Your cart
Close Alternative Icon
Bag Icon

Journal

Vi berättar vad din hud behöver efter sommaren.

Vi berättar vad din hud behöver efter sommaren.

" Beauty is being comfortable in your own skin" - Ellen DeGeneres

Efter en sommar som ofta är fylld med sol och bad kan huden kännas oren, torrare eller vara full av pigmentförändringar och solskador. Dessa tillstånd gör att huden åldras snabbare och hamnar i obalans. Vi på DOCTOR_K har samlat våra bästa tips på behandlingar efter sommaren.

 

VÅRA BÄSTA BEHANDLINGSTIPS FÖR ATT FÅ LYSTER EFTER SOMMAREN

SKINBOOSTER

Skinbooster är en behandling som verkar längre ner under huden än vanliga ansiktsbehandlingar. Skinbooster ger maximal återfuktning inifrån som verkar på djupet. Behandlingen går till på så vis att vi injicerar in tunt flytande hyaluronsyra i under huden. Detta ger fukt och lyster och det fyller även ut linjer. Därför är det en fantastisk bra behandling för torr hud. Läs mer här

Fuktfattig, yttorr, solskador.

 

PRP (vampyrbehandlingen)

PRP är en behandling för den som vill stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. Den hjälper även till att reducera pigment, ärr, fina linjer och skapar en jämnare hudyta. Behandlingen stimulerar nybildning av blodkärl och kollagen. Den innehåller tillväxthormoner, dina egna stamceller, plasma och vita blodkroppar. Denna behandling lämpar sig bäst som en kur. Läs mer och boka här 

Pigmentingar, solskador, behov av ökad lyster, acneärr


KEMISK PEEL

Kemisk peeling är en ansiktsbehandling med aktiva syror som rengör och avlägsnar döda hudceller. Behandlingen hjälper till att förbättra hudstrukturen, hudtonen, reducera fina linjer och ger ökad lyster. Vi har olika styrkor på våra syror för kunna anpassa efter varje hudtyp och behov. Därmed kan även du med känslig hy göra en kemisk peeling hos oss. 

Läs mer och boka här

Pigmenteringar, solskador, orenheter


LASER

Med hjälp av laser är det lätt att eliminera pigmentfläckar i ansiktet. Sannolikheten att få bort fläckarna är så hög som 70 till 100 procent. På DOCTOR_K använder vi prisbelönta Harmony XL för en mer effektiv behandling. Läs mer och boka här

Pigmentfläckar, känsligheter, ytliga blodkärl.

 

MICRONEEDLING

Microneedling är en behandling för alla. Tusentals nålstick i minuten sker i ansiktet för att skapa en kontrollerad skada som under reparationsfasen producerar nytt elastin och kollagen. De små nålsticken gör det möjligt att få mer näring långt ner i huden. Behandlingen ger ökad fukt, jämnare hudstruktur, behandlar fina linjer och hjälper även att reducera pigmentförändring. Denna behandling lämpar sig bäst som en kur. Läs mer och boka här

Pigmentfläckar, orenheter, behov av ökad lyster, kollagenstimulerande

HUDVÅRD

Ansiktsbehandling hos en professionell hudterapeut gör mycket för din hud men ansvaret för att hålla en hy återfuktad och hälsosam ligger även i dina händer. Att få en anpassad hudvårdsrutin kan göra mirakel för din hud, det gäller bara att veta vad du ska ha. DOCTOR_K använder medicinshudvård med stor forskningsteknologi bakom sig. Våra produkter är effektiva och kliniks bevisade. För att få rätt produkt till rätt hud är du välkommen på en konsultation hos någon av våra hudterapeuter.

 

Continue reading

Allt om håravfall och metoder.

Allt om håravfall och metoder.

Börjar hårfästet krypa upp i tinningarna? Känns håret betydligt tunnare än förut? Upplever du att du tappar mycket hår, du är inte ensam. Att tappa hår kan vara väldigt ångestladdat både för män och kvinnor. Både män och kvinnor har problem med håravfall, men problemet är större hos män. Statistiken säger att ungefär 2/3 delar av alla män vid 65 års ålder lider av håravfall eller förtunning av håret, medan 1/3 del av alla kvinnor lider av det. Varför tappar man hår? Orsakerna är många och här nedan kan du läsa om de tre olika former av håravfall. 

