Journal - Blogg – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

Journal - Blogg

Få den perfekta profilen - Elin delar sin resa

Få den perfekta profilen - Elin delar sin resa

PROFILBALANSERING

FRÄMHÄV
DINA UNIKA DRAG

Få den perfekta profilen hos
DOCTOR_K - Elin delar sin resa

Profilbalansering är att skapa balans genom att behandla vissa partier i din ansiktsprofil. Det kan vara näsan, munnen, hakan, pannan, kinderna eller käken, beroende på dina unika ansiktsdrag.

 

HUR?

Vi på DOCTOR_K använder 3D-modellering för att skräddarsy varje detalj i processen och för att du ska uppnå det perfekta resultatet. Vi har gedigen erfarenhet av profilbalanseringar, något som kräver ett vässat, konstnärligt öga.

 

FÖRE & EFTER ELINS PROFILBALANSERING

ELINS RESA

För att ge dig en närmare inblick i behandlingen, satte vi oss ner med Elin, en driven projektledare och företagsutvecklare inom solcellsbranschen, som nyligen genomgick vår profilbalanserande behandling.

Elin har alltid trivts med sitt utseende och vill fortsätta med det även när hon blivit äldre. Över tid har hon tänkt mer på sin profil under middagar eller när hon blivit fotad och har tyckt att hennes näsa varit för dominerande. Efter mycket research bestämde hon sig för en Profilbalansering och att ta hjälp av DOCTOR_K.

 

- Isabell som konsulterade mig tyckte att min näsa var supersnygg, berättar hon. Hon ville istället behandla min haka för att uppnå balans. Jag hade aldrig ens tänkt på min haka. Aldrig någonsin.


Ansiktets tre starka partier

När vi på DOCTOR_K utför en profilbalansering kikar vi oftast på tre starka partier – näsan, munnen och hakan, men panna, kinder och käke kan också vara viktiga. Det är vanligt med ett område som är mer dominerande i ansiktet, därför räcker det ofta att bara behandla det för att uppnå total symetri. Profilbalanseringen utgår alltid från din personliga profil och det finns ingen “färdig mall” för hur behandlingen ska utföras. I Elins fall, berättar hon, visade det sig att rekommendationen inte var att justera näsan som hon först tänkte.
- Isabell som konsulterade mig tyckte att min näsa var supersnygg, berättar hon. Hon ville istället behandla min haka för att uppnå balans. Jag hade aldrig ens tänkt på min haka. Aldrig någonsin.

FÖRE & EFTER ELINS PROFILBALANSERING

Efter behandlingen - Elins förvåning!

Efter behandlingen, när Elin såg sin profil, blev hon förvånad. Relationen mellan näsa och haka kändes mycket, mycket bättre. -Jag blev otroligt positivt överraskad, säger hon. Exakt det som jag var ute efter, harmoni, men att det inte ska synas att jag gjort någonting.

-Jag blev otroligt positivt överraskad, säger hon. Exakt det som jag var ute efter, harmoni, men att det inte ska synas att jag gjort någonting

Elin tycker att hela processen på DOCTOR_K har känts väldigt sund. Att hon hela tiden har fått diskutera olika möjligheter och vilka resultat man kan förvänta sig av olika vägval.

Vill du också uppnå din perfekta profil? Boka en kostnadsfri konsultation hos DOCTOR_K idag. Få en skräddarsydd behandlingsplan med hjälp av med hjälp av 3D-modellering och kostnadsförslag. Gör som Elin och känn dig trygg med professionell vägledning mot dina naturliga resultat.

 

PHYTO CORRECTIVE ESSENCE MIST

PHYTO +

PHYTO CORRECTIVE MASK

PHYTO CORRECTIVE GEL

PHYTO A+ BRIGHTENING TREATMENT

Se hela intervjun med Elin.


Continue reading

HArmonyCa fillers - Allt du behöver veta om framtidens injektionsbehandling

Fillerbehandlingar har länge varit populärt för att återskapa volym, lyster och elasticitet i huden. Det är inte ofta som en ny revolutionerande filler kommer till marknaden, det krävs mycket forskning och studier bakom men nu är den här. Kanske har du redan hört det tisslas om en helt ny filler på marknaden? Vi talar så klart om HArmonyCa.

Spännande nyheter medför också många frågor. Vi vill att du ska känna dig trygg i din kunskap om HArmonyCa så låt oss nu guida dig igenom allt du behöver veta om HArmonyCa filler.

Vad är Harmonyca fillers?

Vad är HArmonyCa?

HArmonyCa är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. HArmonyCa är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HArmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är kalciumhydroxiapatit?

Kalciumhydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalciumhydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.

FÖRDELAR MED HARMONYCA


ÅTERSKAPAR

HArmonyCa fillern fyller ut och återskapar förlorad volym i olika delar av ansiktet.


FORMAR

Hyaluronsyran i HArmonyCa är formbart, vilket gör att våra erfarna behandlare kan justera fillern efter dina önskemål.


KOMBO

HArmonyCa är en dubbelverkande hybrid filler som ger en dubbel effekt.


KOLLAGEN

HArmonyCa är en perfekt behandling för alla som vill ha en långvarig kollagenstimulerande effekt.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.

 


Harmonyca fillers mot rynkor, kindben, käklinje

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

HArmonyCa kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:

- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.


För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om Harmonyca är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Harmonyca fillers ansikte

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

 

KONSULTATION FÖR HARMONYCA

Vi vet att det kan dyka upp många funderingar innan en behandling därför kan du alltid komma på en konsultation innan där vi går igenom alla frågor och skräddarsyr en behandlingsplan som passar dig.
*Om du inte varit hos oss innan eller på de senaste 6 månaderna kräver vi en konsultation innan ditt besök.


Klient berättar om HArmonyCa

För oss är våra klienters upplevelse det viktigaste. Hör när Nadya berättar om sin första behandling med marknadens senaste produkt HArmonyCa.

"Det är häftigt att den här behandlingen håller i sig så pass länge. Jag känner mig mycket piggare och huden har fått ett jättefint lyster. Jag kommer definitivt rekommendera den här behandlingen till alla jag känner."

-Nadya

 

Klicka på videon och hör hela Nadyas upplevelse.

Klient berättar om Harmonyca fillers behandling

 

 

 

 

 

 

 

KLIENT BERÄTTAR


Fillerbehandlingar har länge varit populärt för att återskapa volym, lyster och elasticitet i huden. Det är inte ofta som en ny revolutionerande filler kommer till marknaden, det krävs mycket forskning och studier bakom men nu är den här. Kanske har du redan hört det tisslas om en helt ny filler på marknaden? Vi talar så klart om HArmonyCa.

Spännande nyheter medför också många frågor. Vi vill att du ska känna dig trygg i din kunskap om HArmonyCa så låt oss nu guida dig igenom allt du behöver veta om HArmonyCa fillers.

Vad är HArmonyCa?

Harmonyca är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. Harmonyca är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HarmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är kalcium hydroxiapatit?

Kalcium hydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalcium hydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.


Fördelar med HArmonyCa

Vad är Harmonyca fillers?

Vad är HArmonyCa?

HArmonyCa är det senaste på marknaden och har blivit populärt väldigt fort, när man läser om den är det inte svårt att förstå varför. HArmonyCa är till skillnad från andra fillerbehandlingar en hybridinjektion där två olika aktiva ämnen med diverse uppgifter används i en och samma produkt. Produkten innehåller både hyaluronsyra och kalciumhydroxiapatit vilket är en unik sammansättning mellan två väl beprövade komponenter som tillsammans ger ett omedelbart lyft och långvarig resultat. För att ge dig en större förståelse för denna unika kombination ska vi gå in på hur de olika ämnena kompletterar varandra.

Vad är
hyaluronsyra?

Hudens egna naturliga hyaluronsyra bryts med åren ner vilket resulterar i att huden förlorar sin elasticitet. Genom att använda hyaluronsyra i fillers kan vi återskapa volym i huden. Vid en HArmonyCa behandling är det hyaluronsyran som står för att ge huden volym och lyft.

Vad är
kalciumhydroxiapatit?

