Your cart
Close Alternative Icon

Journal

Boosta din hud med en kemisk peeling

Boosta din hud med en kemisk peeling

Våren står för dörren och det är hög tid att väcka liv i din vintertrötta hud.

Skäm bort din hud med massor av fukt, lyster, spänst och glow med en kemisk peeling från vår behandlingsmeny. Vi har något för alla hudtyper och hudtillstånd. Vår rekommendation är att boka en konsultation hos vår alldeles egna hud-guru Dikea, så navigerar hon dig rätt i behandlings-djungeln. Men först, låt oss berätta lite mer om en av våra favorit behandlingar - kemisk peeling.

 

Vad är en kemisk peeling?

Vad är en
kemisk peeling?

Jo, En kemisk peeling är en ansiktsbehandling där syror är huvudkaraktären.  
Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva syror penslas in på huden för att skapa en kontrollerad skada i huden.
Kemisk peeling är en effektiv behandling som finns för de flesta hudtyper och hudtillstånd, och hjälper till att uppnå resultat som hudföryngring och hudförbättring

Jo, En kemisk peeling är en ansiktsbehandling där syror är huvudkaraktären.  
Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva syror penslas in på huden för att skapa en kontrollerad skada i huden.
Kemisk peeling är en effektiv behandling som finns för de flesta hudtyper och hudtillstånd, och hjälper till att uppnå resultat som hudföryngring och hudförbättring

VAD GÖR EN KEMISK PEELING?

I takt med att vi blir äldre bromsar hudens naturliga cellförnyelse ner, men med hjälp av en kemisk peeling kan vi ta bort gamla och skadade hudceller och orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna.
Nya hudceller kan komma upp till hudytan och cellförnyelsen får sig en ordentlig skjuts. Resultatet blir en hud med ökad lyster och mer spänst.
Dessutom, med döda hudceller och orenheter ur vägen så ökar hudens fuktnivåer
och förbättrar hudens förmåga att behålla fukt. En plumpad hud rik på fukt och spänst hjälper till att dämpa fina linjer och rynkor. 

 


För vem passar en kemisk peeling?

Alla hudtyper mår bra av en kemisk peeling,
även den känsliga sorten. Det viktiga, speciellt för den känsliga huden är att hitta rätt sorts peeling och gå varsamt fram.
Det finns vissa syror som är starkare än andra och vilka det är ska vi ta reda på nu.


AHA-syror

Många kemiska peelingar är så kallade AHA-behandlingar där en eller flera AHA-syror ingår i behandlingen. Det är den största och vanligaste gruppen peelingsyror som utvinns från frukt, socker, mjölk eller nötter. AHA-syror hjälper huden att binda fukt och är väl dokumenterad för sina antiage-egenskaper. AHA-syror penetrerar huden olika beroende på sin molekylvikt. Låt oss kika lite närmre på vilka de vanligaste syrorna är inom kemisk peeling.


Glykolsyra

Glykolsyran är den minsta molekylen av AHA-syror och går därför längst ner i huden.
Vilket gör den till en vinnare när det kommer till t ex. solskador, rynkor, acne och torr hy.
Men den kan vara lite väl stark för den känsligaste huden. Glykolsyran framställs naturligt från bland annat sockerrör men kan också framställas syntetiskt.

MJÖLKSYRA

Mjölksyra framställs ur sura mjölkprodukter som yogurt, ost eller till exempel jästa frukter. En av mjölksyrans många fina egenskaper är att den är en mästare på att binda fukt och finns naturligt på huden. Surheten i syran har en antibakteriell effekt på huden. Mjölksyran är en snällis, den passar den allra känsligaste huden. Den jobbar fint på många olika hudtillstånd, som till exempel en fuktfattig hud, torrisar, en hud i obalans, fet hy, akne, solskadad hud samt på den åldrade huden.

MANDELSYRA

Även mandelsyran är en AHA-syra av den mildare sorten och passar den känsliga huden. Den utvinns ur bittermandel och har en stor molekylvikt vilket gör att den arbetar effektivt vid ytliga hudproblem. Mandelsyran besitter även antibakteriella egenskaper och är därmed effektiv vid behandling av akne.

Triklorättiksyra (TCA)

Sedan har vi kraftpaketet – TCA-syran (triklorättiksyra). Denna syra kombinerar vi med väteperoxid och tillsammans bildar de behandlingen PRX.
PRX fungerar så att TCA-syran tränger längre ned i huden och stimulerar tillväxtfaktorer vilket skapar omedelbar återfuktning, spänst och elasticitet av huden. Samtidigt som väteperoxiden hjälper till att hålla hudens yttersta lager oskadat vilket bidrar till att man slipper flagningen som förekommer vid en klassisk TCA-peeling. En TCA-peeling passar alla hudtyper och årstider, då man inte blir känslig för solljus efter behandlingen vilket man i vanliga fall blir efter en kemisk peeling.

  Före kemisk peeling

Efter kemisk peeling  


En peeling för alla!

Hos Doctor_K finns det en kemisk peel för alla olika hudtyper, hudtillstånd eller tillfällen.
Här nedan finner du ett urval av de kemiska peelings du kan hitta på vår behandlingsmeny. Det vanligast är att den kemiska peelingen anpassas och skräddarsys efter just din hud och dess dagsform på plats på kliniken.

KEMISKA PEELS
Continue reading

Isabelle Arnsten - Doctor_K Academy’s föreläsare och fantastiskt duktiga injektionsspecialist.


