Efterinstruktioner – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

EFTERINSTRUKTIONER

 

Du har precis genomfört en behandling eller en konsultation hos oss på DOCTOR_K och vi vill börja med att tacka för ditt förtroende. Vi gör allt för att leverera exceptionell service och information både inför och efter din behandling. Vi hoppas att du har haft en bra upplevelse hos oss och att instruktionerna nedan är behjälpliga.

Om du endast fått en konsultation och har frågor eller funderingar om de rekommendationer du har fått eller behöver hjälp med en bokning är du alltid välkommen att kontakta oss. 

 

 

VILKEN BEHANDLING HAR DU FÅTT?

BEHANDLINGAR MED FILLER

Det som har hänt
Du har blivit behandlad med hyaluronsyra och de filler vi har använt i ditt fall består av hyaluronsyra som har i uppgift att fylla och återfukta. Hyaluronsyra är en molekyl som attraherar vatten, därför blir resultatet av din behandling bättre med tiden. Du kanske upplever att det är svullet vid vissa ställen, som exempelvis behandling av läppar, kinder, hakan etc. Svullnader brukar lägga sig inom ett par dagar.  Du har fått blåmärken i det behandlade området. Detta försvinner oftast inom en vecka.

Det som du ska göra
Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick efter ditt besök. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då du kan få större svullnader. Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. Därför rekommenderar vi många gånger en ytterligare behandling efter ca 4 veckor för längre hållbarhet.

Det som kan hända
Om du upplever svullnad på specifika områden och om du har blivit informerad om att det kan ske efter just din behandling ber vi dig att ha lite is i magen i ett par dagar tills svullnader har lagt sig. Normalt håller svullnader i ett par dagar, men ibland (sällan) kan det hålla i 2 veckor. Filler i exempelvis hakan kan ge längre tid och många kan uppleva ömhet i hakpartiet i flera dagar.

Läppfiller: Denna punk gäller enbart om man har gjort en behandling med filler i läpparna. När man har fickor i vävnaderna kan materialet samla sig och små klumpa bildas i läppen. Eftersom vi använder ett väldigt fint och mjukt material går det att jobba ner svullnader genom några enkla tips: Koka vatten i en kastrull Täck huvudet med en handduk över kastrullen Värm upp i 3-4 minuter. Börja massera Du kan behöva repetera detta flera gånger beroende på din ficka.

Ibland kan fillers sätta sig lite ojämnt, speciellt när det skett en kraftig svullnad under din behandling (exempelvis tear trough, haka, tinning) Du behöver inte oroa dig, vi träffas gärna på en efterkontroll för att följa upp och eventuellt justera området utan extra kostnad. Ibland kan man bli lite storleksblind efter att svullnaden lagt sig och tycker att allt är borta men vi kommer med all säkerhet säga till när det börjar bli för mycket.

RYNKBEHANDLING/MIGRÄN/TANDPRESS

Det som har hänt
Du kanske upplever att det är buckligt, det är för att materialet kommer i pulverform och man behöver späda ut det med koksalt innan man injicerar. Koksaltet kan ge utslags liknande prickar som försvinner inom några timmar.

Det som du ska göra
Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick av oss efter ditt besök. Använd musklerna som har blivit behandlade för att påskynda effekten. Var medveten om att det kan ta upp till 14 dagar för full effekt. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då materialet kan sprida sig till oönskade områden.

Det som kan hända
Om du upplever svullnad på specifika områden och du har blivit varnad om att det kan förekomma blåmärken, applicera då krämen som du fick efter ditt besök hos oss. Det kan vara så att du inte får full effekt på vissa områden, då behöver du en top-up som är kostnadsfri på din efterkontroll. Blåmärken kan förekomma av nålsticket. Dessa försvinner inom några dagar. Väldigt sällan, men ibland, kan du känna att dina ögonbryn är tunga. De mest extrema resultaten ser du i början, men det blir bättre. Vi diskuterar hur vi kan åtgärda detta på din efterkontroll. Vissa personer upplever spänningshuvudvärk i början. Det är inte ovanligt och det är okej att ta värktabletter mot värken. Vi rekommenderar att man gör de 3 första behandlingarna med ca 3-4 månaders mellanrum för att sedan förhålla sig till 1-2 ggr per år.

