Journal – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

Journal

Hjälp mig att se piggare ut under ögonen


Att dras med mörka ringar under ögonen är inte farligt men inte heller bekvämt. Ofta hör vi klienter som uttryckligen beskriver sina missnöjen med" Jag ser så trött ut”

Vi på DOCTOR_K har självklart behandlingen som kan förminska håligheten under ögonen
- vi pratar förstås om Tear trough!

I takt med att denna fantastiksa behandling ökat, har även kända komplikationer ökat. Många är oroliga och på senaste tiden har vi fått mycket frågor kring - kan filler i Tear trough området vandra och flytta på sig? Vår injektionsbehandlare Isabelle Arnstenka besvar på de vanligaste frågorna vi får av våra klienter som bokar en tid hos oss för en eventuell Tear trough behandling.  

Kan filler vandra nedåt?
- Ja, filler kan vandra, den kan flytta på sig om man lägger materialet ytligt. Använder man en teknik där man lägger materialet mot ben då ligger den där den ligger och risken för att materialet ska flytta på sig är absolut minimal - förklarar Isabelle Arnsten som är injektionsbehandlare på DOCTOR_K.


Kommer jag att få blåmärken under ögonen av en Tear trough-behandling?
Nej, det är väldigt ovanligt med blåmärken under ögonen med den metoden vi använder oss utav när vi utför en T.T. (Tear trough)behandling. Om man expemplevis har lätt att få blåmärken och skulle få ett så sker det oftast vid kinden där vi gör ett instickshål.

Är en Tear trough behandling smärtsam?
De flesta skulle nog säga att behandlingen är mer obehaglig än smärtsam, men det går relativit snabbt så de flesta tycker nog ändå att det är värt när vi är klara.

FÖRE 

DIREKT EFTER

2 VECKOR EFTER

- Jag har märkt att på senare år har jag tappat volym under ögonen.
Det beror dels på att jag har gått ner i vikt men även ett resultat av några tuffa och sömnlösa år. Kommentarer som - har du precis vaknat, var inte alls ovanligt.

Jag hade hört talats om att man kunde åtgärda detta med injektioner men min uppfattning innan jag kom till DOCTOR _K var att estetiska injektioner och särskild filler under ögonen gav onaturliga resultat och de ville jag inte ha. Jag blev rekommenderad en Tear trough behandling i kombination med en kindbehandling. Jag kunde inte föreställa mig att resultatet kunde bli så här bra som det faktisk blev. Det här var den bästa investeringen jag har gjort för mitt utseende och jag är glad att jag vågade ta steget. ” - klient berättar.

 


FÖRE BILD

 

 

”Jag använder masker med extra
mycket gurka i ”

” Jag masserat mina ögon varje morgon i flera månader ” masker med extra
mycket gurka i ”

”Jag har smort in den där krämen och dessförinnan den här krämen under ögonen”

”Jag har testat alla möjliga ”whiting creams ”

" Jag är beroende av eye patches "

”Jag har testat TT med filler hos en annan klinik”

Det här är exempel på citat vi på DOCTOR_K känner igen ifrån klienter som berättar sina tidigare upplevelser kopplade till sina ögonbesvär. Det är inte alls ovanligt att våra klienter har testat olika metoder i jakt efter att bli av med trötthetstecken.

Givetvis har de flesta som blivit felbehandlade blivit besvikna över det ohållbara resultatet de fått och känner sig ibland till och med hopplöst lurade, - vi förstår såklart varför det blivit fel!

En lymfmassge som sprider ut vätskeansamlingen under ögonen kommer ge en direkt effekt på området hos den som har problem med vätskeansamling och tyvärr inte på den som genetiskt fått med sig de mörka ringarna under ögonen som uppstått efter en pigmentförändring.

En ”whiting cream ” kommer heller inte behandla en hålighet under ögon/en som beror på en volymförlust dvs uppkommit i samband med hudens åldrande och likaså gäller en fillerbehandling under ögonen (tear through) även känd som TT behandling- den kommer tyvärr inte ta bort mörka ringarna under ögonen som egentligen orsakas av pigment som uppkommer av genetiska orsaker


Det genetiska pigmentet - mörka ringar under ögonen är den vanligaste av besvären!

Låt oss reda ut alla dessa orsaker som ligger till grund för det
många blandar ihop så som håligheter och mörka ringar under ögonen. Det finns flera olika källor till problemen och här är det din injektionsbehandlares ansvar att lista ut vad källan till problemet är.

Kan det vara dålig sömn i kombination med viktnedgång? Ja såklart att det kan vara en orsak men majoriteten av alla de klienter som söker hjälp har en sak gemensamt- de har oturen med sig att problemet är genetiskt. Därför vill vi vara tydliga med att behandlingarna vi kan erbjuda för de olika problemen inte kommer ge optimalt resultat för alla. Återigen blir det här tydligt att rätt behandling för rätt kandidat kommer ge magiska resultat och vise versa. Är det orsakat av en genetik så blir fallet genast svårare och då har vi naturens lag emot oss.

Dålig sömn är som bekant en anledning till att problemet med vätskeansamlingen förstärks. Om man har haft en riktigt dålig nattsömn och är trött så kan det vara svårt att få igång lemmarna runt ögonen som under natten har slappnat av som all muskulatur egentligen gör. Förslappningen som sker i den tunna faktiskt bara 0,5 millimeter tunna huden runt ögonen blir utsatt och exponerad och därför resulterar det i ett påtagligt ”pluffs”

Det finns förstås en rad olika apparater som jobbar mot pigment och ihåligheter men just för att huden är så tunn som den är så lämnas den åt ytterst få behandlingsmetoder. Vår absolut bästa rekommendation är att området regelbunden får tillförsel av antioxidanter- detta är dock ingen quick fix! I ytterst få fall kan vi med hjälp av filler få skuggorna att minska men oftast är en TT behandling inte hållbar. Tyvärr behöver man ofta testa sig fram här och kan inte ges några garantier om att behandlingen blir bra. I beslutet om en eventuell behandling behöver man ta hänsyn till hur mycket av problemet som ligger i pigmentering och hur mycket som faktiskt är en hålighet


Så vem kan vi då faktiskt behandla och få
de magiska tear through resultaten på?

Precis som egentligen vilken kroppsdel som helst så är ögonen också en del av vårt utseende och vilka gener vi har ärvt. Ögonen är själens spegel- ett välkänt ordspråk!gräver vi lite djupare i ordspråket så är vi överens om att ögonen speglar vårat välmående.
Därför är den här behandlingen en av våra klienters absoluta favoriter och ingen blir lyckligare än vi när vi får se en person spegla sig och identifiera sig med sin spegelbild igen.

Den absolut bästa kandidaten för en tear trough behandling är en person som fått håligheter orsakat av hudens åldrande. Som bekant vet vi att det finns mycket som kan påskynda åldrandet tex vet vi att dålig sömn, viktnedgång, stress, sorg och liknande stressfaktorer kan ligga till grund för den snabbt utvecklade föråldringen som leder till håligheten under ögonen- en volymförlust!
Källan till problemet här är helt enkelt en volymförlust och det är just det syftet behandlingen TT filler uppfyller, att fylla ut! För att säkerställa att det är en rätt behandling behöver därför en expert känna, klämma och palpera området innan ett beslut om behandlingsplan tas.
Vi på DOCTOR_K har behandlat flera tusen klienter genom våra 10 år och har en lång erfarenhet av behandlingsområdet. Vi har även utbildat hundratals duktiga kollegor i branschen inom just tear through behandlingar och vill uppmärksamma att detta är ett av de områden som vi har valt att paketera i en MASTER CLASS på DOCTOR_K academy då vi anser att det är ett område som kräver mycket kompetens för ett lyckat resultat och framförallt bedömer vi att erfarenheten av att bedöma området och behandla många olika klienter väger tungt i ryggsäcken.

TEAR TROUGH

Mot mörka ringar och påsar under ögonen.
Läs mer.

Continue reading

Vad kan jag göra åt slapp hud på halsen?

Sommaren står runt hörnet och vi gör oss redo att öppna upp hela oss för solens strålar. Att vårda huden i ansiktet är för de flesta självklart men det är lätt att glömma bort halsen. Resultatet blir att vi med åldern kan se en tydlig skillnad mellan ansiktet och halsens hudstruktur. Men det finns både tips och behandlingar för dig som önskar att släta ut rynkor, återfukta huden och minska slapp hud på halsen. Vi reder ut några vanliga frågor och vilka behandlingar som är bra för att återfå strukturen på hals och dekolletage.

Vad kan jag göra åt slapp hud på halsen

Varför får man rynkig och slapp hud på halsen?

För många är halsen och dekolletaget den del där åldrandet tar ut sin rätt allra först. Huden vid halsen har till skillnad från den i ansiktet inte några talgkörtlar vilket gör att den lätt kan se sliten ut. Dessutom påverkar faktorer såsom UV-strålning, viktförändring och rökning den tunna huden mer än andra hudlager.

Går det att motverka hudens åldrande på hals och dekolletage?

Som med all hud kan vi inte stoppa hudens åldrande, det är en helt naturlig del i livets resa. Däremot kan vi bromsa och framförallt ge huden precis det den behöver för att hålla sig stram, frisk och fräsch längre. Det finns mycket vi kan göra själva genom bra hudvård men det finns också idag fantastiska behandlingar som kan boosta huden på djupet.

Tips hals och dekolletage behandling

 

 


TRE TIPS FÖR ATT BEHÅLLA STRUKTUREN PÅ HALSEN >

1.

Glöm inte bort halsen och dekolletaget i din hudvårdsrutin

Börja i tid med att inkludera hals och dekolletage i din nuvarande hudvårdsrutin. Svårare än så behöver det inte vara.

2.

Var lika noga med solskyddsfaktor på hals och bröstkorg som i ansiktet

Precis som med hudvårdsrutinen gäller det att inte glömma solskyddsfaktor även på hals och dekolletage. Huden där är både tunn och känslig vilket gör den extra utsatt.

3.

Unna din hud en behandling även för hals och dekolletage

Precis som när du gör ansiktsbehandlingar är det till fördel att inkludera även hals och dekolletage. Populära ansiktsbehandlingar såsom PRX och microneedling funkar lika bra för att vårda ansiktet som hals och bröstkorg.

Vilka behandlingar är bra för att förbättra hudstruktur på halsen?

Det finns mycket du själv kan göra för att ta hand om din hud men med åldern blir huden naturligt slappare och kan behöva lite extra stöd och fukt. Det finns flera tips som du kan använda för att bromsa slapp hud på halsen men för dig som redan upplever att huden börjat ge med sig och önskar att återfå elasticitet och fukt finns det behandlingar som kan hjälpa. Två behandlingar som är bra för att förbättra sin hudstruktur är Radiesse och Profhilo.

Vad är skillnaden mellan Profhilo och Radiesse?

Både Radiesse och Profhilo är två injektionsbehandlingar som jobbar på att återfå strukturen på huden. Gemensamt för dem båda är att de arbetar lite annorlunda jämfört med traditionella fillers. Kort kan man säga att Radiesse jobbar på elasticiteten medan Profhilo ökar fuktnivån i huden.

Profhilo hals

Vad är Profhilo?

Profhilo är en anti-agingbehandling som återställer nivån av det kroppsegna ämnet hyaluronsyra i huden. Det gör att huden boostas med fukt på djupet som i sin tur förbättrar hudstrukturen. Profhilo innehåller en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA), vilket gör att den är en av de behandlingar som kan ge huden maximalt med fukt.

Radiesse hals

Vad är Radiesse?

Radiesse är en kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en traditionell filler med hyaluronsyra. Det gör att den har en långtidsverkande effekt som kan hålla i sig upp till 12-16 månader. Radiesse ökar produktionen av kollagen och hjälper till att återställa spänsten i huden samtidigt som den reducerar ålderstecken och fyller ut linjer.

Tips för dig som vill göra en behandling för hals och dekolletage.

