Hur fungerar laser hårborttagning på DOCTOR_K?
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Hur fungerar laser hårborttagning på DOCTOR_K?

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon

På DOCTOR_K jobbar vi med den senaste tekniken vad avser laser hårborttagning. Soprano Ice Platinum är en lasermaskin som kombinerar tre olika lasrar i en och samma maskin, vilket gör den mer skonsam och effektiv jämfört med till exempel IPL för hårborttagning. Denna trippelkombination gör det möjligt att behandla alla hud- och hårtyper (undantaget är rött hår då laserljuset är rött och därmed inte verkar på samma färgpigment).

 

Laser är en värmealstrande behandling som värmer upp hårfollikeln som den kommer i kontakt med. Soprano Ice har ett unikt kylande munstycke vilket gör behandlingen till en skonsammare och nästintill smärtfri sådan. En hud som normalt är känsligare för värme och friktion kan efter laserbehandlingen bli lite röd, lätt svullen och kännas varm, vilket är normala indikationer efter behandling.

Hur fungerar laser hårborttagning?
Alla hårstrån på kroppen befinner sig i tre olika växtfaser under olika tidpunkter. Det är tillväxtfasen, övergångsfasen och vilofasen. Den fasen värd att fokusera på är tillväxtfasen då det är dessa strån som blir behandlade och påverkade vid varje behandlingstillfälle. På grund av de olika växtfaserna krävs upprepade laserbehandlingar för att framgångsrikt kunna fånga alla strån när de tagit sig till tillväxtfasen. Beroende på om man behandlar hår i ansiktet, på armarna eller benen så skiljer sig tiderna för återbesöken åt, detta avgörs av hårets anatomi och nämnda växtfaser ovan. För att få så lyckade resultat som möjligt bör man följa rekommenderat behandlingsintervall enligt sin behandlingsplan, i långa loppet sparar du som kund pengar genom att alltid ha din kommande behandling bokad enligt rätt schema. Ljuset från lasern värmer upp stråt och “dödar” tillväxtcentrum, där håret får sin näring från så att inget mer hår produceras.

Vilka områden kan behandlas?
Alla kroppens områden där det finns hår kan behandlas, men i ansiktet avstår vi från att behandla vellushår, alltså ljusa fjun, däremot går grövre pigmenterade strån i ansiktet att behandla. Vi behandlar inte områden nära slemhinnor som t.ex. i näsa, öron och intimområden.
Helkroppsbehandlingar kan vi endast utföra vid det första behandlingstillfället, därefter bör behandlingsområden delas upp utefter växtfasernas tidsintervall, detta för att få så framgångsrika resultat som möjligt.

 

Vad kan du förvänta dig?
Vid varje behandlingstillfälle kan man förvänta sig en reducering av strån till ca 20%, stråna blir finare och tunnare. Biverkningar som uppstår från rakning som inåtväxta hårstrån och irritation minskar p.g.a. hårstråna reduceras och man upplever att det inte är lika mycket hår att raka bort. Generellt krävs ca 6-8 behandlingar innan man är helt hårfri men en kortare eller längre behandlingsplan kan också förekomma.

Hur går behandlingen till?
Din behandlare instruerar dig hur du ska positionera dig i behandlingssängen, området rengörs och rakas vid behov, området markeras ut, eventuella tatueringar eller större födelsemärken/leverfläckar täcks över med tejp, en kall gelé appliceras på området och laserbehandlingen börjar därefter. Laserns munstycke har ett inbyggt kylsystem för att neutralisera värmen som laserljuset producerar. Lasern förs över området upprepade gånger i en svepande eller mer stationär rörelse beroende på hur stort området är. En värme byggs upp i stråna vilket kan upplevas som en brännande stickande sensation, speciellt på mer intima områden. Alla upplever känslan av lasern olika och den kan skilja sig från gång till gång.
Faktorer som kan påverka smärttröskeln är dels hur mycket hår som finns (något som minskar från gång till gång), sömn, stress, menscykeln etc. De flesta blir positivt överraskade över hur skonsam laserbehandling med Soprano Ice är jämfört med andra lasrar, det är inget att oroa sig över.


 

Viktigt att tänka på innan och efter laserbehandling:

  • Du får ej vara gravid eller ammande.
  • Du som tar mediciner som tetracykliner, isotretinoin eller andra läkemedel som gör dig ljuskänslig bör avstå från laserbehandling.
  • Du bör ej ha smörjt in dig med brun-utan-solprodukter innan behandling.
  • Du bör ej smörja in området innan med lotion eller kräm.
  • Du bör raka området innan behandling.
  • Mellan behandlingarna bör håret endast rakas och aldrig vaxas eller epileras.
  • Undvik andra värmealstrande behandlingar eller aktiviteter efter laserbehandling som t.ex. bastu, högintensivträning, varma bad etc.
  • Om du får inåtväxta hårstrån efter behandlingen är det på grund av rakningen och inte lasern, kroppsprodukter med salicylsyra hjälper mot detta.
  • Om huden känns irriterad efter lasern kan man smörja med aloe vera eller vitamin b5-berikade hudlotions.

 

Vi vill understryka att kroppsbehåring är naturligt och något vi alla har mer eller mindre av. Alternativen som finns vid hårborttagning är många men få är permanenta, laser hårborttagning ger permanenta resultat över tid och som alla skönhetsingrepp är det en behandling att överväga då permanent borttaget hår ej kan önskas tillbaka om så trender eller andra önskemål skulle uppkomma i framtiden.

Varmt välkommen till oss på DOCTOR_K.