RADIESSE

Det som har hänt:
Du har precis blivit behandlad med Kalcium Hydroxyapitit fillers, som fyller och stimulerar kollagen. Preparatet stimulerar din kropps egna kollagenproduktion som kan ta upp till 4 månader, så förvänta dig bättre resultat med tiden. Du kanske upplever att det är svullet vid vissa ställen, låt det vara i 24 timmar.

Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick efter ditt besök. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning i 24 timmar. Undvik alkohol då du kan få större svullnader.


Det som du ska göra:
Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. En till behandling rekommenderas därför efter ca 4 veckor, så inte mycket material bryts ner.


Det som kan hända:
Normalt håller svullnaden i ett par dagar, men ibland (sällan) kan det hålla i 2 veckor.
I vissa områden kan det samla sig, då rekommenderar vi att du:

 • Kokar vatten i en kastrull
 • Täck huvudet med en handduk över kastrullen
 • Värm upp i 3-4 minuter
 • Börja massera
 • Du kan behöva repetera detta flera gånger beroende på samling.


Om du inte kan bli av med din samling så hjälper vi dig, boka en kostnadsfri efterkontroll.
Det kan bli ojämnt, speciellt när det blivit svullet under din behandling. Oroa dig inte, på din efterkontroll justerar vi ojämnheter utan extra kostnad.

 

PROFHILO

Det som har hänt
Du har blivit behandlad med hyaluronsyra och de filler vi har använt i ditt fall består av hyaluronsyra som har i uppgift att fylla och återfukta. Hyaluronsyra är en molekyl som attraherar vatten, därför blir resultatet av din behandling bättre med tiden. Hyaluronsyra har injicerats i ansiktet och gett små bulor i huden. Dessa försvinner oftast till dagen efter. Eventuella blåmärken kan förekomma och försvinner oftast inom en vecka.

Det som du ska göra
Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick efter ditt besök. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då du kan få större svullnader. Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. Därför rekommenderar vi många gånger en ytterligare behandling efter ca 4 veckor för längre hållbarhet.

Det som kan hända
Om du upplever svullnad på specifika områden och om du har blivit informerad om att det kan ske efter just din behandling ber vi dig att ha lite is i magen i ett par dagar tills svullnader har lagt sig. Normalt håller svullnader i ett par dagar, men ibland (sällan) kan det hålla i 2 veckor.

MICROTOX

Det som har hänt:
Du har fått en microtox-behandlingen som orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar som slussat ner i huden. Microtox är en cocktailblandning av Vistabel, hyaluronsyra och antioxidanter. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Vistabel verkar på talgköttlar och ytliga kärl vilket resulterar i förminskade porer, mindre fet hud och jämnare hudton. Hyaluronsyran ger fukt och antioxidanterna ger ett skydd till huden. Effekten varar i ca 3-4 månader och efter det bör behandlingen upprepas.


Det som du ska göra:
Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. En till behandling rekommenderas därför efter ca 4 veckor, så inte mycket material bryts ner.


Det som kan hända:
Normalt kan man bli svullen, få en rodnad och det kan hetta i ansiktet. Det är även vanligt att man kan bli rödflammig i ansiktet i ca 2 dagar. Man fjällar efter cirka 1-2 dagar.

INJEKTIONSBEHANDLING MOT DUBBELHAKA

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med en injektionsbehandling mot dubbelhaka som innehåller deoxycholsyra som löser upp fett. Du kommer att uppleva en svullnad som blir större under de närmsta dagarna.

Det som du ska göra
Att svullnad och rodnad uppstår är nödvändig för att påbörja upplösningsprocessen. Det är därför viktigt att se en svullnad och du ska inte oroa dig för den. Vätskan som samlas under hakan dagarna efter är vanlig. Vi avråder dig från träning och alkohol i 24 timmar.

Det som kan hända
Blir din svullnad inte tillräcklig eller tydlig så ska du kontakta oss. Blåmärken kan förekomma efter nålsticken. Du kan känna av en spänning de första dagarna, detta är normalt.

RADIOFREKVENS

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med vår Refit-maskin som är en radiofrekvensbehandling.
Radiofrekvensen värmer upp och stimulerar kollagenet i huden. När fibroblasterna värms upp krymper de först, och man känner en sammandragning av huden. Blodcirkulation och lymfcirkulation påverkas också av radiofrekvensen vilket medför att svullnader dämpas, Även fettceller påverkas då radiofrekvensen värmer upp vattenmolekylerna i underhudsvävnaden. När fettvävnaden värms upp ökar metabolismen, vilket dränerar fettcellerna som minskar i storlek.

