Skillnaden mellan Microtox och en klassisk rynkbehandling med enbart BTX är att vid en Microtox-behandling så stämplas produkterna in i det ytliga hudlagret och inte ner i muskeln som vid en klassisk rynkbehandling. Därmed förblir mimiken oberörd. BTX jobb i denna magiska behandling är att minimera synligheten av porerna och arbeta effektivt på fina linjer och inte verka muskelavslappnande. Det är en helt fenomenal behandling om du bland annat brottas med förstorade porer till exempel kring näsan, på hakan eller i pannan. Här gör Microtox verkligen jobbet!


VILKA RESULAT KAN MAN FÖRVÄNTA SIG AV EN MICROTOX BEHANDLING?

VILKA RESULAT KAN MAN FÖRVÄNTA SIG
AV EN MICROTOX BEHANDLING?

Microtox är en mångfasetterad ansiktsbehandling som arbetar effektivt på flera områden. Resultaten från en behandling är alltid individuella och faktorer som hudtyp, livsstil, kost, genetik och ämnesomsättning ligger till grund för vilka slutresultat som uppnås.

Exempel på resultat som kan förväntas efter en Microtoxbehandling:

  • Minskade porer
  • Slätare, jämnare och mjukare hud
  • Ökad lyster och glow
  • Mindre oljig hy
  • Reducera acneuppkomst
  • Förbättrar rosacea
  • Reducering av fina linjer
Continue reading

Boosta din hud med en kemisk peeling

Boosta din hud med en kemisk peeling

Våren står för dörren och det är hög tid att väcka liv i din vintertrötta hud.

Skäm bort din hud med massor av fukt, lyster, spänst och glow med en kemisk peeling från vår behandlingsmeny. Vi har något för alla hudtyper och hudtillstånd. Vår rekommendation är att boka en konsultation hos vår alldeles egna hud-guru Dikea, så navigerar hon dig rätt i behandlings-djungeln. Men först, låt oss berätta lite mer om en av våra favorit behandlingar - kemisk peeling.

 

Vad är en kemisk peeling?

Vad är en
kemisk peeling?

Jo, En kemisk peeling är en ansiktsbehandling där syror är huvudkaraktären.  
Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva syror penslas in på huden för att skapa en kontrollerad skada i huden.
Kemisk peeling är en effektiv behandling som finns för de flesta hudtyper och hudtillstånd, och hjälper till att uppnå resultat som hudföryngring och hudförbättring

Jo, En kemisk peeling är en ansiktsbehandling där syror är huvudkaraktären.  
Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva syror penslas in på huden för att skapa en kontrollerad skada i huden.
Kemisk peeling är en effektiv behandling som finns för de flesta hudtyper och hudtillstånd, och hjälper till att uppnå resultat som hudföryngring och hudförbättring

VAD GÖR EN KEMISK PEELING?

I takt med att vi blir äldre bromsar hudens naturliga cellförnyelse ner, men med hjälp av en kemisk peeling kan vi ta bort gamla och skadade hudceller och orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna.
Nya hudceller kan komma upp till hudytan och cellförnyelsen får sig en ordentlig skjuts. Resultatet blir en hud med ökad lyster och mer spänst.
Dessutom, med döda hudceller och orenheter ur vägen så ökar hudens fuktnivåer
och förbättrar hudens förmåga att behålla fukt. En plumpad hud rik på fukt och spänst hjälper till att dämpa fina linjer och rynkor. 

 


För vem passar en kemisk peeling?

Alla hudtyper mår bra av en kemisk peeling,
även den känsliga sorten. Det viktiga, speciellt för den känsliga huden är att hitta rätt sorts peeling och gå varsamt fram.
Det finns vissa syror som är starkare än andra och vilka det är ska vi ta reda på nu.