Det finns många fantastiska behandlingar för huden men allra bäst fungerar de när de får arbeta tillsammans. Varje enskild produkt har sin egenskap men tillsammans kan de ge maximal effekt. För dig som vill göra en behandling som jobbar på hudstrukturen på hals och dekolletage tipsar vi om kombinationen mellan Radiesse och Profhilo. Tillsammans kompletterar de varandra genom en långtidsverkande kollagenstimulerande effekt samtidigt som den ger en ordentlig fuktboost och stramar åt huden.

ERBJUDANDE

25% rabatt på
hals och dekolletage kur!

Sommaren står runt hörnet och vi gör oss redo att öppna upp hela oss för solens strålar. Att vårda huden i ansiktet är för de flesta självklart men det är lätt att glömma bort halsen. Resultatet blir att vi med åldern kan se en tydlig skillnad mellan ansiktet och halsens hudstruktur. Men det finns både tips och behandlingar för dig som önskar att släta ut rynkor, återfukta huden och minska slapp hud på halsen. Vi reder ut några vanliga frågor och vilka behandlingar som är bra för att återfå strukturen på hals och dekolletage.

Vad kan jag göra åt slapp hud på halsen

Varför får man rynkig och slapp hud på halsen?

För många är halsen och dekolletaget den del där åldrandet tar ut sin rätt allra först. Huden vid halsen har till skillnad från den i ansiktet inte några talgkörtlar vilket gör att den lätt kan se sliten ut. Dessutom påverkar faktorer såsom UV-strålning, viktförändring och rökning den tunna huden mer än andra hudlager.

Går det att motverka hudens åldrande på hals och dekolletage?

Som med all hud kan vi inte stoppa hudens åldrande, det är en helt naturlig del i livets resa. Däremot kan vi bromsa och framförallt ge huden precis det den behöver för att hålla sig stram, frisk och fräsch längre. Det finns mycket vi kan göra själva genom bra hudvård men det finns också idag fantastiska behandlingar som kan boosta huden på djupet.

Tips hals och dekolletage behandling

TRE TIPS FÖR ATT BEHÅLLA
STRUKTUREN PÅ HALSEN

1.

Glöm inte bort halsen och dekolletaget i din hudvårdsrutin

Börja i tid med att inkludera hals och dekolletage i din nuvarande hudvårdsrutin. Svårare än så behöver det inte vara.

2.

Var lika noga med solskyddsfaktor på hals och bröstkorg som i ansiktet

Precis som med hudvårdsrutinen gäller det att inte glömma solskyddsfaktor även på hals och dekolletage.

3.

Unna din hud en behandling även för hals och dekolletage

Precis som när du gör ansiktsbehandlingar är det till fördel att inkludera även hals och dekolletage. Populära ansiktsbehandlingar såsom PRX och microneedling lfunkar lika bra för att vårda ansiktet som hals och bröstkorg.

Vilka behandlingar är bra för att förbättra hudstruktur på halsen?

Det finns mycket du själv kan göra för att ta hand om din hud men med åldern blir huden naturligt slappare och kan behöva lite extra stöd och fukt. Det finns flera tips som du kan använda för att bromsa slapp hud på halsen men för dig som redan upplever att huden börjat ge med sig och önskar att återfå elasticitet och fukt finns det behandlingar som kan hjälpa. Två behandlingar som är bra för att förbättra sin hudstruktur är Radiesse och Profhilo.

Radiesse och Profhilo hals


Vad är skillnaden mellan
Profhilo och Radiesse?

Både Radiesse och Profhilo är två injektionsbehandlingar som jobbar på att återfå strukturen på huden. Gemensamt för dem båda är att de arbetar lite annorlunda jämfört med traditionella fillers. Kort kan man säga att Radiesse jobbar på elasticiteten medan Profhilo ökar fuktnivån i huden.

Vad är Profhilo?

Profhilo är en anti-agingbehandling som återställer nivån av det kroppsegna ämnet hyaluronsyra i huden. Det gör att huden boostas med fukt på djupet som i sin tur förbättrar hudstrukturen. Profhilo innehåller en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA), vilket gör att den är en av de behandlingar som kan ge huden maximalt med fukt.

Vad är Radiesse?

Radiesse är en kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en traditionell filler med hyaluronsyra. Det gör att den har en långtidsverkande effekt som kan hålla i sig upp till 12-16 månader. Radiesse ökar produktionen av kollagen och hjälper till att återställa spänsten i huden samtidigt som den reducerar ålderstecken och fyller ut linjer.

Tips för dig som vill göra behandling för hals och dekolletage.

Det finns många fantastiska behandlingar för huden men allra bäst fungerar de när de får arbeta tillsammans. Varje enskild produkt har sin egenskap men tillsammans kan de ge maximal effekt. För dig som vill göra en behandling som jobbar på hudstrukturen på hals och dekolletage tipsar vi om kombinationen mellan Radiesse och Profhilo. Tillsammans kompletterar de varandra genom en långtidsverkande kollagenstimulerande effekt samtidigt som den ger en ordentlig fuktboost och stramar åt huden.

ERBJUDANDE

25% rabatt på hals och dekolletage kur!

Continue reading

Ansiktsrengöring - Det viktigaste steget i din hudvårdsrutin

För att ge dig rätt förutsättningar för en fin och fräsch hy behöver vi starta med "the basics" - rengöring! Många gånger kan vi åtgärda flera hudvårdsproblem bara genom att vara noga med vår ansiktsrengöring. Huden i ansiktet utsätts dagligen för påfrestningar vilket gör det extra viktigt att ta hand om den. Nu kan du läsa om våra tips för en bra rengöringsrutin samt om en helt ny behandling som alla borde unna sig då och då - redo?

 

Fokusera mer på ansiktsrengöring
i din hudvårdsrutin

Många slarvar med det viktigaste steget i sin hudvårdsrutin - ansiktsrengöring! För att få en hy som är mottaglig för återfuktande ansiktsprodukter och som ger en skinande sminkbas behöver vi börja med att rengöra ansiktet ordentligt. Vi ger 3 tips på hur du kan förbättra din hudvårdsrutin med rengöring redan idag!


1.

Tvätta bort smink och rengör ansiktet i olika steg

Flera gör misstaget att ta bort sminket och rengöra ansiktet i ett och samma steg, dessutom med samma produkt. Risken blir då att vi bara får bort det första lagret av smink och missar gömd smuts på djupet. Vårt tips är därför att börja med att avlägsna sminket med en bra sminkborttagning för att sedan följa upp med en produkt specifikt för ansiktsrengöring. Massera in produkten några minuter i cirkulära rörelser för att lösa upp ansamlingar i porerna. PS - huden som utsätts för smuts är mer än bara mitten av ansiktet så glöm inte att även rengöra halsen, hårfästet och under hakan!

2.

Använd produkter anpassade för din hud

Vi alla har olika hudtyper, torr, oljig, blandad? Att rengöra ansiktet ska inte bara ta bort smuts, partiklar och föroreningar utan även bevara hudens pH-värde. Därför är det extra viktigt med vilka produkter vi använder på vår hud. Anpassa dina produkter till just din hy. Vill du få personliga rekommendationer för just din hy är du välkommen på konsultation och behandling hos oss - vi rekommenderar produkter utefter den hudanalys vi gör på plats.

3.

Låt huden självtorka och återfukta huden

Tvätta ansiktet med ljummet vatten och försök låta huden självtorka. Vi vill undvika att gnugga ansiktet med torra produkter så som papper, bomull och handdukar. Dessutom får ansiktet gärna vara lätt fuktig när vi applicerar en återfuktande kräm så att det blir lättare för huden att ta upp produkterna.


Unna dig en djuprengörande behandling då och då

Det finns mycket som du själv kan göra för att ge din hud rätt förutsättningar men ibland kan du behöva en ordentlig djuprengöring för att få en nystart - perfekt att unna sig då och då. En behandling som fokuserar på att ta bort alla orenheter, tömma porer och ge huden alla verktyg för att förbättras är Deep Clean. Fördelarna med Deep Clean är många och det är en behandling som passar alla!

 

 

DEEP CLEAN

Deep Clean är en ansiktsbehandling som rengör huden på djupet och där alla viktiga steg i en rengöring görs mycket noga. Allt för att ge ansiktet en bra grund som maximerar effekten av hudvårdsprodukter, andra behandlingar och som ger din hud de bästa förutsättningarna.


ALLA STEG I DEEP CLEAN

Hudanalys

Vi startar med en hudanalys för att anpassa behandlingen för just dig och dina behov.

Rengöring

Därefter rengör vi huden i två olika steg för att säkerställa att alla partiklar, föroreningar och fetter avlägsnas.

Ta bort döda hudceller med en ansiktspeeling.

Med hjälp av en ansiktspeeling tar vi bort döda hudceller och gör huden mottaglig för näring.

Portömning

Pormaskar är något som många tycker är svårt att få bukt med på egen hand därför genomför vi en ordentlig portömning under behandlingen. Vi värmer då upp huden med ånga för att öppna upp porerna och gör sedan en portömning av näsa, kinder, panna samt övriga delar av ansiktet.

Ansiktsmask för fukt

Nu när huden är rengjord på djupet är den som mest mottaglig för näringsrika ämnen. Då avslutar vi alltid med en ansiktsmask som tillför fullt med fukt och boostar huden till max.


Nyhet!

Kombinera Deep Clean med den populära ansiktsbehandlingen Fire & Ice.

För att ge dig rätt förutsättningar för en fin och fräsch hy behöver vi starta med "the basics" - rengöring! Många gånger kan vi åtgärda flera hudvårdsproblem bara genom att vara noga med vår ansiktsrengöring. Huden i ansiktet utsätts dagligen för påfrestningar vilket gör det extra viktigt att ta hand om den. Nu kan du läsa om våra tips för en bra rengöringsrutin samt om en helt ny behandling som alla borde unna sig då och då - redo?

 

 

 

Fokusera mer på ansiktsrengöring
i din hudvårdsrutin.


Många slarvar med det viktigaste steget i sin hudvårdsrutin - ansiktsrengöring! För att få en hy som är mottaglig för återfuktande ansiktsprodukter och som ger en skinande sminkbas behöver vi börja med att rengöra ansiktet ordentligt.
Vi ger 3 tips på hur du kan förbättra din hudvårdsrutin med rengöring redan idag!


1.

Tvätta bort smink och rengör ansiktet i olika steg

Flera gör misstaget att ta bort sminket och rengöra ansiktet i ett och samma steg, dessutom med samma produkt. Risken blir då att vi bara får bort det första lagret av smink och missar gömd smuts på djupet. Vårt tips är därför att börja med att avlägsna sminket med en bra sminkborttagning för att sedan följa upp med en produkt specifikt för ansiktsrengöring. Massera in produkten några minuter i cirkulära rörelser för att lösa upp ansamlingar i porerna. PS - huden som utsätts för smuts är mer än bara mitten av ansiktet så glöm inte att även rengöra halsen, hårfästet och under hakan!

2.

Använd produkter anpassade för din hud

Vi alla har olika hudtyper, torr, oljig, blandad? Att rengöra ansiktet ska inte bara ta bort smuts, partiklar och föroreningar utan även bevara hudens pH-värde. Därför är det extra viktigt med vilka produkter vi använder på vår hud. Anpassa dina produkter till just din hy. Vill du få personliga rekommendationer för just din hy är du välkommen på konsultation och behandling hos oss - vi rekommenderar produkter utefter den hudanalys vi gör på plats.

3.

Låt huden självtorka och återfukta huden

Tvätta ansiktet med ljummet vatten och försök låta huden självtorka. Vi vill undvika att gnugga ansiktet med torra produkter så som papper, bomull och handdukar. Dessutom får ansiktet gärna vara lätt fuktig när vi applicerar en återfuktande kräm så att det blir lättare för huden att ta upp produkterna.