Kalciumhydroxiapatit har istället som uppgift att stimulera huden till att öka sin produktion av kollagen. Kollagen bidrar till både förbättrad spänst och återfuktning i huden vilket ger dig ett fastare och mer långvarigt resultat.

Hur skiljer sig HArmonyCa från andra fillerbehandlingar?

Den främsta skillnaden mellan HArmonyCa och andra fillerbehandlingar är att du med HArmonyCa får två behandlingar i en. Kombinationen av hyaluronsyrans volymgivande och kalciumhydroxiapatit långvariga kollagenstimulerande effekt gör HArmonyCa till en fantastisk behandling som tar naturliga och hållbara resultat till en helt ny nivå.

FÖRDELAR MED HARMONYCA


ÅTERSKAPAR

HArmonyCa fillern fyller ut och återskapar förlorad volym i olika delar av ansiktet.FORMAR

Hyaluronsyran i HArmonyCa är formbart, vilket gör att våra erfarna behandlare kan justera fillern efter dina önskemål.KOMBO

HArmonyCa är en dubbelverkande hybrid filler som ger en dubbel effekt.


KOLLAGEN

HArmonyCa är en perfekt behandling för alla som vill ha en långvarig kollagenstimulerande effekt.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.

 

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

Harmonyca kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:

- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.
- Formning av näsa och haka.


För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om Harmonyca är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Vilket resultat ger HArmonyCa?

Direkt efter behandlingen kan du se resultat i form av förbättrad volym och struktur. Det bästa är att resultatet bara blir bättre och bättre med tiden tack vare det kollagenstimulerande ämnet i HArmonyCa. Efter ca 3-6 månader nås maximalt resultat som de flesta upplever håller mellan 12-24 månader.


Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

 

Harmonyca fillers mot rynkor, kindben, käklinje

Vilka områden kan behandlas med HArmonyCa?

HArmonyCa kan användas för att ge hela ansiktet ett lyft genom att behandla utvalda områden. Några vanliga behandlingsområden är:
- Rynkor och fina linjer vid ögonen.
- Utfyllnad av kindben och tinningar.
- Volym i käklinje och nasolabialveck.

För vem passar en behandling med HArmonyCa?

En HArmonyCa behandling passar för dig som antingen saknar eller har tappat volym i ansiktet. För att veta om HArmonyCa är rätt för just dig är du välkommen på en konsultation där våra legitimerade sjuksköterskor skräddarsyr en plan efter just dina önskemål och behov.

Harmonyca fillers ansikte

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid behandling av HArmonyCa?

Frågan om biverkningar är vanlig och vi vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt. HArmonyCa har få biverkningar men som med all fillers är det vanligt med lite svullnad, rodnad och ömhet dagarna efter en behandling. En annan vanlig fråga är om det gör ont? Du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, upplevelsen är alltid individuell men våra kunder beskriver behandlingen som lindrig. Dessutom innehåller HArmonyCa ett lokalbedövningsmedel som minskar eventuellt obehag.

KONSULTATION FÖR HARMONYCA

Vi vet att det kan dyka upp många funderingar innan en behandling därför kan du alltid komma på en konsultation innan där vi går igenom alla frågor och skräddarsyr en behandlingsplan som passar dig.
*Om du inte varit hos oss innan eller på de senaste 6 månaderna kräver vi en konsultation innan ditt besök.


Klient berättar om HArmonyCa

För oss är våra klienters upplevelse det viktigaste. Hör när Nadya berättar om sin första behandling med marknadens senaste produkt HArmonyCa.

"Det är häftigt att den här behandlingen håller i sig så pass länge. Jag känner mig mycket piggare och huden har fått ett jättefint lyster. Jag kommer definitivt rekommendera den här behandlingen till alla jag känner." -Nadya

Klient berättar om Harmonyca fillers behandling

 

 

 

 

 

KLIENT BERÄTTAR

Klicka på videon och hör hela Nadyas upplevelse.

Continue reading

Upptäck hemligheten mot torr hud i ansiktet: Profhilo-Behandlingen!

Hösten bjuder på krispiga långpromenader, att svepa in sig i favoritjackan och värmande höstgrytor. Men dessvärre innebär den också torr och livlös hud i ansiktet för många. Våra klienter står ofta inför samma utmaningar när de kommer till oss. Oavsett hur noga de är med sin hudvårdsrutin och fuktning, förlorar huden sin naturliga lyster när höst och kyla slår till.Men det finns en effektiv lösning!

Vi har lösningar på de flesta av våra klienters hudproblem, men när det kommer till torr hud i ansiktet är vi särskilt stolta över att kunna erbjuda en lösning som återställer ansiktets fuktnivåer effektivt, när som helst under året!

Låt oss presentera Profhilo-behandlingen!


Profhilo-behandlingen har egenskaper som både föryngrar huden och tillför fukt till ansiktet. Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA), vilket ökar fuktnivån och elasticiteten i huden. Profhilo behandlingen lämpar sig bäst för ansiktet, halsen, dekolletaget och händerna och görs två gånger med 4-6 veckors mellanrum för bästa tänkbara resultat.Kostnadsfri konsultation fick Saga att ta steget.

Vår kära klient Saga är ett perfekt exempel på någon som upplevt stor effekt av Profhilo-behandlingen. Hon är 39 år och upplever att problemet med torr hud i ansiktet och fina linjer har blivit större med åren, och det visar sig extra tydligt när höst och kyla står till. Först tvekade Saga, som många andra på att besöka en estetisk klinik - det lät så stort. Men när hon väl kom till oss på en kostnadsfri konsultation och fick en skräddarsydd behandlingsplan anpassad efter sina unika behov, släppte alla tvivel. Idag längtar hon istället efter återbesöket och är strålande nöjd med resultaten av sin Profhilo-behandling.Hösten bjuder på krispiga långpromenader, att svepa in sig i favoritjackan och värmande höstgrytor. Men dessvärre innebär den också torr och livlös hud i ansiktet för många. Våra klienter står ofta inför samma utmaningar när de kommer till oss. Oavsett hur noga de är med sin hudvårdsrutin och fuktning, förlorar huden sin naturliga lyster när höst och kyla slår till.

Men det finns en effektiv lösning!

Vi har lösningar på de flesta av våra klienters hudproblem, men när det kommer till torr hud i ansiktet är vi särskilt stolta över att kunna erbjuda en lösning som återställer ansiktets fuktnivåer effektivt, när som helst under året!

Låt oss presentera
Profhilo-behandlingen!

Profhilo-behandlingen har egenskaper som både föryngrar huden och tillför fukt till ansiktet. Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA), vilket ökar fuktnivån och elasticiteten i huden. Profhilo behandlingen lämpar sig bäst för ansiktet, halsen, dekolletaget och händerna och görs två gånger med 4-6 veckors mellanrum för bästa tänkbara resultat.Kostnadsfri konsultation fick
Saga att ta steget.

Vår kära klient Saga är ett perfekt exempel på någon som upplevt stor effekt av Profhilo-behandlingen. Hon är 39 år och upplever att problemet med torr hud i ansiktet och fina linjer har blivit större med åren, och det visar sig extra tydligt när höst och kyla står till. Först tvekade Saga, som många andra på att besöka en estetisk klinik - det lät så stort. Men när hon väl kom till oss på en kostnadsfri konsultation och fick en skräddarsydd behandlingsplan anpassad efter sina unika behov, släppte alla tvivel. Idag längtar hon istället efter återbesöket och är strålande nöjd med resultaten av sin Profhilo-behandling.Continue reading

Förbered huden inför hösten med kemisk peeling

Hösten är på ingång och med det välkomnar vi Kemiska Peels. Efter en sommar med solens strålar, som aktivt har påverkat din hud negativt, är en Kemisk Peel ett alternativ för dig som vill jobba på att förbättra ditt hudtillstånd. Önskar du att bland annat jobba på pormaskar, djuprengöring och torr och livlös hud är detta något för dig.

VAD ÄR EN KEMISK PEEL?

En kemisk peeling är ett samlingsord för olika ansikts peelings. Behandlingen finns i olika styrkor och egenskaper och därför anpassas behandlingen efter din hudstruktur och behov. Din hudterapeut sammansätter olika kemiska ämnen, syror och masker som din hud behöver, detta även kallad avancerad hudvård. Syftet är att avlägsna skadade hudceller och främja tillväxten av ny, frisk hud.

