misslyckad tear trough – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon
Close Icon

Resan tillbaka efter misslyckad Tear trough

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon
Är du rätt kandidat kan en behandling med hjälp av filler vara lösningen för just dig. Det är en avancerad behandling som kräver både erfarenhet och god teknik. Vi på DOCTOR_K har lång erfarenhet av Tear trough behandlingar och besitter kunskapen som krävs för ett lyckat resultat. I denna artikel kommer ni även få ta del av Lanas resa som handlar om en misslyckad fillerbehandling under ögonen och hennes resa tillbaka till ett lyckat Tear trough resultat.
 
 

Upptäck Tear Trough behandling: En lösning för mörka ringar och håligheter under ögonen

Tear-through-behandlingen har länge varit en efterfrågad behandling för att få ett piggare och yngre intryck. Att ha mörka ringar under ögonen, håligheter eller bara se allmänt trött ut i ögonpartiet är vanligt och som förekommer hos många. Du kanske är en av de som ständigt försöker dölja dessa ringar och påsar under ögonen med smink eller ögonkrämer. Trots hur mycket du kämpar med att få dessa att försvinna kan det vara svårt att göra det utan hjälp av filler.

FÖRE


EFTER

Vad är en misslyckad Tear trough - behandling?

Misslyckade Tear trough-behandlingar kan leda till oönskade estetiska resultat. Precis som med alla estetiska procedurer finns det viss risk och möjliga komplikationer som kan vara förknippade med tear trough-behandlingar. Dessa inkluderar bland annan, större blåmärken, tyndlall effekt, större svullnader som inte ger med sig, ojämnheter, filler som flyttat på sig, och tyndall effekt. Det är därför nödvändigt att kommunicera tydligt med din behandlare om dina förväntningar och mål.

Följ Lana´s resa från en misslyckad Tear trough- behandling till ett naturligt resultat.

Trots att Lana har varit klient på DOCTOR_K under många år lockades hon av det låga priset hos en annan klinik där hon utförde en Tear trough-behandling. Resultatet blev inte riktigt vad hon hade hoppats på och i slutändan kostade det henne mer - både ekonomiskt och emotionellt.

Före DOCTOR_K
Lana gjorde en Tear trough- behandling för ett par år sedan som inte riktigt blev som hon hade hoppats på. Lana upplevde att resultatet var ojämnt och det mörka partiet under ögonen mer framhävt. Hon vände sig till den klinik som hade utfört behandlingen och lösningen hon fick då blev att lägga in mer material under ögonen. Resultatet gav bland annat en ökad svullnad, där och då upplevde Lana att hon såg ännu tröttare ut än innan sin första behandling.

Konsultation - behandlingsplan på DOCTOR_K
Lana tog kontakt med oss på DOCTOR_K för att ta reda på eventuella lösningar på hennes missnöje över behandlingen.
Väl på plats bekräftade vår injektionsbehandlare Isabelle Lanas farhågor: Hon hade fått en komplikation - en Tyndall effekt som en direkt följd av den tidigare utförda fillerbehandlingen. Rekommendationen blev då att först ta bort den gamla fillern för att se vad hon har för grundförutsättningar. Därefter valde de att planera en ny behandlingsplan för tear-trough området. En behandlingsplan skräddarsydd för Lana, inklusive att ta bort det gamla materialet och gradvis bygga upp det på nytt

         

1. Tyndall effekt                                         2. Efter fillerborttagning


3. Efter Tear trough + filler i kindpartiet


VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM TEAR TROUGH & MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN

Tear trough - behandling - Vad är det?

Tear trough-behandlingen är utformad för att återställa förlorad volym under ögonen och jämna ut huden. Det görs genom att injicera en lämplig filler, vanligtvis hyaluronsyra, i tear trough-området. Med hjälp av filler under ögonen, det vill säga en Tear trough behandling, kan vi reducera, minska och i många fall eliminera de mörka ringarna. Om man även har håligheter och volymförluster i området kan det behövas kombineras med filler närmare kinderna för ett lyckad resultat.

Vad är orsaken till mörka ringar och håligheter under ögonen?

Åldrande, genetik och andra faktorer kan orsaka förlust av volym i detta område, vilket resulterar i skuggor och påsar.

VAD ÄR TYNDALL EFFEKT?