Unna dig en djuprengörande behandling

Det finns mycket som du själv kan göra för att ge din hud rätt förutsättningar men ibland kan du behöva en ordentlig djuprengöring för att få en nystart - perfekt att unna sig då och då. En behandling som fokuserar på att ta bort alla orenheter, tömma porer och ge huden alla verktyg för att förbättras är Deep Clean. Fördelarna med Deep Clean är många och det är en behandling som passar alla!

DEEP CLEAN

Deep Clean är en ansiktsbehandling som rengör huden på djupet och där alla viktiga steg i en rengöring görs mycket noga. Allt för att ge ansiktet en bra grund som maximerar effekten av hudvårdsprodukter, andra behandlingar och som ger din hud de bästa förutsättningarna.

ALLA STEG I DEEP CLEAN

Hudanalys
Vi startar med en hudanalys för att anpassa behandlingen för just dig och dina behov.

Rengöring
Därefter rengör vi huden i två olika steg för att säkerställa att alla partiklar, föroreningar och fetter avlägsnas.

Ta bort döda hudceller med en ansiktspeeling.
Med hjälp av en ansiktspeeling tar vi bort döda hudceller och gör huden mottaglig för näring.

Portömning
Pormaskar är något som många tycker är svårt att få bukt med på egen hand därför genomför vi en ordentlig portömning under behandlingen. Vi värmer då upp huden med ånga för att öppna upp porerna och gör sedan en portömning av näsa, kinder, panna samt övriga delar av ansiktet.

Ansiktsmask för fukt
Nu när huden är rengjord på djupet är den som mest mottaglig för näringsrika ämnen. Då avslutar vi alltid med en ansiktsmask som tillför fullt med fukt och boostar huden till max.


Nyhet!

Kombinera Deep Clean med den populära ansiktsbehandlingen Fire & Ice.

Continue reading

Så kan Radiesse ge dig en fastare hudstruktur

Så kan Radiesse ge dig en fastare hudstruktur

Skulle det inte vara fantastiskt om du kunde förnya din hud inifrån? Hudens kvalitet förändras med tiden och det uppstår ofta linjer och rynkor. Det beror framförallt på att huden successivt förlorar de två viktiga komponenterna kollagen och elastin som ger huden både styrka och elasticitet. Huden får då svårare att förstärka sig själv och en del väljer att boosta sin hud för att behålla sin hudstruktur. 

Radiesse är en av de injektionsbehandlingar som är bra för att just bygga upp huden inifrån med ett långvarigt resultat. Men vad är Radiesse och hur skiljer den sig från andra fillers? Vi går tillsammans igenom vanliga frågor och hur Radiesse kan vara ett alternativ för dig som önskar att förnya din hudstruktur inifrån med naturliga och långvariga resultat.

Vad är Radiesse?

Radiesse är en FDA-godkänd kollagenstimulerande filler med långtidsverkande effekt. Behandlingen används för att återskapa fyllighet och elasticitet i huden samtidigt som vi kan bygga upp önskade konturer. Fillern injiceras på djupet för att lyfta huden underifrån och ge ett naturligt resultat. Tack vare det kollagenstimulerande ämnet i Radiesse ges ett mer långtidsverkande resultat som förbättras med tiden och håller i sig längre än andra fillers. Behandlingen är effektiv på de områden där huden förlorat volym och spänst, vanligen i ansiktet, halsen och på händerna.

Radiesse för en fastare hudstruktur

SKILLNADEN PÅ RADIESSE, HARMONYCA OCH VANLIG FILLERBHANDLING

Vanlig fillers - För volym
Det finns flera olika fillers på marknaden, de allra flesta består av ämnet hyaluronsyra som finns naturligt i huden. Hyaluronsyra är bra för att återskapa volym i huden.

Radiesse - För elasticitet och spänst
Radiesse är till skillnad från andra fillers inte helt kroppsegen och bryts därför inte ned av kroppen på samma sätt som fillers innehållande hyaluronsyra gör. Radiesse innehåller istället det kollagenstimulerande ämnet kalciumhydroxiapatit som bidrar till att huden får en långsiktig förbättring av såväl fasthet som fyllighet. Kombinationen av att Radiesse inte bryts ner lika enkelt samtidigt som den boostar ditt kollagen gör att effekten håller i sig längre än andra fillers.

HArmonyCa - För volym och kollagen
HArmonyCa är ny på marknaden och är en unik kombination av hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit. HArmonyCa är optimalt för dig som framförallt vill bygga volym med också öka produktionen av kollagen.

Vilket resultat ger Radiesse?

Radiesse ger en omedelbar visuell effekt efter behandlingen men som framförallt blir bättre och bättre med tiden tack vare den ökade produktionen av kollagen. Kombinationen av att Radiesse bryts ned långsammare än annan filler och samtidigt stimulerar kroppens egna kollagen ger ett mer långverkande resultat. Effekten av Radiesse håller i regel ca 12-16 mån men är som med all filler individuellt och faktorer som livsstil, ämnesomsättning samt vikt upp/nedgång kan påverka hållbarheten.

Behandlingsområden för Radiesse

Radiesse är en behandling som framförallt kan strama upp, släta ut och förbättra din hudstruktur.
Behandling med Radiesse kan behandla hud som förlorat elasticitet, lyster och tjocklek. Radiesse passar bra för dig som vill förbättra hudstrukturen i exempelvis kindben, haka och käklinje eller som upplever förlorad spänst i andra delar som händer, hals och dekolletage.

RADIESSE FÖR RYNKIG HALS

Radiesse ger en hudföryngrande effekt som passar särskilt bra för rynkig hals och dekolletage. Behandlingen kan strama åt halsen och fylla ut rynkor på djupet vilket ger ett mer naturligt resultat.

RADIESSE FÖR SLAPP HUD I ANSIKTET

Genom att behandla slapp hud i ansiktet med Radiesse kan vi bygga upp önskade konturer och ge huden sin spänst tillbaka. Radiesse är också bra för när huden blivit lite svag och tunn.

RADIESSE FÖR HÄNDER

Radiesse fungerar även utmärkt för rynkiga händer. Precis som för halsen kan fillern lyfta huden och boosta produktionen av kollagen som kan jämna ut hudstrukturen på handen.

BRA ATT VETA OM RADIESSE

Radiesse går inte att bryta ner med Hyalase.

Hyalase kan endast bryta ner hyaluronsyra. Däremot är Radiesse en helt biokompatibel och nedbrytbar filler vilket innebär att den försvinner ut från kroppen på egen hand.

Radiesse innehåller bedövningsmedel hos DOCTOR_K.

När vi utför Radiesse ingår bedövningsmedel vilket medför att behandlingen känns mindre än många andra injektionsbehandlingar.

Radiesse finns endast på några få kliniker.

Radiesse har funnits länge på marknaden men det är inte alla kliniker som erbjuder Radiesse. Framförallt beror det på att behandlingen kräver specialistkunskaper.

Radiesse är en unik behandling för dig som önskar att få tillbaka en fast hudstruktur. Är du nyfiken på Radiesse? Då är du välkommen till oss på DOCTOR_K på konsultation så skräddarsyr vi en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar och behov.

ERBJUDANDE RADIESSE

Just nu har vi erbjudande på Radiesse. 

Skulle det inte vara fantastiskt om du kunde förnya din hud inifrån? Hudens kvalitet förändras med tiden och det uppstår ofta linjer och rynkor. Det beror framförallt på att huden successivt förlorar de två viktiga komponenterna kollagen och elastin som ger huden både styrka och elasticitet. Huden får då svårare att förstärka sig själv och en del väljer att boosta sin hud för att behålla sin hudstruktur. 

Radiesse är en av de injektionsbehandlingar som är bra för att just bygga upp huden inifrån med ett långvarigt resultat. Men vad är Radiesse och hur skiljer den sig från andra fillers? Vi går tillsammans igenom vanliga frågor och hur Radiesse kan vara ett alternativ för dig som önskar att förnya din hudstruktur inifrån med naturliga och långvariga resultat.

Vad är Radiesse?

Radiesse är en FDA-godkänd kollagenstimulerande filler med långtidsverkande effekt. Behandlingen används för att återskapa fyllighet och elasticitet i huden samtidigt som vi kan bygga upp önskade konturer. Fillern injiceras på djupet för att lyfta huden underifrån och ge ett naturligt resultat. Tack vare det kollagenstimulerande ämnet i Radiesse ges ett mer långtidsverkande resultat som förbättras med tiden och håller i sig längre än andra fillers. Behandlingen är effektiv på de områden där huden förlorat volym och spänst, vanligen i ansiktet, halsen och på händerna.SKILLNADEN PÅ RADIESSE, HARMONYCA OCH VANLIG FILLERBHANDLING

Vanlig fillers - För volym
Det finns flera olika fillers på marknaden, de allra flesta består av ämnet hyaluronsyra som finns naturligt i huden. Hyaluronsyra är bra för att återskapa volym i huden.  

Radiesse - För elasticitet och spänst
Radiesse är till skillnad från andra fillers inte helt kroppsegen och bryts därför inte ned av kroppen på samma sätt som fillers innehållande hyaluronsyra gör. Radiesse innehåller istället det kollagenstimulerande ämnet kalciumhydroxiapatit som bidrar till att huden får en långsiktig förbättring av såväl fasthet som fyllighet. Kombinationen av att Radiesse inte bryts ner lika enkelt samtidigt som den boostar ditt kollagen gör att effekten håller i sig längre än andra fillers.  

HArmonyCa - För volym och kollagen
HArmonyCa är ny på marknaden och är en unik kombination av hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit. HArmonyCa är optimalt för dig som framförallt vill bygga volym med också öka produktionen av kollagen.


Vilket resultat ger Radiesse?

Radiesse ger en omedelbar visuell effekt efter behandlingen men som framförallt blir bättre och bättre med tiden tack vare den ökade produktionen av kollagen. Kombinationen av att Radiesse bryts ned långsammare än annan filler och samtidigt stimulerar kroppens egna kollagen ger ett mer långverkande resultat. Effekten av Radiesse håller i regel ca 12-16 mån men är som med all filler individuellt och faktorer som livsstil, ämnesomsättning samt vikt upp/nedgång kan påverka hållbarheten.

Behandlingsområden för Radiesse

Radiesse är en behandling som framförallt kan strama upp, släta ut och förbättra din hudstruktur. Radiesse kan behandla hud som förlorat elasticitet, lyster och tjocklek. Radiesse passar bra för dig som vill förbättra hudstrukturen i exempelvis kindben, haka och käklinje eller som upplever förlorad spänst i andra delar som händer, hals och dekolletage.

RADIESSE FÖR RYNKIG HALS

Radiesse ger en hudföryngrande effekt som passar särskilt bra för rynkig hals och dekolletage. Behandlingen kan strama åt halsen och fylla ut rynkor på djupet vilket ger ett mer naturligt resultat.

RADIESSE FÖR SLAPP HUD I ANSIKTET

Genom att behandla slapp hud i ansiktet med Radiesse kan vi bygga upp önskade konturer och ge huden sin spänst tillbaka. Radiesse är också bra för när huden blivit lite svag och tunn.

RADIESSE FÖR HÄNDER

Radiesse fungerar även utmärkt för rynkiga händer. Precis som för halsen kan fillern lyfta huden och boosta produktionen av kollagen som kan jämna ut hudstrukturen på handen.

BRA ATT VETA OM RADIESSE

Radiesse går inte att bryta ner med Hyalase.

Hyalase kan endast bryta ner hyaluronsyra. Däremot är Radiesse en helt biokompatibel och nedbrytbar filler vilket innebär att den försvinner ut från kroppen på egen hand.

Radiesse innehåller bedövningsmedel hos DOCTOR_K.

När vi utför Radiesse ingår bedövningsmedel vilket medför att behandlingen känns mindre än många andra injektionsbehandlingar.

Radiesse finns endast på några få kliniker.

Radiesse har funnits länge på marknaden men det är inte alla kliniker som erbjuder Radiesse. Framförallt beror det på att behandlingen kräver specialistkunskaper.