 

Tre olika former av håravfall 
 • Ärftligt håravfall (Androgenetic Alopecia) är genetiskt och mer vanligt förekommande hos män än hos kvinnor. Håret blir till en början tunnare och tunnare på specifika områden på huvudet tills att det helt försvinner. Denna from drabbar främst män, men även kvinnor drabbas. 
 • Tillfällig håravfall (Telogen effluvium) är en hårsjukdom som växlar mellan två olika faser. I den första fasen växer håret hårt och i den andra faller håret av. Detta leder till att håret blir väldigt tunt och ibland faller allt hår av helt. Orsakerna till Telogen effluvium (TE) är inte helt kända men de verkar inträffa när kroppen går igenom något traumatiskt som kan vara känslomässigt eller fysiskt påfrestande. Den vanligaste bakomliggande orsaken är stress, vissa sjukdomar i sköldkörteln, vissa mediciner, p-piller, barnafödande, större operationer, undernäring, droger, ätstörningar etc.
 • Fläckvis håravfall (Alopecia areata) är den mest allvarliga formen av håravfall som kan leda till att man tappar hår på andra delar än huvudet. Alopecia areata är en autoimmun sjukdom där kroppens immunsystem låter alla hårsäckar gå in i vilostadiet varvid håret faller av. Håret faller av i diskreta fläckar och i vissa fall kan allt hår på huvudet falla av, även kroppsbehåring och ansiktshår. Sjukdomen är inte fysiskt skadlig men kan vara mycket psykiskt påfrestande för den drabbade. Många personer med Alopeci väljer att använda peruk.

 

Idag finns det en mängd metoder på marknaden för att stoppa håravfall eller i bästa fall få håret att växa tillbaka. 

 • Produkter - finasteride och minoxidil är två produkter som är klinisk bevisat gör att håret växer tillbaka. 
 • Kosttillskott - Vitaminer och mineraler har bevisat hjälpa människor med tunt hår och vid håravfall. Dessa kosttillskott innehåller oftast zink, järn, jod, tokoferol, pantenol och vitamin E, C, och B. Även amino syror, protein och collagen tillskott funkar vid håravfall. 
 • Hårtransplantation - är en permanent ingrepp för dig som har tunt med hår i något område. Vid en hårtransplantation flyttar man hår från ett område som är rikt på hår, till det område till ett önskat område. För dig som funderar på att genomgå en operation är det viktigt att du har förtroende för kliniken och för operationsteamet. Eftersom det är ett permanent estetisk arbete bör du se till att läsa så mycket som du kan om kliniken och läkaren som ska genomföra operationen. 
 • PRP- står för Platelet Rich Plasma och går ut på att man utnyttjar blodplättarnas läkande egenskaper. Behandlingen stimulerar kroppens celler samt återskapar och bygger upp vävnader. PRP behandlingar mot oönskad håravfall utför vi på Doctor_K och en kur med PRP har gett fantastiska resultat på flera av våra klienter. 

 

Allt du behöver veta om PRP. 
Här har vi samlat de vanligaste frågorna. 

Hur fungerar PRP - vampyrbehandlingen?
Behandlingen innebär att vi tar ett vanligt blodprov från dig som sedan centrifugeras för att skilja på blodkropparna och blodplasman. Plättarna som finns i plasman aktiveras för att släppa tillväxtfaktorer som sedan stimulerar dina egna stamceller. Plasman innehåller många faktorer som stimulerar cellöverlevnad samt näringsämnen för hud och hår, vitaminer, hormoner och proteiner. De aktiverade plättarna injiceras sedan in i vävnaderna för att påbörja processen av tillväxtfaktorer. En ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. PRP i huden kan vi stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare

Produkterna som vi använder; Regenlab. Ett märke vi valt med omsorg som också används i medicinska syften för att bota smärta i leder etc.

Produkten kommer från dig själv och är den naturligaste behandlingen du kan tänka dig. Behandlingen passar därför även dig med allergier.

Vilka områden kan jag behandla?
Äntligen har vi en behandling där det inte finns begränsade behandlingsområden utan den passar precis överallt, utan bieffekter. Alla lager i vävnaderna kan stimuleras och föryngras, inte bara huden. Områden som är möjliga att behandla är hårbotten, ansikte och kropp. 

De absolut vanligaste området vi utför på vår klinik är PRP mot håravfall. 

Vilka resultat förväntas från en PRP - vampyrbehandling
Produktens stora förmåga ligger i förbättringen på ärr, acne, bristningar och håravfall. En ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. PRP i huden kan vi stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. Resultat du kan förvänta dig är bland annat starkare hårkvalité, fastare och jämnare hy, volym i ansiktet och förbättringar av ärr (acne och bristningar). I kombination med microneedling kan stora förbättringar ses.
Studier har klart visat att PRP motverkar föråldring av benstrukturen.