Tyndall Effekt är en blåaktig nyans som kan uppstå efter en Tear trough- behandling. Den blåa färgen handlar om ljusets reflektion av fillern. När ljuset träffar det behandlade området avges en blå nyans och blir som en "swimming pool effekt". För att åtgärda detta krävdes en avlägsnande av det gamla materialet följt av att applicera nytt filler om man så önskar.

VAD ORSAKAR EN TYNDALL EFFEKT?

Om filler injiceras för ytligt i injektionsområdet kan denna komplikation uppstå. Tyndall effekt uppstår inte bara i Tear trough området och det uppstår heller inte varje gång man injicerar för ytligt i det området men risken är betydligt större att det sker då huden under ögonen är tunn.

Det är dock viktigt att notera att Tear trough-behandlingar är högst individuellt och varje persons anatomi och behov är unika, vilket kräver en skräddarsydd rekommendation för att uppnå de bästa resultaten. Om du har mörka pigment under ögonen kan en Tear trough-behandling endast ljusa upp en aning men inte ta bort det mörka pigmentet. Mörka ringar som orsakats av värmeförluster under ögonen skapar skuggor, vilket i sin tur ger dig ett trött utseende.

Hur många Tear trough behandlingar krävs och hur länge håller ett resultat?

Det räcker med en behandling och effekten syns omedelbart men slutresultatet uppnås ca fyra veckor efter behandlingstillfället. För en behandling krävs ca 1 ml under ögonen. Ibland är det fördelaktigt att kombinera denna behandling med filler i kinderna för optimal effekt.
Resultatet beror på dina individuella förutsättningar och syftet med behandlingen. En tear trough behandling håller normalt i 6-12 månader men i många fall kan behandlingen hålla betydligt längre. Eftersom kroppen bryter ned fillern är det individuellt hur länge resultatet varar. Ämnesomsättning, förbränning, genetik, livsstil och kost är några av alla faktorer som spelar in. Vi rekommenderar att boka ett återbesök efter sex månader.

Kan filler under ögonen “ vandra” och flytta på sig?

Vi får många frågor om filler under ögonen och framförallt frågor om filler som har “vandrat”. Ja, om man lägger materialet för ytligt finns det risk att de så småningom flyttar på sig. På DOCTOR_K använder vi oss av tekniker som innebär att vi lägger materialet djup mot benet och då minimerar man risken för att materialet ska flytta på sig ohyggligt mycket mer.

Vilka risker och komplikationer finns det med en Tear trough-behandling? 

Misslyckade Tear trough-behandlingar kan leda till oönskade estetiska resultat. Det är därför nödvändigt att kommunicera tydligt med din behandlare om dina förväntningar och mål. Precis som med alla estetiska procedurer finns det viss risk och möjliga komplikationer som kan vara förknippade med tear trough-behandlingar. Dessa inkluderar:
Svullnad och blåmärken: Svullnad och blåmärken är vanligt direkt efter behandlingen. De försvinner vanligtvis inom några dagar till en vecka. Blåmärket är vanligt vid instickshålet på vardera kind.
Infektion, ocklusion eller allergiska reaktioner är sällsynta
Under din konsultation får du mer information om varje behandlings specifika indikationer och eventuella risker.
Att tänka på:

Vi behandlar ej gravida eller ammande.
Undvik att sola, bastu- och ångbad de närmaste tiden.
Undvik make-up på det behandlade området 12 timmar efter behandling.
Undvik alkohol i 24 timmar.
Undvik intensiv träning i 24 timmar.

Varför DOCTOR_K?

Vi på DOCTOR_K har lång erfarenhet av estetiska injektioner och särskild av av tear trough behandlingar. Vi använder oss av säkra tekniker där vi även lär ut i dessa tekniker. Här får du ett kompetent team som delar samma visioner och tillvägagångssätt för att nå individuella önskemål. Du som klient har alltid möjlighet att komma på en kostnadsfri efterkontroll efter din behandling om så önskas.Lanas delar sin story i 4 delar.

AVSNITT 1.  
Missnöjd Lana vänder sig till oss för en konsultation.

AVSNITT 2.  
Fillerborttagning utförs för att bryta ner gammal filler

AVSNITT 3.  
Fillerborttagning utförs för att bryta ner gammal filler.

AVSNITT 4.  
Lana delar din upplevelse och tankar kring hennes syn på skönhet.