Det som du ska göra

 • Vi avråder dig från tung träning på 24h.
 • Undvik att bada bastu på 24h efter din behandling.
 • Drick gärna ett extra glas vatten.


Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en lätt rodnad, och det kan hetta i ansiktet. Huden kan stramas åt och klia lite.

TRÅDLYFT 

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med Silhouette Soft Lift.

 • Med hjälp av PLA trådar har vi omplacerat fett i syftet av ansiktet ett lyft.
 • Preparatet PLA stimulerar även nyproduktion av kollagen.

 

Det som du ska göra
Smörj in med den vita antibakteriella krämen i introduktionspunkterna ( som din behandlare gav dig).

 • Applicera antibiotika krämen vid nålpunkterna 2 gånger om dagen i 5 dagar
 • Ta anti-inflammatoriska värktabletter vid värk ( i ca 2-3 dagar)
 • Håll huvudet upphöjt och sov med ansiktet uppåt ( i ca 5 nätter)
 • Tvätta och torka ansiktet utan att gnida ( i ca 5 dagar)
 • Sminka, raka och tvätta hår försiktigt ( i ca 5 dagar)
 • Undvik smink, alkohol och träning på 24 timmar.

Undvik direkt solljus och solarium ( i ca 2 veckor)

 • Undvik massage och estetiska behandlingar i ansiktet ( i ca 3 veckor)
 • Undvik kontaktsport ( i ca 3 veckor)
 • Undvik bastu och ångbastu ( i ca 3 veckor)
 • Undvik tandläkarbehandlingar ( i ca 3 veckor)
 • Undvik extrema ansiktsrörelser (tugga, prata gäspa etc).


Det som kan hända
Du kan uppleva knutar efter din behandling. Dessa kan ta upp till 3v innan de försvinner. Blåmärken och svullnader kan förekomma. Du kan känna stickningar upp till ett par veckor efter behandling. Har du och din behandlare planerat att återställa volym i vissa områden med injektionsbehandlingar så görs detta efter ca 4v.

ULTHERAPY 

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med Ultherapy.. Med hjälp av ultraljud vågor har vi överhettat vissa vävnader för att stimulera kollagen, strama åt samt smälta fett.

Det som du ska göra

 • Smörj in med krämen som du fick vid ditt besök vid stora rodnader.
 • Du kan sminka dig direkt efter behandlingen.
 • Du kan återgå till dina normala aktiviteter när det önskas.

  Det kan ta upp till 6 månader innan du ser slutresultatet och då bokas din efterkontroll. Har du och din behandlare planerat att återställa volym i vissa områden med injektionsbehandlingar så görs detta efter ca 4v.

Det som kan hända
Du kan känna ömhet i vissa områden, speciellt i områdena som vi fokuserade på. Blåmärken kan förekomma men är ovanligt. Smörj in med DOCTOR_K krämen. Du kan känna stickningar upp till ett par veckor efter behandlingen.

PRP

 Det som har hänt
Du har blivit behandlad med PRP-platetel rich plasma som innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar stamceller. Du kanske upplever att det är buckligt, det är för att plasman är en vätska som absorberas. Du kanske även upplever att det är svullet vid vissa ställen, låt det vara i 24 timmar.


Det som du ska göra
Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick av oss efter ditt besök. Var medveten om att det kan ta upp till 3 månader för maximal resultat. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då blåmärken kan bli bestående.


Det som kan hända
Svullnader och blåmärken kan förekomma av nålsticket. Dessa försvinner inom några dagar.

BEHANDLINGAR MED LASER 

Det som har hänt
Du har fått en laserbehandling och huden har utsatts för värme som kan göra huden extra känslig.

Det som du ska göra

 • Undvik att aktivt sola upp till 14 dagar efter behandling, detta kan variera från vilken typ av laser som används.
 • Viktigt att använda solskydd med minst 30 spf.
 • Undvik bastu eller andra hettande miljöer 24h efter din behandling.
 • Vi avråder dig från hårdträning de närmaste 24h timmar efter din behandling.
 • Använd ej produkter som innehåller syror i 2 veckor.
 • Använd inte smink på huden på 12h efter din behandling.

Det som kan hända
Området som har blivit behandlat kan få en viss svullnad och en lätt rodnad. Området kan hetta och ibland klia. Risk för blåmärken och blåsor kan förekomma.

FILLERBORTTAGNINGSMEDEL

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med ett fillerborttagningsmedel som har i syfte att bryta ner hyaluronsyra. Behandlingen används för att behandla klumpar, svullnader, puffighet under ögonen, asymmetri och med mera efter en fillerbehandling som inte lyckats.