Hur lång tid tar en PRP - vampyrbehandling?
Med alla förberedelser och eftervård har vi avsett en 90 minuters tid. Själva injektionsprocessen tar inte mer än 10 minuter. Behandlingen avslutas med microneedling för bästa resultat.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat från PRP - vampyrbehandlingen?
Inom 3 veckor kan vi se en förbättring på hudstruktur och hy. För att behandla större problem som håravfall och djupa ärr kan det ta längre tid. Många ser resultat efter ca 3 behandlingar med 6 veckors mellanrum, ibland kan det dock ta upp till 6 månader innan resultaten blir synliga då vi behöver ta hänsyn till hårcykeln. 

Hur länge håller resultaten?
Till skillnad från andra injektionsbehandlingar är PRP/Vampyrbehandlingen en tillväxtstimulering av kroppens egna vävnader. Det är inte ett resultat som bryts ner. Efter en kur kan man behöva ett årligt underhåll. 

Continue reading

Se vår presentationsvideon och lär dig mer om rynkbehandlingar med Vistabel

Se vår presentationsvideon och lär dig mer om rynkbehandlingar med Vistabel
 Här får ni se en kort video när vår SSK Isabelle förklarar vad Vistabel är. 

Vad är en rynkbehandling?

En rynkbehandling är en behandling som mjuknar av, minskar eller helt tar bort fina linjer och rynkor. En rynkbehandling hos oss på DOCTOR_K utförs vanligen med ett läkemedel vars namn är Vistabel, i folkmun mer känt som B o t o x. Vistabel är precis som B o t o x ett protein som slappnar av muskeln tillfälligt. Muskelavslappningen gör att mimiken i ansiktet blir mjukare, detta kan göra att du tex ser gladare ut när argrynkan behandlas. När mimiken minskar slätas huden ut och rynkor och linjer behandlas.


Vilka märken använder vi oss av?
Vi har de allra flesta märken på DOCTOR_K och valet av produkt sker utefter dina förutsättningar, område som behandlas och önskemål.

Indikation?
Det finns olika indikationer för att göra en behandling med muskelavslappnande läkemedel och självklart är en av dom att minska och förebygga linjer och rynkor men det hjälper även i många fall mot huvudvärk och man kan även lyfta tunga ögonlock, minska tandgnissling, minska ögontics och svettningar. 


Vad kan man tänka sig för resultat?
Maximalt resultat ses efter ca två veckor. Oavsett område som behandlas blir resultatet avslappning av muskeln. Kosmetiskt kan man förvänta sig; behandling av linjer/rynkor, smalare käkmuskler, arga uttryck mjukas av, en höjning av ögonlock och föryngring av hals. Medicinskt kan man förvänta sig; behandling av migrän/spänningshuvudvärk, tandgnissling, ögontics och svettningar.

Vem passar dessa behandlingar för?
Denna behandling passar män och kvinnor i olika åldrar. Vill man förebygga linjer bör man börja i tid, dvs helst innan det har utvecklats djupa linjer och rynkor. Huvudvärk är något som drabbar många och där spelar åldern inte in, därav passar behandlingen alla med den indikationen. Behandlingen passar även de klienter som vill lyfta sina tunga ögonlock vilket kan vara genetiskt. Alla behandlingsområden passar inte alla människor så kom in på en konsultation och diskutera vad du vill ha för resultat.


När ska man göra en behandling?
Effekten av Vistabel varar i tre-sex månader och efter det kan behandlingen upprepas. Effektens livslängd påverkas av livsfaktorer och den individuella ämnesomsättningen.


Biverkningar och komplikationer?
Normalt sett finns det alltid komplikationsrisker med alla typer av injektionsbehandlingar men när det kommer till komplikationer av muskelavslappnande läkemedel kan man säga att det är tillfälliga och milda. De vanligaste är blåmärken och svullnad efter injektion som försvinner inom ett par timmar.

Vi träffas gärna efter 14 dagar på en efterkontroll om skulle behövas en "touch up"
När rynkorna i pannan är väldigt djupa kan man få tunga ögonbryn som kan med hjälp av ett ögonbrynslyft förbättras. Skulle fallet ske gör vi ett sk ögonbrynslyft med hjälp av medlet på din efterkontroll.

 

Continue reading

DOCTOR_K är med i senaste numret av - Allt om Bröllop

DOCTOR_K är med i senaste numret av - Allt om Bröllop

Det råder bröllopsfeber och det är bruden och brudgummens blomstertider nu. Det är förmodligen mycket som ska hinnas med innan den stora dagen och oavsett storleken på bröllopet så vill nog de allra flesta känna sig extra fina inför sin stora dag. Ska du närvara som gäst på ett bröllop i sommar och kanske till och med ska ha en viktig roll under bröllopet och vill också känna dig extra fin? Ja, då finns gott om - wow -behandlingar hos oss för att du ska känna dig som ditt vackraste jag. 