VARFÖR SKA JAG BÖRJA MED KEMISKA PEELS UNDER HÖSTEN?

Den vanligaste orsaken till pigmentfläckar i ansiktet är för mycket solexponering och för lite solskydd. "Varför får jag pigmentfläckar av solen?". De skadliga UV-strålarna ökar produktionen av melanin som i sin tur vill skydda huden mot ytterligare skador. Hudens försök till skydd skapar dessa ojämna fläckar som vi kallar hyperpigmenteringar. Att påbörja en kur med kemiska peels under hösten är bra för att dels snabbt återställa eventuell skadad hud, men också för att du slipper solens påverkningar mellan behandlingarna. Du förbereder också huden med ett bra skydd inför vinterns torra luft.

 

 

HUR JAG BÄST FÖRBEREDER MIG FÖR EN KEMISK PEEL

1.

RENGÖRING

För att uppnå bästa resultat ska du alltid börja med en ansiktsrengöring. En djuprengöring där du jobbar på bland annat portömning sätter en bra grund för den kemiska peelen att jobba på.

2.

KONSULTATION

Boka en tid med din hudterapeut för att konsultera vilken behandling som skulle passa din hud bäst. Hudtillståndet ändras hela tiden, därför är det viktigt att ta reda på vad din hud behöver just nu.

3.

AKTIVAPRODUKTER

Undvik aktiva produkter och solens strålar. Att ta hand om din hud mellan behandlingarna är toppen, men undvik aktiva produkter såsom olika syror och retinol några dagar innan din behandling om du har en känslig hud. Solens strålar är härligt, men se till att inte bränna din hud och använd alltid SPF 50.

 

VILKA OLIKA KEMISKA PEELS FINNS OCH VAD JOBBAR DOM PÅ:

EFTERVÅRD:

Efter en kemisk peeling är eftervård viktigt för att hjälpa din hud att återhämta sig bra men också för att uppnå det bästa resultatet. Det finns olika faktorer att tänka på och ett av dem är att du undviker att pilla och dra i huden då det kan skada din hud. Det är viktigt att lyssna på hudterapeutens rekommendationer som kan handla om att undvika tvätt på kvällen, produkter som kompletterar behandlingen och aktiva ämnen du ska undvika i din ansiktsvård. Att använda rätt produkter, anpassade efter din hud och behandling är viktigt för dig som vill uppnå maximal effekt. Sist men inte minst, skydda dig från solens strålar. Använd alltid SPF 50. Din hud är extra känslig efter behandlingen.

Continue reading

Träffa vår klient Jenny - En resa till sitt bästa jag hos DOCTOR_K

Upplevelsen av att vara Jenny - En Resa till Sitt Bästa Jag hos DOCTOR_K

Att fylla 50 år är en milstolpe i livet, en tid för reflektion och för att omfamna allt som livet har att erbjuda. För Jenny var det också en tid att omfamna sitt bästa jag, att se ut precis som hon känner sig. Med fullt förtroende i DOCTOR_K, en ledande klinik för estetiska injektioner, satte Jenny kursen mot en positiv och känslomässig transformation.

- Jag tycker egentligen om mitt utseende, men jag ser att jag inte ser ut nu som jag gjorde för 20 år sedan Det vill jag inte heller för att jag är 50. Men min profil är väl egentligen det som jag känner att jag skulle vilja ha med balans i. " - säger Jenny med en avslappnad och självsäker ton när hon delar sina tankar.

Jenny, en stark och självständig kvinna som ägnar mycket tid åt att vårda både sin kropp och sitt sinne, är ett strålande exempel på hur estetiska behandlingar kan vara en kraftfull förlängning av vår personlighet och självkänsla.

För Jenny handlar skönhet inte om att försöka se ut som någon annan, det handlar om att känna sig trygg i den person hon är och att återspegla sitt inre jag på utsidan.

Före och efter profilbalansering

Varmt och välkomnande 🙌🏼 Otroligt skickliga behandlare och underbar personal ❤️ Äntligen får jag se ut som jag känner mig Ni är konstnärer! Så tacksam att jag hittade till er 🙏🏼 Jag uppskattar er mer än ni någonsin kan ana! I’ll be back 🤩

- Jenny

 

"Jag trodde nog aldrig att det här skulle påverka mig så mycket känslomässigt så jag mår bara så mycket bättre."

— Jenny.

 

Hos DOCTOR_K kände Jenny sig som hemma. För henne var det mer än bara en klinik; det var en plats där hon kunde vara sig själv, där hon kunde slappna av och njuta av hela upplevelsen. Det var en resa som påverkade henne på djupet, inte bara fysiskt, utan även känslomässigt.

Jenny spenderar mycket tid på gymmet, älskar livet och förklarar att hon ville se ut så som hon känner sig.

- Jag är hos proffs och känner att det enda jag behöver göra är att komma hit, må bra, känna mig trygg, slappna av och njuta av upplevelsen som detta är - berättar hon.

"Jag trodde nog aldrig att det här skulle påverka mig så mycket känslomässigt så jag mår bara så mycket bättre. Det är en stark känsla som påverkar mig så positivt och det kände jag att det verkligen var precis så som jag kände mig. Inte som någon annan. Inte som någonting annat utan bara mer som Jenny. Och det gillar jag. Jag blir lite rörd själv så."

                                       
                                      SE HELA VIDEON MED JENNY


Jennys resa till sitt bästa jag är en berättelse om självkärlek och självacceptans. Det är en påminnelse om att skönhet handlar om att vara den bästa versionen av sig själv och att våga omfamna förändring. Med hjälp av DOCTOR_K och deras expertis har Jenny inte bara förändrat sitt utseende, hon har förändrat sin syn på sig själv och på livet.

 

"Jag är Jenny, och det är precis så jag vill vara."

 

Så fortsätt att inspirera oss, Jenny, med din strålande inställning till livet och din förmåga att omfamna förändring med en positiv attityd. Din berättelse är en påminnelse om att åldrande är vackert och att skönhet är tidlös.

Continue reading

Resan tillbaka efter misslyckad Tear trough

Är du rätt kandidat kan en behandling med hjälp av filler vara lösningen för just dig. Det är en avancerad behandling som kräver både erfarenhet och god teknik. Vi på DOCTOR_K har lång erfarenhet av Tear trough behandlingar och besitter kunskapen som krävs för ett lyckat resultat. I denna artikel kommer ni även få ta del av Lanas resa som handlar om en misslyckad fillerbehandling under ögonen och hennes resa tillbaka till ett lyckat Tear trough resultat.
 
 

Upptäck Tear Trough behandling: En lösning för mörka ringar och håligheter under ögonen

Tear-through-behandlingen har länge varit en efterfrågad behandling för att få ett piggare och yngre intryck. Att ha mörka ringar under ögonen, håligheter eller bara se allmänt trött ut i ögonpartiet är vanligt och som förekommer hos många. Du kanske är en av de som ständigt försöker dölja dessa ringar och påsar under ögonen med smink eller ögonkrämer. Trots hur mycket du kämpar med att få dessa att försvinna kan det vara svårt att göra det utan hjälp av filler.

FÖRE


EFTER

Vad är en misslyckad Tear trough - behandling?

Misslyckade Tear trough-behandlingar kan leda till oönskade estetiska resultat. Precis som med alla estetiska procedurer finns det viss risk och möjliga komplikationer som kan vara förknippade med tear trough-behandlingar. Dessa inkluderar bland annan, större blåmärken, tyndlall effekt, större svullnader som inte ger med sig, ojämnheter, filler som flyttat på sig, och tyndall effekt. Det är därför nödvändigt att kommunicera tydligt med din behandlare om dina förväntningar och mål.

Följ Lana´s resa från en misslyckad Tear trough- behandling till ett naturligt resultat.

Trots att Lana har varit klient på DOCTOR_K under många år lockades hon av det låga priset hos en annan klinik där hon utförde en Tear trough-behandling. Resultatet blev inte riktigt vad hon hade hoppats på och i slutändan kostade det henne mer - både ekonomiskt och emotionellt.

