Journal – "Tips" – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

Journal

Oönskat hår kan tas bort permanent med vår superlaser

Oönskat hår kan tas bort permanent med vår superlaser

Den hetaste säsongen att eliminera hår med hjälp av laser är här.
Oavsett vilket område på kroppen du önskar vara hårfritt hjälper vi på Doctor_K dig att nå dem resultaten du önskar uppnå. 

Vi på Doctor_K strävar alltid efter att vara i framkant med både kunskap och nyheter och därför vill vi presentera er den absolut senaste och världsledande lasern inom permanent hårborttagning, Soprano ICE Platinum. 

 

Att ta bort oönskad hårväxt är något vi människor gör i princip varje dag. Oönskad eller generande hårväxt är ett vanligt problem. Det finns olika metoder att välja mellan beroende på om du vill ta bort hårväxten permanent eller om du nöjer dig med en tillfällig hårborttagning. En av de mest populära metoderna inom permanent hårborttagning är laser. Lasermaskinen vi på Doctor_K använder kräver i genomsnitt 30% färre behandlingar jämfört med andra lasrar och kan utföras året om.

Resultatet av varje laserbehandling påverkas av hårets naturliga cykler av tillväxt och inaktivitet. Håret på kroppen kan befinna sig i ett av hårets tre olika livscyklar; den aktiva fasen, övergångsfasen samt vilofasen.
Det är endast i den aktiva fasen som man kan ta bort hår med laser och därför behöver behandlingarna upprepas ca 5-10 regelbundna behandlingar med ett uppehåll mellan 4-8 veckors mellanrum för att komma åt alla hårsäckar i området. För varje behandling blir håren i området färre, ljusare och tunnare. Målet med en hårborttagning är att förstöra de hårsäckar som producerar oönskat hår och få dessa att sluta växa.

Innan varje kurbehandling av laser behöver du boka en konsultation hos vår hudterapeut. Tillsammans går ni igenom hur din behandlingsplan skulle vara för just Dig utifrån dina individuella förutsättningar och behov.

Continue reading

Vi berättar vad din hud behöver efter sommaren.

Vi berättar vad din hud behöver efter sommaren.

" Beauty is being comfortable in your own skin" - Ellen DeGeneres

Efter en sommar som ofta är fylld med sol och bad kan huden kännas oren, torrare eller vara full av pigmentförändringar och solskador. Dessa tillstånd gör att huden åldras snabbare och hamnar i obalans. Vi på DOCTOR_K har samlat våra bästa tips på behandlingar efter sommaren.

 

VÅRA BÄSTA BEHANDLINGSTIPS FÖR ATT FÅ LYSTER EFTER SOMMAREN

PROFHILO®

Profhilo® tillhör en ny produktkategori med egenskaper som både föryngrar och stramar upp huden. Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA), vilket ökar hudens fuktnivå samt elasticitet. Profhilo® är bäst lämpad för ansiktet, hals, panna, dekolletage och händer.

Fuktfattig, yttorr, solskador.

 

PRP (vampyrbehandlingen)

PRP är en behandling för den som vill stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. Den hjälper även till att reducera pigment, ärr, fina linjer och skapar en jämnare hudyta. Behandlingen stimulerar nybildning av blodkärl och kollagen. Den innehåller tillväxthormoner, dina egna stamceller, plasma och vita blodkroppar. Denna behandling lämpar sig bäst som en kur. Läs mer och boka här 

Pigmentingar, solskador, behov av ökad lyster, acneärr


KEMISK PEEL

Kemisk peeling är en ansiktsbehandling med aktiva syror som rengör och avlägsnar döda hudceller. Behandlingen hjälper till att förbättra hudstrukturen, hudtonen, reducera fina linjer och ger ökad lyster. Vi har olika styrkor på våra syror för kunna anpassa efter varje hudtyp och behov. Därmed kan även du med känslig hy göra en kemisk peeling hos oss. 