 
( Källa: Allt om bröllop av Nadya Gruner)

För några veckor sedan hade DOCTOR_K f besök av Nadya Gruner som bland annat skriver för Sveriges största bröllops tidning - allt om bröllop. Nadya är journalist och fashion stylist och skriver för tidningar som SvD Magasinet, Plaza Kvinna  och tidningen Allt om Bröllop. 

Hon skulle skriva en artikel som skulle handla om skönhetsbehandlingar och  "hudvårdshjältarna" som förespråkar naturlig skönhet och gissa vad, vi blev en av de utvalda.     

Planer var att Nadya skulle testa några av de bästa inom estetik och hudvård för att kunna guida rätt inför den stora dagen. Dr. Hadde valde att göra ett sk ansiktslyft enligt MD Codes metoden på Nadya och innebar att alla behandlingar gjordes med enbart fillers och märket vi använde var Juvéderm. 

Det var såklart en ära att få vara med i senaste numret och här nedan kan ni ta del av artikel. Ditt vackraste jag

Resultatet ser ni på vår instagram genom att klicka här

MD Codes på Nadya Gruner

 

Continue reading

Jag har aldrig varit med om något liknande”- Cimon Nicolas

Jag har aldrig varit med om något liknande”- Cimon Nicolas

"Jag har aldrig varit med om något liknande”- Cimon Nicolas

Det finns nog ingenting som gläder oss på Doctor_K mer än när vi får hjälpa någon att må bättre, känna sig fräschare eller helt enkelt göra någon av våra klienter nöjda över sitt resultat. Vår fina vän Cimon har haft rosacea sedan många år och när han en februarimorgon kom till kliniken efter många tidigare försökt att behandla sin rosacea, var han inte helt övertygad om att vi kunde hjälpa honom. Vi skapade en behandlingsplan för honom innehållande bland annat laser och microneedlingbehandlingar. Resultatet blev fantastiskt enligt honom själv.

 

Visste du att känslig hud är ett tillstånd och inte en hudtyp. Detta tillstånd kan alltså förbättras om man jobbar mot känsligheten. När du har detta tillstånd i huden behöver du tänka extra mycket på att återfukta och lugna huden med milda produkter. Ett tips är att använda parfymfria produkter. Fel produkter kan försämra tillståndet.

Generellt kan man säga att en känslig hud är den hud som reagerar kraftigt mot specifika faktorer. Orsaken till dessa hudreaktioner kan bero på värme, kyla, vind, sol, plötsliga temperaturväxlingar, luftföroreningar och starka hudvårdsprodukter. Hög konsumtion av alkohol, kaffe samt rökning kan förvärra tillståndet. Många upplever att blodkärlen blossar upp och en rodnad uppstår.

 

Rosacea
Rosacea är en hudåkomma som drabbar vuxna efter 20-års åldern och där kvinnor drabbas oftare än män. Till skillnad från acne drabbar rosacea enbart ansiktet. Man vet inte vad inflammationen beror på.

 

Kan jag få hjälp mot rosacea?
Rosacea är en hudsjukdom och vi rekommenderar att man först besöker en hudläkaren för att få en diagnos. Rosacea kan inte botas, men den går att hålla under kontroll. Det finns olika sätt att behandla rosacea beroende av vilken grad av besvär du har. 

 

För dig som vill jobba mot känsligheten har vi tagit fram ett paket med våra bästa behandlingar och produkter för ett optimalt resultat. Paketet är en 8 veckors kurbehandling där man varvar de olika behandlingarna tillsammans med medicinska hudvårdsprodukter för maximalt resultat.

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Rodnad och känslighets-paketet.

 

Vad ingår i paketet?
Det som ingår i paketet är följande:
• Fyra laserbehandlingar mot ytliga blodkärl och rodnader
• Fyra microneedling-behandlingar

• Mesoestetic Couperend maintenance cream- En fuktgivande kräm för känslig hud. Med antiinflamatoriska egenskaper minskar rodnand och ytligakärl. Används morgon och kväll.

Valfri Spf 50


Vem passar detta paket för?

 • Blir lätt irriterad och röd i ansiktet.
 • Har ytliga och vidgade blodkärl.
 • En hy som är extra känslig för olika typer av påfrestning som värme, kyla, sol och torr luft.
 • Som upplever att huden blossar upp och blir lätt rödflammig.
 • Rosacea besvär. 


Vad är microneedling?
Microneedling är en behandling där man gör små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut, stimulera nytt kollagen och även behandla ärr och vitiligo. Behandlingen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Den skapar även mikrokanaler som optimerar penetration av fukt och serum.