Det som du ska göra

 • Smörj in behandlingsområdet med den gula krämen som du fick av oss efter ditt besök.

 • Var medveten om att det kan ta upp till 14 dagar för full effekt.

 • Vi avråder dig från träning, bastu, alkohol samt massage/peeling över de behandlade områdena det närmaste dygnet.

 • Uppföljning eller ny behandling kan bokas in efter minst två veckor efter behandling för att utvärdera effekt och eventuellt göra en kompletterande behandling eller en ny fillerbehandling vid behov.

Det som kan hända
Efter behandlingen kan andra vanliga infektionsrelaterade reaktioner uppstå. Dessa reaktioner inkluderar rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken och ömhet vid injektionsområdet. Blåmärken kan ibland finnas kvar längre. Eftersom kroppen har en egen produktion av hyaluronsyra finns en risk att fillerborttagningsmedler bryter den naturliga delen vilket kan påverka elasticitet kring behandlingsområdet. Elasticitet i huden byggs upp igen över tid efter att ens egna hyaluronsyra produktion är i gång.

KEMISK PEELING

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med en kemisk peeling i form av syror på huden. När syran kommer i kontakt med huden, exfolierar den bort de döda hudcellerna, påskyndar cellförnyelsen och stimulerar nytt kollagen som har en föryngrande effekt.

 

Det som du ska göra

 • Vi avråder dig från tung träning på 24h.
 • Undvik att bada bastu på 24h efter din behandling.
 • Vi avråder från solexponering det närmaste dagarna.
 • Använd solskydd med minst spf 30.
 • Använd inga andra produkter med syra hemma de närmsta dagarna för att undvika att överexfoliera huden.

Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en lätt rodnad, och det kan hetta i ansiktet. Huden kan flagna lite.

 MICRONEEDLING

Det som har hänt
Du har fått en microneedling-behandling som orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden.

 

Det som du ska göra

 • Undvik solen och använd minst SPF30 dagligen.
 • Byt till rena örngott och handduk för ansiktet.
 • Undvik bastu eller andra hettande miljöer.
 • Vi avråder dig från hårdträning de närmaste 24h timmar efter din behandling.
 • Använd ej produkter som innehåller syror följande vecka.
 • Använd inte smink på huden på 48h efter din behandling.

Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en rodnad och det kan hetta i ansiktet. Det är även vanligt att man kan bli rödflammig i ansiktet i ca 2 dagar. Man fjällar efter ca 1-2 dagar.

PRX-T33

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med PRX-T33, en internationellt patenterad blandning som består av TCA, väteperoxid och kojicsyra. Behandlingen ökar cellförnyelsen och elasticiteten i huden samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor. När produkten kommer i kontakt med huden peelar den bort döda hudceller, stimulerar nytt kollagen, verkar utjämnande på hudtonen och fyller ut huden inifrån.

Det som du ska göra

 • Vi avråder dig från tung träning på 24h.
 • Undvik make-up de närmsta 9h.
 • Undvik att bada bastu eller jacuzzi på 24h efter din behandling.
 • Undvik solexponering det närmaste dagarna.
 • Använd solskydd med minst spf 30.

Eftervårdsprodukter

Du har fått med dig totalt 6 stycken produktprover från WiQo som förhöjer och förlänger behandlingsresultatet efter en PRX-T33. Du rekommenderas inte att kombinera dessa produkter med andra serum eller aktiva ingredienser som syror eller retinol. Produkterna är dryga och räcker i ca 7-10 dagar.

3 stycken Crema Nutriente (dagkräm, blå förpackning)
3 stycken Fluido Levigante (nattserum, röd förpackning

Produkterna rekommenderas att användas på följande vis:


Morgon:
Rengöring
Crema Nutriente (dagkräm)
Solskydd

Kväll:
Rengöring
Fluido Levigante (nattserum)

Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en lätt rodnad, och det kan hetta i ansiktet. Huden kan kännas torr och stram och kan i vissa fall flagna lite. Vid behov kan man återapplicera Crema Nutriente (dagkräm).

EFTERINSTRUKTIONER

Du har precis genomfört en behandling eller en konsultation hos oss på DOCTOR_K och vi vill börja med att tacka för ditt förtroende. Vi hoppas att du har haft en bra upplevelse hos oss och att instruktionerna nedan är behjälpliga.

