Boosta din hud med en kemisk peeling – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Boosta din hud med en kemisk peeling

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Boosta din hud med en kemisk peeling

Våren står för dörren och det är hög tid att väcka liv i din vintertrötta hud.

Skäm bort din hud med massor av fukt, lyster, spänst och glow med en kemisk peeling från vår behandlingsmeny. Vi har något för alla hudtyper och hudtillstånd. Vår rekommendation är att boka en konsultation hos vår alldeles egna hud-guru Dikea, så navigerar hon dig rätt i behandlings-djungeln. Men först, låt oss berätta lite mer om en av våra favorit behandlingar - kemisk peeling.

 

Vad är en kemisk peeling?

Vad är en
kemisk peeling?

Jo, En kemisk peeling är en ansiktsbehandling där syror är huvudkaraktären.  
Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva syror penslas in på huden för att skapa en kontrollerad skada i huden.
Kemisk peeling är en effektiv behandling som finns för de flesta hudtyper och hudtillstånd, och hjälper till att uppnå resultat som hudföryngring och hudförbättring

Jo, En kemisk peeling är en ansiktsbehandling där syror är huvudkaraktären.  
Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för en rad olika behandlingar där aktiva syror penslas in på huden för att skapa en kontrollerad skada i huden.
Kemisk peeling är en effektiv behandling som finns för de flesta hudtyper och hudtillstånd, och hjälper till att uppnå resultat som hudföryngring och hudförbättring

VAD GÖR EN KEMISK PEELING?

I takt med att vi blir äldre bromsar hudens naturliga cellförnyelse ner, men med hjälp av en kemisk peeling kan vi ta bort gamla och skadade hudceller och orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna.
Nya hudceller kan komma upp till hudytan och cellförnyelsen får sig en ordentlig skjuts. Resultatet blir en hud med ökad lyster och mer spänst.
Dessutom, med döda hudceller och orenheter ur vägen så ökar hudens fuktnivåer
och förbättrar hudens förmåga att behålla fukt. En plumpad hud rik på fukt och spänst hjälper till att dämpa fina linjer och rynkor. 

 


För vem passar en kemisk peeling?

Alla hudtyper mår bra av en kemisk peeling,
även den känsliga sorten. Det viktiga, speciellt för den känsliga huden är att hitta rätt sorts peeling och gå varsamt fram.
Det finns vissa syror som är starkare än andra och vilka det är ska vi ta reda på nu.


AHA-syror

Många kemiska peelingar är så kallade AHA-behandlingar där en eller flera AHA-syror ingår i behandlingen. Det är den största och vanligaste gruppen peelingsyror som utvinns från frukt, socker, mjölk eller nötter. AHA-syror hjälper huden att binda fukt och är väl dokumenterad för sina antiage-egenskaper. AHA-syror penetrerar huden olika beroende på sin molekylvikt. Låt oss kika lite närmre på vilka de vanligaste syrorna är inom kemisk peeling.


Glykolsyra

Glykolsyran är den minsta molekylen av AHA-syror och går därför längst ner i huden.
Vilket gör den till en vinnare när det kommer till t ex. solskador, rynkor, acne och torr hy.
Men den kan vara lite väl stark för den känsligaste huden. Glykolsyran framställs naturligt från bland annat sockerrör men kan också framställas syntetiskt.

MJÖLKSYRA

Mjölksyra framställs ur sura mjölkprodukter som yogurt, ost eller till exempel jästa frukter. En av mjölksyrans många fina egenskaper är att den är en mästare på att binda fukt och finns naturligt på huden. Surheten i syran har en antibakteriell effekt på huden. Mjölksyran är en snällis, den passar den allra känsligaste huden. Den jobbar fint på många olika hudtillstånd, som till exempel en fuktfattig hud, torrisar, en hud i obalans, fet hy, akne, solskadad hud samt på den åldrade huden.

MANDELSYRA

Även mandelsyran är en AHA-syra av den mildare sorten och passar den känsliga huden. Den utvinns ur bittermandel och har en stor molekylvikt vilket gör att den arbetar effektivt vid ytliga hudproblem. Mandelsyran besitter även antibakteriella egenskaper och är därmed effektiv vid behandling av akne.

Triklorättiksyra (TCA)

Sedan har vi kraftpaketet – TCA-syran (triklorättiksyra). Denna syra kombinerar vi med väteperoxid och tillsammans bildar de behandlingen PRX.
PRX fungerar så att TCA-syran tränger längre ned i huden och stimulerar tillväxtfaktorer vilket skapar omedelbar återfuktning, spänst och elasticitet av huden. Samtidigt som väteperoxiden hjälper till att hålla hudens yttersta lager oskadat vilket bidrar till att man slipper flagningen som förekommer vid en klassisk TCA-peeling. En TCA-peeling passar alla hudtyper och årstider, då man inte blir känslig för solljus efter behandlingen vilket man i vanliga fall blir efter en kemisk peeling.

  Före kemisk peeling

Efter kemisk peeling  


En peeling för alla!

Hos Doctor_K finns det en kemisk peel för alla olika hudtyper, hudtillstånd eller tillfällen.
Här nedan finner du ett urval av de kemiska peelings du kan hitta på vår behandlingsmeny. Det vanligast är att den kemiska peelingen anpassas och skräddarsys efter just din hud och dess dagsform på plats på kliniken.

KEMISKA PEELS