Vad gör lasern?
Harmony XL är en mycket effektiv lasermaskin som behandlar känsliga och ytliga kärl. Laserljuset söker upp hemoglobin i behandlingsområdet vilket gör att dem ytliga blodkärlen blir mindre synliga. Metoden är säker och effektiv och ytliga kärl är relativt enkelt att behandla.

Vad är Mesoestetic Couperend maintenance cream?
Mesoestetic är ett prisbelönt, globalt företag inom hudvård och estetisk medicin. Märket består av serierna Home Performance, Acne Solution samt Anti-ageing serierna: Ultimate W+, Energy C, Collagen 360°, Stem Cell och Radiance DNA.

Couperend maintenance cream är en lugnande 24-timmarscreme som motverkar rodnad och vårdar känslig, reaktiv hud. Cremen minskar synligheten av ytliga blodkärl, reparerar och återfuktar huden samt motverkar svullnad. Den hjälper mot irriterad hud genom att stärka blodkärlen och förbättra hudstrukturen.

Läs och boka känslighets-paketet

Continue reading

Konsten att göra det bästa med det man har

Konsten att göra det bästa med det man har

Många av oss kommer från en klinisk sjukvårdsvärld där vi ofta ska analysera, bedöma och kanske till och med utföra behandlingar på en patient. I den här processen tänker vi oftast inte på allt det där runt omkring.

I den estetiska injektionsvärlden är patienten oftast en frisk klient som vänt sig till oss och därmed förvandlas till en kund och med det sagt plötsligt förväntar sig att få vår expertis från den kliniska världen men kräver också en hög service med tanke på vad hen betalar.

Vad är service förutom det där självklara med leendet? Här kommer mina absolut bästa tips för dig som vill ge din klient mer än en trygg och säker behandling.

 

DEKORERA DIN ARBETSPLATS
Förstärk känslan i miljön me din nisch. Du behöver inte lägga massa pengar på ny inredning.  När du återanvänder sånt som du redan har sparar du inte bara en slant utan visar även att du är kreativ. Alla vill besöka en kreativ artist som ska skapa något vackert i ens ansikte.
KOM IHÅG BADRUMSSPEGELN
Se till att badrummet är fräscht och rent, din klient kommer troligtvis göra minst ett besök där under sin vistelse. Se till att spegeln är ren den kommer med all säkerhet komma till användning. Kan du kanske till och med använda den här platsen som en reklamplats och smyga in någon kampanj?
LÄR KÄNNA DIN KLIENT
Prata med din klient, lär känna din klient. X har valt dig och  kommer välja dig igen om X känner sig sedd och speciell. Våga ställ frågor, våga få fram ett skratt, våga visa känslor. få fram de känslorna. Din klient kommer känna sig trygg.
TVÅ SEKUNDERS REGELN
Man får bara en gång på sig att presentera sig. Det sägs att man har två sekunder på sig att fånga någons uppmärksamhet genom skylten på gatan. Har du inte möjlighet att skylta, satsa på entrén. Känner sig din klient välkommen direkt? Känns det inbjudande? Är det tydligt för klienten var hen ska ta vägen?
INFORMERA
Informera informera informera.. jag kan inte tipsa nog om detta. Information skapar en trygghet. Låt dina klienter bli påminda om dina öppettider, dina priser och dina behandlingar. Har du något viktigt att dela med dig som är av vikt för deras resultat, ge de det nedskrivet. Skriv en lapp, sms:a, maila, skicka ett brev etc. Va kreativ, dina klienter kommer älska det.
STRESSA INTE
Ta god tid på dig, låt din klient vara i fokus! Ingen vill bli behandlad av en stressig person. Ingen vill bli klippt av en stressad frisör. Ingen vill placera fonder hos en stressad bankman. Det är samma här, din klient har valt dig och är väl medveten om att det finns risker med behandlingar. Skapa inte stress genom onödig information eller bristande information.


  Sinnesorgan tar emot information från omgivningen, hjärnan organiserar sinnesintrycken och tolkar slutproduktionen, jag pratar förstås om perception. Det här är en grund för våra handlingar och är en viktig del för våran tankeprocess. Alla vill vi att våra klienter ska lämna oss med goda tankar och kanske till och med lämna en god rad eller två på någon social plattform och slutligen ligga i grund för en nästkommande klient. 

  2014 vann jag ett ärofyllt pris på Stockholm Arlanda Airport och blev utnämnd till årets service enhet. Jag var troligtvis den absolut minsta aktören på en av Sveriges största mötesplatser med över 600 företag och 17500 anställda. 
  Hadde inte en chans att matcha mina kampanjer med de stora hajarna men jag hade alla förutsättningar för att erbjuda mina kunder service av högsta nivå. 

