Your cart
Close Alternative Icon

Journal

What it means to be brave

What it means to be brave

A few weeks ago, we started a treatment with Platelet Rich Plasma therapy (PRP). A little experiment to see if newly implanted hair follicles to enter an active growth phase can cause the hair to start growing again due to hair loss caused by Alopecia.

 

Continue reading

Hudvårdsrutin - Vikten av en välfungerande hudvårdsrutin

Hudvårdsrutin - Vikten av en välfungerande hudvårdsrutin

Oroliga och påfrestande tider leder ofta till stress. Stress och oro inifrån har många negativa följder men en av dom är att huden ofta blir extra känslig. Till exempel ökar risken för inflammatoriska sjukdomar såsom eksem, akne och rosacea. Ett annat exempel är att hudens åldrande påskyndas, med det sagt ökar uppkomsten av rynkor och fina linjer. Din hudvårdsrutin kan lugna ner din hud och hjälpa dig och den må bättre. 

Vad kan du själv göra själv? 

I och med de oroligheter som Coronaviruset för med sig är det lätt att glömma sina vardagliga rutiner och vikten av dessa. För att vi ska må så bra som möjligt, inifrån ut så behöver vi ha stabila rutiner som får oss att må bra. Därför har vi på Doctor_K har tagit fram en hudvårdsrutin för att din hud ska må så bra som möjligt. 
Beroende på vilken hudvårdsrutin du har i nuläget så kan vissa små förändringar göra stor skillnad för din huds välmående. Det första steget är att investera i en bra hudvård serie. Att använda rätt produkt för just din hud är otroligt viktigt för att bevara eller förbättra hudens välmående. 
Här har vi tagit fram 4 olika steg.

En riktigt bra rengöring. 
En bra rengöring hjälper dig att eliminera all smuts och orenheter som du utsätter ditt ansikte för. Det är den första produkten du bör ha i din hudvårdsrutin. Använd rengöringen 1-2 gånger om dagen (morgon/kväll) beroende på hudtyp och produkt. En starkare rengöring kan räcka 1 gång om dagen medan en mildare kan användas 2 gånger om dagen. 
Hett tips: 
Soothing Cleanser från Skin Ceuticals. En rengöring som skummar och eliminerar all smuts och smink. Kan användas både morgon och kväll. En storfavorit bland oss på Doctor_K. 
En morgon antioxidant med C-vitaminer
En morgon antioxidant hjälper dig att skydda din hud från farliga radikaler i luften och lägger sig som en skyddsbarriär för orenheter. En fantastisk produkt som förhindrar fina linjer och rynkor. Detta är också en storfavorit både bland de äldre och yngre på företaget. *blink*
Hett tips:
CE Ferulic. 
Jobbar med linjer och rynkor. Jämnar hud hudtonen och reducerar pigmenteringar. 
En produkt de allra flesta borde ha i sin hudvårdsrutin. 
Fuktserum
Beroende på hudtyp, investera i ett bra fuktserum. Ett fuktserum återfuktar huden samtidigt som den lugnar. Ett fuktserum passar alla hudtyper.
Hett tips: Mesoestetic HA densimatrix. Ett kraftfullt fuktserum som innehåller hyaluronsyra. Kollagen och elastinsyntesen ökas vilket resulterar i en fastare och mer elastisk hud där fina linjer och rynkor minskar.
Ett annat tips är fuktserumet från Skin Ceuticals, Phyto Corrective. Ett fuktserum som både återfuktar och lugnar ner huden. Perfekt för alla hudtyper! 

Ansiktskräm & solskydd
Används en ansiktskräm både dag och natt efter rengöring och serum. 
Det finns många bra ansiktskrämer som är 24h verkande och därmed slipper du investera i en dagkräm och nattkräm. Sist men inte minst, solskyddet! Solskydd är det bästa sättet för dig att förhindra åldrandet och skydda dig från solskador och pigmentfläckar. 
Hett tips: 
Applicera Mesoestetic Anti-Stress Face Mask och låt sjunka in. Tvätta inte bort den utan använd den som en dag/natt kräm. 
Avsluta med Skin Ceuticals solskydd, Mineral Radience 50 Spf. Vi behöver inte säga så mycket om den produkten, när du väl prövat den kommer du inte byta ut den! 

Men en bra hudvårdsrutin är långt ifrån allt. Din insidas välmående speglar sig ofta på din utsida, därför har vi tagit fram några grundstenar i din kost för att din hud ska få en extra push.

 • Honung
 • Grönt te
 • Vatten
 • Rosvatten
 • Selleri juice 
 • Vitaminer

Utöver kosten är fysisk aktivitet otroligt viktigt för dig och din huds välmående. Om du har svårt att få in ett träningspass ibland, ta trapporna istället för hissen, ställ bilen lite längre ifrån mataffären än vanligt, gå en promenad till jobbet eller ta cykeln istället för bilen. Små ändringar kan göra stor skillnad för din hud. 

Vill du få en individuell behandlingsplan och produktrekommendationer för just din hud? 

Tveka inte att boka en konsultation hos vår hudterapeut. Där kommer ni tillsammans gå igenom din hud på djupet och komma fram till en behandlingsplan och hudvårds rutin som passar just din hud. 

Continue reading

Doctor_K - Coronaviruset

Det är svårt att säga hur spridningen och effekterna av det nya Coronaviruset exakt kommer att gestalta sig i Sverige. Ett faktum är dock säkert! Vi måste förbereda oss och ta vårt ansvar för att minska spridningen av Coronaviruset.