Läs mer och boka här

Pigmenteringar, solskador, orenheter


LASER

Med hjälp av laser är det lätt att eliminera pigmentfläckar i ansiktet. Sannolikheten att få bort fläckarna är så hög som 70 till 100 procent. På DOCTOR_K använder vi prisbelönta Harmony XL för en mer effektiv behandling. Läs mer och boka här

Pigmentfläckar, känsligheter, ytliga blodkärl.

 

MICRONEEDLING

Microneedling är en behandling för alla. Tusentals nålstick i minuten sker i ansiktet för att skapa en kontrollerad skada som under reparationsfasen producerar nytt elastin och kollagen. De små nålsticken gör det möjligt att få mer näring långt ner i huden. Behandlingen ger ökad fukt, jämnare hudstruktur, behandlar fina linjer och hjälper även att reducera pigmentförändring. Denna behandling lämpar sig bäst som en kur. Läs mer och boka här

Pigmentfläckar, orenheter, behov av ökad lyster, kollagenstimulerande

HUDVÅRD

Ansiktsbehandling hos en professionell hudterapeut gör mycket för din hud men ansvaret för att hålla en hy återfuktad och hälsosam ligger även i dina händer. Att få en anpassad hudvårdsrutin kan göra mirakel för din hud, det gäller bara att veta vad du ska ha. DOCTOR_K använder medicinshudvård med stor forskningsteknologi bakom sig. Våra produkter är effektiva och kliniks bevisade. För att få rätt produkt till rätt hud är du välkommen på en konsultation hos någon av våra hudterapeuter.

 

Continue reading

Pigmentfläckar och hur du aktivt jobbar bort dom

Pigmentfläckar och hur du aktivt jobbar bort dom

Fantastiskt härliga och jordnära modedesignern och mångsysslaren Sanne Alexandra Josefson besökte Doctor_K för att få bukt med sina pigmentfläckar. Sanne fick melasma i samband med sin graviditet och har nu påbörjat en kurbehandling på Docktor_K.

Med åldern är det vanligt att pigment fläckar uppstår. Solskador, hormonella besvär och åldrande hud är några av orsakerna till varför. Många av oss lider av av dessa fläckar som lätt kan få oss att se äldre ut. 

Den främsta orsaken till att pigmentfläckar uppstår är överexponering av solens skadliga UV-strålar. Dessa skador kan förstöra kollagenet och påverka hudens elasticitet och kvalité. 

Även vid graviditet sker hormonförändringar i kroppen som gör att huden ofta reagerar med överpigmentering.
Likaså hudskador efter akne, klämda pormaskar och skrapskador brukar bidra till att huden får ojämn pigmentering.


MELANIN

Melanin är det pigment som ger de bruna tonerna i hudfärgen. När vi är vinterbleka har vi inte mycket melanin i huden. Därför är det extra viktigt att ta det lugnt med solandet på våren och försommaren, då det skyddande filtret av pigment ännu inte byggts upp. Melanin skyddar vårt DNA genom att omvandla UV-strålningen till värme i huden. I en hud som är mörk produceras mer melanin än i en hud som är ljus. Melanin har en skyddande roll i huden som fungerar som ett naturligt solfilter och filtrerar bort skadliga strålar och det betyder att ju mer solbränna du har fått desto hårdare har melaninproduktionen fått jobbat. En överproduktion av melanin leder till pigmentförändringar och kallas hyperpigmentering. Det motsatta effekten dvs för lite melanin eller förlust av melanin kallas hypopigmentering och exempel på det är pigmentförlust i håret som leder till grått eller vitt hår. 

 

Vanligaste typerna av hyperpigmentering är:

Melasma - melasma förekommer främst under graviditeten och hos de som tar hormonella preparat som tex p-piller. Melasma kännetecknas av ljusbruna eller bruna fläckar, oftast i mitten av ansiktet men finns också på andra delar av kroppen som utsätts för mycket sol. Efter graviditeten går oftast det flesta fläckarna bort men de som är envisa kan behandlas bort med aggressiva behandlingar och krämer. 

