Konsultationslag 1 juli 2021 DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

ESTETISK INJEKTIONSLAG

Välkommen att boka en konsultation hos DOCTOR_K. För våra klienters säkerhet följer DOCTOR_K lagen om estetiska injektionsbehandlingar.

 

 

ESTETISK INJEKTIONSLAG

 

Välkommen att boka en konsultation hos DOCTOR_K.
För våra klienters säkerhet följer DOCTOR_K lagen
om estetiska injektionsbehandlingar.

 


LEGITIMATION

Alla våra behandlare har alltid varit och är legitimerade läkare, tandläkare eller sjuksköterskor vilket det är lag på från och med 1 juli 2021.


KONSULTATIONSLAG

Om du har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna kan du direkt boka en tid för en injektionsbehandling. Om det gått mer än 6 månader så krävs en ny konsultation senast 48h innan din behandling.


TRYGGHET

Syftet är att du ska känna dig tryggare vid estetiska injektionsbehandlingar vilket vi på DOCTOR_K alltid har strävat efter.


ÅLDERSGRÄNS

Åldersgräns för estetiska injektioner är 18 år.


Legitimerad personl

Alla våra behandlare är legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterskor.


Konsultationsregler

Du är alltid välkommen till oss för en kostnadsfri efterkontroll.


Trygghet

Du kommer att bli behandlad av legitimerad personal med lång och gedigen erfarenheter.


Åldersgräns

Åldersgräns för estniska injektioner är 18 år.

LAGEN OM ESTETISKA INJEKTIONER

 
Från och med 1 juli 2021 har en ny lag börjat gälla för estetiska injektionsbehandlingar. Syftet med denna lag är att stärka skyddet för den enskilde vid estetiska injektionsbehandlingar. Lagen innebär bland annat att kompetenskraven på behandlare har stärkts vilket innebär att endast legitimerade personal för utföra estetiska injektioner. Vår klinik och akademi har sedan starten av DOCTOR_K haft det som krav på våra behandlare och elever. Det som är nytt för vår klinik är konsultationsreglerna. Nedan kan du läsa vad som gäller för dig som klient hos oss på DOCTOR_K. Ändringar kring konsultation gäller endast injektionsbehandlingar och ej hudbehandlingar.
 

KOMPETENSKRAV PÅ BEHANDLARE

Som klient för injektioner på DOCTOR_K kommer du alltid bli behandlad av en legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Alla elever som är utbildade injektionsbehandlare via DOCTOR_K academy är legitimerade läkare, tandläkare eller sjuksköterskor.

KONSULTATIONSLAG

Du som är ny klient hos oss:
En konsultation måste genomföras senast 48 timmar innan din behandling. Konsultationer sker antingen online eller på plats.

Du som är befintlig klient hos oss:
Om du har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna, kan du boka en tid för en injektionsbehandling direkt utan att gå på en konsultation. Om längre än 6 månader har passerat krävs en ny konsultation senast 48 timmar innan din behandling. Konsultationen går att göra på plats 48 timmar innan din behandling eller 3 dagar innan din behandling.

Ny klient - Digital konsultation:
En konsultation går även att göra digitalt och då fyller du i ett formulär samt skickar bilder. Detta måste fyllas i senast 3 dagar innan din bokade behandling så att de hinner granskas. En digital konsultation är kosnadsfri. Du kan välja att göra din behandling hos både Isabelle Arnsten (Leg.SSK), Rinja Berg (Leg.SSK) eller Hadde Kader (Leg.TDL).

Du fyller i formuläret här: Digital konsultation.

PATIENTFÖRSÄKRING

Den nya lagen kräver att patientförsäkring tecknas för de som utför injektionsbehandlingar vilket vi självklart följer. Du har som klient på DOCTOR_K en patientförsäkring via Folksam för din trygghet.

IVO

Den nya lagen kräver att klinken måste vara med i IVO (Inspektionen för vård och omsorg), vilket DOCTOR_K är.

ÅLDERSGRÄNS

Åldersgräns för estetiska injektioner är 18 år.