Vi på Doctor_K håller oss hela tiden uppdaterade med de allra senaste nyheterna gällande Coronaviruset. Vi på Doctor_K har generellt en hög standard både när det gäller hygienrutiner och klient hantering, men vissa saker har även vi ändrat på för att förhindra spridningen av Coronaviruset. Vi tar Coronaviruset på största möjliga allvar och tar därmed det ansvaret som behövs både för våra kollegor, familjers och samhällets skull. 

Varje morgon och kväll sanerar vi klinikens utrymmen med desinfektion och även vår städservice till det dubbla i veckan. 
Vi fortsätter med att ha handskar med varje enskild klient och upprätthåller de basala hygienrutinerna vid klinisk verksamhet. Vi har ökat tillgängligheten med handsprit för våra klienter och spritar av telefoner, betalningsapparater, handtag m.m efter varje klient. 

Vi ökar kommunikationen gällande ändring och avbokning av tid med klienter som inte känner sig helt friska. Med det sagt, om du har en tid bokad eller planerar att boka en tid hos Doctor_K vänligen respektera våra restriktioner gällande tid - och avbokning. Om du har varit i någon av Coronavirusets riskområden vänta i minst 2 veckor för ditt besök hos oss på Doctor_K. 
Har du varit i kontakt med någon som varit sjuk, rest utomlands eller allmänt inte känner dig frisk och kry ber vi även dig vänta i minst 2 veckor för ditt besök hos oss på Doctor_K. 

Några andra riktlinjer vi önskar att våra klienter följer är följande:
- Kom helst ensam till din bokade tid.
- Undvik att ta med ditt barn/barnvagn till din bokade tid.
- Är du över 60 år och i riskgrupp? Vänligen ring till receptionen innan ditt besök.

Kliniken har öppet som vanligt måndag-fredag 09:30-18:30 men kommer fortsätta att hålla oss uppdaterade inom riktlinjer och rekommendationer vi får som verksamhet

Har du några funderingar kring ditt planerade besök hos oss eller övriga frågor gällande Coronaviruset är du varmt välkommen att maila eller ringa in till oss på 

info@doctork.se
08-88 92 41 

Continue reading

Dermaplaning - En kombinationsbehandling med flera fördelar

Dermaplaning - En kombinationsbehandling med flera fördelar

Dermaplaning- En kombinationsbehandling med många möjligheter och fördelar. 
I en värld med oändliga kombinationer inom hudvård och skönhet kan det vara svårt att veta vad som passar just din hud. Låt oss presentera en av Doctor_K's nyheter inom avancerad hudvård - Dermaplaning. 

Har du som många andra undvikit att boka en hudbehandling med anledning för att du inte vetat vilken som passar dig och din hud? Kombinationerna är oändliga och därför kan det vara svårt att veta vilken behandling du ska utföra. Låt oss presenterna Dermaplaning. Denna behandling är kombinationsbehandling med en skalpell peeling och en lätt kemisk peeling. 
Att kombinera dessa har visat fantastiska resultat på både torr, fet/oljig och blandhy. Med det sagt, passar den alla hudtyper. 

Vad är Dermaplaning? 

Behandlingen delas upp i två olika steg med två olika slags peelingar. Vi börjar med skalpell peelingen.

Skalpell peelingen - Med hjälp av en tunn skalpell startar Dermaplaning behandlingen med att det översta hudlagret exfolieras. Skalpellen hjälper oss att ta bort det översta hudlagret med döda hudceller samtidigt som man stimulerar cellförnyelsen, ökar cirkulationen och avlägsnar allt fjun i ansiktet. 

Kemisk peeling - Dermaplaning behandlingen fortsätter med att applicera en kemisk peeling. Efter skalpell peelingen är huden extra mottaglig för att få in syrorna i huden som tränger ner i cellerna. Syran som används under den kemiska peelingen är en mjölkpeeling. Mjölkpeeling passar även på den känsliga hudtypen och därför passar Dermaplaning dem flesta. 

Så vad gör Dermaplaning med din hud och varför ska du boka just den? 

Dermaplaning har många fördelar. Trots att du ser resultat omedelbart efter behandlingen är den också skonsam långsiktigt. Den jobbar både på ytligt och lämnar efter sig en rosig, len och slät yta på huden med ökad lyster och spänst. Men den jobbar även aktivt med att stimulera cellförnyelsen och kollagenproduktionen i huden. Dermaplaning är en fantastisk behandling och behandlingsmöjligheter är många:

 • Åldrad hud
 • Pigmentförändringar
 • Livlös hud
 • Solskadad hud
 • Akne
 • Ärr
 • Rynkor

Är du osäker på vilken behandling som rekommenderas för just dig? 
Är du fortfarande osäker på vilken behandling du ska boka eller tror du att Dermaplaning är något för dig? 
Boka en tid här https://ww1.clinicbuddy.com/onlinebooking/-3942

Continue reading

Älskade Profhilo - Doctor_K svarar på alla frågor om behandlingen

Älskade Profhilo - Doctor_K svarar på alla frågor om behandlingen

Efter endast en behandling av Profhilo bekräftar våra kunder att deras hudstruktur, elasticitet och fuktbalans förbättras. Den populära hudbehandlingen som tagit marknaden med storm föryngrar både ansikte, händer och dekolletage. Här svarar vi på alla frågor om behandlingen. 

 

 

Continue reading
 • Page 1 of 2