Före DOCTOR_K
Lana gjorde en Tear trough- behandling för ett par år sedan som inte riktigt blev som hon hade hoppats på. Lana upplevde att resultatet var ojämnt och det mörka partiet under ögonen mer framhävt. Hon vände sig till den klinik som hade utfört behandlingen och lösningen hon fick då blev att lägga in mer material under ögonen. Resultatet gav bland annat en ökad svullnad, där och då upplevde Lana att hon såg ännu tröttare ut än innan sin första behandling.

Konsultation - behandlingsplan på DOCTOR_K
Lana tog kontakt med oss på DOCTOR_K för att ta reda på eventuella lösningar på hennes missnöje över behandlingen.
Väl på plats bekräftade vår injektionsbehandlare Isabelle Lanas farhågor: Hon hade fått en komplikation - en Tyndall effekt som en direkt följd av den tidigare utförda fillerbehandlingen. Rekommendationen blev då att först ta bort den gamla fillern för att se vad hon har för grundförutsättningar. Därefter valde de att planera en ny behandlingsplan för tear-trough området. En behandlingsplan skräddarsydd för Lana, inklusive att ta bort det gamla materialet och gradvis bygga upp det på nytt

         

1. Tyndall effekt                                         2. Efter fillerborttagning


3. Efter Tear trough + filler i kindpartiet


VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM TEAR TROUGH & MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN

Tear trough - behandling - Vad är det?

Tear trough-behandlingen är utformad för att återställa förlorad volym under ögonen och jämna ut huden. Det görs genom att injicera en lämplig filler, vanligtvis hyaluronsyra, i tear trough-området. Med hjälp av filler under ögonen, det vill säga en Tear trough behandling, kan vi reducera, minska och i många fall eliminera de mörka ringarna. Om man även har håligheter och volymförluster i området kan det behövas kombineras med filler närmare kinderna för ett lyckad resultat.

Vad är orsaken till mörka ringar och håligheter under ögonen?

Åldrande, genetik och andra faktorer kan orsaka förlust av volym i detta område, vilket resulterar i skuggor och påsar.

VAD ÄR TYNDALL EFFEKT?

Tyndall Effekt är en blåaktig nyans som kan uppstå efter en Tear trough- behandling. Den blåa färgen handlar om ljusets reflektion av fillern. När ljuset träffar det behandlade området avges en blå nyans och blir som en "swimming pool effekt". För att åtgärda detta krävdes en avlägsnande av det gamla materialet följt av att applicera nytt filler om man så önskar.

VAD ORSAKAR EN TYNDALL EFFEKT?

Om filler injiceras för ytligt i injektionsområdet kan denna komplikation uppstå. Tyndall effekt uppstår inte bara i Tear trough området och det uppstår heller inte varje gång man injicerar för ytligt i det området men risken är betydligt större att det sker då huden under ögonen är tunn.

Det är dock viktigt att notera att Tear trough-behandlingar är högst individuellt och varje persons anatomi och behov är unika, vilket kräver en skräddarsydd rekommendation för att uppnå de bästa resultaten. Om du har mörka pigment under ögonen kan en Tear trough-behandling endast ljusa upp en aning men inte ta bort det mörka pigmentet. Mörka ringar som orsakats av värmeförluster under ögonen skapar skuggor, vilket i sin tur ger dig ett trött utseende.

Hur många Tear trough behandlingar krävs och hur länge håller ett resultat?

Det räcker med en behandling och effekten syns omedelbart men slutresultatet uppnås ca fyra veckor efter behandlingstillfället. För en behandling krävs ca 1 ml under ögonen. Ibland är det fördelaktigt att kombinera denna behandling med filler i kinderna för optimal effekt.
Resultatet beror på dina individuella förutsättningar och syftet med behandlingen. En tear trough behandling håller normalt i 6-12 månader men i många fall kan behandlingen hålla betydligt längre. Eftersom kroppen bryter ned fillern är det individuellt hur länge resultatet varar. Ämnesomsättning, förbränning, genetik, livsstil och kost är några av alla faktorer som spelar in. Vi rekommenderar att boka ett återbesök efter sex månader.

Kan filler under ögonen “ vandra” och flytta på sig?

Vi får många frågor om filler under ögonen och framförallt frågor om filler som har “vandrat”. Ja, om man lägger materialet för ytligt finns det risk att de så småningom flyttar på sig. På DOCTOR_K använder vi oss av tekniker som innebär att vi lägger materialet djup mot benet och då minimerar man risken för att materialet ska flytta på sig ohyggligt mycket mer.

Vilka risker och komplikationer finns det med en Tear trough-behandling? 

Misslyckade Tear trough-behandlingar kan leda till oönskade estetiska resultat. Det är därför nödvändigt att kommunicera tydligt med din behandlare om dina förväntningar och mål. Precis som med alla estetiska procedurer finns det viss risk och möjliga komplikationer som kan vara förknippade med tear trough-behandlingar. Dessa inkluderar:
Svullnad och blåmärken: Svullnad och blåmärken är vanligt direkt efter behandlingen. De försvinner vanligtvis inom några dagar till en vecka. Blåmärket är vanligt vid instickshålet på vardera kind.
Infektion, ocklusion eller allergiska reaktioner är sällsynta
Under din konsultation får du mer information om varje behandlings specifika indikationer och eventuella risker.
Att tänka på:

Vi behandlar ej gravida eller ammande.
Undvik att sola, bastu- och ångbad de närmaste tiden.
Undvik make-up på det behandlade området 12 timmar efter behandling.
Undvik alkohol i 24 timmar.
Undvik intensiv träning i 24 timmar.

Varför DOCTOR_K?

Vi på DOCTOR_K har lång erfarenhet av estetiska injektioner och särskild av av tear trough behandlingar. Vi använder oss av säkra tekniker där vi även lär ut i dessa tekniker. Här får du ett kompetent team som delar samma visioner och tillvägagångssätt för att nå individuella önskemål. Du som klient har alltid möjlighet att komma på en kostnadsfri efterkontroll efter din behandling om så önskas.Lanas delar sin story i 4 delar.

AVSNITT 1.  
Missnöjd Lana vänder sig till oss för en konsultation.

AVSNITT 2.  
Fillerborttagning utförs för att bryta ner gammal filler

AVSNITT 3.  
Fillerborttagning utförs för att bryta ner gammal filler.

AVSNITT 4.  
Lana delar din upplevelse och tankar kring hennes syn på skönhet.

Continue reading

Vad kan jag göra åt pigmentfläckar i ansiktet?

Har du upptäckt att huden i ansiktet fått stora eller små fläckar efter sommarmånaderna? Det är förmodligen pigmenteringar. Men varför uppstår de och vad kan du göra åt pigmentfläckar i ansiktet?

Varför uppstår pigmenteringar i ansiktet?

Pigmentfläckar som uppstår i ansiktet kallas vanligtvis hyperpigmenteringar. Hyperpigmentering inträffar när vissa delar av huden producerar mer melanin, pigmentet som ansvarar för färgen på din hud, hår och ögon. De kan visa sig genom små eller stora mörka fläckar på huden. Pigmenteringar förekommer inte alltid direkt efter den händelse som orsakade dem, vilket försvårar möjligheten att fastställa källan till dessa fläckar.

VANLIGASTE ORSAKERNA TILL PIGMENTFLÄCKAR

För mycket solexponering
Den vanligaste orsaken till pigmentfläckar i ansiktet är för mycket solexponering och för lite solskydd. "Varför får jag pigmentfläckar av solen?". De skadliga UV-strålarna ökar produktionen av melanin som i sin tur vill skydda huden mot ytterligare skador. Hudens försök till skydd skapar dessa ojämna fläckar som vi kallar hyperpigmenteringar.  

Hormonella förändringar - Melasma
Melasma är en typ av pigmentering som kan uppstå i samband med hormonella förändringar i kroppen. Det är vanligt att melasma utvecklas hos personer som har ökade nivåer av hormoner. Graviditet, p-piller och hormonella behandlingar kan påverka förekomsten av dessa pigmentfläckar.

Inflammationer i huden
Inflammatoriska tillstånd som akne, eksem eller andra hudirritationer kan utlösa en ökad produktion av melanin i de drabbade områdena som en del av hudens läkningsprocess. Det kan i sin tur leda till mörka fläckar efter att inflammationen avtagit.