Radiesse är en unik behandling för dig som önskar att få tillbaka en fast hudstruktur. Är du nyfiken på Radiesse? Då är du välkommen till oss på DOCTOR_K på konsultation så skräddarsyr vi en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar och behov.ERBJUDANDE RADIESSE

Just nu har vi erbjudande på Radiesse. 

Continue reading

7 vanliga frågor vi får om fillerborttagning

När en fillerbehandling inte går som man tänkt sig kan vi korrigera detta med hjälp av ett fillerborttagningsmedel.
Här har vi samlat de 7 vanligaste frågorna vi får om fillerborttagning.


1. Vad är det och vad används det till för?

Fillerborttagning är ett material som tar bort filler och bryter ner hyaluronsyra (HA), det vill säga det som de flesta fillermaterialen består av. För estetiska behandlingar använder vi det för att behandla klumpar, puffighet under ögonen man fått av en fillerbehandling, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en fillerbehandling som inte blivit lyckad.

2. Hur går en behandling till?

Vi går först igenom varför man vill bryta ner sin filler och i vilket syfte, sedan utför vi ett allergitest. Efter allergitestet behandlar vi området där det oönskade fillermaterialet är placerat. Behandlingen går relativt snabbt men vi ser gärna att man stannar kvar en stund efteråt för att utesluta eventuella reaktioner. Under de närmaste timmarna kan man bli svullen på grund av koksaltet som materialet blandas med. Fillermaterialet bryts ner successivt och det tar upp till 2 veckor att få full effekt. Desto mjukare och färskare fillermaterialet är, desto snabbare bryts det ner. Fillermaterial som har funnits längre i kroppen kan ta längre tid att bryta ner.

3. Är en behandlingen farlig och vad är riskerna?

Behandlingen i sig är inte farlig men man kan vara allergisk mot läkemedlet. Det är därför extra viktigt att behandlare på kliniker har rätt kunskap och beredskap om sådant sker. Vi på DOCTOR_K har enbart legitimerad personal som kan hantera om man får en allergisk reaktion.

4. Vad rekomenderas om en oönskad fillerbehandling har utförts hos en annan klinik?

Vi rekommenderar alltid att man i första hand kontaktar den klinik som utfört fillerbehandlingen från första början för att få hjälp att korrigera. Kliniken bör veta vilket material som används vid fillerbehandlingen, samt i vilka djup av vävnader man har placerat materialet. Det är dock inte helt ovanligt att man inte vill gå tillbaka till den kliniken som utfört fillerbehandlngen för att man kanske har tappat förtroendet för kliniken eller att behandlingen skett för flera år sedan. Man är alltid välkommen på en konsultation hos oss på DOCTOR_K oavsett.

5. Hur ofta kan man göra en fillerborttagningsbehandling?

Man bör inte utföra en behandlingen alltför ofta. Om man exempelvis bygger upp och bryter ner flera gånger kan man fråga sig om förväntningarna är realistiska eller att förutsättningarna i området inte är optimala för en fillerbehandling, exempelvis om det handlar om läppar eller under ögonen. Man bör inte överstiga en behandling i samma område mer än 2 gånger i dessa fall.

 

6. Hur ser man ut direkt efter en behandling?

Efter behandlingen blir det till en början en större svullnad vilket beror på koksaltet man blandar mednnan man utför behandlingen. Under en tid kan man uppleva en viss tomhet i det behandlade området, men eftersom kroppen med tiden påbörjar en naturlig produktion av hyaluronsyra kommer “tomheten“ så småningom förbättras.

7. När försvinner klumpar efter fillers?

Klumpar orsakas av olika anledningar. En orsak till klumpar kan vara att behandlaren har placerat en för hård filler i ett dynamisk område som exempelvis läpparna. Det kan även bero på att behandlaren placerar materialet för ytligt och då hjälper en hård massage direkt efter din behandling. Skulle det vara så att klumpen kvarstår så kan det vara ett alternativ att bryta ner klumpen. När man bryter ner filler i exempelvis läppar om det har uppstått klumpar, så kommer allt fillermaterial att tas bort i hela läpparna då materialet inte kan användas som en punktbehandling på en specifik klump. Vissa typer av svullnader som är orsakade av en blödning kan ge en känsla av klumpar men det är en blodansamling som försvinner när svullnaden har lagt sig, därav bör man alltid avvakta minst 2 veckor för att utreda eventuella klumpar i exempelvis läpparna.

När en fillerbehandling inte går som man tänkt sig kan vi korrigera detta med hjälp av ett fillerborttagningsmedel. Här har vi samlat de 7 vanligaste frågorna vi får om det.

1. Vad är det och vad används det till för?

Fillerborttagning är ett material som tar bort filler och bryter ner hyaluronsyra (HA), det vill säga det som de flesta fillermaterialen består av. För estetiska behandlingar använder vi det för att behandla klumpar, puffighet under ögonen man fått av en fillerbehandling, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en fillerbehandling som inte blivit lyckad.


2. Hur går en behandling till?

Vi går först igenom varför man vill bryta ner sin filler och i vilket syfte, sedan utför vi ett allergitest. Efter allergitestet behandlar vi området där det oönskade fillermaterialet är placerat. Behandlingen går relativt snabbt men vi ser gärna att man stannar kvar en stund efteråt för att utesluta eventuella reaktioner. Under de närmaste timmarna kan man bli svullen på grund av koksaltet som materialet blandas med. Fillermaterialet bryts ner successivt och det tar upp till 2 veckor att få full effekt. Desto mjukare och färskare fillermaterialet är, desto snabbare bryts det ner. Fillermaterial som har funnits längre i kroppen kan ta längre tid att bryta ner.


3. Är en behandling farlig och vad är riskerna?

Behandlingen i sig är inte farlig men man kan vara allergisk mot läkemedlet. Det är därför extra viktigt att behandlare på kliniker har rätt kunskap och beredskap om sådant sker. Vi på DOCTOR_K har enbart legitimerad personal som kan hantera om man får en allergisk reaktion.


4. Vad rekomenderas om en oönskad fillerbehandling har utförts hos en annan klinik?

Vi rekommenderar alltid att man i första hand kontaktar den klinik som utfört fillerbehandlingen från första början för att få hjälp att korrigera. Kliniken bör veta vilket material som används vid fillerbehandlingen, samt i vilka djup av vävnader man har placerat materialet. Det är dock inte helt ovanligt att man inte vill gå tillbaka till den kliniken som utfört fillerbehandlngen för att man kanske har tappat förtroendet för kliniken eller att behandlingen skett för flera år sedan. Man är alltid välkommen på en konsultation hos oss på DOCTOR_K oavsett.


5. Hur ofta kan man göra en sådan behandling?

Man bör inte utföra en behandlingen alltför ofta. Om man exempelvis bygger upp och bryter ner flera gånger kan man fråga sig om förväntningarna är realistiska eller att förutsättningarna i området inte är optimala för en fillerbehandling, exempelvis om det handlar om läppar eller under ögonen. Man bör inte överstiga en Hyalsebehandling i samma område mer än 2 gånger i dessa fall.

6. Hur ser man ut direkt efter?

Efter behandlingen blir det till en början en större svullnad vilket beror på koksaltet man blandar med preparatet innan man utför behandlingen. Under en tid kan man uppleva en viss tomhet i det behandlade området, men eftersom kroppen med tiden påbörjar en naturlig produktion av hyaluronsyra kommer “tomheten“ så småningom förbättras.


7. När försvinner klumpar efter fillers?

Klumpar orsakas av olika anledningar. En orsak till klumpar kan vara att behandlaren har placerat en för hård filler i ett dynamisk område som exempelvis läpparna. Det kan även bero på att behandlaren placerar materialet för ytligt och då hjälper en hård massage direkt efter din behandling. Skulle det vara så att klumpen kvarstår så kan det vara ett alternativ att bryta ner klumpen med Hyalase®. När man bryter ner filler i exempelvis läppar om det har uppstått klumpar, så kommer allt fillermaterial att tas bort i hela läpparna då preparatet inte kan användas som en punktbehandling på en specifik klump. Vissa typer av svullnader som är orsakade av en blödning kan ge en känsla av klumpar men det är en blodansamling som försvinner när svullnaden har lagt sig, därav bör man alltid avvakta minst 2 veckor för att utreda eventuella klumpar i exempelvis läpparna.

Continue reading

Resan mot en bättre skäggväxt och behandling mot håravfall hos män

Resan mot en bättre skäggväxt och behandling mot håravfall hos män

Har du känslan att håret blivit tunnare eller att skägget inte är lika fylligt som du önskar? Att drabbas av håravfall är varken nytt eller ovanligt, det är snarare en naturlig del av åldrandet samtidigt som håret för många är en viktig del av utseendet. Att önska att få tillbaka den hårväxt man en gång haft eller få det där fylliga skägget är därför väldigt vanligt. Men vilka alternativ finns det för att motverka håravfall och vart kan man vända sig?  

I den här artikeln riktar vi oss specifikt mot män som önskar att få tillbaka sin fylliga hårväxt runt huvudet eller skägget med en naturlig behandling. Vi talar om den välkända behandlingen PRP och tar med dig på några av våra klienters resa mot en bättre hårväxt.

Vad är en PRP behandling?

PRP står för Platelet Rich Plasma och är en helt naturlig behandling för att väcka nytt liv i dina hårsäckar och motverka håravfall. PRP är en effektiv behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller har börjat tappa hår på oönskade partier. Behandlingen kallas ofta för vampyrbehandlingen då vi använder tillväxthormoner från ditt eget blod för att stimulera och öka tillväxten av hår. Vårt blod består nämligen av många unika tillväxtfaktorer som gör det möjligt att boosta stamcellerna runt dina hårsäckar vilket resulterar i både tjockare och fylligare hårstrån.

Våra klienters resa med PRP

Alla har vi olika anledningar till att önska en PRP behandling. Träffa två av våra klienter och hör deras resa med PRP.

PRP mot håravfall hos män

 

 

 

 

 

 

“Jag trodde inte att jag kunde identifiera mig med min hårväxt som jag hade. Jag vill hitta tillbaka till mitt gamla hår.”
- Björn

 

PRP för att motverka håravfall

Björn har hela sin uppväxt haft smeknamnet guldlock men har med åren upplevt att håret blivit tunt. Nu vill han hitta tillbaka till sitt naturliga hår som han själv alltid identifierat sig med.

 


PRP för att öka skäggtillväxt

När Dave kom till oss hade han redan en bra skäggväxt men upplevde att hårstråna i vissa områden växte ojämnt och fläckigt. Vi rekommenderade en PRP-kur för att jämna ut skäggväxten och ge hela skägget ett mer fylligt resultat.

PRP för att öka skäggväxt män

 

 

 

 

 

 

“Mina förväntningar nu med PRP är att få bort den här glesheten i skägget. Jag märker på bilder specifikt i vissa områden att det syns att det är fläckar.
- Dave

FÖRDELAR MED PRP


NATURLIGT BEHANDLING

PRP är en naturlig behandling mot håravfall med tillväxthormoner från ditt eget blod, utan några andra tillsatser.


ÖKAD
HÅRVÄXT

PRP stimulerar blodcirkulationen och celldelningen, vilket gör svaga hårsäckar starka och fylliga igen.


INGEN ÅTERHÄMTNING

PRP är en behandling med få biverkningar vilket gör att du inte behöver återhämtningnstid efter behandlingen.


INGEN TRANSPLANTATION

PRP är en effektiv metod för att boosta hårsäckarna och bromsa håravfall utan kirurgi.

Hur går en PRP behandling till?

En PRP behandling inleds med att en av våra legitimerade sjuksköterskor tar ett blodprov från klienten, ungefär i samma mängd som ett helt vanligt blodprov. Blodet bearbetas sen i en specialdesignad klinisk centrifug för att separera blodet och utvinna blodplasman. Sedan injiceras den del som är rikligast på tillväxtceller med små stick i de partier du önskar att stimulera mer hårväxt. En PRP behandlingen tar ca 45 minuter.