Tex: Khoshy Kader
Foto: Khoshy Kader & Vanessa Tryde


" I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre. "

För dig som inte redan hunnit träffa vår injektionsspecialist Isabelle Arnsten, skulle hon lätt kunna beskrivas av sina kollegor som Doctor_K’s alldeles egna principessa
(prinsessa på italienska). Självutnämnd prinsessa eller ej så är det Isabelle som man alltid vänder sig till när man vill ha tips och råd om det senaste och bästa skönhetsknepen. Hon är den som också alltid ger dig ett rakt och ärligt svar. Positiv, lojal, orädd, driven och omtänksam gör henne till en uppskattad kollega.

Isabelles resa är lite av en framgångsresa, från en nyexaminerad sjuksköterska som började med vårt baspaket till en eftertraktad injicerare och numera även en av föreläsarna på Doctor _K academy.

Att Isabelle har kommit så pass långt på dryga 2 år är imponerande. Vi passar på att fråga hur resan hit har varit, hennes utmaningar i sitt arbete, komplikationer, favorit behandlingar att utföra och mycket mer.


Naturligt intresse för skönhet

 

-Min farmor har alltid varit lite av en förebild för mig. Jag minns hur hon alltid var uppiffad och välvårdad. Vart än hon gick hade hon läppstift och fönat hår, det fanns inga ”bad hair days” i hennes värld. Hon såg alltid så lycklig och glad ut. Hon smörjde in mitt och sitt hår med olivolja och tog hand om sig på ett sätt som jag såg upp till

I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre.

Men jag tycker att samhället har börjat förändrats och skönhetsbehandlingar har blivit mer socialt accepterat i Sverige. Det kan låta väldigt ytligt och fåfängt men det handlar om något helt annat, om ett förbättrat självförtroende och att ta hand om sig själv på samma sätt som man tränar för att må bra.

 

Varför just injektioner?

 

-När jag var liten fick jag ofta höra att jag borde bli sjuksköterska, jag minns att min mamma sa det, troligen för att jag var väldigt omhändertagande. När jag blev något äldre och var i tonåren växte intresset för smink och skönhetsprodukter, något jag fastnade helt för. Hand i hand med detta fick jag upp ögonen för att rita ansikten och fick ett intresse för olika ansiktskonturer. Inte långt efter började jag bli fascinerad av injektionsbehandlingar därför är det inte helt oväntat att jag jobbar med det idag. Jag började mina studier till sjuksköterska med målet att arbeta med estetiska injektioner i framtiden. Kroppen intresserar mig väldigt mycket och därför kändes sjuksköterskeprogrammet som ett naturligt val, även om det skulle visa sig estetiska injektioner inte skulle vara för mig skulle jag ha en bra utbildning att luta mig tillbaka mot. Vid sidan av mina studier jobbade jag på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. Samtidigt som mina studier jobbade jag vid sidan av på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. De olika avdelningarna jag hann vara på innan min anställning på DOCTOR_K var onkologavdelningen (canceravdelning) gastro, hema samt och lung- och internmedicin.

 

SJUKVÅRDEN vs

ESTETISKA INJEKTIONER

 

Kontrasterna mellan att arbeta inom sjukvården kontra att utföra estetiska ingrepp är åtskilliga. Den huvudsakliga anledningen till att Isabelle hellre arbetar med estetiska injektioner är att det inte är lika påfrestande som att jobba inom sjukvården.

 

" Jag valde den här inriktningen av egoistiska skäl "

 

-Folk kommer inte till mig och är sjuka utan de kommer friska och vill göra behandlingar av anledningar som gör att de är glada när de lämnar kliniken. Om jag inte hade jobbat med estetiska injektioner hade det gärna varit med plastkirurgi eller som hudterapeut. Jag valde mycket den här inriktningen av egoistiska skäl, jag tycker det är otroligt roligt och intressant. Hantverket är viktigt för mig, det brinner jag mest för, det innebär utförandet och resultatet efter en lyckad behandling. Om jag i framtiden fick välja bort något i mitt arbete hade det varit den administrativa delen med beställningar och att skriva kompendium till exempel.

Det här är en av anledningarna till att jag inte vill öppna eget i framtiden, jag gillar att vara anställd, det passar mig mycket bättre. Om du i framtiden funderar på att arbeta med estetiska injektioner är mitt råd, kör, vänta inte. Det finns många alternativ beroende på vad du vill få ut av det, det går att kombinera med ditt nuvarande yrke men också att gå all in.

 


" I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre. "

 

För dig som inte redan hunnit träffa vår injektionsspecialist Isabelle Arnsten, skulle hon lätt kunna beskrivas av sina kollegor som Doctor_K’s alldeles egna principessa (prinsessa på italienska). Självutnämnd prinsessa eller ej så är det Isabelle som man alltid vänder sig till när man vill ha tips och råd om det senaste och bästa skönhetsknepen. Hon är den som också alltid ger dig ett rakt och ärligt svar. Positiv, lojal, orädd, och driven är egenskaper som gör henne till en uppskattad kollega.


Isabelles resa är lite av en framgångsresa,Från en nyexaminerad sjuksköterska som började med vårt baspaket till en eftertraktad injicerare och numera även en av föreläsarna på Doctor _K academy. Att Isabelle har kommit så pass långt på dryga 2 år är imponerande. Vi passar på att fråga hur resan hit har varit, hennes utmaningar i sitt arbete, komplikationer, favorit behandlingar att utföra och mycket mer.