AHA-syror

Många kemiska peelingar är så kallade AHA-behandlingar där en eller flera AHA-syror ingår i behandlingen. Det är den största och vanligaste gruppen peelingsyror som utvinns från frukt, socker, mjölk eller nötter. AHA-syror hjälper huden att binda fukt och är väl dokumenterad för sina antiage-egenskaper. AHA-syror penetrerar huden olika beroende på sin molekylvikt. Låt oss kika lite närmre på vilka de vanligaste syrorna är inom kemisk peeling.


Glykolsyra

Glykolsyran är den minsta molekylen av AHA-syror och går därför längst ner i huden.
Vilket gör den till en vinnare när det kommer till t ex. solskador, rynkor, acne och torr hy.
Men den kan vara lite väl stark för den känsligaste huden. Glykolsyran framställs naturligt från bland annat sockerrör men kan också framställas syntetiskt.

MJÖLKSYRA

Mjölksyra framställs ur sura mjölkprodukter som yogurt, ost eller till exempel jästa frukter. En av mjölksyrans många fina egenskaper är att den är en mästare på att binda fukt och finns naturligt på huden. Surheten i syran har en antibakteriell effekt på huden. Mjölksyran är en snällis, den passar den allra känsligaste huden. Den jobbar fint på många olika hudtillstånd, som till exempel en fuktfattig hud, torrisar, en hud i obalans, fet hy, akne, solskadad hud samt på den åldrade huden.

MANDELSYRA

Även mandelsyran är en AHA-syra av den mildare sorten och passar den känsliga huden. Den utvinns ur bittermandel och har en stor molekylvikt vilket gör att den arbetar effektivt vid ytliga hudproblem. Mandelsyran besitter även antibakteriella egenskaper och är därmed effektiv vid behandling av akne.

Triklorättiksyra (TCA)

Sedan har vi kraftpaketet – TCA-syran (triklorättiksyra). Denna syra kombinerar vi med väteperoxid och tillsammans bildar de behandlingen PRX.
PRX fungerar så att TCA-syran tränger längre ned i huden och stimulerar tillväxtfaktorer vilket skapar omedelbar återfuktning, spänst och elasticitet av huden. Samtidigt som väteperoxiden hjälper till att hålla hudens yttersta lager oskadat vilket bidrar till att man slipper flagningen som förekommer vid en klassisk TCA-peeling. En TCA-peeling passar alla hudtyper och årstider, då man inte blir känslig för solljus efter behandlingen vilket man i vanliga fall blir efter en kemisk peeling.

  Före kemisk peeling

Efter kemisk peeling  


En peeling för alla!

Hos Doctor_K finns det en kemisk peel för alla olika hudtyper, hudtillstånd eller tillfällen.
Här nedan finner du ett urval av de kemiska peelings du kan hitta på vår behandlingsmeny. Det vanligast är att den kemiska peelingen anpassas och skräddarsys efter just din hud och dess dagsform på plats på kliniken.

KEMISKA PEELS
Continue reading

Sometimes unexpected life situations leave visible traces exactly the way we want them to be. Love, for instance

Sometimes unexpected life situations leave visible traces exactly the way we want them to be. Love, for instance

Sometimes, unexpected life situations leave traces more visible than we want them to be. Here, presented to you, the emotional argument behind a superficial change. 

But arguments can never be defined as arguments without a person on the other side of the table, eagerly waving with the hand in the air, ready to break down your truth with another point of view. Maybe it is time to let that person speak. 

Sometimes unexpected life situations leave visible traces precisely the way we want them to be. Love, for instance, has the powerful effect of adding a kind filter for our eyes.

Maybe we have reached a certain level of self-love when we truly understand that we don’t owe society anything regarding our appearance despite challenging beauty standards. Visible signs of aging are just proof that life is working. Your laugh wrinkles are clear evidence of that. 

The topic around aesthetic treatment and beauty, in general, revolves around perfecting or even changing who you are. We live in a society where we believe that happiness is something you are blessed with if your proportions are mathematically correct, and so it has been for as long as we can remember. But since perfection is something we only can touch on but never really achieve, this can cause us stress and a feeling of not being enough. 

Stress is one of the main factors that cause premature aging and breaks down our ability to generate collagen and elastin, only to mention a few of the things that stress causes. That is what makes it a paradox.