Kan man ta bort pigmentfläckar i ansiktet?

Det är möjligt att behandla och reducera pigmentfläckar i ansiktet, men inte alltid att bli av med dem helt. Det beror på flera faktorer såsom varför pigmenteringar uppstått och hur ditt unika hudtillstånd är. Vår rekommendation är att boka en konsultation hos en hudterapeut för att få en bättre förståelse för vad dina förutsättningar är och vad din hud behöver.

Vilka behandlingar är bäst mot pigmentfläckar?

Pigmenteringar i ansiktet är inget ovanligt och kan drabba alla. Den ökade efterfrågan på lösningar för att behandla ojämn hud har resulterat i en mångfald av tillgängliga metoder. Men vilka behandlingar är bäst mot pigmentfläckar? Några av våra populära behandlingar för att bli av med pigmenteringar är microneedling, laser och PRP. De kan dessutom till fördel kombineras tillsammans för maximal effekt.

MICRONEEDLING MOT PIGMENTFLÄCKAR

Microneedling är en modern och avancerad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxt av kollagen. Behandlingen skapar en kontrollerad skada i huden vilket sätter igång en naturlig reaktion i kroppen att börja förnya hudcellerna. Microneednling gör det även möjligt att slussa ner fukt och serum som kan boosta huden ytterligare. Behandlingen är effektiv mot bland annat ojämn hudstruktur, rynkor, ärr och framförallt pigmentfläckar.

LASER MOT PIGMENTFLÄCKAR

Pigmentfläckar som uppstått från sol eller hormoner kan effektivt behandlas med hjälp av laser. Vibrationerna från laserljuset bryter upp pigmentet som immunförsvaret i sin tur slussar vidare ut från huden. Behandlingen gör att pigmentfläckar blir mindre synliga och att hudtonen blir jämnare. Oavsett hudtyp och hudstruktur kan pigmentförändringar behandlas med vår avancerade lasermaskin Harmony XL ClearLift.

PRP MOT PIGMENTFLÄCKAR

PRP är en effektiv behandling som använder kroppens naturliga tillväxtfaktorer för att boosta huden på nytt. Genom att ta ett blodprov och separera plasman kan vi utvinna de aktiva ämnena som stimulerar cellförnyelse. Tillväxtfaktorerna i blodplasman injiceras in i huden vilket ökar produktionen av kollagen. PRP är en effektiv behandling mot pigmenteringar samtidigt som den ger spänst, lyster samt jämnar ut hudstrukturen.

FÖRBYGG PIGMENTERINGAR

Det bästa mot pigmentering i ansiktet är att förebygga uppkomsten av de. Det innebär en kombination av solskydd, korrekt hudvård och livsstilsvanor. Här är några tips som kan förhindra pigmentering:

Solskydd, solskydd, solskydd!

Eftersom vi nu vet att solen är den vanligaste orsaken till att pigmentfläckar uppstår är det viktigt att skydda huden mot skadliga UV-strålar. Genom att använda bra solskydd, även under molniga dagar, kan vi minska risken för pigmenteringar.

Se över din hudvårdsrutin.

Använd produkter som hjälper din hud att hålla sig frisk och återfuktad. Se över din hudvårdsrutin och välj skonsamma exfolieringsmedel och undvik överexfoliering.
*Ett tips är att gå till en hudterapeut som kan berätta vad just din hud behöver.

Det där med livsstil..

En hälsosam livsstil kan främja god hudhälsa och minska risken för pigmentering. Att dricka tillräckligt med vatten, äta en balanserad kost rik på antioxidanter och undvika stress är bra för hela kroppen. Om du har högre hormonhalt till exempel under graviditet eller på grund av vissa mediciner, rådgör med en läkare för att minimera deras inverkan på din hud.

Kom ihåg: Att förebygga pigmentering är en pågående process. Konsekventa och medvetna hudvårdsval tillsammans med solskydd spelar en viktig roll för att bibehålla en jämn och frisk hud. Vill du veta vad din hud behöver för att antingen förebygga eller reducera pigmenteringar? Boka en kostnadsfri konsultation hos vår hudterapeut så guidar vi dig.

Har du upptäckt att huden i ansiktet fått stora eller små fläckar efter sommarmånaderna? Det är förmodligen pigmenteringar. Men varför uppstår de och vad kan du göra åt pigmentfläckar i ansiktet?

Varför uppstår pigmenteringar i ansiktet?

Pigmentfläckar som uppstår i ansiktet kallas vanligtvis hyperpigmenteringar. Hyperpigmentering inträffar när vissa delar av huden producerar mer melanin, pigmentet som ansvarar för färgen på din hud, hår och ögon. De kan visa sig genom små eller stora mörka fläckar på huden. Pigmenteringar förekommer inte alltid direkt efter den händelse som orsakade dem, vilket försvårar möjligheten att fastställa källan till dessa fläckar.

 

 

 

 

 

 

 

VANLIGASTE ORSAKERNA
TILL PIGMENTFLÄCKAR

För mycket solexponering
Den vanligaste orsaken till pigmentfläckar i ansiktet är för mycket solexponering och för lite solskydd. "Varför får jag pigmentfläckar av solen?". De skadliga UV-strålarna ökar produktionen av melanin som i sin tur vill skydda huden mot ytterligare skador. Hudens försök till skydd skapar dessa ojämna fläckar som vi kallar hyperpigmenteringar.  

Hormonella förändringar - Melasma
Melasma är en typ av pigmentering som kan uppstå i samband med hormonella förändringar i kroppen. Det är vanligt att melasma utvecklas hos personer som har ökade nivåer av hormoner. Graviditet, p-piller och hormonella behandlingar kan påverka förekomsten av dessa pigmentfläckar.

Inflammationer i huden
Inflammatoriska tillstånd som akne, eksem eller andra hudirritationer kan utlösa en ökad produktion av melanin i de drabbade områdena som en del av hudens läkningsprocess. Det kan i sin tur leda till mörka fläckar efter att inflammationen avtagit.

Kan man ta bort pigmentfläckar i ansiktet?

Det är möjligt att behandla och reducera pigmentfläckar i ansiktet, men inte alltid att bli av med dem helt. Det beror på flera faktorer såsom varför pigmenteringar uppstått och hur ditt unika hudtillstånd är. Vår rekommendation är att boka en konsultation hos en hudterapeut för att få en bättre förståelse för vad dina förutsättningar är och vad din hud behöver.

Vilka behandlingar är bäst mot pigmentfläckar?

Pigmenteringar i ansiktet är inget ovanligt och kan drabba alla. Den ökade efterfrågan på lösningar för att behandla ojämn hud har resulterat i en mångfald av tillgängliga metoder. Men vilka behandlingar är bäst mot pigmentfläckar? Några av våra populära behandlingar för att bli av med pigmenteringar är microneedling, laser och PRP. De kan dessutom till fördel kombineras tillsammans för maximal effekt.

MICRONEEDLING MOT PIGMENTFLÄCKAR

Microneedling är en modern och avancerad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxt av kollagen. Behandlingen skapar en kontrollerad skada i huden vilket sätter igång en naturlig reaktion i kroppen att börja förnya hudcellerna. Microneednling gör det även möjligt att slussa ner fukt och serum som kan boosta huden ytterligare. Behandlingen är effektiv mot bland annat ojämn hudstruktur, rynkor, ärr och framförallt pigmentfläckar.

LASER MOT PIGMENTFLÄCKAR

Pigmentfläckar som uppstått från sol eller hormoner kan effektivt behandlas med hjälp av laser. Vibrationerna från laserljuset bryter upp pigmentet som immunförsvaret i sin tur slussar vidare ut från huden. Behandlingen gör att pigmentfläckar blir mindre synliga och att hudtonen blir jämnare. Oavsett hudtyp och hudstruktur kan pigmentförändringar behandlas med vår avancerade lasermaskin Harmony XL ClearLift.