Om du endast fått en konsultation och har frågor eller funderingar om de rekommendationer du har fått eller behöver hjälp med en bokning är du alltid välkommen att kontakta oss. 

Du har precis genomfört en behandling hos oss på DOCTOR_K och vi vill börja med att tacka för ditt förtroende. Vi gör allt för att leverera exceptionell service och information både inför och efter din behandling.Vi hoppas att du har haft en bra upplevelse hos oss och att instruktionerna nedan är behjälpliga.

 

 

VILKEN BEHANDLING HAR DU FÅTT?

BEHANDLINGAR MED FILLER

Det som har hänt:
Du har blivit behandlad med hyaluronsyra och de filler vi har använt i ditt fall består av hyaluronsyra som har i uppgift att fylla och återfukta. Hyaluronsyra är en molekyl som attraherar vatten, därför blir resultatet av din behandling bättre med tiden.

Du kanske upplever att det är svullet vid vissa ställen, som exempelvis behandling av läppar, kinder, hakan etc. Svullnader brukar lägga sig inom ett par dagar. Du har fått blåmärken i det behandlade området. Detta försvinner oftast inom en vecka

Det som du ska göra:
Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick efter ditt besök. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då du kan få större svullnader.
Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. Därför rekommenderar vi många gånger en ytterligare behandling efter ca 4 veckor för längre hållbarhet.

Det som kan hända:
Om du upplever svullnad på specifika områden och om du har blivit informerad om att det kan ske efter just din behandling ber vi dig att ha lite is i magen och lägga på krämen du fick efter ditt besök. Normalt håller svullnaden i ett par dagar, men ibland (sällan) kan det hålla i 2 veckor. Denna punk gäller enbart om man har gjort en behandling med filler i läpparna. När man har fickor i vävnaderna kan materialet samla sig och små klumpa bildas i läppen. Eftersom vi använder ett väldigt fint och mjukt material går det att jobba ner svullnader genom några enkla tips:

 • Koka vatten i en kastrull
 • Täck huvudet med en handduk över kastrullen
 • Värm upp i 3-4 minuter
 • Börja massera
 • Du kan behöva repetera detta flera gånger beroende på din ficka.

Det kan bli ibland blir lite ojämnt, speciellt när det skett en kraftig svullnad under din behandling ( exempelvis tear trough, haka, tinning) Du behöver inte oroa dig, vi träffas gärna på en efterkontroll för att följa upp och eventuellt justera området utan extra kostnad. Ibland kan man bli lite storleksblind efter att svullnaden lagt sig och tycker att allt är borta men vi kommer med all säkerhet säga till när det börjar bli för mycket.

RYNKBEHANDLING/MIGRÄN/TANDPRESS

Det som har hänt:
Du har precis blivit behandlad med ett muskelavslappnade läkemedel. Du kanske upplever att det är buckligt, det är för att materialet kommer i pulverform och man behöver späda ut det med koksalt innan man injicerar. Koksaltet kan ge utslags liknande prickar som försvinner inom några timmar.

 • Det som du ska göra:
  Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick av oss efter ditt besök. Använd musklerna som har blivit behandlade för att påskynda effekten. Var medveten om att det kan ta upp till 14 dagar för full effekt. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då materialet kan sprida sig till oönskade områden.

Det som kan hända:
Om du upplever svullnad på specifika områden och du har blivit varnad om att det kan förekomma blåmärken, applicera då krämen som du fick efter ditt besök hos oss. Det kan vara så att du inte får full effekt på vissa områden, då behöver du en top-up som är kostnadsfri på din efterkontroll. Blåmärken kan förekomma av nålsticket. Dessa försvinner inom några dagar. Väldigt sällan, men ibland, kan du känna att dina ögonbryn är tunga. De mest extrema resultaten ser du i början, men det blir bättre. Vi diskuterar hur vi kan åtgärda detta på din efterkontroll. Vissa personer upplever spänningshuvudvärk i början. Det är inte ovanligt och det är okej att ta värktabletter mot värken. Vi rekommenderar att man gör de 3 första behandlingarna med ca 3-4 månaders mellanrum för att sedan förhålla sig till 1-2 ggr per år.

 

RADIESSE

Det som har hänt:
Du har precis blivit behandlad med Kalcium Hydroxyapitit fillers, som fyller och stimulerar kollagen. Preparatet stimulerar din kropps egna kollagenproduktion som kan ta upp till 4 månader, så förvänta dig bättre resultat med tiden. Du kanske upplever att det är svullet vid vissa ställen, låt det vara i 24 timmar.

Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick efter ditt besök. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning i 24 timmar. Undvik alkohol då du kan få större svullnader.


Det som du ska göra:
Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. En till behandling rekommenderas därför efter ca 4 veckor, så inte mycket material bryts ner.


Det som kan hända:
Normalt håller svullnaden i ett par dagar, men ibland (sällan) kan det hålla i 2 veckor.
I vissa områden kan det samla sig, då rekommenderar vi att du:

 • Kokar vatten i en kastrull.
 • Täck huvudet med en handduk över kastrullen.
 • Värm upp i 3-4 minuter.
 • Börja massera.
 • Du kan behöva repetera detta flera gånger beroende på samling.

Om du inte kan bli av med din samling så hjälper vi dig, boka en kostnadsfri efterkontroll. Det kan bli ojämnt, speciellt när det blivit svullet under din behandling. Oroa dig inte, på din efterkontroll justerar vi ojämnheter utan extra kostnad.

 

PROFHILO

Det som har hänt:
Du har blivit behandlad med hyaluronsyra och de filler vi har använt i ditt fall består av hyaluronsyra som har i uppgift att fylla och återfukta. Hyaluronsyra är en molekyl som attraherar vatten, därför blir resultatet av din behandling bättre med tiden. Hyaluronsyra har injicerats i ansiktet och gett små bulor i huden. Dessa försvinner oftast till dagen efter. Eventuella blåmärken kan förekomma och försvinner oftast inom en vecka.


Det som du ska göra:
Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick efter ditt besök. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då du kan få större svullnader. Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. Därför rekommenderar vi många gånger en ytterligare behandling efter ca 4 veckor för längre hållbarhet.


Det som kan hända:
Om du upplever svullnad på specifika områden och om du har blivit informerad om att det kan ske efter just din behandling ber vi dig att ha lite is i magen i ett par dagar tills svullnader har lagt sig. Normalt håller svullnader i ett par dagar, men ibland (sällan) kan det hålla i 2 veckor.

 

MICROTOX

Det som har hänt:
Du har fått en microtox-behandlingen som orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar som slussat ner i huden. Microtox är en cocktailblandning av Vistabel, hyaluronsyra och antioxidanter. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Vistabel verkar på talgköttlar och ytliga kärl vilket resulterar i förminskade porer, mindre fet hud och jämnare hudton. Hyaluronsyran ger fukt och antioxidanterna ger ett skydd till huden. Effekten varar i ca 3-4 månader och efter det bör behandlingen upprepas.

Det som du ska göra:
Det är väldigt viktigt att bygga materialet subtilt och successivt. Vi har också sett att materialet sitter bättre och längre på så vis. En till behandling rekommenderas därför efter ca 4 veckor, så inte mycket material bryts ner.

Det som kan hända:
Normalt kan man bli svullen, få en rodnad och det kan hetta i ansiktet. Det är även vanligt att man kan bli rödflammig i ansiktet i ca 2 dagar. Man fjällar efter ca 1-2 dagar.

INJEKTIONSBEHANDLING MOT DUBBELHAKA

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med en injektionsbehandling mot dubbelhaka som innehåller deoxycholsyra som löser upp fett. Du kommer att uppleva en svullnad som blir större under de närmsta dagarna.

Det som du ska göra
Att svullnad och rodnad uppstår är nödvändig för att påbörja upplösningsprocessen. Det är därför viktigt att se en svullnad och du ska inte oroa dig för den. Vätskan som samlas under hakan dagarna efter är vanlig. Vi avråder dig från träning och alkohol i 24 timmar.

Det som kan hända
Blir din svullnad inte tillräcklig eller tydlig så ska du kontakta oss. Blåmärken kan förekomma efter nålsticken. Du kan känna av en spänning de första dagarna, detta är normalt.

TRÅDLYFT 

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med Silhouette Soft Lift. Med hjälp av PLA trådar har vi omplacerat fett i syftet av ansiktet ett lyft. Preparatet PLA stimulerar även nyproduktion av kollagen.