  Varför väljer dina klienter dig? 

   

  Kelli Kader
  // Utbildningsansvarig  

  Continue reading

  Vi välkomnar Bahare Norian Leg.Tandläkare och föreläsare

  Vi välkomnar Bahare Norian Leg.Tandläkare och föreläsare

  När vi möter Bahare i soffan på Doctor_K tar hon ett djupt andetag och skrattar hejdlöst åt en situation som just hänt på övervåningen där hon hälsat på någon som hon trodde var någon som det visade sig var någon helt annan. Hennes härliga väldoftande hår sätter hon upp i en hästsvans och samlar sig inför mötet vi snart ska ha.

  -Tack snälla för att jag blev inbjuden till ett sånt fantastiskt och unikt tillfälle.
  Vi har tagit in en fotograf som bland annat ska plåta henne för DOCTOR_K´s hemsida.
  Vi har ett fullspäckat schema och samtalet vi har följs snart upp av ett möte med övriga kollegor på akademin där ämnet komplikationer står på agendan.
  Vi har bjudit in experter från läkemedelsföretaget Allergan och har tänkt fördjupa oss i studier om nenbrytningsbara produkter och dess beteenden.

  ”Det var helt enkelt det jag brann för”

  Några år efter gymnasiet flyttade Bahare till Ungern där hon påbörjade sina tandläkarstudier tillsammans med sin nuvarande sambo.
  - Universitetet hade ett gott rykte och vi va fler som valde att flytta dit. 
  Min utbildning utomlands präglades av många positiva upplevelser och framförallt en bra utbildning där den estetiska delen inom tänder låg mig varmt om hjärtat. Jag fann kärleken tidigt och att jag idag jobbar med estetiska injektioner på heltid faller helt naturligt för mig. Hon kom i kontakt med estetiska injektioner för 6 år sen och har sedan dess släppt tandläkarbranschen helt.

  - Det var helt enkelt det jag brann för säger hon när hon berättar att hon inte har några planer på att lämna injektionsvärlden. Det finns så mycket att hämta och lära sig och att idag få stå och vara en inspiratör för andra känns otroligt givande.

  Bahare Norian är en av föreläsarna på DOCTOR_K_K academy och en helg i månaden håller hon en BAS, PRO eller MASTER utbildning för elever på alla nivåer. Hon har tillsammans med Dr. Hadde skapat kursinnehållet som presenteras på utbildningarna. Hon har en lång erfarenhet av att föreläsa och utbilda andra behandlare och vi är väldigt glada över att få utöka våra kurstillfällen genom att erbjuda expertis från henne.

  Text: Kelli Kader  
  Foto och bild: Elin Svanström   Continue reading

  Fastare hud och mer lyster med ReFit

  Fastare hud och mer lyster med ReFit

  That glow tho!

  Har du en fest inbokad runt hörnet eller söker du efter ett synbart lyster i ansiktet då är en behandling med radiofrekvens definitivt något för dig. Effekten av behandlingen kan kännas av omedelbart och det är inte helt ovanligt att andra kommer att kommentera ditt glow. 

  Behandlingar med radiofrekvens är en välbeprövat metod som har funnit länge och är en behandlingsform som är här för att stanna. Radiofrekvensteknologi (RF) är en icke kirurgisk behandling som har en klinisk dokumenterad effekt. Radiofrekvens är en utmärkt behandlingsform för slapp hud och celluliter på hela kroppen. Den stigande temperaturen medför omedelbar uppstramning av hudens kollagen. 

   

  Fettdepåer och celluliter

  Med hjälp av radiofrekvens värms underhudsfettet upp stegvis. De förstorade fettcellerna bearbetas och ”smälter” utan att de normala fettcellerna påverkas, vilket gör att fettdepåerna minskar. 

  Vid regelbundet upprepade behandlingar fås en långvarig effekt genom
  stimulering av elastin- och kollagenfibrerna i huden. Hudåtstramning, minskning av rynkor och minskning av celluliter uppstår eftersom att multi-polär radiofrekvens skapar en värmereaktion i huden vilket stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess. Värmeutveckligen får kollagenet att återskapas, repareras och återhämta sig. Effekten blir att huden drar ihop sig och skapar en fastare yta vilket bidrar till en fastare hud.

   

  Fördelen med denna maskin är den idealiska kombinationen av multi polär radiofrekvens (RF) och vakcuum samt LED teknik. 

  • Multi polär RF energi ökar metabolismen samt ger åtstramning åt kollagenfibrer och ökar hudens elasticitet.
  • Vakuum ökar blodcirkulationen vilket ger en bättre hudton.
  • LED ökar cirkulationen samt ger bättre hudton.