1. Ta ett blodprov.

2. Plasma och blodplättar avskiljs genom centrifugering.

3. Plasman injiceras med en spruta.

Tid: 45 min


Vilket resultat ger PRP?

Resultatet av PRP beror som alltid på dina individuella förutsättningar, önskemål samt hur många behandlingar som görs. Initialt rekommenderar vi ett startpaket på 3-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. För att bibehålla ett optimalt och hållbart resultat rekommenderas ibland också att behandlingen upprepas var sjätte månad. Men redan efter de första behandlingarna kan våra klienter uppleva mindre håravfall och fylligare hårstrån på det områden som PRP utförts. De flesta som gör PRP kan se märkbar skillnad inom 3-6 månader.

VILKA RESULTAT GER PRP?

5 snabba om PRP med Rinja Berg

Som med alla behandlingar dyker det ofta upp frågor från våra klienter. Vi har låtit vår behandlare Rinja svara på 5 snabba frågor om PRP.

Gör behandlingen ont?
- Det blir flera stick i huden så du kan uppleva en viss smärta. Upplevelsen är alltid individuell men våra klienter går ofta från behandlingen med känslan "det var inte alls så smärtsamt".

Kan man träna efter PRP-behandling?
- Det är individuellt hur du känner, men många tränar samma dag utan problem.

Hur ser man ut efter PRP?
- Man kan bli lite svullen, uppleva rodnad och få små blåmärken men som lägger sig efter några dagar.

Får man duscha efter en PRP behandling?
- Det ska gå minst 1 h sen kan man duscha.

Måste jag fasta innan blodprovet till PRP?
- Nej, du behöver inte fasta. Du får snarare gärna fylla på energi innan.


Hör hela Björn och Daves berättelse om PRP


Vem är en lämplig kandidat för PRP hår?

PRP är för dig som börjat få tunnare hår runt vikarna eller på huvudet och lider av håravfall. Men även för dig som har många små fjun men önskar fylligare skäggväxt eller ögonbryn. Vi kan inte skapa nya hårsäckar men vi kan förbättra det du har och då får vi en bättre och jämnare hårväxt.

För att PRP ska kunna ge en bra effekt kan man säga att det behöver finnas hårsäckar kvar som kan stimuleras till att bli starka och fylliga igen. Därför är PRP lämpligt för dig som börjat uppleva tunnare hår men som inte tappat allt ännu utan vill boosta hårtillväxten med en 100% naturlig behandling utan biverkningar och kirurgi.

För att veta om en PRP behandling är rätt just för dig är du varmt välkommen att boka en konsultation där vi går igenom alla eventuella frågor samt skräddarsyr en plan efter just dina förutsättningar och behov.


MER OM PRP

Vad är PRP


VAD ÄR
PRP?

Se hur en PRP behandling går till.

PRP behandling


AMIR GÖR PRP

Följ med när dansaren Amir gör PRP.


 

 

 

"Jag tycker att det är spännande med PRP då du använder ditt egna blod så det är en väldigt naturlig behandling."
- Dave

 

 

 

 

"Det känns bra. Jag har väl kanske varit skeptisk. Men jag har ett stort förtroende för DOCTOR_K"
- Björn

Har du känslan att håret blivit tunnare eller att skägget inte är lika fylligt som du önskar? Att drabbas av håravfall är varken nytt eller ovanligt, det är snarare en naturlig del av åldrandet samtidigt som håret för många är en viktig del av utseendet. Att önska att få tillbaka den hårväxt man en gång haft eller få det där fylliga skägget är därför väldigt vanligt. Men vilka alternativ finns det för att motverka håravfall och vart kan man vända sig?  

I den här artikeln riktar vi oss specifikt mot män som önskar att få tillbaka sin fylliga hårväxt runt huvudet eller skägget med en naturlig behandling. Vi talar om den välkända behandlingen PRP och tar med dig på några av våra klienters resa mot en bättre hårväxt.

VAD ÄR EN PRP BEHANDLING?

PRP står för Platelet Rich Plasma och är en helt naturlig behandling för att väcka nytt liv i dina hårsäckar och motverka håravfall. PRP är en effektiv behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller har börjat tappa hår på oönskade partier. Behandlingen kallas ofta för vampyrbehandlingen då vi använder tillväxthormoner från ditt eget blod för att stimulera och öka tillväxten av hår. Vårt blod består nämligen av många unika tillväxtfaktorer som gör det möjligt att boosta stamcellerna runt dina hårsäckar vilket resulterar i både tjockare och fylligare hårstrån.

Våra klienters resa med PRP

PRP mot håravfall hos män

 

 

 

 

 

 

“Jag trodde inte att jag kunde identifiera mig med min hårväxt som jag hade. Jag vill hitta tillbaka till mitt gamla hår.”
- Björn

PRP för att öka skäggväxt män

 

 

 

 

 

“Mina förväntningar nu med PRP är att få bort den här glesheten i skägget. Jag märker på bilder specifikt i vissa områden att det syns att det är fläckar.”
- Dave

ALLAS ÖNSKAN ÄR OLIKA

När Dave kom till oss hade han redan en bra skäggväxt men upplevde att hårstråna i vissa områden växte ojämnt och fläckigt. Vi rekommenderade en PRP-kur för att jämna ut skäggväxten och ge hela skägget ett mer fylligt resultat. Vår klient Björn har istället hela sin uppväxt haft smeknamnet guldlock men har med åren upplevt att håret blivit tunt. Nu vill han hitta tillbaka till sitt naturliga hår som han själv alltid identifierat sig med.


NATURLIG
BEHANDLING

PRP är en naturlig behandling mot håravfall med tillväxthormoner från ditt eget blod, utan några andra tillsatser.ÖKAD
HÅRVÄXT

PRP stimulerar blodcirkulationen och celldelningen, vilket gör svaga hårsäckar starka och fylliga igen.INGEN
ÅTERHÄMTNING

PRP är en behandling med få biverkningar vilket gör att du inte behöver återhämtningnstid efter behandlingen.


INGEN TRANSPLANTATION

PRP är en effektiv metod för att boosta hårsäckarna och bromsa håravfall utan kirurgi.

Hör hela Björn och Daves berättelse om PRP


HUR GÅR EN PRP-BEHANDLING TILL?

En PRP behandling inleds med att en av våra legitimerade sjuksköterskor tar ett blodprov från klienten, ungefär i samma mängd som ett helt vanligt blodprov. Blodet bearbetas sen i en specialdesignad klinisk centrifug för att separera blodet och utvinna blodplasman. Sedan injiceras den del som är rikligast på tillväxtceller med små stick i de partier du önskar att stimulera mer hårväxt. En PRP behandlingen tar ca 45 minuter.

1. Ta ett blodprov.

2. Blodet avskiljs genom centrifugering.

3. Plasman injiceras med en spruta.


VILKA RESULTAT GER PRP?

Resultatet av PRP beror som alltid på dina individuella förutsättningar, önskemål samt hur många behandlingar som görs. Initialt rekommenderar vi ett startpaket på 3-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. För att bibehålla ett optimalt och hållbart resultat rekommenderas ibland också att behandlingen upprepas var sjätte månad. Men redan efter de första behandlingarna kan våra klienter uppleva mindre håravfall och fylligare hårstrån på det områden som PRP utförts. De flesta som gör PRP kan se märkbar skillnad inom 3-6 månader.

VILKA RESULTAT GER PRP?

5 snabba om PRP med Rinja Berg

Som med alla behandlingar dyker det ofta upp frågor från våra klienter. Vi har låtit vår behandlare Rinja svara på 5 snabba frågor om PRP.

Gör behandlingen ont?
- Det blir flera stick i huden så du kan uppleva en viss smärta men man kan få bedövningssalva innan. Upplevelsen är alltid individuell men våra klienter går ofta från behandlingen med känslan "det var inte alls så smärtsamt".

Kan man träna efter PRP-behandling?
- Det är individuellt hur du känner, men många tränar samma dag utan problem.

Hur ser man ut efter PRP?
- Man kan bli lite svullen, uppleva rodnad och få små blåmärken men som lägger sig efter några dagar.

Får man duscha efter en PRP behandling?
- Det ska gå minst 1 h sen kan man duscha.

Måste jag fasta innan blodprovet till PRP?
- Nej, du behöver inte fasta. Du får snarare gärna fylla på energi innan.

Vad är PRP

VAD ÄR
PRP?

Se hur en PRP behandling går till.

PRP behandling

AMIR GÖR
PRP

Följ med när dansaren Amir gör PRP.


VEM ÄR LÄMPLIG KANDIDAT FÖR PRP HÅR?

PRP är för dig som börjat få tunnare hår runt vikarna eller på huvudet och lider av håravfall. Men även för dig som har många små fjun men önskar fylligare skäggväxt eller ögonbryn. Vi kan inte skapa nya hårsäckar men vi kan förbättra det du har och då får vi en bättre och jämnare hårväxt.

För att PRP ska kunna ge en bra effekt kan man säga att det behöver finnas hårsäckar kvar som kan stimuleras till att bli starka och fylliga igen. Därför är PRP lämpligt för dig som börjat uppleva tunnare hår men som inte tappat allt ännu utan vill boosta hårtillväxten med en 100% naturlig behandling utan biverkningar och kirurgi.

För att veta om en PRP behandling är rätt just för dig är du varmt välkommen att boka en konsultation där vi går igenom alla eventuella frågor samt skräddarsyr en plan efter just dina förutsättningar och behov.


 

 

"Jag tycker att det är spännande med PRP då du använder ditt egna blod så det är en väldigt naturlig behandling."
- Dave

 

 


"Det känns bra. Jag har väl kanske varit skeptisk. Men jag har ett stort förtroende för DOCTOR_K"
- Björn

Continue reading

HArmonyCa fillers - Allt du behöver veta om framtidens injektionsbehandling

Fillerbehandlingar har länge varit populärt för att återskapa volym, lyster och elasticitet i huden. Det är inte ofta som en ny revolutionerande filler kommer till marknaden, det krävs mycket forskning och studier bakom men nu är den här. Kanske har du redan hört det tisslas om en helt ny filler på marknaden? Vi talar så klart om HArmonyCa.

Spännande nyheter medför också många frågor. Vi vill att du ska känna dig trygg i din kunskap om HArmonyCa så låt oss nu guida dig igenom allt du behöver veta om HArmonyCa filler.

Vad är Harmonyca fillers?

Vad är HArmonyCa?

HArmonyCa är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. HArmonyCa är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HArmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är kalciumhydroxiapatit?

Kalciumhydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalciumhydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.

FÖRDELAR MED HARMONYCA


ÅTERSKAPAR

HArmonyCa fillern fyller ut och återskapar förlorad volym i olika delar av ansiktet.


FORMAR

Hyaluronsyran i HArmonyCa är formbart, vilket gör att våra erfarna behandlare kan justera fillern efter dina önskemål.


KOMBO

HArmonyCa är en dubbelverkande hybrid filler som ger en dubbel effekt.


KOLLAGEN

HArmonyCa är en perfekt behandling för alla som vill ha en långvarig kollagenstimulerande effekt.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.

 


Harmonyca fillers mot rynkor, kindben, käklinje

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

HArmonyCa kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:

- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.


För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om Harmonyca är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Harmonyca fillers ansikte

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

 

KONSULTATION FÖR HARMONYCA

Vi vet att det kan dyka upp många funderingar innan en behandling därför kan du alltid komma på en konsultation innan där vi går igenom alla frågor och skräddarsyr en behandlingsplan som passar dig.
*Om du inte varit hos oss innan eller på de senaste 6 månaderna kräver vi en konsultation innan ditt besök.


Klient berättar om HArmonyCa

För oss är våra klienters upplevelse det viktigaste. Hör när Nadya berättar om sin första behandling med marknadens senaste produkt HArmonyCa.