 

 

Naturligt intresse för skönhet

Min farmor har alltid varit lite av en förebild för mig. Jag minns hur hon alltid var uppiffad och välvårdad. Vart än hon gick hade hon läppstift och fönat hår, det fanns inga ”bad hair days” i hennes värld. Hon såg alltid så lycklig och glad ut

Hon smörjde in mitt och sitt hår med olivolja och tog hand om sig på ett sätt som jag såg upp till .

I Sverige kan det upplevas som något tabubelagt att vilja lägga ner tid och pengar på sitt utseende medan utomlands är det generellt inte konstigt om du tar hand om ditt yttre.

Men jag tycker att samhället har börjat förändrats och skönhetsbehandlingar har blivit mer socialt accepterat i Sverige. Det kan låta väldigt ytligt och fåfängt men det handlar om något helt annat, om ett förbättrat självförtroende och att ta hand om sig själv på samma sätt som man tränar för att må bra.

 

VARFÖR JUST INJEKTIONER?

När jag var liten fick jag ofta höra att jag borde bli sjuksköterska, jag minns att min mamma sa det, troligen för att jag var väldigt omhändertagande. När jag blev något äldre och var i tonåren växte intresset för smink och skönhetsprodukter, något jag fastnade helt för. Hand i hand med detta fick jag upp ögonen för att rita ansikten och fick ett intresse för olika ansiktskonturer. Inte långt efter började jag bli fascinerad av injektionsbehandlingar därför är det inte helt oväntat att jag jobbar med det idag. Jag började mina studier till sjuksköterska med målet att arbeta med estetiska injektioner i framtiden. Kroppen intresserar mig väldigt mycket och därför kändes sjuksköterskeprogrammet som ett naturligt val, även om det skulle visa sig estetiska injektioner inte skulle vara för mig skulle jag ha en bra utbildning att luta mig tillbaka mot. Vid sidan av mina studier jobbade jag på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. Samtidigt som mina studier jobbade jag vid sidan av på St: Görans sjukhus för att få yrkeserfarenhet. De olika avdelningarna jag hann vara på innan min anställning på DOCTOR_K var onkologavdelningen (canceravdelning) gastro, hema samt och lung- och internmedicin.

 

KONSTEN ATT VÄLJA RÄTT I EN DJUNGEL AV KLINIKER OCH AKADEMIER

 

Hur hamnade du där du är idag?

 

-Min resa började när jag hittade _K academy via Google, jag jämförde lite olika akademier och fastnade för det estetiska DOCTOR_K erbjöd. Hemsidan, val av bilder, miljön och hela konceptet tilltalar mig. De stack ut mycket på just den biten. Jag rekommenderar verkligen _K academy. Man får ut väldigt mycket av sin utbildning, jag och mina kollegor (föreläsare) är generösa med vår information. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi vill verkligen att det ska gå bra för var och en som går utbildningarna. Det är små grupper under hands-on delen vilket uppskattas väldigt mycket. Idag är jag både behandlare och föreläsare på DOCTOR_K något som är så roligt. Att föreläsa har gått förvånansvärt bra, det är så kul, självklart är det lite pirrigt varje gång men feedbacken jag får efter har givit mig ännu mer självförtroende att fortsätta.

 

Vilken utveckling, vad tror du att det beror på?

 

- Tack, jag har svårt att se sådant själv men jag antar att det beror på att jag har nött, har haft många modeller att öva på och sen har jag ett väldigt starkt intresse för branschen. Hadde Kader har också gett mig stort utrymme att utvecklas, jag har fått prova och tänka själv och lärt mig av mina misstag.

 

 

INSPIRATIONER

 

-Jag inspireras hela tiden av människor som kan mer än mig, i början följde jag många behandlare på Youtube. Idag inspireras jag av folk i min vardag, allt från mina klienter och deras resa till någon i kassan på mataffären.


Min största utmaning i början var mötet med klienter och att utföra konsultationer, men den biten lär man sig med tiden. Idag är min största utmaning att inte stanna i min utveckling utan att ständigt hitta nya metoder att utvecklas på.

Hadde började som min mentor och även om Hadde har större kunskap och erfarenhet finns det delar som jag kan briljera på. Vissa klienter vill bara gå till honom och andra vill bara gå till mig. Det handlar inte alltid om teknik och kunskap. Det handlar mycket om personkemi vid möten med klienter, samma klient kan ha helt olika uppfattningar om upplevelsen och vi kan ha fått helt olika uppfattningar om samma klient. Vi arbetar med så många olika typer av människor. Det tar tid att bygga sin kundbas och du säljer på något sätt dig själv och din personlighet.