  Behandlingen passar alla oavsett hudtyp och kan göras året om. Vi behandlar däremot inte personer med pacemakern eller gravida. Radiofrekvens ska göras minst 20 dagar efter injektioner. 

  Läs mer om behandlingen och boka här

  Continue reading

  Pigmentfläckar och hur du aktivt jobbar bort dom

  Pigmentfläckar och hur du aktivt jobbar bort dom

  Fantastiskt härliga och jordnära modedesignern och mångsysslaren Sanne Alexandra Josefson besökte Doctor_K för att få bukt med sina pigmentfläckar. Sanne fick melasma i samband med sin graviditet och har nu påbörjat en kurbehandling på Docktor_K.

  Med åldern är det vanligt att pigment fläckar uppstår. Solskador, hormonella besvär och åldrande hud är några av orsakerna till varför. Många av oss lider av av dessa fläckar som lätt kan få oss att se äldre ut. 

  Den främsta orsaken till att pigmentfläckar uppstår är överexponering av solens skadliga UV-strålar. Dessa skador kan förstöra kollagenet och påverka hudens elasticitet och kvalité. 

  Även vid graviditet sker hormonförändringar i kroppen som gör att huden ofta reagerar med överpigmentering.
  Likaså hudskador efter akne, klämda pormaskar och skrapskador brukar bidra till att huden får ojämn pigmentering.


  MELANIN

  Melanin är det pigment som ger de bruna tonerna i hudfärgen. När vi är vinterbleka har vi inte mycket melanin i huden. Därför är det extra viktigt att ta det lugnt med solandet på våren och försommaren, då det skyddande filtret av pigment ännu inte byggts upp. Melanin skyddar vårt DNA genom att omvandla UV-strålningen till värme i huden. I en hud som är mörk produceras mer melanin än i en hud som är ljus. Melanin har en skyddande roll i huden som fungerar som ett naturligt solfilter och filtrerar bort skadliga strålar och det betyder att ju mer solbränna du har fått desto hårdare har melaninproduktionen fått jobbat. En överproduktion av melanin leder till pigmentförändringar och kallas hyperpigmentering. Det motsatta effekten dvs för lite melanin eller förlust av melanin kallas hypopigmentering och exempel på det är pigmentförlust i håret som leder till grått eller vitt hår. 

   

  Vanligaste typerna av hyperpigmentering är:

  Melasma - melasma förekommer främst under graviditeten och hos de som tar hormonella preparat som tex p-piller. Melasma kännetecknas av ljusbruna eller bruna fläckar, oftast i mitten av ansiktet men finns också på andra delar av kroppen som utsätts för mycket sol. Efter graviditeten går oftast det flesta fläckarna bort men de som är envisa kan behandlas bort med aggressiva behandlingar och krämer. 

  Åldersfläckar - åldersfläckar eller solfläckar är olika namn på samma typ av pigmentfläckar. De områden som utsätts för mycket sol drabbas mest. Eftersom dessa fläckar tenderar att utvecklas långsamt över tid speciellt efter mycket solexponering kallas de åldersfläckar. Efter 40 års ålder har huden svårare att återhämta sig efter solexponering och har därför lättare att få nya pigmentfläckar. De som har svårta att bli bruna löper större risk att utveckla åldersfläckar. 

  Akne - akne, eksem, psoriasis eller annan vanlig hudsjukdom kan leda till pigmentförändringar. 

  Man kan inte backa tiden men man kan ta hjälp av effektiva behandlingar och produkter samt förebygga uppkomsten av nya fläckar.  Du kan faktiskt få en förnyad lyster, spänst och fräschör till ansiktet men tålamod behövs. För det brukar ta tid att få ett synbart resultat, inte sällan mellan 8–16 veckor. Samtidigt bör du undvika solen så långt det är möjligt och använda solskydd. Använd alltid solskydd och återapplicera det på nytt varannan timme. Detta gäller även om man vistas innomhus med stora fönster. Fönstret filtrerar nämligen inte bort all strålning. 

   

  Hur jobbar du aktivt bort pigmentfläckar?

  KOMBINATIONSBEHANDLING

  För att snabbare ta bort pigmentfläckar och för att öka effektiviteten behöver man oftast göra kombinationsbehandlingar. Vi har tagit fram ett pigment-paket som är en kurbehandling för ett optimatl resultat. Med hjälp av en åtta veckors kurbehandling där vi varvar laser och microneedling- behandlingar, tillsammans med noga utvalda hudvårdsprodukter för att jämna ut och förbättra pigmenteringar.