 

Det som du ska göra

 • Smörj in med den vita antibakteriella krämen i introduktionspunkterna ( som din behandlare gav dig).
 • Applicera antibiotika krämen vid nålpunkterna 2 gånger om dagen i 5 dagar.
 • Ta anti-inflammatoriska värktabletter vid värk ( i ca 2-3 dagar).
 • Håll huvudet upphöjt och sov med ansiktet uppåt ( i ca 5 nätter).
 • Tvätta och torka ansiktet utan att gnida ( i ca 5 dagar).
 • Sminka, raka och tvätta hår försiktigt ( i ca 5 dagar).
 • Undvik smink, alkohol och träning på 24 timmar.
 • Undvik direkt solljus och solarium ( i ca 2 veckor)
 • Undvik massage och estetiska behandlingar i ansiktet ( i ca 3 veckor).
 • Undvik kontaktsport ( i ca 3 veckor).
 • Undvik bastu och ångbastu ( i ca 3 veckor).
 • Undvik tandläkarbehandlingar ( i ca 3 veckor).
 • Undvik extrema ansiktsrörelser (tugga, prata gäspa etc).

  Det som kan hända
 • Du kan uppleva knutar efter din behandling. Dessa kan ta upp till 3v innan de försvinner.
 • Blåmärken och svullnader kan förekomma.
 • Du kan känna stickningar upp till ett par veckor efter behandlingen.
 • Har du och din behandlare planerat att återställa volym i vissa områden med injektionsbehandlingar så görs detta efter ca 4v.

ULTHERAPY 

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med Ultherapy. Med hjälp av ultraljudvågor har vi överhettat vissa vävnader för att stimulera kollagen, strama åt samt smälta fett. 

Det som du ska göra
Smörj in med krämen som du fick vid ditt besök vid stora rodnader. Du kan återgå till dina normala aktiviteter när det önskas. Det kan ta upp till 6 månader innan du ser slutresultatet och då bokas din efterkontroll. Har du och din behandlare planerat att återställa volym i vissa områden med injektionsbehandlingar så görs detta efter ca 4v.

Det som kan hända
Du kan känna ömhet i vissa områden, speciellt i områdena som vi fokuserade på. Blåmärken kan förekomma men är ovanligt. Smörj in med DOCTOR_K-krämen. Det är normalt att känna stickningar upp till ett par veckor efter behandlingen.

PRP

Det som har hänt:
Du har blivit behandlad med PRP-platetel rich plasma som innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar stamceller.
Du kanske upplever att det är buckligt, det är för att plasman är en vätska som absorberas. Du kanske även upplever att det är svullet vid vissa ställen, låt det vara i 24 timmar.

Det som du ska göra:
Smörj in behandlingsområdet med krämen som du fick av oss efter ditt besök. Var medveten om att det kan ta upp till 3 månader för maximal resultat. Vi avråder dig från lätt träning på 4 timmar och tung träning på 24 timmar. Undvik alkohol då blåmärken kan bli bestående.


Det som kan hända
Svullnader och blåmärken kan förekomma av nålsticket. Dessa försvinner inom några dagar.BEHANDLINGAR MED LASER 

Det som har hänt
Du har fått en laserbehandling och huden har utsatts för värme som kan göra huden extra känslig.

Det som du ska göra

 • Undvik att aktivt sola upp till 14 dagar efter behandling, detta kan variera från vilken typ av laser som används.
 • Viktigt att använda solskydd med minst SPF 30
 • Undvik bastu eller andra hettande miljöer 24h efter din behandling.
 • Vi avråder dig från hårdträning de närmaste 24h timmar efter din behandling.
 • Använd ej produkter som innehåller syror i 2 veckor.
 • Använd inte smink på huden på 12h efter din behandling.

Det som kan hända
Området som har blivit behandlat kan få en viss svullnad och en lätt rodnad. Området kan hetta och ibland klia. Risk för blåmärken och blåsor kan förekomma.

FILLERBORTTAGNINGS

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med ett fillerborttagningsmedel som har i syfte att bryta ner hyaluronsyra. Behandlingen används för att behandla klumpar, svullnader, puffighet under ögonen, asymmetri och med mera efter en fillerbehandling som inte lyckats.

Det som du ska göra

 • Smörj in behandlingsområdet med den gula krämen som du fick av oss efter ditt besök.

 • Var medveten om att det kan ta upp till 14 dagar för full effekt.

 • Vi avråder dig från träning, bastu, alkohol samt massage/peeling över de behandlade områdena det närmaste dygnet.

 • Uppföljning eller ny behandling kan bokas in efter minst två veckor efter behandling för att utvärdera effekt och eventuellt göra en kompletterande behandling eller en ny fillerbehandling vid behov.