 

KOMPLIKATIONER

 

-Ju fler behandlingar du utför desto större är sannolikheten att du stöter på komplikationer och visst har det även hänt mig. Vissa gånger har jag ringt Hadde med andan i halsen, även om jag egentligen vet hur situationen ska hanteras. Nu har det aldrig hänt någon av mina klienter något allvarligt, livshotande eller bestående trots det är det aldrig kul med komplikationer. Men att det kan hända och det är ingenting man ska sticka under stolen med. Det viktigaste är att man har kunskap och beredskap när det händer. Det jag har stött på är exempelvis klienter som tappat känsel i ansiktet, inkapslingar eller Btxbehandlingar som har spridit sig alternativt gett tunga ögonlock. Komplikationer är även behandlingar som helt enkelt inte blivit estetiskt snyggt i klientens ögon. Nu går det mesta att korrigera så klart men ibland behöver man bara vänta ut tiden tills materialet har gått ur kroppen (ex Botulinumtoxin A). Mitt största tips när det kommer till missnöjda klienter är att få dem att bli nöjda. Även om det handlar om att klienten har haft för höga eller orealistiska förväntningar eller att resultatet inte blivit som de föreställt sig så försöker jag korrigera det. Vi jobbar med mänskliga kroppar och det blir inte alltid som man har tänkt sig eller hoppats på. Om man missar att informerar ordentligt om förväntningarna eller inte läst av att det är en person som har orealistiska förväntningar kan det bli jobbigt efteråt. Då behöver man mötas någonstans och förhoppningsvis går det att åtgärda det på något sätt. Det är viktigt att försöka göra det man kan och ibland är kritiken orimlig och ibland är den befogad. Målet måste ändå alltid vara att få alla att kliva ut genom dörren och vara nöjda.

 

FAVORITER

 

-Mina favorit behandlingar att utföra är kinder och tinning och det är pga de fina resultaten som ges. Om jag vill ha en utmaning älskar jag tear trough, dvs filler under ögonen. Däremot tycker jag att läppar är den svåraste behandlingen, inte teknikmässigt utan utmaningen ligger i att överträffa klientens förväntningar. Klienten som bara vill göra sina läppar är oftast en kräsen person som redan har en bild på exakt hur de vill ha formen, därav har de höga krav på behandlaren och detta kan bli din svåraste injektionsbehandling. Många som kommer till oss för att göra sina läppar vill ha diskreta resultat och då är det viktigt att det ser naturliga ut och utmaningen blir att fylla ett par läppar som inte ser fixade ut. Om jag bara fick välja en behandling att göra på mig själv hade det däremot varit PRP (Platet-rich plasma) eller Botox helt klart. Jag älskar resultaten jag fått av PRP i ansiktet och botox är svårt att leva utan.


"Jag valde den här inriktningen

av egoistiska skäl"


SJUKVÅRDEN vs

ESTETISKA INJEKTIONER

Kontrasterna mellan att arbeta inom sjukvården kontra att utföra estetiska ingrepp är åtskilliga. Den huvudsakliga anledningen till att Isabelle hellre arbetar med estetiska injektioner är att det inte är lika påfrestande som att jobba inom sjukvården.

Folk kommer inte till mig och är sjuka utan de kommer friska och vill göra behandlingar av anledningar som gör att de är glada när de lämnar kliniken. Om jag inte hade jobbat med estetiska injektioner hade det jag gärna jobbat inom varit med plastkirurgi eller som hudterapeut. Jag valde mycket den här inriktningen av egoistiska skäl, jag tycker det är otroligt roligt och intressant. Hantverket är viktigt för mig, det brinner jag mest för! Samspelet mellan det innebär utförandet och resultatet efter en lyckad behandling. Om jag i framtiden fick välja bort något i mitt dagliga arbete hade det varit den administrativa delen som följer med mina arbetsuppgifter.med beställningar och att skriva kompendium till exempel.


Det här är en av anledningarna till att jag inte vill öppna eget i framtiden, jag gillar att vara anställd, det passar mig mycket bättre. Om du i framtiden funderar på att arbeta med estetiska injektioner är mitt råd, kör, vänta inte! Det finns många alternativ beroende på vad du vill få ut av det, det går att kombinera med ditt nuvarande yrke men också att gå all in.

KONSTEN ATT VÄLJA RÄTT I EN DJUNGEL AV KLINIKER OCH AKADEMIER

 

Hur hamnade du där du är idag?

Min resa började när jag hittade _K academy via Google, jag jämförde lite olika akademier och fastnade för det estetiska DOCTOR_K erbjöd. Hemsidan, val av bilder, miljön och hela konceptet tilltalar mig. De stack ut mycket på just den biten. Jag rekommenderar verkligen _K academy. Man får ut väldigt mycket av sin utbildning, jag och mina kollegor (föreläsare) är generösa med vår information. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi vill verkligen att det ska gå bra för var och en som går utbildningarna. Det är små grupper under hands-on delen vilket uppskattas väldigt mycket. Idag är jag både behandlare och föreläsare på DOCTOR_K något som är så roligt. Att föreläsa har gått förvånansvärt bra, det är så kul, självklart är det lite pirrigt varje gång men feedbacken jag får efter har givit mig ännu mer självförtroende att fortsätta.

Vilken utveckling, vad tror du att det beror på?

Tack, jag har svårt att se sådant själv men jag antar att det beror på att jag har nött, har haft många modeller att öva på och sen har jag ett väldigt starkt intresse för branschen. Hadde Kader har också gett mig stort utrymme att utvecklas, jag har fått prova och tänka själv och lärt mig av mina misstag.