 

Your appearance will always belong to you. That is why it will always be an individual choice and hopefully a non-judgmental one. But here is an essential checklist before you are thinking about making an aesthetic treatment: 

 

  1. Are you doing it for yourself? The only legit answer to that question.
  2. What are your concerns? Try to think equally of the emotional reasons as the rational ones.
  3. Have you done research? It is essential to visit a clinic with a lot of experience that uses safe techniques and natural results. It is also necessary to choose the right practitioner that listens and can guideline you with different alternative treatments.

 

As a renowned clinic, we know we carry responsibility, and therefore, we will always open the door for both you and your story. 

Welcome and book a consultation.

Continue reading

Våra bästa injektionsbehandlingar mot mörka ringar under ögonen.

Våra bästa injektionsbehandlingar mot mörka ringar under ögonen.

Förändringar och stress lämnar ibland spår som gör att vi känner oss tio år äldre än vad vi faktiskt är. Efter en lång erfarenhet inom området estetiska behandlingar frågade vi oss själva: Vad är orsaken till att människor kommer till oss och gör våra behandlingar?

Som nämnt ovan lämnar livssituationer ibland mer synliga spår än vad vi vill att de ska vara. Om detta blir början på ett spår som leder dig till oss, kommer du nu veta att vår kunskap och syn på just det vanligt förekommen besvär hos många av oss. Med svar från klienter som ”Jag ser trött ut” eller "Jag känner mig hängig" ville vi ville ta steget längre under konsultationen och veta varför klienten ser trött ut. Då märkte vi att bakom önskan av behandling finns en emotionella anledning, både inom och utom klientens kontroll.
 
Vi på Doctor_K förstår dig. Det är jobbigt, speciellt om man testat allt. Oavsett anledningen till dina mörka ringar under ögonen kan en av våra injektionsbehandlingar vara lösningen för dig.
 
 
Här listar vi våra bästa behandlingar för ett piggare intryck.
 
 
Tear trough - för mörka ringar under ögonen

En tear trough behandling går ut på att injicera filler i det aktuella området under ögonen. En tear trough behandling kan hjälpa oss fylla ut den hålighet som de mörka ringarna bidrar med samtidigt som huden slätas ut och föryngras. Läs mer om tear trough här


Sunekos
- Ett alternativ till mörka ringar under ögonen.

Sunekos är ett substitut eller tillägg för en tear trough behandling mot mörka ringar under ögonen. Denna injektionsbehandling hjälper oss att komma åt det svåra området precis under och ovanför ögonen. Till skillnad från en Tear trough behandling är Sunekos inte en ren hyaluronsyra behandling. Sunekos är även uppbyggt av aminosyror som stimulerar hudens egna produktionen av kollagen och elastin. Detta resulterar i förstärkt hudstruktur, ökad volym och en förbättring av hudens elasticitet. Detta gör att färgen under ögonen, ytliga kärl eller fina linjer, håligheter och påsar förminskas/elimineras. Läs mer om Sunekos här

PRP-
Ett alternativ till pigment under ögonen.

PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig och säkert behandlingsmetod som effektivt reducerar ålderstecken som rynkor, slapp hud och ojämnheter samtidigt som vi kan stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. Vid en PRP behandling centrifugeras en liten dos av ditt blod så att de små blodplättarna separeras från resten av blodet. Därefter injiceras den koncentrerade substansen under kontrollerade former där huden behöver nytt liv så som partier under ögonen. Läs mer och boka här

 

Estetiska behandlingar är mer komplexa än ytliga. Det är därför vi på Doctor_K alltid öppnar vår dörr för både dig och din livshistoria. Om du vill motverka påsar under ögon har vi listat några goda tips och råd för dig.

Använd ögonkräm - använd gärna ögonkräm som innehåller aktiva ingredienser som retinol och c-vitamin. Huden är extra tunn under ögon och man bör behandlas med försiktighet. Om du har svårt att hitta rätt ögonkräm är du välkommen in till oss så hjälp vi dig hitta rätt för din behov.