PRP MOT PIGMENTFLÄCKAR

PRP är en effektiv behandling som använder kroppens naturliga tillväxtfaktorer för att boosta huden på nytt. Genom att ta ett blodprov och separera plasman kan vi utvinna de aktiva ämnena som stimulerar cellförnyelse. Tillväxtfaktorerna i blodplasman injiceras in i huden vilket ökar produktionen av kollagen. PRP är en effektiv behandling mot pigmenteringar samtidigt som den ger spänst, lyster samt jämnar ut hudstrukturen.

FÖRBYGG PIGMENTERINGAR

Det bästa mot pigmentering i ansiktet är att förebygga uppkomsten av de. Det innebär en kombination av solskydd, korrekt hudvård och livsstilsvanor. Här är några tips som kan förhindra pigmentering:

Solskydd, solskydd, solskydd!

Eftersom vi nu vet att solen är den vanligaste orsaken till att pigmentfläckar uppstår är det viktigt att skydda huden mot skadliga UV-strålar. Genom att använda bra solskydd, även under molniga dagar, kan vi minska risken för pigmenteringar.

Se över din hudvårdsrutin.

Använd produkter som hjälper din hud att hålla sig frisk och återfuktad. Se över din hudvårdsrutin och välj skonsamma exfolieringsmedel och undvik överexfoliering.
*Ett tips är att gå till en hudterapeut som kan berätta vad just din hud behöver.

Det där med livsstil..

En hälsosam livsstil kan främja god hudhälsa och minska risken för pigmentering. Att dricka tillräckligt med vatten, äta en balanserad kost rik på antioxidanter och undvika stress är bra för hela kroppen. Om du har högre hormonhalt till exempel under graviditet eller på grund av vissa mediciner, rådgör med en läkare för att minimera deras inverkan på din hud.

Kom ihåg: Att förebygga pigmentering är en pågående process. Konsekventa och medvetna hudvårdsval tillsammans med solskydd spelar en viktig roll för att bibehålla en jämn och frisk hud. Vill du veta vad din hud behöver för att antingen förebygga eller reducera pigmenteringar? Boka en kostnadsfri konsultation hos vår hudterapeut så guidar vi dig.

Continue reading

Ge din hud maximalt med fukt efter sommaren

Sommarmånaderna laddar våra själar med energi, men efter mycket sol, bad och vind behöver huden lite extra omtanke för att hinna återhämta sig. Torr hud och fler fina linjer är några av de spår som sommaren lämnar efter sig.

Lösningen? Fukt, fukt och återigen fukt - vi tipsar om våra bästa behandlingar för en riktig fuktboost.


Fukt är grunden till allt..

Fukt är en av de viktigaste basingredienserna för en ung och pigg hud full med lyster. Brist på fukt är en stor bidragande faktor till att huden känns sträv, får rynkor och ser trött ut. Fukt är därför en avgörande komponent för att fördröja hudens åldrande. Efter varma sommardagar, när huden torkats ut, är det perfekt att ge huden extra mycket fukt.

Behandlingar för den ultimata fuktboosten

Fukt, fukt eller fukt? Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - alla behöver vi fukt.

Det finns flera behandlingar som delar samma fantastiska förmåga att tillföra fukt, lyster och elasticitet. Några behandlingar som vi rekommenderar efter sommaren är C-vitamin fuktboost, Microtox och Profhilo.

1.

C-vitamin fuktboost - En energikick som absorberar fukt

C-vitamin är en av de viktigaste ingredienserna för att bota en torr och trött hud. Behandlingen rengör huden på djupet samtidigt som den tillför både fukt och antioxidanter. Ge huden en energikick och njut av en avslappnande ansiktsbehandling med rengöring, c-vitaminserum och fuktgivande mask.
Läs mer om C-vitamin fuktboost här.

2.

Microtox - En utslätande och återfuktande vitaminboost

Microtox är en härlig cocktail innehållande en riktig vitaminboost som stämplas in ytligt i hudlagret. Behandlingen är en mildare variant av rynkbehandling och har blivit mer och mer populär med åren. Microtox slussar in vitaminer under huden som i sin tur ger lyster, minskar porer och reducerar fina linjer.
Läs mer om Microtox här.

3.

Profhilo - En långtidsverkande fuktboost som föryngrar

Profhilo är en injektionsbehandling som innehåller marknadens högsta volym av hyaluronsyra (HA). Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och är ett ämne som bidrar både till fukt och elasticitet. Profhilo bygger upp fukt på djupet som i sin tur jobbar på hudstrukturen, reducerar fina linjer och föryngrar huden. Tack vare sin unika teknik fungerar Profhilo lika bra i ansiktet som på hals, dekolletage och händer.
Läs mer om Profhilo här.

Välj rätt behandling för dig

C-vitamin fuktboost, Microtox och Profhilo är alla behandlingar som förbättrar och bevarar din hud efter sommarmånaderna.

Osäker på vilken behandling som skulle ge mest effekt på just din hud? Välkommen in på konsultation så kan vi ge våra rekommendationer och skräddarsy en behandlingsplan efter dina förutsättningar.


*Just nu erbjuder vi fri konsultation både på hud och injektonsbehandlingar.

Sommarmånaderna laddar våra själar med energi, men efter mycket sol, bad och vind behöver huden lite extra omtanke för att hinna återhämta sig. Torr hud och fler fina linjer är några av de spår som sommaren lämnar efter sig.

Lösningen? Fukt, fukt och återigen fukt - vi tipsar om våra bästa behandlingar för en riktig fuktboost.

Fukt är grunden till allt..

Fukt är en av de viktigaste basingredienserna för en ung och pigg hud full med lyster. Brist på fukt är en stor bidragande faktor till att huden känns sträv, får rynkor och ser trött ut. Fukt är därför en avgörande komponent för att fördröja hudens åldrande. Efter varma sommardagar, när huden torkats ut, är det perfekt att ge huden extra mycket fukt.

Behandlingar för den ultimata fuktboosten

Fukt, fukt eller fukt? Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - alla behöver vi fukt.

Det finns flera behandlingar som delar samma fantastiska förmåga att tillföra fukt, lyster och elasticitet. Några behandlingar som vi rekommenderar efter sommaren är C-vitamin fuktboost, Microtox och Profhilo.

1.

C-vitamin fuktboost - En energikick som absorberar fukt

C-vitamin är en av de viktigaste ingredienserna för att bota en torr och trött hud. Behandlingen rengör huden på djupet samtidigt som den tillför både fukt och antioxidanter. Ge huden en energikick och njut av en avslappnande ansiktsbehandling med rengöring, c-vitaminserum och fuktgivande mask.

Läs mer om C-vitamin fuktboost.

2.

Microtox - En utslätande och återfuktande vitaminboost

Microtox är en härlig cocktail innehållande en riktig vitaminboost som stämplas in ytligt i hudlagret. Behandlingen är en mildare variant av rynkbehandling och har blivit mer och mer populär med åren. Microtox slussar in vitaminer under huden som i sin tur ger lyster, minskar porer och reducerar fina linjer.

Läs mer om Microtox.

3.

Profhilo - En långtidsverkande fuktboost som föryngrar

Profhilo är en injektionsbehandling som innehåller marknadens högsta volym av hyaluronsyra (HA). Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och är ett ämne som bidrar både till fukt och elasticitet. Profhilo bygger upp fukt på djupet som i sin tur jobbar på hudstrukturen, reducerar fina linjer och föryngrar huden. Tack vare sin unika teknik fungerar Profhilo lika bra i ansiktet som på hals, dekolletage och händer.

Läs mer om Profhilo.
Välj rätt behandling
för dig

 


C-vitamin fuktboost, Microtox och Profhilo är alla behandlingar som förbättrar och bevarar din hud efter sommarmånaderna.

Osäker på vilken behandling som skulle ge mest effekt på just din hud? Välkommen in på konsultation så kan vi ge våra rekommendationer och skräddarsy en behandlingsplan efter dina förutsättningar.


*Just nu erbjuder vi fri konsultation både på hud och injektonsbehandlingar.

Continue reading

Hjälp mig att se piggare ut under ögonen


Att dras med mörka ringar under ögonen är inte farligt men inte heller bekvämt. Ofta hör vi klienter som uttryckligen beskriver sina missnöjen med" Jag ser så trött ut”

Vi på DOCTOR_K har självklart behandlingen som kan förminska håligheten under ögonen
- vi pratar förstås om Tear trough!