 INSPIRATIONER

- Jag inspireras hela tiden av människor som kan mer än mig, i början följde jag många behandlare på Youtube. Idag inspireras jag av folk i min vardag, allt från mina klienter och deras resa till någon i kassan på mataffären.
Min största utmaning i början var mötet med klienter och att utföra konsultationer, men det lär man sig med tiden. Idag är min största utmaning däremot att inte stanna i min utveckling utan att ständigt hitta nya metoder att utvecklas på. Hadde började som min mentor och även om Hadde har större kunskap och erfarenhet finns det delar som jag kan briljera på. Vissa klienter vill bara gå till honom och andra vill bara gå till mig. Det handlar inte alltid om teknik och kunskap. Det handlar mycket om personkemi vid möten med en klient, samma klient kan ha helt olika uppfattningar om upplevelsen och vi kan ha fått helt olika uppfattningar om samma klient. Vi arbetar med så många olika typer av människor. Det tar tid att bygga sin kundbas och du säljer på något sätt dig själv och din personlighet.

KOMPLIKATIONER

- Ju fler behandlingar du utför desto större är sannolikheten att du stöter på komplikationer och visst har det även hänt mig. Vissa gånger har jag ringt Hadde med andan i halsen, även om jag egentligen vet hur situationen ska hanteras. Nu har det aldrig hänt någon av mina klienter något allvarligt, livshotande eller bestående trots det är det aldrig kul med komplikationer. Men att det kan hända är ingenting man ska sticka under stolen med, det viktigaste är att man har kunskap och beredskap när det händer. Det jag har stött på är exempelvis klienter som tappat känsel i ansiktet, inkapslingar eller Btxbehandlingar som har spridit sig alternativt gett tunga ögonlock. Komplikationer är även behandlingar som helt enkelt inte blivit estetisk snyggt i klientens ögon. Nu går det mesta att korrigera så klart men ibland behöver man bara vänta ut tiden tills materialet har gått ur kroppen (ex Botulinumtoxin A). Mitt största tips när det kommer till missnöjda klienter är att få dem nöjda. Även om det handlar om att klienten har haft för höga eller orealistiska förväntningar eller att resultatet inte blivit som de föreställt sig så försöker jag korrigera det. Vi jobbar med mänskliga kroppar och det blir inte alltid som man har tänkt sig eller hoppats på. Om man missar att informerar ordentligt om förväntningarna eller inte läst av att det är en person som har orealistiska förväntningar då kan det bli jobbigt efteråt. Då behöver man mötas någonstans och förhoppningsvis går det att åtgärda det på något sätt. Det är viktigt att försöka göra det man kan och ibland är kritiken orimlig och ibland är den befogad. Målet måste ändå alltid vara att få alla att kliva ut genom dörren och vara nöjda.

FAVORITER

- Mina favorit behandlingar att utföra är kinder och tinning och det är pga de fina resultaten som ges. Om jag vill ha en utmaning älskar jag tear trough, filler under ögonen. Däremot läppar är den svåraste behandlingen, inte teknikmässigt utan utmaningen ligger i att överträffa klientens förväntningar. Klienten som bara vill göra sina läppar är oftast en kräsen person som redan har en bild på exakt hur de vill ha formen, därav har de höga krav på behandlaren och detta kan bli din svåraste injektionsbehandling. Många som kommer till oss för att göra sina läppar vill ha diskreta resultat och då är det viktigt att det ser naturliga ut och utmaningen blir att fylla ett par läppar som inte ser fixade ut. Om jag bara fick välja en behandling att göra på mig själv hade det däremot varit PRP (Platet-rich plasma) eller Botox helt klart. Jag älskar resultaten jag fått av PRP i ansiktet och botox är svårt att leva utan.

Continue reading

Sometimes unexpected life situations leave visible traces exactly the way we want them to be. Love, for instance

Sometimes unexpected life situations leave visible traces exactly the way we want them to be. Love, for instance

Sometimes, unexpected life situations leave traces more visible than we want them to be. Here, presented to you, the emotional argument behind a superficial change. 

But arguments can never be defined as arguments without a person on the other side of the table, eagerly waving with the hand in the air, ready to break down your truth with another point of view. Maybe it is time to let that person speak. 

Sometimes unexpected life situations leave visible traces precisely the way we want them to be. Love, for instance, has the powerful effect of adding a kind filter for our eyes.

Maybe we have reached a certain level of self-love when we truly understand that we don’t owe society anything regarding our appearance despite challenging beauty standards. Visible signs of aging are just proof that life is working. Your laugh wrinkles are clear evidence of that. 

The topic around aesthetic treatment and beauty, in general, revolves around perfecting or even changing who you are. We live in a society where we believe that happiness is something you are blessed with if your proportions are mathematically correct, and so it has been for as long as we can remember. But since perfection is something we only can touch on but never really achieve, this can cause us stress and a feeling of not being enough. 

Stress is one of the main factors that cause premature aging and breaks down our ability to generate collagen and elastin, only to mention a few of the things that stress causes. That is what makes it a paradox.

 

Your appearance will always belong to you. That is why it will always be an individual choice and hopefully a non-judgmental one. But here is an essential checklist before you are thinking about making an aesthetic treatment: 

 

  1. Are you doing it for yourself? The only legit answer to that question.
  2. What are your concerns? Try to think equally of the emotional reasons as the rational ones.
  3. Have you done research? It is essential to visit a clinic with a lot of experience that uses safe techniques and natural results. It is also necessary to choose the right practitioner that listens and can guideline you with different alternative treatments.

 

As a renowned clinic, we know we carry responsibility, and therefore, we will always open the door for both you and your story. 

Welcome and book a consultation.

Continue reading

Våra bästa injektionsbehandlingar mot mörka ringar under ögonen.