Det som kan hända
Efter behandlingen kan andra vanliga infektionsrelaterade reaktioner uppstå. Dessa reaktioner inkluderar rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken och ömhet vid injektionsområdet. Blåmärken kan ibland finnas kvar längre. Eftersom kroppen har en egen produktion av hyaluronsyra finns en risk att fillerborttagningsmedler bryter den naturliga delen vilket kan påverka elasticitet kring behandlingsområdet. Elasticitet i huden byggs upp igen över tid efter att ens egna hyaluronsyra produktion är i gång.

KEMISKA PEELS

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med en kemisk peeling i form av syror på huden. När syran kommer i kontakt med huden, exfolierar den bort de döda hudcellerna, påskyndar cellförnyelsen och stimulerar nytt kollagen som har en föryngrande effekt.

Det som du ska göra

 • Vi avråder dig från tung träning på 24h.
 • Undvik att bada bastu på 24h efter din behandling.
 • Vi avråder från solexponering det närmaste dagarna.
 • Använd solskydd med minst SPF 30.
 • Använd inga andra produkter med syra hemma de närmsta dagarna för att undvika att överexfoliera huden.

Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en lätt rodnad, och det kan hetta i ansiktet. Huden kan flagna lite.

 MICRONEEDLING

Det som har hänt
Du har fått en microneedling-behandlingen som orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden.

Det som du ska gör

 • Undvik solen och använd minst SPF30 dagligen.
 • Byt till rena örngott och handduk för ansiktet.
 • Undvik bastu eller andra hettande miljöer.
 • Vi avråder dig från hårdträning de närmaste 24h timmar efter din behandling.
 • Använd ej produkter som innehåller syror följande vecka.
 • Använd inte smink på huden på 48h efter din behandling.

Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en rodnad och det kan hetta i ansiktet. Det är även vanligt att man kan bli rödflammig i ansiktet i ca 2 dagar. Man fjällar efter ca 1-2 dagar.

PRX-T33

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med PRX-T33, en internationellt patenterad blandning som består av TCA, väteperoxid och kojicsyra. Behandlingen ökar cellförnyelsen och elasticiteten i huden samtidigt som den reducerar fina linjer och rynkor. När produkten kommer i kontakt med huden peelar den bort döda hudceller, stimulerar nytt kollagen, verkar utjämnande på hudtonen och fyller ut huden inifrån.

Det som du ska gör

 • Vi avråder dig från tung träning på 24h.
 • Undvik make-up de närmsta 9h.
 • Undvik att bada bastu eller jacuzzi på 24h efter din behandling.
 • Undvik solexponering det närmaste dagarna.
 • Använd solskydd med minst SPF 30.

Eftervårdsprodukter

Du har fått med dig totalt 6 stycken produktprover från WiQo som förhöjer och förlänger behandlingsresultatet efter en PRX-T33. Du rekommenderas inte att kombinera dessa produkter med andra serum eller aktiva ingredienser som syror eller retinol. Produkterna är dryga och räcker i ca 7-10 dagar.

3 stycken Crema Nutriente (dagkräm, blå förpackning)
3 stycken Fluido Levigante (nattserum, röd förpackning)

Produkterna rekommenderas att användas på följande vis:

Morgon:

Rengöring
Crema Nutriente (dagkräm)
Solskydd

Kväll:
Rengöring
Fluido Levigante (nattserum)

Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en lätt rodnad, och det kan hetta i ansiktet. Huden kan kännas torr och stram och kan i vissa fall flagna lite. Vid behov kan man återapplicera Crema Nutriente (dagkräm).

RADIOFREKVENS

Det som har hänt
Du har precis blivit behandlad med vår Refit-maskin som är en radiofrekvensbehandling. Radiofrekvensen värmer upp och stimulerar kollagenet i huden. När fibroblasterna värms upp krymper de först, och man känner en sammandragning av huden. Blodcirkulation och lymfcirkulation påverkas också av radiofrekvensen vilket medför att svullnader dämpas, Även fettceller påverkas då radiofrekvensen värmer upp vattenmolekylerna i underhudsvävnaden. När fettvävnaden värms upp ökar metabolismen, vilket dränerar fettcellerna som minskar i storlek.

Det som du ska göra

 • Vi avråder dig från tung träning på 24h.
 • Undvik att bada bastu på 24h efter din behandling.
 • Drick gärna ett extra glas vatten.

Det som kan hända
Man kan bli svullen, få en lätt rodnad, och det kan hetta i ansiktet. Huden kan stRamas åt och klia lite.