  LASER

  Vår lasermaskin Harmony XL ClearLift, behandlar alla slags pigmentförändringar. Fördelen med denna maskin är att vi kan behandla på flera djup i huden samt på mörkare hudtyper. Gemensamt för ljus lasermetoderna är att vibrationer bryter upp pigmentet och medans området läker, slussar immunförsvaret ut det skadade pigmentet vilket ger en klarare hud. Med hjälp av laserpulser finfördelas pigmentansamlingen till mindre bitar. Under kommande veckor tas resterna av fläcken om hand av kroppens immunförsvar. Sannolikheten att få bort fläckarna är så hög som 70 till 100 procent.

   

  MICRONEEDLING

  Microneedling är en behandling där man gör små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut och stimulera nytt kollagen. Men även för att behandla ärr och pigmenteringar. Behandlingen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Den skapar även mikrokanaler som optimerar penetration av fukt och serum.

   

  HUDVÅRD

  Med avancerade hudvårdsprodukter som förebygger, korrigerar och skyddar mot åldersförändringar samt oönskade hudtillstånd. Produkterna som ingår i paketet är noga utvalda och kliniskt dokumenterade.

   

  RESULTATET
   • Föryngrande effekt
   • Jämnare hudton
   • Reducerar fina linjer
   • Minskar pigmenteringar
   • Förbättrar kvalité och struktur 

   

  Läs mer och boka pigment - paketet 

  Continue reading

  Män och rynkbehandlingar med Vistabel®

  Män och rynkbehandlingar med Vistabel®

  Estetiskabehandlingar som Vistabel® ökar bland män

  Vistabel® är ett naturligt protein och ett muskelavslappnande läkemedel som är de absolut mest effektiva och enklaste behandlingen mot rynkor. Du kanske känner igen läkemedlet mer som B o t o x ®? De har båda samma funktion och tillverkas av samma läkemedelsbolag men används i två olika syften- estetiskt och medicinskt. I syfte av att använda läkemedlet i estetiska behandlingar har Vistabel® ökat exponentiellt då den är den mest effektiva och enkla lösningen. Den här är en av de mest efterfrågade och tillkomliga kosmetiska behandlingarna runt om i världen. Faktum är att efterfrågan på icke-kirurgiska ingrepp har överlag ökat exponentiellt under det senaste decenniet. 


  Vad säger statistiken?

  Amerikanska föreningen av plastikkirurger rapporterade enligt Aesthetics Journals en undersökning där man såg en ökning hos män som genomgår icke-kirurgiska behandlingar med 67 %. Det som också var intressant var att under samma tidsperiod fann rapporten en betydande minskning av män som genomgick kirurgiska behandlingar med 48%. Det betyder att alltfler män väljer icke-kirurgiska ingrepp framför kirurgiska ingrepp. 


  Behandlingstekniken på en manlig klient

  Inom de närmsta åren har speciellt utformade estetiska-behandlingar för män dykt upp mer och mer på marknaden. Tekniken har utvecklats och material har utökats i takt med efterfrågan.

  Att dosera läkemedlet Vistabel® på en manlig klient kan många gånger vara svårare än att behandla en kvinnlig klient. Detta gäller särskilt för de behandlare med mindre erfarenhet av att behandla män. Det finns ett antal viktiga anatomiska egenskaper som är konstruerade för det "idealiska" maskulina ansiktet. En välgrundad placering och dosering av material är viktiga för att upprätthålla denna maskulinitet som många män har eller eftersträvar. 
  Det estetiskt idealiska manliga ansiktet har en muskulös och överhängande horisontell panna. Manliga ögon är vanligtvis smalare och mindre öppna än kvinnors. Tunga ögonlock eller hudöverskott är även oftast vanligare.

  För att lyckas skräddarsy behandlingen till det manliga ansiktet utan att feminisera (om inte detta efterfrågas) är det viktigt för behandlaren att förstå den grova anatomiska skillnaden i den manliga och kvinnliga anatomin.
  Klienter med tjock hud kräver exempelvis ofta mycket högre doser än de med tunnare och framförallt torr hud.
  Hos män som söker behandling för exempelvis tandgnissling eller käklåsniningar är det viktigt att informera om vilken effekt sådana behandlingar kommer att ha på käklinjen. Eftersom en sådan behandling kan resultera i förminskning av käkarna kan nedre delen av ett maskulint käkparti smalas av och på så sätt bli mer feminint. 
  Något som blir mer vanligt i dagens samhälle bland män är att behandla exempelvis hyperhidros (överdriven svettning). Detta är både en effektiv och säker behandling. 
  Läs mer och boka en tid här


  Källa: Aesthetics Journal

   

  Continue reading
  • Page 1 of 2