I takt med att denna fantastiksa behandling ökat, har även kända komplikationer ökat. Många är oroliga och på senaste tiden har vi fått mycket frågor kring - kan filler i Tear trough området vandra och flytta på sig? Vår injektionsbehandlare Isabelle Arnstenka besvar på de vanligaste frågorna vi får av våra klienter som bokar en tid hos oss för en eventuell Tear trough behandling.  

Kan filler vandra nedåt?
- Ja, filler kan vandra, den kan flytta på sig om man lägger materialet ytligt. Använder man en teknik där man lägger materialet mot ben då ligger den där den ligger och risken för att materialet ska flytta på sig är absolut minimal - förklarar Isabelle Arnsten som är injektionsbehandlare på DOCTOR_K.


Kommer jag att få blåmärken under ögonen av en Tear trough-behandling?
Nej, det är väldigt ovanligt med blåmärken under ögonen med den metoden vi använder oss utav när vi utför en T.T. (Tear trough)behandling. Om man expemplevis har lätt att få blåmärken och skulle få ett så sker det oftast vid kinden där vi gör ett instickshål.

Är en Tear trough behandling smärtsam?
De flesta skulle nog säga att behandlingen är mer obehaglig än smärtsam, men det går relativit snabbt så de flesta tycker nog ändå att det är värt när vi är klara.

FÖRE 

DIREKT EFTER

2 VECKOR EFTER

- Jag har märkt att på senare år har jag tappat volym under ögonen.
Det beror dels på att jag har gått ner i vikt men även ett resultat av några tuffa och sömnlösa år. Kommentarer som - har du precis vaknat, var inte alls ovanligt.

Jag hade hört talats om att man kunde åtgärda detta med injektioner men min uppfattning innan jag kom till DOCTOR _K var att estetiska injektioner och särskild filler under ögonen gav onaturliga resultat och de ville jag inte ha. Jag blev rekommenderad en Tear trough behandling i kombination med en kindbehandling. Jag kunde inte föreställa mig att resultatet kunde bli så här bra som det faktisk blev. Det här var den bästa investeringen jag har gjort för mitt utseende och jag är glad att jag vågade ta steget. ” - klient berättar.

 


FÖRE BILD

 

 

”Jag använder masker med extra
mycket gurka i ”

” Jag masserat mina ögon varje morgon i flera månader ” masker med extra
mycket gurka i ”

”Jag har smort in den där krämen och dessförinnan den här krämen under ögonen”

”Jag har testat alla möjliga ”whiting creams ”

" Jag är beroende av eye patches "

”Jag har testat TT med filler hos en annan klinik”

Det här är exempel på citat vi på DOCTOR_K känner igen ifrån klienter som berättar sina tidigare upplevelser kopplade till sina ögonbesvär. Det är inte alls ovanligt att våra klienter har testat olika metoder i jakt efter att bli av med trötthetstecken.

Givetvis har de flesta som blivit felbehandlade blivit besvikna över det ohållbara resultatet de fått och känner sig ibland till och med hopplöst lurade, - vi förstår såklart varför det blivit fel!

En lymfmassge som sprider ut vätskeansamlingen under ögonen kommer ge en direkt effekt på området hos den som har problem med vätskeansamling och tyvärr inte på den som genetiskt fått med sig de mörka ringarna under ögonen som uppstått efter en pigmentförändring.

En ”whiting cream ” kommer heller inte behandla en hålighet under ögon/en som beror på en volymförlust dvs uppkommit i samband med hudens åldrande och likaså gäller en fillerbehandling under ögonen (tear through) även känd som TT behandling- den kommer tyvärr inte ta bort mörka ringarna under ögonen som egentligen orsakas av pigment som uppkommer av genetiska orsaker


Det genetiska pigmentet - mörka ringar under ögonen är den vanligaste av besvären!

Låt oss reda ut alla dessa orsaker som ligger till grund för det
många blandar ihop så som håligheter och mörka ringar under ögonen. Det finns flera olika källor till problemen och här är det din injektionsbehandlares ansvar att lista ut vad källan till problemet är.

Kan det vara dålig sömn i kombination med viktnedgång? Ja såklart att det kan vara en orsak men majoriteten av alla de klienter som söker hjälp har en sak gemensamt- de har oturen med sig att problemet är genetiskt. Därför vill vi vara tydliga med att behandlingarna vi kan erbjuda för de olika problemen inte kommer ge optimalt resultat för alla. Återigen blir det här tydligt att rätt behandling för rätt kandidat kommer ge magiska resultat och vise versa. Är det orsakat av en genetik så blir fallet genast svårare och då har vi naturens lag emot oss.

Dålig sömn är som bekant en anledning till att problemet med vätskeansamlingen förstärks. Om man har haft en riktigt dålig nattsömn och är trött så kan det vara svårt att få igång lemmarna runt ögonen som under natten har slappnat av som all muskulatur egentligen gör. Förslappningen som sker i den tunna faktiskt bara 0,5 millimeter tunna huden runt ögonen blir utsatt och exponerad och därför resulterar det i ett påtagligt ”pluffs”

Det finns förstås en rad olika apparater som jobbar mot pigment och ihåligheter men just för att huden är så tunn som den är så lämnas den åt ytterst få behandlingsmetoder. Vår absolut bästa rekommendation är att området regelbunden får tillförsel av antioxidanter- detta är dock ingen quick fix! I ytterst få fall kan vi med hjälp av filler få skuggorna att minska men oftast är en TT behandling inte hållbar. Tyvärr behöver man ofta testa sig fram här och kan inte ges några garantier om att behandlingen blir bra. I beslutet om en eventuell behandling behöver man ta hänsyn till hur mycket av problemet som ligger i pigmentering och hur mycket som faktiskt är en hålighet


Så vem kan vi då faktiskt behandla och få
de magiska tear through resultaten på?

Precis som egentligen vilken kroppsdel som helst så är ögonen också en del av vårt utseende och vilka gener vi har ärvt. Ögonen är själens spegel- ett välkänt ordspråk!gräver vi lite djupare i ordspråket så är vi överens om att ögonen speglar vårat välmående.
Därför är den här behandlingen en av våra klienters absoluta favoriter och ingen blir lyckligare än vi när vi får se en person spegla sig och identifiera sig med sin spegelbild igen.

Den absolut bästa kandidaten för en tear trough behandling är en person som fått håligheter orsakat av hudens åldrande. Som bekant vet vi att det finns mycket som kan påskynda åldrandet tex vet vi att dålig sömn, viktnedgång, stress, sorg och liknande stressfaktorer kan ligga till grund för den snabbt utvecklade föråldringen som leder till håligheten under ögonen- en volymförlust!
Källan till problemet här är helt enkelt en volymförlust och det är just det syftet behandlingen TT filler uppfyller, att fylla ut! För att säkerställa att det är en rätt behandling behöver därför en expert känna, klämma och palpera området innan ett beslut om behandlingsplan tas.
Vi på DOCTOR_K har behandlat flera tusen klienter genom våra 10 år och har en lång erfarenhet av behandlingsområdet. Vi har även utbildat hundratals duktiga kollegor i branschen inom just tear through behandlingar och vill uppmärksamma att detta är ett av de områden som vi har valt att paketera i en MASTER CLASS på DOCTOR_K academy då vi anser att det är ett område som kräver mycket kompetens för ett lyckat resultat och framförallt bedömer vi att erfarenheten av att bedöma området och behandla många olika klienter väger tungt i ryggsäcken.

Continue reading

Vad kan jag göra åt slapp hud på halsen?

Sommaren står runt hörnet och vi gör oss redo att öppna upp hela oss för solens strålar. Att vårda huden i ansiktet är för de flesta självklart men det är lätt att glömma bort halsen. Resultatet blir att vi med åldern kan se en tydlig skillnad mellan ansiktet och halsens hudstruktur. Men det finns både tips och behandlingar för dig som önskar att släta ut rynkor, återfukta huden och minska slapp hud på halsen. Vi reder ut några vanliga frågor och vilka behandlingar som är bra för att återfå strukturen på hals och dekolletage.

Varför får man rynkig och slapp hud på halsen?