Våra bästa injektionsbehandlingar mot mörka ringar under ögonen.

Förändringar och stress lämnar ibland spår som gör att vi känner oss tio år äldre än vad vi faktiskt är. Efter en lång erfarenhet inom området estetiska behandlingar frågade vi oss själva: Vad är orsaken till att människor kommer till oss och gör våra behandlingar?

Som nämnt ovan lämnar livssituationer ibland mer synliga spår än vad vi vill att de ska vara. Om detta blir början på ett spår som leder dig till oss, kommer du nu veta att vår kunskap och syn på just det vanligt förekommen besvär hos många av oss. Med svar från klienter som ”Jag ser trött ut” eller "Jag känner mig hängig" ville vi ville ta steget längre under konsultationen och veta varför klienten ser trött ut. Då märkte vi att bakom önskan av behandling finns en emotionella anledning, både inom och utom klientens kontroll.
 
Vi på Doctor_K förstår dig. Det är jobbigt, speciellt om man testat allt. Oavsett anledningen till dina mörka ringar under ögonen kan en av våra injektionsbehandlingar vara lösningen för dig.
 
 
Här listar vi våra bästa behandlingar för ett piggare intryck.
 
 
Tear trough - för mörka ringar under ögonen

En tear trough behandling går ut på att injicera filler i det aktuella området under ögonen. En tear trough behandling kan hjälpa oss fylla ut den hålighet som de mörka ringarna bidrar med samtidigt som huden slätas ut och föryngras. Läs mer om tear trough här


Sunekos
- Ett alternativ till mörka ringar under ögonen.

Sunekos är ett substitut eller tillägg för en tear trough behandling mot mörka ringar under ögonen. Denna injektionsbehandling hjälper oss att komma åt det svåra området precis under och ovanför ögonen. Till skillnad från en Tear trough behandling är Sunekos inte en ren hyaluronsyra behandling. Sunekos är även uppbyggt av aminosyror som stimulerar hudens egna produktionen av kollagen och elastin. Detta resulterar i förstärkt hudstruktur, ökad volym och en förbättring av hudens elasticitet. Detta gör att färgen under ögonen, ytliga kärl eller fina linjer, håligheter och påsar förminskas/elimineras. Läs mer om Sunekos här

PRP-
Ett alternativ till pigment under ögonen.

PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig och säkert behandlingsmetod som effektivt reducerar ålderstecken som rynkor, slapp hud och ojämnheter samtidigt som vi kan stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. Vid en PRP behandling centrifugeras en liten dos av ditt blod så att de små blodplättarna separeras från resten av blodet. Därefter injiceras den koncentrerade substansen under kontrollerade former där huden behöver nytt liv så som partier under ögonen. Läs mer och boka här

 

Estetiska behandlingar är mer komplexa än ytliga. Det är därför vi på Doctor_K alltid öppnar vår dörr för både dig och din livshistoria. Om du vill motverka påsar under ögon har vi listat några goda tips och råd för dig.

Använd ögonkräm - använd gärna ögonkräm som innehåller aktiva ingredienser som retinol och c-vitamin. Huden är extra tunn under ögon och man bör behandlas med försiktighet. Om du har svårt att hitta rätt ögonkräm är du välkommen in till oss så hjälp vi dig hitta rätt för din behov.


Kyla -
Kyla är ett snabbt knep att få ner svullnad. Förvara en ögonkräm eller ögonmask i kylskåpet så är den kalla och redo när du behöver och satsa på en ögonkräm med kylande applikator.

Sov gott -brist på långvarig sömn är en av de stora faktorerna till uppkomsten av mörka ringar under ögonen. Gör din sovplats så harmoniskt som möjligt och försökt att få tillräckligt med sömn.

Rör på dig -Att motionera och röra på sig kan faktiskt också minska svullnad, både omedelbart och på sikt.

Minska på saltet -Vaknar du ofta med svullen ögonlock ska du också se över ditt saltintag och minska det.

Dra ner på alkohol -Även kan göra oss extra svullna i ansiktet och även påverka vår välbehövliga skönhetssömn. 


Före & Efter behandlingar med filler

Continue reading

Profilbalansering

Profilbalansering

Vår SSK. Isabelle Arnsten har använt totalt 3 ml filler för att utföra en profilbalansering på denna fantastiska klient. Områden som har behandlats är läppar, haka och kinder.

PROFILBALANSERING

En obalans i profilen kan bero på olika faktorer. Det kan vara genetiskt, det vill säga att du fått olika drag från din familj och släkt. Det kan också vara att du tidigare haft en jämn balans i ansiktet men under tidens gång fått volymförluster som gjort att ett eller flera partier som varit definierade avtar och blir mindre synliga med tiden. 

Stroke och övriga sjukdomar, trauman eller under/överbett är några andra faktorer som kan leda till att profilbalansen blir ojämn och osymmetrisk. 

VARFÖR EN PROFILBALANSERING?

En profilbalansering går ut på att vi baserar behandlingen utifrån dina individuella proportioner för att skapa balans och harmoni mellan de olika partierna i ansiktet. Vilka områden som behandlas avgörs därför utifrån ditt befintliga utgångsläge.

Det kan exempelvis vara ett område som dominerar mer än andra partier i ansiktet. För att då skapa balans behöver vi då framhäva och definiera andra områden för att ansiktet ska nå sin fulla potentiella harmoni. 