Kyla -
Kyla är ett snabbt knep att få ner svullnad. Förvara en ögonkräm eller ögonmask i kylskåpet så är den kalla och redo när du behöver och satsa på en ögonkräm med kylande applikator.

Sov gott -brist på långvarig sömn är en av de stora faktorerna till uppkomsten av mörka ringar under ögonen. Gör din sovplats så harmoniskt som möjligt och försökt att få tillräckligt med sömn.

Rör på dig -Att motionera och röra på sig kan faktiskt också minska svullnad, både omedelbart och på sikt.

Minska på saltet -Vaknar du ofta med svullen ögonlock ska du också se över ditt saltintag och minska det.

Dra ner på alkohol -Även kan göra oss extra svullna i ansiktet och även påverka vår välbehövliga skönhetssömn. 


Före & Efter behandlingar med filler

Continue reading

Profilbalansering

Profilbalansering

Vår SSK. Isabelle Arnsten har använt totalt 3 ml filler för att utföra en profilbalansering på denna fantastiska klient. Områden som har behandlats är läppar, haka och kinder.

PROFILBALANSERING

En obalans i profilen kan bero på olika faktorer. Det kan vara genetiskt, det vill säga att du fått olika drag från din familj och släkt. Det kan också vara att du tidigare haft en jämn balans i ansiktet men under tidens gång fått volymförluster som gjort att ett eller flera partier som varit definierade avtar och blir mindre synliga med tiden. 

Stroke och övriga sjukdomar, trauman eller under/överbett är några andra faktorer som kan leda till att profilbalansen blir ojämn och osymmetrisk. 

VARFÖR EN PROFILBALANSERING?

En profilbalansering går ut på att vi baserar behandlingen utifrån dina individuella proportioner för att skapa balans och harmoni mellan de olika partierna i ansiktet. Vilka områden som behandlas avgörs därför utifrån ditt befintliga utgångsläge.

Det kan exempelvis vara ett område som dominerar mer än andra partier i ansiktet. För att då skapa balans behöver vi då framhäva och definiera andra områden för att ansiktet ska nå sin fulla potentiella harmoni. 

HUR? 

När vi utför en profilbalansering utgår vi oftast från tre starka partier i ansiktet. Näsa, mun och haka. Men panna, kinder och käken kan också vara områden som kan vara viktiga i din profilbalansering. Det är väldigt vanligt att man har ett område som är mer dominerande eller tvärtom i ansiktet, därför behöver inte en profilbalansering vara att man behandlar alla områden utan det kan räcka med att behandla ett område för att balansen ska bli som man önskar. 

Något som är viktigt att komma ihåg är att en profilbalansering alltid är anpassat utifrån din befintliga profil och med det sagt finns inte en “färdig mall” på hur behandlingen ska se ut. 

När vi behandlar dessa områden använder vi filler från Juvéderm och hur många ml just du behöver får du veta under din bokade konsultation. 

HUR BOKAR JAG EN PROFILBALANSERING?

I och med att behandlingen ofta inkluderar flera behandlingar behöver du boka en konsultation hos någon av våra injektionsbehandlare. Under konsultationen kommer du få en rekommenderad behandlingsplan för just dig och vilka behandlingar vi behöver göra för att vi ska uppnå önskat resultat.

Om du vill göra profilbalanseringen under din konsultationstid är detta möjligt, då betalar du endast för behandlingarna och inte konsultationskostnaden som annars är på 1000 kronor. 

Continue reading

Kampanj i september på Doctor_K

Kampanj i september på Doctor_K

Just nu har vi på Doctor_K ett fantastiskt erbjudande för våra klienter. 
Om du bokar en tid för 2 ml filler hos vår SSK. Isabelle Arnsten får du en Vistabel behandling(värde upp till 4700kr) inkluderat i priset. Observera att alla behandlingar måste uföras under samma tillfälle och får inte delas upp. 


