Hjälp mig att se piggare ut under ögonen – DOCTOR_K
Your cart
Close Alternative Icon

Hjälp mig att se piggare ut under ögonen

Arrow Thin Left Icon Arrow Thin Right Icon


Att dras med mörka ringar under ögonen är inte farligt men inte heller bekvämt. Ofta hör vi klienter som uttryckligen beskriver sina missnöjen med" Jag ser så trött ut”

Vi på DOCTOR_K har självklart behandlingen som kan förminska håligheten under ögonen
- vi pratar förstås om Tear trough!

I takt med att denna fantastiksa behandling ökat, har även kända komplikationer ökat. Många är oroliga och på senaste tiden har vi fått mycket frågor kring - kan filler i Tear trough området vandra och flytta på sig? Vår injektionsbehandlare Isabelle Arnstenka besvar på de vanligaste frågorna vi får av våra klienter som bokar en tid hos oss för en eventuell Tear trough behandling.  

Kan filler vandra nedåt?
- Ja, filler kan vandra, den kan flytta på sig om man lägger materialet ytligt. Använder man en teknik där man lägger materialet mot ben då ligger den där den ligger och risken för att materialet ska flytta på sig är absolut minimal - förklarar Isabelle Arnsten som är injektionsbehandlare på DOCTOR_K.


Kommer jag att få blåmärken under ögonen av en Tear trough-behandling?
Nej, det är väldigt ovanligt med blåmärken under ögonen med den metoden vi använder oss utav när vi utför en T.T. (Tear trough)behandling. Om man expemplevis har lätt att få blåmärken och skulle få ett så sker det oftast vid kinden där vi gör ett instickshål.

Är en Tear trough behandling smärtsam?
De flesta skulle nog säga att behandlingen är mer obehaglig än smärtsam, men det går relativit snabbt så de flesta tycker nog ändå att det är värt när vi är klara.

FÖRE 

DIREKT EFTER

2 VECKOR EFTER

- Jag har märkt att på senare år har jag tappat volym under ögonen.
Det beror dels på att jag har gått ner i vikt men även ett resultat av några tuffa och sömnlösa år. Kommentarer som - har du precis vaknat, var inte alls ovanligt.

Jag hade hört talats om att man kunde åtgärda detta med injektioner men min uppfattning innan jag kom till DOCTOR _K var att estetiska injektioner och särskild filler under ögonen gav onaturliga resultat och de ville jag inte ha. Jag blev rekommenderad en Tear trough behandling i kombination med en kindbehandling. Jag kunde inte föreställa mig att resultatet kunde bli så här bra som det faktisk blev. Det här var den bästa investeringen jag har gjort för mitt utseende och jag är glad att jag vågade ta steget. ” - klient berättar.

 


FÖRE BILD

 

 

”Jag använder masker med extra
mycket gurka i ”

” Jag masserat mina ögon varje morgon i flera månader ” masker med extra
mycket gurka i ”

”Jag har smort in den där krämen och dessförinnan den här krämen under ögonen”

”Jag har testat alla möjliga ”whiting creams ”

" Jag är beroende av eye patches "

”Jag har testat TT med filler hos en annan klinik”

Det här är exempel på citat vi på DOCTOR_K känner igen ifrån klienter som berättar sina tidigare upplevelser kopplade till sina ögonbesvär. Det är inte alls ovanligt att våra klienter har testat olika metoder i jakt efter att bli av med trötthetstecken.

Givetvis har de flesta som blivit felbehandlade blivit besvikna över det ohållbara resultatet de fått och känner sig ibland till och med hopplöst lurade, - vi förstår såklart varför det blivit fel!

En lymfmassge som sprider ut vätskeansamlingen under ögonen kommer ge en direkt effekt på området hos den som har problem med vätskeansamling och tyvärr inte på den som genetiskt fått med sig de mörka ringarna under ögonen som uppstått efter en pigmentförändring.

