Hudvårdsrutin - Vikten av en välfungerande hudvårdsrutin – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Hudvårdsrutin - Vikten av en välfungerande hudvårdsrutin

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

Hudvårdsrutin - Vikten av en välfungerande hudvårdsrutin

Oroliga och påfrestande tider leder ofta till stress. Stress och oro inifrån har många negativa följder men en av dom är att huden ofta blir extra känslig. Till exempel ökar risken för inflammatoriska sjukdomar såsom eksem, akne och rosacea. Ett annat exempel är att hudens åldrande påskyndas, med det sagt ökar uppkomsten av rynkor och fina linjer. Din hudvårdsrutin kan lugna ner din hud och hjälpa dig och den må bättre. 

Vad kan du själv göra själv? 

I och med de oroligheter som Coronaviruset för med sig är det lätt att glömma sina vardagliga rutiner och vikten av dessa. För att vi ska må så bra som möjligt, inifrån ut så behöver vi ha stabila rutiner som får oss att må bra. Därför har vi på Doctor_K har tagit fram en hudvårdsrutin för att din hud ska må så bra som möjligt. 
Beroende på vilken hudvårdsrutin du har i nuläget så kan vissa små förändringar göra stor skillnad för din huds välmående. Det första steget är att investera i en bra hudvård serie. Att använda rätt produkt för just din hud är otroligt viktigt för att bevara eller förbättra hudens välmående. 
Här har vi tagit fram 4 olika steg.

En riktigt bra rengöring. 
En bra rengöring hjälper dig att eliminera all smuts och orenheter som du utsätter ditt ansikte för. Det är den första produkten du bör ha i din hudvårdsrutin. Använd rengöringen 1-2 gånger om dagen (morgon/kväll) beroende på hudtyp och produkt. En starkare rengöring kan räcka 1 gång om dagen medan en mildare kan användas 2 gånger om dagen. 
Hett tips: 
Soothing Cleanser från Skin Ceuticals. En rengöring som skummar och eliminerar all smuts och smink. Kan användas både morgon och kväll. En storfavorit bland oss på Doctor_K. 
En morgon antioxidant med C-vitaminer
En morgon antioxidant hjälper dig att skydda din hud från farliga radikaler i luften och lägger sig som en skyddsbarriär för orenheter. En fantastisk produkt som förhindrar fina linjer och rynkor. Detta är också en storfavorit både bland de äldre och yngre på företaget. *blink*
Hett tips:
CE Ferulic. 
Jobbar med linjer och rynkor. Jämnar hud hudtonen och reducerar pigmenteringar. 
En produkt de allra flesta borde ha i sin hudvårdsrutin. 
Fuktserum
Beroende på hudtyp, investera i ett bra fuktserum. Ett fuktserum återfuktar huden samtidigt som den lugnar. Ett fuktserum passar alla hudtyper.
Hett tips: Mesoestetic HA densimatrix. Ett kraftfullt fuktserum som innehåller hyaluronsyra. Kollagen och elastinsyntesen ökas vilket resulterar i en fastare och mer elastisk hud där fina linjer och rynkor minskar.
Ett annat tips är fuktserumet från Skin Ceuticals, Phyto Corrective. Ett fuktserum som både återfuktar och lugnar ner huden. Perfekt för alla hudtyper! 

Ansiktskräm & solskydd
Används en ansiktskräm både dag och natt efter rengöring och serum. 
Det finns många bra ansiktskrämer som är 24h verkande och därmed slipper du investera i en dagkräm och nattkräm. Sist men inte minst, solskyddet! Solskydd är det bästa sättet för dig att förhindra åldrandet och skydda dig från solskador och pigmentfläckar. 
Hett tips: 
Applicera Mesoestetic Anti-Stress Face Mask och låt sjunka in. Tvätta inte bort den utan använd den som en dag/natt kräm. 
Avsluta med Skin Ceuticals solskydd, Mineral Radience 50 Spf. Vi behöver inte säga så mycket om den produkten, när du väl prövat den kommer du inte byta ut den! 

Men en bra hudvårdsrutin är långt ifrån allt. Din insidas välmående speglar sig ofta på din utsida, därför har vi tagit fram några grundstenar i din kost för att din hud ska få en extra push.

  • Honung
  • Grönt te
  • Vatten
  • Rosvatten
  • Selleri juice 
  • Vitaminer

Utöver kosten är fysisk aktivitet otroligt viktigt för dig och din huds välmående. Om du har svårt att få in ett träningspass ibland, ta trapporna istället för hissen, ställ bilen lite längre ifrån mataffären än vanligt, gå en promenad till jobbet eller ta cykeln istället för bilen. Små ändringar kan göra stor skillnad för din hud. 

Vill du få en individuell behandlingsplan och produktrekommendationer för just din hud? 

Tveka inte att boka en konsultation hos vår hudterapeut. Där kommer ni tillsammans gå igenom din hud på djupet och komma fram till en behandlingsplan och hudvårds rutin som passar just din hud.