Åldersfläckar - åldersfläckar eller solfläckar är olika namn på samma typ av pigmentfläckar. De områden som utsätts för mycket sol drabbas mest. Eftersom dessa fläckar tenderar att utvecklas långsamt över tid speciellt efter mycket solexponering kallas de åldersfläckar. Efter 40 års ålder har huden svårare att återhämta sig efter solexponering och har därför lättare att få nya pigmentfläckar. De som har svårta att bli bruna löper större risk att utveckla åldersfläckar. 

Akne - akne, eksem, psoriasis eller annan vanlig hudsjukdom kan leda till pigmentförändringar. 

Man kan inte backa tiden men man kan ta hjälp av effektiva behandlingar och produkter samt förebygga uppkomsten av nya fläckar.  Du kan faktiskt få en förnyad lyster, spänst och fräschör till ansiktet men tålamod behövs. För det brukar ta tid att få ett synbart resultat, inte sällan mellan 8–16 veckor. Samtidigt bör du undvika solen så långt det är möjligt och använda solskydd. Använd alltid solskydd och återapplicera det på nytt varannan timme. Detta gäller även om man vistas innomhus med stora fönster. Fönstret filtrerar nämligen inte bort all strålning. 

 

Hur jobbar du aktivt bort pigmentfläckar?

KOMBINATIONSBEHANDLING

För att snabbare ta bort pigmentfläckar och för att öka effektiviteten behöver man oftast göra kombinationsbehandlingar. Vi har tagit fram ett pigment-paket som är en kurbehandling för ett optimatl resultat. Med hjälp av en åtta veckors kurbehandling där vi varvar laser och microneedling- behandlingar, tillsammans med noga utvalda hudvårdsprodukter för att jämna ut och förbättra pigmenteringar.

LASER

Vår lasermaskin Harmony XL ClearLift, behandlar alla slags pigmentförändringar. Fördelen med denna maskin är att vi kan behandla på flera djup i huden samt på mörkare hudtyper. Gemensamt för ljus lasermetoderna är att vibrationer bryter upp pigmentet och medans området läker, slussar immunförsvaret ut det skadade pigmentet vilket ger en klarare hud. Med hjälp av laserpulser finfördelas pigmentansamlingen till mindre bitar. Under kommande veckor tas resterna av fläcken om hand av kroppens immunförsvar. Sannolikheten att få bort fläckarna är så hög som 70 till 100 procent.

 

MICRONEEDLING

Microneedling är en behandling där man gör små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut och stimulera nytt kollagen. Men även för att behandla ärr och pigmenteringar. Behandlingen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan vilket innebär att tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Den skapar även mikrokanaler som optimerar penetration av fukt och serum.

 

HUDVÅRD

Med avancerade hudvårdsprodukter som förebygger, korrigerar och skyddar mot åldersförändringar samt oönskade hudtillstånd. Produkterna som ingår i paketet är noga utvalda och kliniskt dokumenterade.

 

RESULTATET
  • Föryngrande effekt
  • Jämnare hudton
  • Reducerar fina linjer
  • Minskar pigmenteringar
  • Förbättrar kvalité och struktur 

 

Läs mer och boka pigment - paketet 

Continue reading

Fastare hud och mer lyster med ReFit

Fastare hud och mer lyster med ReFit

That glow tho!

Har du en fest inbokad runt hörnet eller söker du efter ett synbart lyster i ansiktet då är en behandling med radiofrekvens definitivt något för dig. Effekten av behandlingen kan kännas av omedelbart och det är inte helt ovanligt att andra kommer att kommentera ditt glow. 

Behandlingar med radiofrekvens är en välbeprövat metod som har funnit länge och är en behandlingsform som är här för att stanna. Radiofrekvensteknologi (RF) är en icke kirurgisk behandling som har en klinisk dokumenterad effekt. Radiofrekvens är en utmärkt behandlingsform för slapp hud och celluliter på hela kroppen. Den stigande temperaturen medför omedelbar uppstramning av hudens kollagen. 