För många är halsen och dekolletaget den del där åldrandet tar ut sin rätt allra först. Huden vid halsen har till skillnad från den i ansiktet inte några talgkörtlar vilket gör att den lätt kan se sliten ut. Dessutom påverkar faktorer såsom UV-strålning, viktförändring och rökning den tunna huden mer än andra hudlager.

Går det att motverka hudens åldrande på hals och dekolletage?

Som med all hud kan vi inte stoppa hudens åldrande, det är en helt naturlig del i livets resa. Däremot kan vi bromsa och framförallt ge huden precis det den behöver för att hålla sig stram, frisk och fräsch längre. Det finns mycket vi kan göra själva genom bra hudvård men det finns också idag fantastiska behandlingar som kan boosta huden på djupet.

 

 


TRE TIPS FÖR ATT BEHÅLLA STRUKTUREN PÅ HALSEN >

1.

Glöm inte bort halsen och dekolletaget i din hudvårdsrutin

Börja i tid med att inkludera hals och dekolletage i din nuvarande hudvårdsrutin. Svårare än så behöver det inte vara.

2.

Var lika noga med solskyddsfaktor på hals och bröstkorg som i ansiktet

Precis som med hudvårdsrutinen gäller det att inte glömma solskyddsfaktor även på hals och dekolletage. Huden där är både tunn och känslig vilket gör den extra utsatt.

3.

Unna din hud en behandling även för hals och dekolletage

Precis som när du gör ansiktsbehandlingar är det till fördel att inkludera även hals och dekolletage. Populära ansiktsbehandlingar såsom PRX och microneedling funkar lika bra för att vårda ansiktet som hals och bröstkorg.

Vilka behandlingar är bra för att förbättra hudstruktur på halsen?

Det finns mycket du själv kan göra för att ta hand om din hud men med åldern blir huden naturligt slappare och kan behöva lite extra stöd och fukt. Det finns flera tips som du kan använda för att bromsa slapp hud på halsen men för dig som redan upplever att huden börjat ge med sig och önskar att återfå elasticitet och fukt finns det behandlingar som kan hjälpa. Två behandlingar som är bra för att förbättra sin hudstruktur är Radiesse och Profhilo.

Vad är skillnaden mellan Profhilo och Radiesse?

Både Radiesse och Profhilo är två injektionsbehandlingar som jobbar på att återfå strukturen på huden. Gemensamt för dem båda är att de arbetar lite annorlunda jämfört med traditionella fillers. Kort kan man säga att Radiesse jobbar på elasticiteten medan Profhilo ökar fuktnivån i huden.

Vad är Profhilo?

Profhilo är en anti-agingbehandling som återställer nivån av det kroppsegna ämnet hyaluronsyra i huden. Det gör att huden boostas med fukt på djupet som i sin tur förbättrar hudstrukturen. Profhilo innehåller en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA), vilket gör att den är en av de behandlingar som kan ge huden maximalt med fukt.

Vad är Radiesse?

Radiesse är en kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en traditionell filler med hyaluronsyra. Det gör att den har en långtidsverkande effekt som kan hålla i sig upp till 12-16 månader. Radiesse ökar produktionen av kollagen och hjälper till att återställa spänsten i huden samtidigt som den reducerar ålderstecken och fyller ut linjer.

Tips för dig som vill göra en behandling för hals och dekolletage.

Det finns många fantastiska behandlingar för huden men allra bäst fungerar de när de får arbeta tillsammans. Varje enskild produkt har sin egenskap men tillsammans kan de ge maximal effekt. För dig som vill göra en behandling som jobbar på hudstrukturen på hals och dekolletage tipsar vi om kombinationen mellan Radiesse och Profhilo. Tillsammans kompletterar de varandra genom en långtidsverkande kollagenstimulerande effekt samtidigt som den ger en ordentlig fuktboost och stramar åt huden.

ERBJUDANDE

25% rabatt på
hals och dekolletage kur!

Sommaren står runt hörnet och vi gör oss redo att öppna upp hela oss för solens strålar. Att vårda huden i ansiktet är för de flesta självklart men det är lätt att glömma bort halsen. Resultatet blir att vi med åldern kan se en tydlig skillnad mellan ansiktet och halsens hudstruktur. Men det finns både tips och behandlingar för dig som önskar att släta ut rynkor, återfukta huden och minska slapp hud på halsen. Vi reder ut några vanliga frågor och vilka behandlingar som är bra för att återfå strukturen på hals och dekolletage.

Varför får man rynkig och slapp hud på halsen?

För många är halsen och dekolletaget den del där åldrandet tar ut sin rätt allra först. Huden vid halsen har till skillnad från den i ansiktet inte några talgkörtlar vilket gör att den lätt kan se sliten ut. Dessutom påverkar faktorer såsom UV-strålning, viktförändring och rökning den tunna huden mer än andra hudlager.

Går det att motverka hudens åldrande på hals och dekolletage?

Som med all hud kan vi inte stoppa hudens åldrande, det är en helt naturlig del i livets resa. Däremot kan vi bromsa och framförallt ge huden precis det den behöver för att hålla sig stram, frisk och fräsch längre. Det finns mycket vi kan göra själva genom bra hudvård men det finns också idag fantastiska behandlingar som kan boosta huden på djupet.

TRE TIPS FÖR ATT BEHÅLLA
STRUKTUREN PÅ HALSEN

1.

Glöm inte bort halsen och dekolletaget i din hudvårdsrutin

Börja i tid med att inkludera hals och dekolletage i din nuvarande hudvårdsrutin. Svårare än så behöver det inte vara.

2.

Var lika noga med solskyddsfaktor på hals och bröstkorg som i ansiktet

Precis som med hudvårdsrutinen gäller det att inte glömma solskyddsfaktor även på hals och dekolletage.

3.

Unna din hud en behandling även för hals och dekolletage

Precis som när du gör ansiktsbehandlingar är det till fördel att inkludera även hals och dekolletage. Populära ansiktsbehandlingar såsom PRX och microneedling lfunkar lika bra för att vårda ansiktet som hals och bröstkorg.

Vilka behandlingar är bra för att förbättra hudstruktur på halsen?

Det finns mycket du själv kan göra för att ta hand om din hud men med åldern blir huden naturligt slappare och kan behöva lite extra stöd och fukt. Det finns flera tips som du kan använda för att bromsa slapp hud på halsen men för dig som redan upplever att huden börjat ge med sig och önskar att återfå elasticitet och fukt finns det behandlingar som kan hjälpa. Två behandlingar som är bra för att förbättra sin hudstruktur är Radiesse och Profhilo.


Vad är skillnaden mellan
Profhilo och Radiesse?

Både Radiesse och Profhilo är två injektionsbehandlingar som jobbar på att återfå strukturen på huden. Gemensamt för dem båda är att de arbetar lite annorlunda jämfört med traditionella fillers. Kort kan man säga att Radiesse jobbar på elasticiteten medan Profhilo ökar fuktnivån i huden.

Vad är Profhilo?

Profhilo är en anti-agingbehandling som återställer nivån av det kroppsegna ämnet hyaluronsyra i huden. Det gör att huden boostas med fukt på djupet som i sin tur förbättrar hudstrukturen. Profhilo innehåller en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA), vilket gör att den är en av de behandlingar som kan ge huden maximalt med fukt.

Vad är Radiesse?

Radiesse är en kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en traditionell filler med hyaluronsyra. Det gör att den har en långtidsverkande effekt som kan hålla i sig upp till 12-16 månader. Radiesse ökar produktionen av kollagen och hjälper till att återställa spänsten i huden samtidigt som den reducerar ålderstecken och fyller ut linjer.

Tips för dig som vill göra behandling för hals och dekolletage.

Det finns många fantastiska behandlingar för huden men allra bäst fungerar de när de får arbeta tillsammans. Varje enskild produkt har sin egenskap men tillsammans kan de ge maximal effekt. För dig som vill göra en behandling som jobbar på hudstrukturen på hals och dekolletage tipsar vi om kombinationen mellan Radiesse och Profhilo. Tillsammans kompletterar de varandra genom en långtidsverkande kollagenstimulerande effekt samtidigt som den ger en ordentlig fuktboost och stramar åt huden.

ERBJUDANDE

25% rabatt på hals och dekolletage kur!

Continue reading