Förbered huden inför hösten med kemisk peeling – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Förbered huden inför hösten med kemisk peeling

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Hösten är på ingång och med det välkomnar vi Kemiska Peels. Efter en sommar med solens strålar, som aktivt har påverkat din hud negativt, är en Kemisk Peel ett alternativ för dig som vill jobba på att förbättra ditt hudtillstånd. Önskar du att bland annat jobba på pormaskar, djuprengöring och torr och livlös hud är detta något för dig.

VAD ÄR EN KEMISK PEEL?

En kemisk peeling är ett samlingsord för olika ansikts peelings. Behandlingen finns i olika styrkor och egenskaper och därför anpassas behandlingen efter din hudstruktur och behov. Din hudterapeut sammansätter olika kemiska ämnen, syror och masker som din hud behöver, detta även kallad avancerad hudvård. Syftet är att avlägsna skadade hudceller och främja tillväxten av ny, frisk hud.

VARFÖR SKA JAG BÖRJA MED KEMISKA PEELS UNDER HÖSTEN?

Den vanligaste orsaken till pigmentfläckar i ansiktet är för mycket solexponering och för lite solskydd. "Varför får jag pigmentfläckar av solen?". De skadliga UV-strålarna ökar produktionen av melanin som i sin tur vill skydda huden mot ytterligare skador. Hudens försök till skydd skapar dessa ojämna fläckar som vi kallar hyperpigmenteringar. Att påbörja en kur med kemiska peels under hösten är bra för att dels snabbt återställa eventuell skadad hud, men också för att du slipper solens påverkningar mellan behandlingarna. Du förbereder också huden med ett bra skydd inför vinterns torra luft.

 

 

HUR JAG BÄST FÖRBEREDER MIG FÖR EN KEMISK PEEL

1.

RENGÖRING

För att uppnå bästa resultat ska du alltid börja med en ansiktsrengöring. En djuprengöring där du jobbar på bland annat portömning sätter en bra grund för den kemiska peelen att jobba på.

2.

KONSULTATION

Boka en tid med din hudterapeut för att konsultera vilken behandling som skulle passa din hud bäst. Hudtillståndet ändras hela tiden, därför är det viktigt att ta reda på vad din hud behöver just nu.

3.

AKTIVAPRODUKTER

Undvik aktiva produkter och solens strålar. Att ta hand om din hud mellan behandlingarna är toppen, men undvik aktiva produkter såsom olika syror och retinol några dagar innan din behandling om du har en känslig hud. Solens strålar är härligt, men se till att inte bränna din hud och använd alltid SPF 50.

 

VILKA OLIKA KEMISKA PEELS FINNS OCH VAD JOBBAR DOM PÅ:

EFTERVÅRD:

Efter en kemisk peeling är eftervård viktigt för att hjälpa din hud att återhämta sig bra men också för att uppnå det bästa resultatet. Det finns olika faktorer att tänka på och ett av dem är att du undviker att pilla och dra i huden då det kan skada din hud. Det är viktigt att lyssna på hudterapeutens rekommendationer som kan handla om att undvika tvätt på kvällen, produkter som kompletterar behandlingen och aktiva ämnen du ska undvika i din ansiktsvård. Att använda rätt produkter, anpassade efter din hud och behandling är viktigt för dig som vill uppnå maximal effekt. Sist men inte minst, skydda dig från solens strålar. Använd alltid SPF 50. Din hud är extra känslig efter behandlingen.