"Det är häftigt att den här behandlingen håller i sig så pass länge. Jag känner mig mycket piggare och huden har fått ett jättefint lyster. Jag kommer definitivt rekommendera den här behandlingen till alla jag känner."

-Nadya

 

Klicka på videon och hör hela Nadyas upplevelse.

Klient berättar om Harmonyca fillers behandling

 

 

 

 

 

 

 

KLIENT BERÄTTAR


Fillerbehandlingar har länge varit populärt för att återskapa volym, lyster och elasticitet i huden. Det är inte ofta som en ny revolutionerande filler kommer till marknaden, det krävs mycket forskning och studier bakom men nu är den här. Kanske har du redan hört det tisslas om en helt ny filler på marknaden? Vi talar så klart om HArmonyCa.

Spännande nyheter medför också många frågor. Vi vill att du ska känna dig trygg i din kunskap om HArmonyCa så låt oss nu guida dig igenom allt du behöver veta om HArmonyCa fillers.

Vad är HArmonyCa?

Harmonyca är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. Harmonyca är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HarmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är kalcium hydroxiapatit?

Kalcium hydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalcium hydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.


Fördelar med HArmonyCa

Vad är Harmonyca fillers?

Vad är HArmonyCa?

HArmonyCa är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. HArmonyCa är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är
hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HArmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är
kalciumhydroxiapatit?

Kalciumhydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalciumhydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.

FÖRDELAR MED HARMONYCA


ÅTERSKAPAR

HArmonyCa fillern fyller ut och återskapar förlorad volym i olika delar av ansiktet.FORMAR

Hyaluronsyran i HArmonyCa är formbart, vilket gör att våra erfarna behandlare kan justera fillern efter dina önskemål.KOMBO

HArmonyCa är en dubbelverkande hybrid filler som ger en dubbel effekt.


KOLLAGEN

HArmonyCa är en perfekt behandling för alla som vill ha en långvarig kollagenstimulerande effekt.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.

 

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

Harmonyca kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:

- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.
- Formning av näsa och haka.


För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om Harmonyca är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.


Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

 

Harmonyca fillers mot rynkor, kindben, käklinje

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

HArmonyCa kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:
- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.

För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om HArmonyCa är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Harmonyca fillers ansikte

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

KONSULTATION FÖR HARMONYCA

Vi vet att det kan dyka upp många funderingar innan en behandling därför kan du alltid komma på en konsultation innan där vi går igenom alla frågor och skräddarsyr en behandlingsplan som passar dig.
*Om du inte varit hos oss innan eller på de senaste 6 månaderna kräver vi en konsultation innan ditt besök.


Klient berättar om HArmonyCa

För oss är våra klienters upplevelse det viktigaste. Hör när Nadya berättar om sin första behandling med marknadens senaste produkt HArmonyCa.

"Det är häftigt att den här behandlingen håller i sig så pass länge. Jag känner mig mycket piggare och huden har fått ett jättefint lyster. Jag kommer definitivt rekommendera den här behandlingen till alla jag känner." -Nadya

Klient berättar om Harmonyca fillers behandling

 

 

 

 

 

KLIENT BERÄTTAR

Klicka på videon och hör hela Nadyas upplevelse.

ERBJUDANDE

NU 9 999 SEK
(ordpris.13 000 SEK)

Continue reading

Önskan om ett ansiktslyft utan kirurgi

Det där lyftet vi alla kan behöva, lyftet i vardagen, karriären och självförtroendet. Att se sig själv i spegeln och kunna identifiera sig med sig själv. För vissa är det en självklarhet, medan andra känner att deras yttre inte speglar deras inre energi.

Att ansiktet med åren tappar volym är naturligt, precis som att det är lika naturligt att vilja hitta tillbaka till en spegelbild som reflekterar hur du känner dig. Att önska ett ansiktslyft som en del av sin resa till det där lyftet i livet är därför inte helt ovanligt. Däremot är det inte alla som vill ta den vägen genom kirurgi. Men det är faktiskt möjligt att få ett ansiktslyft utan kirurgi, med ett naturligt och hållbart resultat. Låt oss presentera behandlingen Ultherapy och ta med dig när våra klienter berättar om deras resa mot ett naturligt ansiktslyft.
Våra klienters resa mot ett
naturligt ansiktslyft.

Sharareh Hoss | DOCTOR_K

 

 

 

 

 

“Jag har länge stört mig på strukturen på min hals.
Jag tycker inte alls att det matchar mitt ansikte”
- Sharareh


Edita Renlund | DOCTOR_K

 

 

 

 

 

 

 

 

“Det ligger genetiskt hos mig med
tunga ögonlock”
-
Edita

 

Allas upplevelse och önskan är olika.

När Sharareh kom till oss på DOCTOR_K hade hon länge tänkt på att göra en behandling för att släta ut strukturen på halsen. Edita upplevde istället tunga ögonlock och önskade att pigga upp ögonen. När en klient kommer till oss på konsultation med en önskan kommer vi alltid skräddarsy en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar, förväntningar och behov. Allt för att ge dig en trygg process.

 Ultherapy: Behandlingen som ger ett ansiktslyft utan kirurgi.


Ultherapy är en ultraljudsbehandling där fokuserat högintensivt ultraljud används för att stimulera ny tillväxt av kollagen i huden.
Behandlingen passar dig som vill strama åt huden i ansiktet, vid ögonbrynen, halsen och under hakan. Det bästa av allt är att huden
inte blir påverkad och du kan få ett naturligt
ansiktslyft utan kirurgi, komplikationer och återhämtningstid.

 


ICKE-INVASIV

Ultherapy® för ansiktslyft och huduppstramningär en säker metod utan kirurgi.


UPPSTRAMNING

Ultherapy® är en mycket effektiv metod för huduppstramning.

 


KOLLAGEN

En ultraljudsbehandling med Ultherapy® stimulerar och stärker svag kollagen på ett naturligt sätt.


PRECISION

Med maskinens ultraljudsvisualisering kan behandlaren se de vävnadslager som behandlas för ett exakt och optimalt resultat..


“Efter att jag varit på en konsultation fick jag som rekommendation att göra en Ultherapy och det är för att få pigga ögon. Den kändes helt rätt för mig då det är utan operation”- Edita

Edita Renlund - DOCTOR_KVilka områden kan behandlas med Ultherapy?


Så vilka områden kan behandlas med Ultherapy? Oftast används behandlingen för att släta ut huden vid halsen, ögonlocken, under hakan samt linjer och rynkor i dekolletaget. Behandlingen passar dig som vill:


STRAMA ÅT HALSEN


Besvär med slapp hud på halsen kan komma med åldern, viktnedgång eller helt enkelt vara genetiskt. Genom att strama åt halsen med Ultherapy återfår du balans i ansiktet och får mer definierade hals- och käklinjer. Passar för dig som vill uppnå ett naturligt halslyft utan kirurgi.

Strama åt halsen och bli av med slapp hud på halsen utan kirurgi
Lyfta ögonlock utan operation


LYFTA ÖGONLOCK


Ultherapy är en effektiv behandling mot tunga och hängande ögonlock. Behandlingen slätar ut huden och gör det möjligt att lyfta ögonlocken utan operation. Ett ögonlockslyft kan ge både ditt ansikte och dina ögon ett piggare och fräschare intryck.


ÅTGÄRDA SLAPP HUD UNDER HAKAN


Det är vanligt att huden under ansiktet med åren börjar falla och att du då upplever slapp hud under hakan. En naturlig process där hudens elasticitet försämras och blir hängande men som går att behandla med Ultherapy.

Ta bort slapp hud under hakan

För att veta om en Ultherapy behandling är rätt för dig är du välkommen att boka en konsultation hos oss. Vi går då tillsammans igenom dina förväntningar och behov för att sedan skräddarsy en behandlingsplan som passar just dig.


Våra klienter om DOCTOR_K

 

 

 

 

 

"Dem är väldigt kompetenta, serviceinriktade
och ligger alltid i framkant. Det tycker jag är
super viktigt i val av klinik”  
- Sharareh

Edita Renlund - DOCTOR_K

 

 

 

 

 

“För mig är DOCTOR_K ett självklart val. De är otroligt proffsiga och man känner sig väldigt trygg. Det roliga var att kunna se resultatet
direkt när jag satte mig upp”
- Edita

Det där lyftet vi alla kan behöva, lyftet i vardagen, karriären och självförtroendet. Att se sig själv i spegeln och kunna identifiera sig med sig själv. För vissa är det en självklarhet, medan andra känner att deras yttre inte speglar deras inre energi.

Att ansiktet med åren tappar volym är naturligt, precis som att det är lika naturligt att vilja hitta tillbaka till en spegelbild som reflekterar hur du känner dig. Att önska ett ansiktslyft som en del av sin resa till det där lyftet i livet är därför inte helt ovanligt. Däremot är det inte alla som vill ta den vägen genom kirurgi. Men det är faktiskt möjligt att få ett ansiktslyft utan kirurgi, med ett naturligt och hållbart resultat. Låt oss presentera behandlingen Ultherapy och ta med dig när våra klienter berättar om deras resa mot ett naturligt ansiktslyft.

Våra klienters resa mot ett
naturligt ansiktslyft.

Sharareh Hoss | DOCTOR_K

 

 

 

 

 

“Jag har länge stört mig på strukturen på min hals. Jag tycker inte alls att det matchar mitt ansikte”
- Sharareh

Edita Renlund | DOCTOR_K

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Det ligger genetiskt hos mig med tunga ögonlock”
-
Edita

 

Allas upplevelse och önskan är olika.

När Sharareh kom till oss på DOCTOR_K hade hon länge tänkt på att göra en behandling för att släta ut strukturen på halsen. Edita upplevde istället tunga ögonlock och önskade att pigga upp ögonen. När en klient kommer till oss på konsultation med en önskan kommer vi alltid skräddarsy en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar, förväntningar och behov. Allt för att ge dig en trygg process.


ICKE-INVASIV

Ultherapy® för ansiktslyft och huduppstramningär en säker metod utan kirurgi.


UPPSTRAMNING

Ultherapy® är en mycket effektiv metod för huduppstramning.

 


KOLLAGEN

En ultraljudsbehandling med Ultherapy® stimulerar och stärker svag kollagen på ett naturligt sätt.


PRECISION

Med maskinens ultraljudsvisualisering kan behandlaren se de vävnadslager som behandlas för ett exakt och optimalt resultat..


Ultherapy: Behandlingen som ger ett ansiktslyft utan kirurgi.

Ultherapy är en ultraljudsbehandling där fokuserat högintensivt ultraljud används för att stimulera ny tillväxt av kollagen i huden. Behandlingen passar dig som vill strama åt huden i ansiktet, vid ögonbrynen, halsen och under hakan. Det bästa av allt är att huden inte blir påverkad och du kan få ett naturligt ansiktslyft utan kirurgi, komplikationer och återhämtningstid.

Det där lyftet vi alla kan behöva, lyftet i vardagen, karriären och självförtroendet. Att se sig själv i spegeln och kunna identifiera sig med sig själv. För vissa är det en självklarhet, medan andra känner att deras yttre inte speglar deras inre energi.

Att ansiktet med åren tappar volym är naturligt, precis som att det är lika naturligt att vilja hitta tillbaka till en spegelbild som reflekterar hur du känner dig. Att önska ett ansiktslyft som en del av sin resa till det där lyftet i livet är därför inte helt ovanligt. Däremot är det inte alla som vill ta den vägen genom kirurgi. Men det är faktiskt möjligt att få ett ansiktslyft utan kirurgi, med ett naturligt och hållbart resultat. Låt oss presentera behandlingen Ultherapy och ta med dig när våra klienter berättar om deras resa mot ett naturligt ansiktslyft.


 

Allas upplevelse och önskan är olika.

När Sharareh kom till oss på DOCTOR_K hade hon länge tänkt på att göra en behandling för att släta ut strukturen på halsen. Edita upplevde istället tunga ögonlock och önskade att pigga upp ögonen. När en klient kommer till oss på konsultation med en önskan kommer vi alltid skräddarsy en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar, förväntningar och behov. Allt för att ge dig en trygg process.