Det ingår alltid en konsultationen under ditt bokade besök för 2 ml filler kampanjen. Konsultationen inleds med att SSK. Isabelle tar bilder på ditt ansikte med hjälp av vår 3d kamera. Bilderna hjälper oss att se eventuella volymförluster, benstruktur och hudstruktur. Den hjälper oss helt enkelt att konsultera ditt ansikte och se vart vi kan placera fillern för att få det förväntade resultatet du som klient önskar. 


Det kan själv vara svårt att veta veta vad man behöver göra för att uppnå det resultatet man önskar. I många fall kan det handla om en känsla man har “Jag ser trött ut” “Jag har tappat volym, men jag vet inte vart” Oavsett vad anledningen är för just dig hjälper vi dig på plats. Med vår expertis, kunskap och erfarenhet kommer vi ge de rekommendationerna som vi anser är mest lämpliga för dig. 

Nu har en vecka gått sedan erbjudandet startade och vi ser några kombinationer som är väldigt uppskattade hos våra klienter.

Tear trough + kinder (Vistabel inkluderat)

Läppar + nasolabial linjer/marionette veck (Vistabel inkluderat)

Näskorrigering + hak skulptering (Vistabel inkluderat)

Kinder + tinning (Vistabel inkluderat)

Käklinje + haka (Vistabel inkluderat)
Observera att alla rekommendationer och konsultationer är individuellt anpassade utifrån ditt utgångsläge. 

Har du inte gjort filler och Vistabel tidigare?

Låt oss ge en enkel förklaring till vad behandlingar innebär och vad skillnaden mellan dessa är. Fillers fyller ut och ger volym. Fillern hjälper oss att skulptera, definiera önskade områden samt ersätta förlorad volym. Vistabel är istället ett muskelavslappnande läkemedel som bland annat förebygger linjer och rynkor. Vistabel kan även användas i medicinskt syfte. Exempelvis mot migrän, tandgnissling och överdriven hyperhidros.

Vill du boka en tid? Gör det enkelt här 

Continue reading

Oönskat hår kan tas bort permanent med vår superlaser

Oönskat hår kan tas bort permanent med vår superlaser

Den hetaste säsongen att eliminera hår med hjälp av laser är här.
Oavsett vilket område på kroppen du önskar vara hårfritt hjälper vi på Doctor_K dig att nå dem resultaten du önskar uppnå. 

Vi på Doctor_K strävar alltid efter att vara i framkant med både kunskap och nyheter och därför vill vi presentera er den absolut senaste och världsledande lasern inom permanent hårborttagning, Soprano ICE Platinum. 

 

Att ta bort oönskad hårväxt är något vi människor gör i princip varje dag. Oönskad eller generande hårväxt är ett vanligt problem. Det finns olika metoder att välja mellan beroende på om du vill ta bort hårväxten permanent eller om du nöjer dig med en tillfällig hårborttagning. En av de mest populära metoderna inom permanent hårborttagning är laser. Lasermaskinen vi på Doctor_K använder kräver i genomsnitt 30% färre behandlingar jämfört med andra lasrar och kan utföras året om.

Resultatet av varje laserbehandling påverkas av hårets naturliga cykler av tillväxt och inaktivitet. Håret på kroppen kan befinna sig i ett av hårets tre olika livscyklar; den aktiva fasen, övergångsfasen samt vilofasen.
Det är endast i den aktiva fasen som man kan ta bort hår med laser och därför behöver behandlingarna upprepas ca 5-10 regelbundna behandlingar med ett uppehåll mellan 4-8 veckors mellanrum för att komma åt alla hårsäckar i området. För varje behandling blir håren i området färre, ljusare och tunnare. Målet med en hårborttagning är att förstöra de hårsäckar som producerar oönskat hår och få dessa att sluta växa.

Innan varje kurbehandling av laser behöver du boka en konsultation hos vår hudterapeut. Tillsammans går ni igenom hur din behandlingsplan skulle vara för just Dig utifrån dina individuella förutsättningar och behov.

Continue reading