Lär känna din hudtyp – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Lär känna din hudtyp

Arrow Thin Left Icon
Lär känna din hudtyp

HUDTYPER
För att du ska kunna välja rätt produkter och behandlingar är det viktigt att lära känna din hud och dess behov. Våra behandlare gör alltid en hudanalys inför din behandling för att kunna ge en personlig rekommendationsplan.

Torrhud
Tips 1. Upplever du att du har en torr hud? Visste du att honung är en av de bästa naturliga produkterna du kan använda för torr hud? Applicera ekologisk honung på de torra hudområdena och låt verka i 5 minuter. Skölj sedan av honungen med ljummet vatten och smörj in dig som vanligt.
Vi rekommenderar – Fire & Ice behandling

Fuktfattig hud
Tips 2. Upplever du att du har en fuktfattig hud? Visste du att avokado innehåller ett stort antal friska fetter som hjälper till för att återfukta huden? Avokado fungerar även som en fantastisk bra fuktmask.
Mosa upp en avokado i en skål och addera en tesked avokado olja. Applicera blandning på ditt ansikte, hals och dekolletage och låt verka i 5 minuter. Skölj sedan av det med ljummet vatten och smörj in dig som vanligt.
Vi rekommenderar - C-vitamin behandling

Fet hud
Tips 3. Upplever du att du har en oljig och fet hud? Visste du att kosten kan påverka hudtillståndet i huden? För att hjälpa huden kan du äta rikligt med gröna bladgrönsaker och färska frukter. Brist på B12-vitaminer kan vara en medverkande orsak till fet hud. Tips är att äta mer fullkornsprodukter, bönor och nötter. Någon gång då och då kan du även göra ett ångbad över ansiktet genom att koka upp vatten i en kastrull varefter du låter vattenångan stiga mot ansiktet. Ett ansiktsångbad hjälper till att öppna upp tilltäppta porer och är utmärkt att göra innan en ansiktsmask. Den feta huden beror på att vi har en överproduktion av kroppens egen olja i huden. Detta gör att huden ser glansig ut, framförallt under dagen. Oljan kan dessutom göra så att porerna i huden täpps till. Som ett resultat får vi pormaskar eller finnar.
Vi rekommenderar - Kemisk peeling.

 

Blandhud
Tips 4. Upplever du att du har en kombinerad/blandhud? Visste du att detta är en av våra vanligaste hudtyper? När det kommer till hudvård men den här typen av hudtyp gäller det att punkt behandla dvs kombinerad hudvård för respektive område. Ett gott tips är att lägga till pumpa i din dagliga kost. Pumpa är rik på zink som i sin tur hjälper att återfukta från insidan.
Vi rekommenderar - PRX-T33

 

Mogen hud
Tips 5. Upplever du att du har en mogen hud? Visste du att solen är en av de vanligaste faktorerna till åldrande hud? Försök undvik solen så mycket som det går och använd ett bra solskydd i ansiktet, även på vinterhalvåret.
Vi rekommenderar - microneedling behandling

Känslig hy
Visste du att känslig hud är ett tillstånd och inte en hudtyp. Detta tillstånd kan alltså förbättras om man jobbar mot känsligheten. När du har detta tillstånd i huden behöver du tänka extra mycket på att återfukta och lugna huden med milda produkter. Ett tips är att använda parfymfria produkter. Fel produkter kan försämra tillståndet.
Vi rekommenderar laserbehandling mot känsligheter