HUR? 

När vi utför en profilbalansering utgår vi oftast från tre starka partier i ansiktet. Näsa, mun och haka. Men panna, kinder och käken kan också vara områden som kan vara viktiga i din profilbalansering. Det är väldigt vanligt att man har ett område som är mer dominerande eller tvärtom i ansiktet, därför behöver inte en profilbalansering vara att man behandlar alla områden utan det kan räcka med att behandla ett område för att balansen ska bli som man önskar. 

Något som är viktigt att komma ihåg är att en profilbalansering alltid är anpassat utifrån din befintliga profil och med det sagt finns inte en “färdig mall” på hur behandlingen ska se ut. 

När vi behandlar dessa områden använder vi filler från Juvéderm och hur många ml just du behöver får du veta under din bokade konsultation. 

HUR BOKAR JAG EN PROFILBALANSERING?

I och med att behandlingen ofta inkluderar flera behandlingar behöver du boka en konsultation hos någon av våra injektionsbehandlare. Under konsultationen kommer du få en rekommenderad behandlingsplan för just dig och vilka behandlingar vi behöver göra för att vi ska uppnå önskat resultat.

Om du vill göra profilbalanseringen under din konsultationstid är detta möjligt, då betalar du endast för behandlingarna och inte konsultationskostnaden som annars är på 1000 kronor. 

Continue reading

Kampanj i september på Doctor_K

Kampanj i september på Doctor_K

Just nu har vi på Doctor_K ett fantastiskt erbjudande för våra klienter. 
Om du bokar en tid för 2 ml filler hos vår SSK. Isabelle Arnsten får du en Vistabel behandling(värde upp till 4700kr) inkluderat i priset. Observera att alla behandlingar måste uföras under samma tillfälle och får inte delas upp. 


Det ingår alltid en konsultationen under ditt bokade besök för 2 ml filler kampanjen. Konsultationen inleds med att SSK. Isabelle tar bilder på ditt ansikte med hjälp av vår 3d kamera. Bilderna hjälper oss att se eventuella volymförluster, benstruktur och hudstruktur. Den hjälper oss helt enkelt att konsultera ditt ansikte och se vart vi kan placera fillern för att få det förväntade resultatet du som klient önskar. 


Det kan själv vara svårt att veta veta vad man behöver göra för att uppnå det resultatet man önskar. I många fall kan det handla om en känsla man har “Jag ser trött ut” “Jag har tappat volym, men jag vet inte vart” Oavsett vad anledningen är för just dig hjälper vi dig på plats. Med vår expertis, kunskap och erfarenhet kommer vi ge de rekommendationerna som vi anser är mest lämpliga för dig. 

Nu har en vecka gått sedan erbjudandet startade och vi ser några kombinationer som är väldigt uppskattade hos våra klienter.

Tear trough + kinder (Vistabel inkluderat)

Läppar + nasolabial linjer/marionette veck (Vistabel inkluderat)

Näskorrigering + hak skulptering (Vistabel inkluderat)

Kinder + tinning (Vistabel inkluderat)

Käklinje + haka (Vistabel inkluderat)
Observera att alla rekommendationer och konsultationer är individuellt anpassade utifrån ditt utgångsläge. 

Har du inte gjort filler och Vistabel tidigare?

Låt oss ge en enkel förklaring till vad behandlingar innebär och vad skillnaden mellan dessa är. Fillers fyller ut och ger volym. Fillern hjälper oss att skulptera, definiera önskade områden samt ersätta förlorad volym. Vistabel är istället ett muskelavslappnande läkemedel som bland annat förebygger linjer och rynkor. Vistabel kan även användas i medicinskt syfte. Exempelvis mot migrän, tandgnissling och överdriven hyperhidros.

Vill du boka en tid? Gör det enkelt här 

Continue reading

Oönskat hår kan tas bort permanent med vår superlaser

Oönskat hår kan tas bort permanent med vår superlaser

Den hetaste säsongen att eliminera hår med hjälp av laser är här.
Oavsett vilket område på kroppen du önskar vara hårfritt hjälper vi på Doctor_K dig att nå dem resultaten du önskar uppnå. 

Vi på Doctor_K strävar alltid efter att vara i framkant med både kunskap och nyheter och därför vill vi presentera er den absolut senaste och världsledande lasern inom permanent hårborttagning, Soprano ICE Platinum. 

 

Att ta bort oönskad hårväxt är något vi människor gör i princip varje dag. Oönskad eller generande hårväxt är ett vanligt problem. Det finns olika metoder att välja mellan beroende på om du vill ta bort hårväxten permanent eller om du nöjer dig med en tillfällig hårborttagning. En av de mest populära metoderna inom permanent hårborttagning är laser. Lasermaskinen vi på Doctor_K använder kräver i genomsnitt 30% färre behandlingar jämfört med andra lasrar och kan utföras året om.

Resultatet av varje laserbehandling påverkas av hårets naturliga cykler av tillväxt och inaktivitet. Håret på kroppen kan befinna sig i ett av hårets tre olika livscyklar; den aktiva fasen, övergångsfasen samt vilofasen.
Det är endast i den aktiva fasen som man kan ta bort hår med laser och därför behöver behandlingarna upprepas ca 5-10 regelbundna behandlingar med ett uppehåll mellan 4-8 veckors mellanrum för att komma åt alla hårsäckar i området. För varje behandling blir håren i området färre, ljusare och tunnare. Målet med en hårborttagning är att förstöra de hårsäckar som producerar oönskat hår och få dessa att sluta växa.