En ”whiting cream ” kommer heller inte behandla en hålighet under ögon/en som beror på en volymförlust dvs uppkommit i samband med hudens åldrande och likaså gäller en fillerbehandling under ögonen (tear through) även känd som TT behandling- den kommer tyvärr inte ta bort mörka ringarna under ögonen som egentligen orsakas av pigment som uppkommer av genetiska orsaker


Det genetiska pigmentet - mörka ringar under ögonen är den vanligaste av besvären!

Låt oss reda ut alla dessa orsaker som ligger till grund för det
många blandar ihop så som håligheter och mörka ringar under ögonen. Det finns flera olika källor till problemen och här är det din injektionsbehandlares ansvar att lista ut vad källan till problemet är.

Kan det vara dålig sömn i kombination med viktnedgång? Ja såklart att det kan vara en orsak men majoriteten av alla de klienter som söker hjälp har en sak gemensamt- de har oturen med sig att problemet är genetiskt. Därför vill vi vara tydliga med att behandlingarna vi kan erbjuda för de olika problemen inte kommer ge optimalt resultat för alla. Återigen blir det här tydligt att rätt behandling för rätt kandidat kommer ge magiska resultat och vise versa. Är det orsakat av en genetik så blir fallet genast svårare och då har vi naturens lag emot oss.

Dålig sömn är som bekant en anledning till att problemet med vätskeansamlingen förstärks. Om man har haft en riktigt dålig nattsömn och är trött så kan det vara svårt att få igång lemmarna runt ögonen som under natten har slappnat av som all muskulatur egentligen gör. Förslappningen som sker i den tunna faktiskt bara 0,5 millimeter tunna huden runt ögonen blir utsatt och exponerad och därför resulterar det i ett påtagligt ”pluffs”

Det finns förstås en rad olika apparater som jobbar mot pigment och ihåligheter men just för att huden är så tunn som den är så lämnas den åt ytterst få behandlingsmetoder. Vår absolut bästa rekommendation är att området regelbunden får tillförsel av antioxidanter- detta är dock ingen quick fix! I ytterst få fall kan vi med hjälp av filler få skuggorna att minska men oftast är en TT behandling inte hållbar. Tyvärr behöver man ofta testa sig fram här och kan inte ges några garantier om att behandlingen blir bra. I beslutet om en eventuell behandling behöver man ta hänsyn till hur mycket av problemet som ligger i pigmentering och hur mycket som faktiskt är en hålighet


Så vem kan vi då faktiskt behandla och få
de magiska tear through resultaten på?

Precis som egentligen vilken kroppsdel som helst så är ögonen också en del av vårt utseende och vilka gener vi har ärvt. Ögonen är själens spegel- ett välkänt ordspråk!gräver vi lite djupare i ordspråket så är vi överens om att ögonen speglar vårat välmående.
Därför är den här behandlingen en av våra klienters absoluta favoriter och ingen blir lyckligare än vi när vi får se en person spegla sig och identifiera sig med sin spegelbild igen.

Den absolut bästa kandidaten för en tear trough behandling är en person som fått håligheter orsakat av hudens åldrande. Som bekant vet vi att det finns mycket som kan påskynda åldrandet tex vet vi att dålig sömn, viktnedgång, stress, sorg och liknande stressfaktorer kan ligga till grund för den snabbt utvecklade föråldringen som leder till håligheten under ögonen- en volymförlust!
Källan till problemet här är helt enkelt en volymförlust och det är just det syftet behandlingen TT filler uppfyller, att fylla ut! För att säkerställa att det är en rätt behandling behöver därför en expert känna, klämma och palpera området innan ett beslut om behandlingsplan tas.
Vi på DOCTOR_K har behandlat flera tusen klienter genom våra 10 år och har en lång erfarenhet av behandlingsområdet. Vi har även utbildat hundratals duktiga kollegor i branschen inom just tear through behandlingar och vill uppmärksamma att detta är ett av de områden som vi har valt att paketera i en MASTER CLASS på DOCTOR_K academy då vi anser att det är ett område som kräver mycket kompetens för ett lyckat resultat och framförallt bedömer vi att erfarenheten av att bedöma området och behandla många olika klienter väger tungt i ryggsäcken.