 

Fettdepåer och celluliter

Med hjälp av radiofrekvens värms underhudsfettet upp stegvis. De förstorade fettcellerna bearbetas och ”smälter” utan att de normala fettcellerna påverkas, vilket gör att fettdepåerna minskar. 

Vid regelbundet upprepade behandlingar fås en långvarig effekt genom
stimulering av elastin- och kollagenfibrerna i huden. Hudåtstramning, minskning av rynkor och minskning av celluliter uppstår eftersom att multi-polär radiofrekvens skapar en värmereaktion i huden vilket stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess. Värmeutveckligen får kollagenet att återskapas, repareras och återhämta sig. Effekten blir att huden drar ihop sig och skapar en fastare yta vilket bidrar till en fastare hud.

 

Fördelen med denna maskin är den idealiska kombinationen av multi polär radiofrekvens (RF) och vakcuum samt LED teknik. 

 • Multi polär RF energi ökar metabolismen samt ger åtstramning åt kollagenfibrer och ökar hudens elasticitet.
 • Vakuum ökar blodcirkulationen vilket ger en bättre hudton.
 • LED ökar cirkulationen samt ger bättre hudton.


Behandlingen passar alla oavsett hudtyp och kan göras året om. Vi behandlar däremot inte personer med pacemakern eller gravida. Radiofrekvens ska göras minst 20 dagar efter injektioner. 

Läs mer om behandlingen och boka här

Continue reading

Allt om håravfall och metoder.

Allt om håravfall och metoder.

Börjar hårfästet krypa upp i tinningarna? Känns håret betydligt tunnare än förut? Upplever du att du tappar mycket hår, du är inte ensam. Att tappa hår kan vara väldigt ångestladdat både för män och kvinnor. Både män och kvinnor har problem med håravfall, men problemet är större hos män. Statistiken säger att ungefär 2/3 delar av alla män vid 65 års ålder lider av håravfall eller förtunning av håret, medan 1/3 del av alla kvinnor lider av det. Varför tappar man hår? Orsakerna är många och här nedan kan du läsa om de tre olika former av håravfall. 

Tre olika former av håravfall 
 • Ärftligt håravfall (Androgenetic Alopecia) är genetiskt och mer vanligt förekommande hos män än hos kvinnor. Håret blir till en början tunnare och tunnare på specifika områden på huvudet tills att det helt försvinner. Denna from drabbar främst män, men även kvinnor drabbas.
 • Tillfällig håravfall (Telogen effluvium) är en hårsjukdom som växlar mellan två olika faser. I den första fasen växer håret hårt och i den andra faller håret av. Detta leder till att håret blir väldigt tunt och ibland faller allt hår av helt. Orsakerna till Telogen effluvium (TE) är inte helt kända men de verkar inträffa när kroppen går igenom något traumatiskt som kan vara känslomässigt eller fysiskt påfrestande. Den vanligaste bakomliggande orsaken är stress, vissa sjukdomar i sköldkörteln, vissa mediciner, p-piller, barnafödande, större operationer, undernäring, droger, ätstörningar etc.
 • Fläckvis håravfall (Alopecia areata) är den mest allvarliga formen av håravfall som kan leda till att man tappar hår på andra delar än huvudet. Alopecia areata är en autoimmun sjukdom där kroppens immunsystem låter alla hårsäckar gå in i vilostadiet varvid håret faller av. Håret faller av i diskreta fläckar och i vissa fall kan allt hår på huvudet falla av, även kroppsbehåring och ansiktshår. Sjukdomen är inte fysiskt skadlig men kan vara mycket psykiskt påfrestande för den drabbade. Många personer med Alopeci väljer att använda peruk.

Idag finns det en mängd metoder på marknaden för att stoppa håravfall eller i bästa fall få håret att växa tillbaka.