Innan varje kurbehandling av laser behöver du boka en konsultation hos vår hudterapeut. Tillsammans går ni igenom hur din behandlingsplan skulle vara för just Dig utifrån dina individuella förutsättningar och behov.

Continue reading

Sunekos

Sunekos

Besväras du av mörka ringar eller påsar under ögonen? Har du provat olika krämer och behandlingar utan
resultat?

Låt oss presentera vår senaste injektionsbehandling, Sunekos. Sunekos är ett substitut eller tillägg för en tear trough behandling mot mörka ringar under ögonen. Denna injektionsbehandling hjälper oss att komma åt det svåra området precis under och ovanför ögonen. 

Till skillnad från en Tear trough behandling är Sunekos inte en ren hyaluronsyra behandling. Sunekos är även uppbyggt av aminosyror som stimulerar hudens egna produktionen av kollagen och elastin. Detta resulterar i förstärkt hudstruktur, ökad volym och en förbättring av hudens elasticitet. Detta gör att färgen under ögonen, ytliga kärl eller fina linjer, håligheter och påsar förminskas/elimineras. 

Behandlingen utförs i tre steg med två veckors mellanrum och tar ca 15
minuter. Därefter krävs en ny behandling med ungefär sex månader mellanrum. Det slutgiltiga resultatet ser man ca 1 månad efter första behandlingen. Dock ser många resultat redan efter första gången. 

Låter detta som något för dig? Boka en tid hos SSK. Isabelle Arnsten redan nu

 

Continue reading

Före & efterbilder

Före & efterbilder

Doctor_K växer, expanderar och nya behandlingar tas in kontinuerligt. 
På grund av detta efterfrågar vi alltid nya före och efterbilder så vi kan visa upp dessa fantastiska resultat både vi och våra klienter får uppleva varje dag.

Våra klienters integritet är en stor prioritering för oss och därför skulle vi aldrig publicera före och efter bilder på deras resultat om de inte vill - trots att vi ser fantastiska resultat varje dag. Men det händer då och då att klienten vill att vi ska visa upp resultatet i våra sociala kanaler. Som tack för detta erbjuder vi nu dessa klienter femhundra kronor i rabatt på deras nästkommande behandling för användningen av dessa bilder. Detta är personligt och kan inte överlåtas till någon. 

Hur går detta till? 
Du behöver inte tänka på något speciellt då vi alltid tar före och efterbilder på våra klienter. Istället för att endast bevara dessa i din personliga journal lämnas bilderna över till vår marknadsansvariga för att lägga ihop materialet och publicering. 

Känner du att du också vill att vi ska publicera materialet och visa våra kommande potentiella klienter dina resultat? Informera din behandlare under ditt besök så drar receptionen av denna summa när du ska betala för ditt nästkommande besök. 

Continue reading

Hudbehandlingar och injektioner för hösten 2020. Vad har du att se fram emot?

Hudbehandlingar och injektioner för hösten 2020. Vad har du att se fram emot?

Den bästa tiden för en satsning på din hud är snart här. I höst kommer du erbjudas en rad olika behandlingar för just ditt behov, både inom hud och injektioner. Kraftfulla behandlingar kombineras och ger dig resultatet du länge önskat. 

De flesta av oss drömmer om den, den där hälsosamma huden som utstrålar hälsa och lyster. Beroende på hudtyp och hur du tagit hand om din hud de senaste månaderna kan vara avgörande för din hud välmående. Oavsett om du är en nybörjare eller en riktig hud junkie kan det vara svårt att veta vad just din hud har för behov. Vi på Doctor_K hjälper dig, det behöver inte vara krångligt eller svårt att ta hand om din hud. 

Höstens trend inom hudbehandlingar kommer vara kombinationsbehandlingar.  Möjligheterna är stora och alternativen oändliga. Vikten av en konsultation är därför oerhört viktigt inför din kommande hudbehandling då man får ett tillfälle att anpassa den rekommenderade behandlingsplanen utifrån din huds utgångsläge. 

Låt oss presentera vårt senaste tillskott inom hudbehandlingar.  PRX-T33. 

Här har vi det senaste inom TCA peels. Peelen innehåller aktiva ingredienser som integrerar med huden på cellulär nivå och hjälper hudens cellförnyelse. På sikts leder detta till reducering av rynkor, fina linjer, jämnare hudstruktur och minimering av oönskade pigmentfläckar. 

Detta är en behandling som otroligt kraftfull, trots det passar den alla hudtyper, därmed är chansen att uppnå dina behov och önskemål stora.
Bäst effekt uppnås vid en kurbehandling på 3 behandlingar. Behandlingar passa alla hudtyper. 
-Rengör
-Jämnar ut rynkor och fina linjer
-Hudstruktur
-Pigment
-Jobbar både i cellnivå och ytligt
-Omedelbara och långsiktiga resultat
-Passar alla hudtyper
Om man vill ta ett steg längre så kan man även kombinera PRX-T33 med injektionsbehandlingen Prophilo eller hudbehandlingen Microneedling. Detta har gett otroliga resultat på våra klienter, både kortsiktigt och långsiktigt.
Tror du detta är något för dig? Boka en tid redan nu hos vår hudterapeut. 
Continue reading
  • Page 1 of 3