Allt du behöver veta om TCA-peeling: En guide till total hudförnyelse – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Allt du behöver veta om TCA-peeling: En guide till total hudförnyelse

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon


Ge din hud en ordentlig omstart! Har du problem med akneärr, solskador, pigmentfläckar, fina linjer eller ojämn hudton? Då kan vår nya TCA-peeling, även känd som Easy TCA Pain Control vara rätt behandling för dig. Det är en kraftfull kemisk peeling som utförs av våra kvalificerade och legitimerade sjuksköterskor och den ger dig tydliga, varaktiga resultat. Efter behandlingen kan du förvänta dig en naturlig fjällning av det behandlade området, vilket banar väg för en helt ny, frisk hud att träda fram.

Vad är kemisk peeling och vad är skillnaden på peeling med TCA och klassisk kemisk peeling med AHA-syra?

Kemisk peeling: är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ingredienser appliceras på huden för hudföryngring och hudförbättring.

I takt med att vi blir äldre bromsar hudens cellförnyelse, men med hjälp av kemisk peeling kan vi ta bort gamla hudceller och orenheter som sitter på hudytan och nere i porerna. Resultatet blir ökad lyster och spänst. Kemiska peelingar finns av olika typer och i olika styrkor.

AHA-syror: Många kemiska peelingar är AHA-behandlingar. Då applicerar vi AHA-syror som utvinns från frukt, socker, mjölk eller nötter på huden. Det hjälper att binda fukt och har väl dokumenterade anti age-egenskaper. AHA-syror penetrerar huden på olika djup beroende på sin molekylvikt.

TCA peeling: är en kraftigare kemisk peeling där triklorättiksyra appliceras på huden i flera lager. Det är inte en behandling för alla hudtyper då den är så pass stark. Återhämtningen är också längre med TCA- peelingen och man fjällar mycket mer.Hur går en behandling med TCA-peeling till?


Konsultation:
När du besöker oss på DOCTOR_K för en kostnadsfri konsultation, så går våra erfarna behandlare igenom din hud för att bedöma om just TCA-peeling är en lämplig behandling för dig och ditt hudtillstånd.

TCA-lösning: Under TCA-peelingen masserar behandlaren in en TCA-lösning i flera steg på hudområdet. Lösningen innehåller fenol och krotonolja, som stimulerar denatureringen av proteiner djupt nere i huden, ända ner till papillära och retikulära dermis. Under processen kan du uppleva en stickande och brännande känsla. Efter exponeringstiden neutraliseras TCA-lösningen och den kemiska processen stannar av.

Återhämtning och fjällning: Efter behandlingen kan du uppleva rodnad, svullnad och skorpbildning, vilket är en naturlig del av peeling-processen. Huden kan också bli extremt torr och börja fjälla ungefär en vecka efter behandlingen.

Stanna hemma ett par dagar: Efter din TCA-peeling rekommenderar vi att du stannar hemma från jobbet under ett par dagar eftersom huden är extra känslig. Då är det är viktigt att du undviker beröring av det behandlade området samt att du använder rikligt med solskydd.

Återfuktning och eftervård: Efter en TCA-peeling får du med dig en rengöring, en dag- och nattkräm, en fuktkräm samt ett solskydd från oss. Dessa produkter hjälper läkningsprocessen och förbättrar resultaten.


Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Ju starkare peelingen är, desto tydligare blir resultatet. TCA-peelingen är en mycket kraftfull kemisk peeling och ger därför tydliga och bestående resultat. För bästa resultat bör du göra behandlingen i en kur om 4. Hudförändringen kommer successivt och återhämtningenstiden mellan behandlingarna har stor betydelse för slutresultatet.

Vad finns det för Risker och biverkningar?

TCA-peeling är en säker och beprövad metod som har utvecklats av Dr. Philippe Deprez, en framstående auktoritet inom dermatologi.

 

Biverklingar kan vara följande:

  • Rodnad
  • Svullnad
  • Skorpbildning
  • Fjällning
  • Infektioner (mycket sällsynt)
  • Långvarig rodnad (sällsynt)


Gör behandlingen ont?

Under behandlingen kan du känna en kortvarig brännande känsla som snabbt avtar tack vare fenolens lokalbedövande egenskaper. Efter behandlingen kan det behandlade området kännas ömt och pulserande i ungefär ett dygn.


Vad kostar behandlingen?

Vi använder produkten Skin Tech Easy TCA Pain Control och behandlingen utförs som en kur fördelat på fyra tillfällen fördelat med cirka två veckors mellanrum. I priset ingår även skräddarsydda produkter för hemmavård. Priset för en kur om fyra behandlingar är 18 900 SEK.

Har du fler frågor om TCA-peeling eller någon av våra andra behandlingar? Tveka inte på att kontakta oss.