 • Produkter - finasteride och minoxidil är två produkter som är klinisk bevisat gör att håret växer tillbaka.
 • Kosttillskott - Vitaminer och mineraler har bevisat hjälpa människor med tunt hår och vid håravfall. Dessa kosttillskott innehåller oftast zink, järn, jod, tokoferol, pantenol och vitamin E, C, och B. Även amino syror, protein och collagen tillskott funkar vid håravfall.
 • Hårtransplantation - är en permanent ingrepp för dig som har tunt med hår i något område. Vid en hårtransplantation flyttar man hår från ett område som är rikt på hår, till det område till ett önskat område. För dig som funderar på att genomgå en operation är det viktigt att du har förtroende för kliniken och för operationsteamet. Eftersom det är ett permanent estetisk arbete bör du se till att läsa så mycket som du kan om kliniken och läkaren som ska genomföra operationen.
 • Platelet-Rich Plasma går ut på att man utnyttjar blodplättarnas läkande egenskaper. Behandlingen stimulerar kroppens celler samt återskapar och bygger upp vävnader. Behandlingar mot oönskat håravfall utför vi på Doctor_K och en kur har gett fantastiska resultat på flera av våra klienter.

Allt du behöver veta om Platelet-Rich Plasma.
Här har vi samlat de vanligaste frågorna.

Hur fungerar Platelet-Rich Plasma?
Behandlingen innebär att vi tar ett vanligt blodprov från dig som sedan centrifugeras för att skilja på blodkropparna och blodplasman. Plättarna som finns i plasman aktiveras för att släppa tillväxtfaktorer som sedan stimulerar dina egna stamceller. Plasman innehåller många faktorer som stimulerar cellöverlevnad samt näringsämnen för hud och hår, vitaminer, hormoner och proteiner. De aktiverade plättarna injiceras sedan in i vävnaderna för att påbörja processen av tillväxtfaktorer. En ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. Platelet-Rich Plasma i huden kan vi stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare

Produkterna som vi använder; Regenlab. Ett märke vi valt med omsorg som också används i medicinska syften för att bota smärta i leder etc.

Produkten kommer från dig själv och är den naturligaste behandlingen du kan tänka dig. Behandlingen passar därför även dig med allergier.

Vilka områden kan jag behandla?
Äntligen har vi en behandling där det inte finns begränsade behandlingsområden utan den passar precis överallt, utan bieffekter. Alla lager i vävnaderna kan stimuleras och föryngras, inte bara huden. Områden som är möjliga att behandla är hårbotten, ansikte och kropp.

De absolut vanligaste området vi utför på vår klinik är Platelet-Rich Plasma mot håravfall.

Vilka resultat förväntas från en Platelet-Rich Plasma?
Produktens stora förmåga ligger i förbättringen på ärr, acne, bristningar och håravfall. En ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. Platelet-Rich Plasma i huden kan vi stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. Resultat du kan förvänta dig är bland annat starkare hårkvalité, fastare och jämnare hy, volym i ansiktet och förbättringar av ärr (acne och bristningar). I kombination med microneedling kan stora förbättringar ses.
Studier har klart visat att Platelet-Rich Plasma motverkar föråldring av benstrukturen.

Hur lång tid tar en Platelet-Rich Plasma?
Med alla förberedelser och eftervård har vi avsett en 90 minuters tid. Själva injektionsprocessen tar inte mer än 10 minuter. Behandlingen avslutas med microneedling för bästa resultat.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat från Platelet-Rich Plasma?
Inom 3 veckor kan vi se en förbättring på hudstruktur och hy. För att behandla större problem som håravfall och djupa ärr kan det ta längre tid. Många ser resultat efter ca 3 behandlingar med 6 veckors mellanrum, ibland kan det dock ta upp till 6 månader innan resultaten blir synliga då vi behöver ta hänsyn till hårcykeln.

Hur länge håller resultaten?
Till skillnad från andra injektionsbehandlingar är Platelet-Rich Plasma en tillväxtstimulering av kroppens egna vävnader. Det är inte ett resultat som bryts ner. Efter en kur kan man behöva ett årligt underhåll.

Continue reading