Ultherapy: Behandlingen som ger ett ansiktslyft utan kirurgi.

Ultherapy är en ultraljudsbehandling där fokuserat högintensivt ultraljud används för att stimulera ny tillväxt av kollagen i huden. Behandlingen passar dig som vill strama åt huden i ansiktet, vid ögonbrynen, halsen och under hakan. Det bästa av allt är att huden inte blir påverkad och du kan få ett naturligt ansiktslyft utan kirurgi, komplikationer och återhämtningstid.


ICKE-INVASIV

Ultherapy® för ansiktslyft och huduppstramningär en säker metod utan kirurgi.


UPPSTRAMNING

Ultherapy® är en mycket effektiv metod för huduppstramning.

 


KOLLAGEN

En ultraljudsbehandling med Ultherapy® stimulerar och stärker svag kollagen på ett naturligt sätt.


PRECISION

Med maskinens ultraljudsvisualisering kan behandlaren se de vävnadslager som behandlas för ett exakt och optimalt resultat..Ultherapy: Behandlingen som ger ett ansiktslyft utan kirurgi.


Ultherapy är en ultraljudsbehandling där fokuserat högintensivt ultraljud används för att stimulera ny tillväxt av kollagen i huden.
Behandlingen passar dig som vill strama åt huden i ansiktet, vid ögonbrynen, halsen och under hakan. Det bästa av allt är att huden
inte blir påverkad och du kan få ett naturligt
ansiktslyft utan kirurgi, komplikationer och återhämtningstid.

 


“Efter att jag varit på en konsultation fick jag som rekommendation att göra en Ultherapy och det är för att få pigga ögon. Den kändes helt rätt för mig då det är utan operation”
- Edita

Edita Renlund | DOCTOR_K


Vilka områden kan behandlas med Ultherapy?


Så vilka områden kan behandlas med Ultherapy? Oftast används behandlingen för att släta ut huden vid halsen, ögonlocken, under hakan samt linjer och rynkor i dekolletaget. Behandlingen passar dig som vill:


STRAMA ÅT HALSEN

Besvär med slapp hud på halsen kan komma med åldern, viktnedgång eller helt enkelt vara genetiskt. Genom att strama åt halsen med Ultherapy återfår du balans i ansiktet och får mer definierade hals- och käklinjer. Passar för dig som vill uppnå ett naturligt halslyft utan kirurgi.

Strama åt halsen och bli av med slapp hud på halsen utan kirurgi


LYFTA ÖGONLOCK

Ultherapy är en effektiv behandling mot tunga och hängande ögonlock. Behandlingen slätar ut huden och gör det möjligt att lyfta ögonlocken utan operation. Ett ögonlockslyft kan ge både ditt ansikte och dina ögon ett piggare och fräschare intryck.

Lyfta ögonlock utan operation


ÅTGÄRDA SLAPP HUD UNDER HAKAN

Det är vanligt att huden under ansiktet med åren börjar falla och att du då upplever slapp hud under hakan. En naturlig process där hudens elasticitet försämras och blir hängande men som går att behandla med Ultherapy.

Ta bort slapp hud under hakan


För att veta om en Ultherapy behandling är rätt för dig är du välkommen att boka en konsultation hos oss. Vi går då tillsammans igenom dina förväntningar och behov för att sedan skräddarsy en behandlingsplan som passar just dig.


Våra klienter om DOCTOR_K

 

 

 

 

 

 

 

"Dem är väldigt kompetenta, serviceinriktade
och ligger alltid i framkant. Det tycker jag är
super viktigt i val av klinik”  
- Sharareh

Edita Renlund | DOCTOR_K

 

 

 

 

 

 

 

 

 “För mig är DOCTOR_K ett självklart val. De är otroligt proffsiga och man känner sig väldigt trygg. Det roliga var att kunna se resultatet
direkt när jag satte mig upp”
- Edita

MER OM ULTHERAPY
Sharareh Hoss | DOCTOR_K

Se hela intervjun med Sharareh

Se hela intervjun med Edita

Continue reading

Ida - Jag har hittat tillbaka till mitt naturliga utseende

BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN

Ida gjorde sin första fillerbehandling i läpparna som 19- åring, mest för att det var en trend som alla andra gjorde. Med tiden upplevde hon att resultatet inte riktigt blev som hon hade tänkt sig. Ida kom till DOCTOR_K för första gången som klient i hopp om att rädda den misslyckade fillerbehandling i läpparna genom att lägga in ännu mer filler men fick istället rekomendationen att ta bort allt och börja om från början. Metoden var något nytt för henne men hon litade på sin behandlare och besöket blev istället en fillerborttagning.

“ Jag har hittat tillbaka till mitt naturliga utseende “

- Ida

När en fillerbehandling inte går som man tänkt sig kan vi korrigera detta med hjälp av ett fillerborttagningsmedel. Fillerborttagning är ett material som tar bort filler och bryter ner hyaluronsyra (HA), det vill säga det som de flesta fillermaterialen består av. För estetiska behandlingar använder vi det för att behandla klumpar, puffighet under ögonen man fått av en fillerbehandling, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en fillerbehandling som inte blivit lyckad.

 

 

FILLERBORTTAGNING
- TA BORT OÖNSKAD FILLER I BEHANDLADE OMRÅDEN


FILLERBORTTAGNING

Tar bort oönskad filler i behandlade områden.
Läs mer.

fr. 3 500 SEK

fr. 3 500 SEK

BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN

Ida gjorde sin första fillerbehandling i läpparna som 19-åring, mest för att det var en trend som alla andra gjorde. Med tiden upplevde hon att resultatet inte riktigt blev som hon hade tänkt sig. Ida kom till DOCTOR_K för första gången som klient i hopp om att rädda den misslyckade fillerbehandling i läpparna genom att lägga in ännu mer filler men fick istället rekomendationen att ta bort allt och börja om från början. Metoden var något nytt för henne men hon litade på sin behandlare och besöket blev istället en fillerborttagning.“ Jag har hittat tillbaka till mitt naturliga utseende “

- Ida

När en fillerbehandling inte går som man tänkt sig kan vi korrigera detta med hjälp av ett fillerborttagningsmedel.

Fillerborttagning är ett material som tar bort filler och bryter ner hyaluronsyra (HA), det vill säga det som de flesta fillermaterialen består av. För estetiska behandlingar använder vi det för att behandla klumpar, puffighet under ögonen man fått av en fillerbehandling, asymmetri eller som i det flesta fall för att korrigera en fillerbehandling som inte blivit lyckad.

 

FILLERBORTTAGNING

TA BORT OÖNSKAD FILLER I BEHANDLADE OMRÅDEN


LÄS MER OM BEHANDLINGEN
Se en video när Ida delar med sig av sin stroy.

INSTAGRAM POST
Se en video när Ida delar med sig av sin stoy.

Continue reading

SYRORNAS TID ÄR NU - Guiden bland alla syror och Kemiska peels

SYRORNAS TID ÄR NU

Hudvårdjunkie har sannerligen ökat och det pratas mycket och brett om effekterna av AHA-, BHA- och PHA-syror, på både gott och ont, då informationen ibland flyter ut i vad som resulterar i en mer skadad hud än vad man har tänkt. Även om det ibland kan bli lite för mycket av det goda kan vi såklart förstå intresset för syror och det faktum att det har blivit ett självklart val i vår hudvårdsrutin.

 

Vi ska försöka reda ut vilka syror det finns, deras främsta egenskaper och vilka syra-behandlingar/ Kemiska peels vi erbjuder på DOCTOR_K

SYRORNAS TID ÄR NU

Hudvårdjunkie har sannerligen ökat och det pratas mycket och brett om effekterna av AHA-, BHA- och PHA-syror, på både gott och ont såklart då informationen ibland flyter ut i vad som resulterar i en mer skadad hud än vad man tänkt. Även om det ibland kan bli lite för mycket av det goda så kan vi såklart förstå intresset för syror och det faktum att det blivit allt vanligare inslag i vår hudvård.

 

Vi ska försöka reda ut vilka syror det finns, deras främsta egenskaper och vilka syra-behandlingar/ Kemiska peels vi erbjuder på DOCTOR_K

SYROR - VILKA ÄR DE VANLIGASTE OCH VAD HAR DE FÖR EFFEKT PÅ VÅR HUD?

STOR GUIDE:

Kort kan man säga att gemensamt för de olika syratyperna är att det exfolierar huden, det vill säga att de peelar översta hudlagret för att ta bort döda hudceller och ge oss en jämnare hudyta. Beroende på hur syrorna är uppbyggda har det olika funktioner och olika verkan.

 

AHA - SYRA

AHA-syror, eller Alpha Hydroxy Acids, är en grupp syror som naturligt finns i bland annat frukt, mjölk och sockerrör. AHA-syrorna är exfolierande i olika grad, där glykolsyra är den mest kraftfulla i gruppen.

Det finns 6 olika typer av AHA-syror. Läs mer om dessa syror längre ner.

Glykolsyra - Glycolic acid
Denna syra är den minsta av AHA-syrorna och det innebär att den kan penetrerar både snabbast och bäst i huden. Glykolsyran lämpar sig bäst på hud med hyperpigmentering, torr hud, akne och hud med ytliga solskador.

Mjölksyra - Lactic acid
Denna syra något mildare än glykolsyran och kan därför vara ett bra alternativ för de som är känsliga mot glykolsyran.

BHA-SYRA

BHA-syror, eller Beta Hydroxy Acids, är en grupp syror där vi inom hudvården använder oss av salicylsyra. Denna syra finns naturligt i trädet vitpil. Det är en fettlöslig syra som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den utmärkt för en fet hud, tilltäppta porer eller vid inflammerad akne. Salicylsyran går ner i porerna och löser upp talg. BHA-syra ökar även cellförnyelsen, vilket ger fina resultat på fina linjer, rynkor och solskador

 

PHA

PHA-syror, Poly Hydroxy Acids har större molekyler än AHA-syrorna, vilket gör att det penetrerar långsammare ner i huden och därmed inte exfolierar lika kraftfullt som AHA-och BHA-syra. PHA binder även fukt till huden samt verkar som antioxidanter. Denna syra passar utmärkt för alla typer av känsliga och torra hudtillstånd som eksem och rosacea.

 

Vinsyra - Tartaric acid
Vinsyran har en exfolierande effekt på hudytan och främjar cellförnyelsen, men används också i hudvårdsprodukter för att stabilisera pH-värdet.

Citronsyra - Citric acid
Syrorna kommer främst från citrusfrukter och har förutom exfolierande egenskaper även full av antioxidanter. Citronsyra passar till hud med lite grövre porer och orenheter i huden. Citronsyra har en uppljusande effekt på pigmentfläckar.

Äppelsyra - Malic acid
Äppelsyra kommer från äpplen, körsbär och i många andra frukter och grönsaker. Äppelsyra är lämplig på känsligare hud eftersom den inte irriterar huden på samma sätt.

Mandelsyra - Mandelic acid
Denna syra utvinnas från bittermandel och är en mild syra som kan användas på de flesta hudtyper. Mandelsyra har en antibakteriella egenskaper vilket fungerar bra i kampen mot akne.

 

Källa: SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION

 

 


ANPASSADE BEHANDLINGAR MED SYROR = KEMISKA PEELS

Vi tror att ni precis som vi fylls av olika känslor nu när vintern står för dörren. En del blir stressade och andra blir lugna. En del behöver extra mycket omsorg och närhet och andra berörs inte av detta. Det är precis så här det är även för våran hud. Vi reagerar helt enkelt olika och behöver hanteras och tas hand om på olika sätt.

Det undgår ju egentligen ingen att den här delen av halvåret öppnar upp för en hel del olika möjligheter till behandlingar av den enkla anledningen att solen lyser med sin snåla närvaro, det vill säga, exponering för solstrålar minskar och därmed även mindre risk för eventuella pigmentfläckarna.

Väderförhållande och hudens påverkan på det kan möjligtvis upplevas som ett uttjatat samtalsämne men faktum är att under sommartider och i länder närmare ekvatorn är luften varmare och fuktigare. Huden håller sig då mer återfuktad på egen hand till skillnad från vinterhalvåret när huden sätts på press i samband med att vinden är kallare och luften torrare. Låt oss röja lite i behandlingsmenyn och de olika Kemiska peels vi har på DOCTOR_K.

Vilken behandling ska man välja?

Ja, det är inte helt enkelt. En del låter hudterapeuten få välja och då blir det oftast en skräddarsydd behandling men såklart ska vi kunna ha möjligheten att faktiskt få välja själva och känner du igen dig i den frågan så vill vi gärna ge dig den informationen vi tror att du behöver inför ditt val.

En kemisk peeling är en procedur där en kemisk lösning appliceras på huden i syfte av att ta bort det översta lagret. Huden som sedan naturligt förnyas tillbaka är slätare och jämnare. Proceduren kan man behöva genomgå mer än en gång för ett önskat resultar.

Kemisk peeling används för att behandla fina linjer, hyperpigmenteringar, missfärgad hud och akneärr i i ansiktet etcetera.

Det kan utföras antingen som en singelbehandling eller i kombination med andra behandlingar.VÅRA OLIKA FORMER AV KEMISKA PEELS - BEHANDLINGSMENY

Innehåller: Innehåller TCA, väteperoxid, kojicsyra

Passar: Alla som vill ha en uppstramning, jobbar på rynkor och fina linjer, förlorad elasticitet, ojämna pigmenteringar, torr hy, ärrbildningar. Passar alla årstider och de flesta hudtyper.

Passar ej: Gravid och ammande, skadad hud som sår, aktiv akne, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK

Innehåller: Innehåller TCA, väteperoxid, kojicsyra

Passar: Alla som vill ha en uppstramning, jobbar på rynkor och fina linjer, förlorad elasticitet, ojämna pigmenteringar, torr hy, ärrbildningar. Passar alla årstider och de flesta hudtyper.

Passar ej: Gravid och ammande, skadad hud som sår, aktiv akne, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK

Innehåller: Innehåller TCA, väteperoxid, kojicsyra

Passar: Alla som vill ha en uppstramning, jobbar på rynkor och fina linjer, förlorad elasticitet, ojämna pigmenteringar, torr hy, ärrbildningar. Passar alla årstider och de flesta hudtyper.

Passar ej: Skadad hud som sår, aktiv akne, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK


Innehåller: nnehåller bl.a. glykolsyra, A vitamin, niacinamid.

Passar: Dig som vill ha en utjämnande effekt, jobba på hudtonen, lystern, samt behöver en positiv inverkan på lättare akne problematik. Passar även gravid och ammande.

Passar ej: Man ska inte ha ätit isotretinoin på 6 mån. Ej vara i solen och sola aktivt på 2 veckor. Har en virusinfektion såsom herpes. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.


Pris: 1 900 SEK

Innehåller: Glycolic E+F ampoule, Proteoglukaner ampoule, Crystal fiber mask, Anti-aging flash ampoule

Passar: Dig som har en fuktfattig hud och som vill reducera fina linjer samt stimulera cellförnyelsen. Behandlingen passar även gravida och ammande.

Passer ej: Den mest känsliga. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.Pris : 1 900 SEK
Innehåller:
Produkterna innehåller alla BHA och AHA syror från från Mesoestetic och SkinCeuticals som står för avancerad hudvård med gedigen forskning bakom sig

Här väljer hudterapeuten ut en peel som är anpassad efter ditt hudtillstånd. Under konsultationen får du en bedömning och information om vilka produkter som är bäst för dig.

 

Pris: 1 900 SEKTHE POWER OF COMBINATION

Kombinationsbehandlingar är alltid att föredra. Den ena ger den andra en skjuts på vägen och resultatet vi kan vänta oss är betydligt större än en singel behandling. Med vår erfarenhet och med våra kunskaper har vi därför valt ut några kombinationsbehandlingar som är väldigt bra när de får samarbeta där vi kan förvänta oss riktigt fina resultat.

SYROR - VILKA ÄR DE VANLIGASTE OCH VAD HAR DE FÖR EFFEKT PÅ VÅR HUD?
STOR GUIDE:

Kort kan man säga att gemensamt för de olika syratyperna är att det exfolierar huden, det vill säga att de peelar översta hudlagret för att ta bort döda hudceller och ge oss en jämnare hudyta. Beroende på hur syrorna är uppbyggda har det olika funktioner och olika verkan.

AHA - SYRA

AHA-syror, eller Alpha Hydroxy Acids, är en grupp syror som naturligt finns i bland annat frukt, mjölk och sockerrör. AHA-syrorna är exfolierande i olika grad, där glykolsyra är den mest kraftfulla i gruppen.

Det finns 6 olika typer av AHA-syror. Läs mer om dessa syror längre ner.

Glykolsyra - Glycolic acid
Denna syra är den minsta av AHA-syrorna och det innebär att den kan penetrerar både snabbast och bäst i huden. Glykolsyran lämpar sig bäst på hud med hyperpigmentering, torr hud, akne och hud med ytliga solskador.

Mjölksyra - Lactic acid
Denna syra något mildare än glykolsyran och kan därför vara ett bra alternativ för de som är känsliga mot glykolsyran.

Vinsyra - Tartaric acid
Vinsyran har en exfolierande effekt på hudytan och främjar cellförnyelsen, men används också i hudvårdsprodukter för att stabilisera pH-värdet.

Citronsyra - Citric acid
Syrorna kommer främst från citrusfrukter och har förutom exfolierande egenskaper även full av antioxidanter. Citronsyra passar till hud med lite grövre porer och orenheter i huden. Citronsyra har en uppljusande effekt på pigmentfläckar.

Äppelsyra - Malic acid
Äppelsyra kommer från äpplen, körsbär och i många andra frukter och grönsaker. Äppelsyra är lämplig på känsligare hud eftersom den inte irriterar huden på samma sätt.

 

BHA-SYRA

BHA-syror, eller Beta Hydroxy Acids, är en grupp syror där vi inom hudvården använder oss av salicylsyra. Denna syra finns naturligt i trädet vitpil. Det är en fettlöslig syra som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den utmärkt för en fet hud, tilltäppta porer eller vid inflammerad akne. Salicylsyran går ner i porerna och löser upp talg. BHA-syra ökar även cellförnyelsen, vilket ger fina resultat på fina linjer, rynkor och solskador

PHA

PHA-syror, Poly Hydroxy Acids har större molekyler än AHA-syrorna, vilket gör att det penetrerar långsammare ner i huden och därmed inte exfolierar lika kraftfullt som AHA-och BHA-syra. PHA binder även fukt till huden samt verkar som antioxidanter. Denna syra passar utmärkt för alla typer av känsliga och torra hudtillstånd som eksem och rosacea.

Källa: SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION

ANPASSADE BEHANDLINGAR MED SYROR = KEMISKA PEELS

Vi tror att ni precis som vi fylls av olika känslor nu när vintern står för dörren. En del blir stressade och andra blir lugna. En del behöver extra mycket omsorg och närhet och andra berörs inte av detta. Det är precis så här det är även för våran hud. Vi reagerar helt enkelt olika och behöver hanteras och tas hand om på olika sätt.

Det undgår ju egentligen ingen att den här delen av halvåret öppnar upp för en hel del olika möjligheter till behandlingar av den enkla anledningen att solen lyser med sin snåla närvaro, det vill säga, exponering för solstrålar minskar och därmed även mindre risk för eventuella pigmentfläckarna. Väderförhållande och hudens påverkan på det kan möjligtvis upplevas som ett uttjatat samtalsämne men faktum är att under sommartider och i länder närmare ekvatorn är luften varmare och fuktigare.


Huden håller sig då mer återfuktad på egen hand till skillnad från vinterhalvåret när huden sätts på press i samband med att vinden är kallare och luften torrare. Låt oss röja lite i behandlingsmenyn och de olika Kemiska peels vi har på DOCTOR_K.

Vilken behandling ska man välja?

Ja, det är inte helt enkelt. En del låter hudterapeuten få välja och då blir det oftast en skräddarsydd behandling men såklart ska vi kunna ha möjligheten att faktiskt få välja själva och känner du igen dig i den frågan så vill vi gärna ge dig den informationen vi tror att du behöver inför ditt val.

En kemisk peeling är en procedur där en kemisk lösning appliceras på huden i syfte av att ta bort det översta lagret. Huden som sedan naturligt förnyas tillbaka är slätare och jämnare. Proceduren kan man behöva genomgå mer än en gång för ett önskat resultar.

Kemisk peeling används för att behandla fina linjer, hyperpigmenteringar, missfärgad hud och akneärr i i ansiktet etcetera.

Det kan utföras antingen som en singelbehandling eller i kombination med andra behandlingar.VÅRA OLIKA FORMER AV KEMISKA PEELS - BEHANDLINGSMENY

Innehåller: Innehåller TCA, väteperoxid, kojicsyra

Passar: Alla som vill ha en uppstramning, jobbar på rynkor och fina linjer, förlorad elasticitet, ojämna pigmenteringar, torr hy, ärrbildningar. Passar alla årstider och de flesta hudtyper.

Passar ej: Gravid och ammande, skadad hud som sår, aktiv akne, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK

Innehåller: Innehåller TCA, väteperoxid, kojicsyra

Passar: Alla som vill ha en uppstramning, jobbar på rynkor och fina linjer, förlorad elasticitet, ojämna pigmenteringar, torr hy, ärrbildningar. Passar alla årstider och de flesta hudtyper.

Passar ej: Gravid och ammande, skadad hud som sår, aktiv akne, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK

Innehåller: Innehåller TCA, väteperoxid, kojicsyra

Passar: Alla som vill ha en uppstramning, jobbar på rynkor och fina linjer, förlorad elasticitet, ojämna pigmenteringar, torr hy, ärrbildningar. Passar alla årstider och de flesta hudtyper.

Passar ej: Skadad hud som sår, aktiv akne, överkänslighet, pågående virusinfektion såsom herpes. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK


Innehåller: nnehåller bl.a. glykolsyra, A vitamin, niacinamid.

Passar: Dig som vill ha en utjämnande effekt, jobba på hudtonen, lystern, samt behöver en positiv inverkan på lättare akne problematik. Passar även gravid och ammande.

Passar ej: Man ska inte ha ätit isotretinoin på 6 mån. Ej vara i solen och sola aktivt på 2 veckor. Har en virusinfektion såsom herpes. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris: 1 900 SEK

Innehåller: Glycolic E+F ampoule, Proteoglukaner ampoule, Crystal fiber mask, Anti-aging flash ampoule

Passar: Dig som har en fuktfattig hud och som vill reducera fina linjer samt stimulera cellförnyelsen. Behandlingen passar även gravida och ammande.

Passer ej: Den mest känsliga. Allergi mot något av de verksamma ämnena. Inte ha en aktiv rosacea eller utspridd perioral dermatit.

Pris : 1 900 SEK

Innehåller: Produkterna innehåller alla BHA och AHA syror från från Mesoestetic och SkinCeuticals som står för avancerad hudvård med gedigen forskning bakom sig

Här väljer hudterapeuten ut en peel som är anpassad efter ditt hudtillstånd. Under konsultationen får du en bedömning och information om vilka produkter som är bäst för dig.

 

Pris: 1 900 SEK


THE POWER OF COMBINATION

Kombinationsbehandlingar är alltid att föredra. Den ena ger den andra en skjuts på vägen och resultatet vi kan vänta oss är betydligt större än en singel behandling. Med vår erfarenhet och med våra kunskaper har vi därför valt ut några kombinationsbehandlingar som är väldigt bra när de får samarbeta där vi kan förvänta oss riktigt fina resultat.

Continue reading